توضیحات فهرست بها ابنیه

1.1- فهرست واحد پایه بهای رشته که ابنیه به اختصار فهرست بهای ابنیه نامیده می شود، شامل این دستورالعمل کاربرد، کلیات، مقدمه، فصل ها، شرح واحد ردیف و بها ها و پیوست های فهرست بها، به شرح زیر است:
پیوست 1) مصالح پای کار
پیوست 2) ضریب طبقات
پیوست 3) شرح اقلام هزینه های بالاسری
پیوست 4) دستورالعمل تجهیز و برچیدن کارگاه
پیوست 5) کارهای جدید

2-1. حوزه شمول نظام فنی و اجرایی کشور و دامنه کاربرد آن طرح ها و پروژه های سرمایه گذاری تمامی دستگاه های اجرایی موضوع ماده (1601) قانون برنامه چهارم و یا ماده (222) قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، و طرحها و پروژه های سرمایه گذاری مشارکتی آنان با بخش خصوصی می باشد.

2.نحوه برآورد هزینه اجرای کار و تهیه فهرست بها و مقادیر کار

1-2. شرح ردیف های این فهرست بها، به نحوی که است شده تهیه اقلام عمومی کارهای رشته ابنیه و ابنیه صنعتی را پوشش دهد. در مواردی که مشخصات فنی و اجرایی ویژه ای مورد نیاز کار باشد، که اقلام آن با شرح ردیف های این فهرست مناسـب ردیـف نکنـد، تهیه در انتهای گروه مربوط، با شماره ردیف جدید درج می شود. این ردیف ها، با علامت ستاره مشخص و به عنوان ردیف های ستاره دار نامیده می شوند. لازم است مشخصات فنی اقلام ستاره دار در دفترچه مشخصات فنی خصوصی درج شـود. واحـد بهـای ردیف های ستاره دار، با روش تجزیه قیمت و بر اساس قیمت های دوره مبنای این فهرست، محاسبه و در برابر ردیف مورد نظر درج می شود. هرگاه دستورالعملی برای پرداخت ردیف های ستاره دار مورد نیاز باشد، متن لازم تهیه و به انتهای مقدمه فصل مربوط با شماره جدید اضافه می شود.

2-2. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز و امکان درج ردیف های جدید، ردیف های هر فصل با توجه به ماهیت آن ها، به گروه ها یا زیر فصل های جداگانه ای با شماره مشخص تفکیک شده است. شماره ردیف های فهرست بها، شامل شش رقم است که به ترتیب از سمت چپ، دو رقم اول به شماره فصل، دو رقم بعدی به شماره گروه یا زیر فصل و دو رقم آخر به شماره ردیف در هر گروه یا زیر فصل، اختصاص داده شده است.

3-2. برای هر یک از اقلامی که در کلیات یا مقدمه فصل ها، بهای آن ها به صورت درصدی از بهای واحد ردیف یا ردیف هایی، یا روش دیگر، تعیین شده است، باید ردیف جداگانه ای با شماره و شرح مناسب در گروه مربوط پیش بینی شود و بهای واحد آن که به روش تعیین شده محاسبه می شود، در مقابل ردیف یاد شده درج شود. در صورتی که برای تعیین بهای واحد یک قلم از کار، بیش از یک اضافه (یا کسر) بها پیش بینی شده باشد، جمع جبری اضافه یا کسر بها ملاک عمل خواهد بود. این اقلام ردیف های پایه محسوب می شوند.

4-2. بهای واحد ردیف هایی که شرح آن ها در این فهرست بها موجود است، اما بدون بهای واحد هستند، به روش درج شده در بند 2-1 تعیین می شوند و این اقلام نیز ردیف های ستاره دار محسوب می شوند.

5-2. شرح و بهای واحد ردیف های غیر پایه موضوع بند 2-1 (اقلام ستاره دار)، و بهای واحد ردیف های غیرپایه موضوع بند 2-4، باید هنگام بررسی برآورد هزینه اجرای کار، به تصویب دستگاه اجرایی برسد.

6-2. در کارهایی که از طریق مناقصه عمومی واگذار می شود، چنانچه جمع مبلغ برآورد ردیف های ستاره دار، نسبت به جمع مبلغ برآورد ردیف های فهرست بها (پایه و غیرپایه) بدون اعمال هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، در این رشته، بیشتر از سی (30)درصد باشد، لازم است دستگاه اجرایی قبل از انجام مناقصه، شرح و بهای واحد تمامی ردیف های ستاره دار در آن رشته را، پس از تصویب، همراه با تجزیه قیمت مربوط، به دبیرخانه شورای عالی فنی، در سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال دارد تا پس از رسیدگی و تصویب توسط شورای عالی فنی (بر اساس دستورالعمل نحوه تهیه و تصویب ردیف های ستاره دار)، ملاک عمل قرار گیرد. در کارهایی که از طریق مناقصه محدود یا ترک تشریفات مناقصه واگذار می شوند، سقف یاد شده به ترتیب پانزده (15) و ده (10) درصد خواهد بود.

7-2. هنگام تهیه برآورد، به جمع بهای واحد ردیف های این فهرست بها و ردیف های غیرپایه مربوط به آن، ضریب ها و هزینه های زیر، طبق روش تعیین شده در بند 2-8، اعمال می شود.

1-7-2. ضریب طبقات، مطابق دستورالعمل پیوست 2

2-7-2. ضریب بالاسری برای کارهایی که به صورت مناقصه واگذار می شوند، برابر 1.30 و برای کارهایی که به صورت ترک تشریفات مناقصه (و یا عدم الزام به برگزاری مناقصه) واگذار می شوند، برابر 1.20 می باشد. ضریب بالاسری طرح های غیرعمرانی برای کارهایی که به صورت مناقصه واگذار می شوند، برابر 1.41 و برای کارهایی که به صورت ترک تشریفات مناقصه (و یا عدم الزام به برگزاری مناقصه) واگذار می شوند، برابر 1.30 می باشد. شرح اقلام ضریب بالاسری به عنوان راهنما در پیوست 3 درج شده است.

3-7-2. ضریب منطق های مطابق آخرین دستورالعمل ابلاغی در زمان برآورد اجرای کار.

4-7-2. هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه مطابق دستورالعمل پیوست 4.

8-2. برای برآورد هزینه اجرای هر کار، مقادیر اقلام آن، بر اساس نقشه های اجرایی و مشخصات فنی، محاسبه شده و بر حسب ردیف های این فهرست بها و ردیف های غیرپایه مربوط، اندازه گیری می شود. فهرستی که شامل شماره، شرح، واحد، بهای واحد، مقدار و مبلغ ردیف ها است، تهیه می شود.

در این فهرست، مبلغ هر ردیف، حاصل ضرب مقدار در بهای واحد آن ردیف است. از جمع مبلغ ردیف های مربوط به هر فصل، مبلغ فصل، و از جمع مبالغ فصل ها، جمع مبلغ ردیف های فهرست بها برای کار مورد نظر، به دست می آید. ضریب طبقات (بر حسب مورد)، ضریب بالاسری و ضریب منطقه ای، به جمع مبلغ ردیف ها به صورت پی در پی ضرب شده، و هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، به آن اضافه می شود، نتیجه، برآورد هزینه اجرای کار خواهد بود. به مدارک یاد شده، کلیات، مقدمه فصل ها و پیوست های 1، 3، 5 و بر حسب مورد پیوست 2 فهرست بها ضمیمه شده،  مجموعه تهیه شده، به عنوان فهرست بها و مقادیر کار منضم به پیمان (برآورد هزینه اجرای کار)، نامیده می شود.

3. قیمت ردیف های فصل عملیات خاکی با ماشین، به منظور استفاده برای عملیات محوطه سازی ساختمان هایی تهیه شده است، که محدودیت شعاع عمل ماشین آلات یا محدودیت حجم کار، مانع از دسترسی به راندمان اسمی آن ها می شود. از این رو، در محوطه سازی هایی که شرایط یاد شده را ندارند، مانند آماده سازی ها، برآورد هزینه عملیات مربوط به این فصل، باید بر اساس فصل عملیات خاکی با ماشین فهرست بهای واحد پایه رشته راه، راه آهن و باند فرودگاه، تهیه شود.

4. قیمت ردیف های فصل های زیر اساس و اساس و آسفالت، بر مبنای خرید مصالح زیراساس و اساس و همچنین، خرید بتن آسفالتی از محل تولید یا کارخانه آسفالت، به منظور استفاده در محوطه سازی کارهای ابنیه تهیه شده است، که برآورد حجم کارهای مربوط به این فصل ها یا هر یک از این فصل ها، رقم تعیین کننده و قابل توجهی نباشد، در مواردی که حجم کارهای مربوط به این فصل ها در حدی باشد که استقرار تجهیزات مورد نیاز برای تهیه مصالح سنگی زیراساس، اساس و آسفالت و تجهیزات کارخانه آسفالت به منظور تهیه بتن آسفالتی، قابل توجه و پیش بینی باشد، بر حسب مورد برآورد هزینه عملیات مربوط به هر یک از فصل های یاد شده، باید با تصویب دستگاه اجرایی بر اساس فهرست بهای واحد پایه رشته راه، راه آهن و باند فرودگاه، تهیه شود.

5. در کارهایی که به عملیات حفاری و شمع کوبی نیاز است، هزینه اجرای عملیات یاد شده، با استفاده از فهرست بهای واحد پایه رشته راه، راه آهن و باند فرودگاه، تهیه می شود.

6. مهندس مشاور یا واحد تهیه کننده برآورد باید، مشخصات کامل مصالح، و تجهیزات و منبع تهیه آن ها و به طور کلی هر نوع اطلاعاتی درباره آن ها را، که از نظر قیمت مؤثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارائه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد، تهیه و در مشخصات فنی خصوصی پیمان درج کند.

7. در کارهایی که برای برآورد هزینه اجرای آن ها، بیش از یک رشته فهرست بهای پایه مورد نیاز است، فهرست بها و مقادیر یا برآورد هزینه اجرای هر بخش از کار که مربوط به یک رشته است، طبق دستورالعمل کاربرد فهرست بهای پایه رشته مربوط به طور جداگانه تهیه می شود. فهرست بها و مقادیر یا برآورد هزینه اجرا که به این ترتیب برای بخش های مختلف کار تهیه می شود، همراه با برگ خلاصه برآورد که برآورد بخش های مختلف کار به تفکیک و به صورت جمع نیز در آن منعکس است، به عنوان فهرست بها و مقادیر یا برآورد هزینه اجرای کار، به یکدیگر ملحق می شوند. در این نوع کارها تنها یک فهرست تجهیز و برچیدن کارگاه برای کل کار (تمام رشته ها) تهیه می شود.

8. در صورتی که برای حفاظت خاک به منظور خاک برداری، طرح های خاصی لازم باشد، هزینه آن طرح ها بر اساس ردیف های مربوط محاسبه و در برآورد منظور می شود.

9. برای سهولت مشاهده تغییرات به عمل آمده در این فهرست نسبت به فهرست سال 1398، سعی شده است حتی الامکان در زیر موارد اصلاحی، علامت گذاری شود. برای مواردی که ممکن است علامت گذاری از قلم افتاده باشد، مسوولیت همچنان متوجه استفاده کنندگان است.

1.مفاد کلیات، مقدمه فصل ها و شرح ردیف ها، اجزای غیر قابل تفکیک و مکمل یکدیگر هستند.

2. شرح ردیف ها و شرح درج شده در مقدمه فصل ها و کلیات، به تنهایی تعیین کننده مشخصات کامل کار نیست، بلکه بهای واحد هر یک از ردیف ها در صورتی قابل پرداخت است که کار، طبق نقشه و مشخصات فنی انجام شود و با مشخصات تعیین شده در این فهرست بها و ردیف مورد نظر مطابقت داشته باشد.

3.قیمت های این فهرست بها، متوسط هزینه اجرای کارهای مربوط به رشته ابنیه و ابنیه صنعتی بوده و شامل هزینه های تامین و به کارگیری نیروی انسانی، ماشین آلات و ابزار و همچنین تامین مصالح مورد نیاز، شامل، تهیه، بارگیری، حمل و باراندازی مصالح، جابه جایی مصالح در کارگاه، اتلاف مصالح، و به طور کلی، اجرای کامل کار است. هزینه آزمایش و راه اندازی (بر حسب مورد) در بهای واحد ردیف های این فهرست بها پیش بینی شده است.

4. قیمت های این فهرست بها، قیمت های کاملی برای انجام کار، طبق نقشه و مشخصات فنی است. هیچ گونه اضافه بهایی بابت سختی زمین، عمق یا ارتفاع، تعبیه سوراخ، بارگیری، حمل، باراندازی و موارد دیگر که اجرای کار را مشکل تر یا مخصوص کند، جز آنچه به صراحت در این فهرست بها برای آن بها یا اضافه بها پیش بینی شده است، قابل پرداخت نیست.

5. مبلغ مربوط به ضریب های طبقات، منطقه ای، بالاسری و هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، در صورتی که در برآورد هزینه اجرای کار منضم به پیمان، منظور شده باشد، قابل پرداخت است. به عبارت دیگر در صورت عدم پیش بینی این ضریب ها یا هزینه ها در برآورد، مبالغ مربوط به آن قابل پرداخت نمی باشد.

6. با نتیجه گیری از مقایسه فصل های این فهرست بها با یکدیگر، یا مقایسه این فهرست بها با فهرست های دیگر، یا مقایسه آن با قیمت های روز یا استناد به تجزیه قیمت، یا هر نوع مقایسه دیگر وجه اضافی بجز آنچه به صراحت تعیین شده است، قابل پرداخت نیست.

7. در هر بخش از این فهرست بها که دستورالعملی برای نحوه برآورد داده شده است، مفاد آن تنها برای مرحله برآورد، نافذ خواهد بود.

8. منظور از مشخصات فنی در این فهرست بها، مشخصات فنی عمومی و یا مشخصات فنی خصوصی پیمان می باشد. مشخصات فنی عمومی به ترتیب مشخصات فنی عمومی کارهای ساختمانی نشریه شماره 55-تجدیدنظر دوم و حسب مورد سایر نشریات سازمان برنامه و بودجه کشور و پس از آن استانداردهای مربوط به مصالح یا فناوری مورد نظر می باشد. مشخصات فنی خصوصی بنا بر ضرورت و مطابق دستورالعمل های مربوط توسط مهندس مشاور تهیه و حسب مورد در پیمان، نقشه های اجرایی یا دستور کارهای ابلاغی درج می شود.

9. در ردیف هایی که نوع سیمان مشخص نشده است، منظور سیمان پرتلند است.

10. در فصل های کارهای فولادی سبک، کارهای آلومینیومی و کارهای چوبی، تهیه یراق آلات به عهده پیمانکار است. هزینه تهیه و حمل یراق آلات بر اساس فاکتور فروش مورد تایید کارفرما با اعمال ضریب بالاسری به پیمانکار پرداخت می شود. این هزینه مشمول تعدیل آحادبها نبوده و سایر ضریب های پیمان به آن تعلق نمی گیرد.

11. هزینه بارگیری، حمل تا 30 کیلومتر و باراندازی مصالح در قیمت ردیف های این فهرست بها منظور شده است. هزینه حمل بیش از آن، تنها برای مواردی که در مقدمه فصل حمل و نقل پیش بینی شده است، محاسبه می شود.

12. شرایط عمومی که در مقدمه فصل بتن درجا پیش بینی شده است، برحسب مورد برای بتن پیش ساخته نیز نافذ است.

13. نمونه یا کاتالوگ فنی مصالح و تجهیزات مورد نیاز، باید از نظر تطبیق با مشخصات فنی، قبل از سفارش به تایید مهندس مشاور برسد.

14. اندازه گیری کارها، بر اساس ابعاد کارهای انجام شده، که طبق ابعاد درج شده در نقشه های اجرایی، دستور کارها و صورت مجلس ها است، با توجه به مفاد کلیات و مقدمه فصل ها، صورت می گیرد. در مواردی که روش ویژه ای برای اندازه گیری در این فهرست بها پیش بینی شده است، اندازه گیری به روش تعیین شده انجام می شود.

15. عملیاتی که پس از انجام کار پوشیده می شود و امکان بازرسی کامل آن ها بعدا میسر نیست، مانند پی کنی ها یا نصب میلگرد، باید مطابقت آن ها با نقشه های اجرایی، مشخصات فنی و دستور کارها، حین اجرای کار و قبل از پوشیده شدن، با مهندس مشاور، صورت جلسه شود.

16. ردیف هایی که به صورت اضافه بهای اجرای کار زیر تراز آب زیرزمینی پیش بینی شده است، شامل هزینه های کندی پیشرفت کار در محیط آب دار و تخلیه آب با تلمبه موتوری است و در صورتی پرداخت می شود که لزوم استفاده از تلمبه موتوری یا وسیله مشابه آن، به تایید مهندس مشاور برسد و پس از انجام کار صورت مجلس شود. ردیف های یاد شده، به آن قسمت از عملیات که زیر تراز آب زیرزمینی انجام شود، تعلق می گیرد.

17. مصالح پای کار، طبق پیوست 1 در صورت وضعیت های موقت منظور و پرداخت می شود.

18. جدول 1-1 مقدار سیمان مورد استفاده در انواع ملات ها را مشخص می کند.

جدول 1-1

19. در تنظیم صورت جلسات که باید بر اساس ضوابط تهیه شود، موارد زیر نیز باید مورد توجه قرار گیرد:

1-19. صورت جلسات در موارد تعیین شده در پیمان، باید در حین اجرای عملیات و بر اساس نقشه های اجرایی، مشخصات فنی عمومی، مشخصات فنی خصوصی و دستور کارها تهیه شوند و شامل حداقل اطلاعات زیر باشند:

  • نام کارفرما، مهندس مشاور، پیمانکار، شماره و تاریخ پیمان، موضوع پیمان و شماره و تاریخ صورت جلسه،
  • ذکر دلایل و توجیهات فنی لازم برای اجرای کار موضوع صورت جلسه،
  • ارایه توضیحات کافی و ترسیم نقشه با جزییات کامل و بیان مشخصات فنی کار،
  • متره نمودن کار و محاسبه مقادیر و احجام عملیات.

2-19. صورت جلسات باید به امضای پیمانکار، مهندس ناظر مقیم، مهندس مشاور و کارفرما (در موارد تعیین شده) برسد. تمامی صورت جلسات باید توسط کارفرما به مهندس مشاور (با رونوشت جهت اطلاع و پیگیری پیمانکار) برای اعمال در صورت وضعیت به همراه موضوع کار و جدول خلاصه مقادیر ظرف مهلت سه هفته ابلاغ شود. چنانچه صورت جلسات مزبور ظرف مدت یاد شده از طرف کارفرما به هر دلیل ابلاغ نگردید، با پیگیری مکتوب پیمانکار، لازم است کارفرما دلایل عدم ابلاغ یا لزوم تهیه صورت جلسه اصلاحی را به اطلاع مهندس مشاور و پیمانکار برساند. پس از آن در صورت نیاز به تهیه صورت جلسه اصلاحی، لازم است مراحل تهیه و ابلاغ آن ظرف مدت دو هفته انجام شود. پس از سپری شدن مهلت دو هفته، چنانچه صورت جلسه اصلاحی به هر دلیلی خارج از قصور پیمانکار از طرف کارفرما با تاخیر ابلاغ شود، میزان تاخیر به وجود آمده (نسبت به مهلت سه هفته) در ابلاغ صورت جلسه اصلاحی و پرداخت مبلغ مربوط به آن، بر اساس دستورالعمل مربوط، در رسیدگی به تاخیرات پیمان منظور می گردد.

صورت جلسات فاقد ابلاغ کارفرما که مورد تایید مهندس مشاور قرار گرفته باشد، با اعمال ضریب 0.7 در صورت وضعیت لحاظ می گردد. ابلاغ صورت جلسات توسط کارفرما به منظور مستند سازی مدارک و صورت جلسات بوده و از تعهدات و مسوولیت های مهندس مشاور و پیمانکار نمی کاهد.

3-19. تاریخ ابلاغ کارفرما باید با زمان اجرای عملیات موضوع صورت جلسه مطابقت داشته باشد و ابلاغ صرفاً با مسوولیت و تایید بالاترین مقام دستگاه اجرایی می تواند در زمان دیگر انجام شود.

4-19. هرگونه پرداخت به پیمانکار از بابت کار انجام شده (در ارتباط با موضوع صورت جلسه) قبل از تنظیم و ابلاغ صورت جلسه مجاز نمی باشد.

20. این فهرست بها بر مبنای قیمت های سه ماهه چهارم سال 1398 محاسبه شده است.

الزامات عمومی

1. بهای واحد ردیف های این فصل، برای انجام کار در هر ارتفاع، هر عمق، به هر شکل و هر موقعیت است و هیچگونه بهای جداگانه ای بابت صعوبت کار به استثنا آنچه به صراحت مشخص شده است قابل پرداخت نیست.

2. در صورتی که مصالح حاصل از تخریب و برچیدن مفید باشد، در موارد لزوم باید طبق دستور مهندس مشاور به طور مرتب تفکیک و مجزا از یکدیگر چیده شوند، در این صورت هزینه جداگانه ای به استثنای مواردی که به صراحت مشخص شده است، برای دسته بندی کردن آنها تعلق نمیگیرد.

3. محل انباشت موقت باید در طرح جانمایی تجهیز کارگاه مشخص گردد و به تایید مهندس مشاور برسد.

4. هزینه جمع آوری، بارگیری و حمل مصالح حاصل از تخریب و برچیدن به هر ترتیب تا محل انباشت موقت کارگاه و باراندازی، در بهای ردیف ها منظور شده است. در صورتی که طبق دستور مهندس مشاور لازم شود مصالح حاصل از تخریب و برچیدن از محل انباشت موقت کارگاه خارج شود، بهای بارگیری، حمل و باراندازی آن طبق ردیف های مربوط به بارگیری و حمل از فصل عملیات خاکی با ماشین، براساس حجم مصالح بارگیری شده در داخل کامیون، محاسبه و منظور میگردد. چنانچه برحسب ضرورت و موقعیت کار، حمل دستی مصالح حاصل از تخریب و برچیدن از محل انباشت موقت کارگاه اجتناب ناپذیر باشد، با پیشنهاد مهندس مشاور بارگیری و حمل اضافی بر اساس برآورد حجم مصالح حاصل از تخریب توسط مهندس مشاور و تنظیم صورتجلسه اجرایی و تصویب کارفرما، طبق ردیف های مربوط به بارگیری، حمل و باراندازی از فصل عملیات خاکی با دست، محاسبه و منظور میگردد.

5. تمام مصالح حاصل از تخریب و برچیدن متعلق به کارفرماست و خارج کردن آنها از محوطه کارگاه منوط به دستور کار مهندس مشاور و تصویب کارفرما است.

6. در تخریب بنایی ها، بابت برچیدن مصالحی مانند کلید و پریز، لوله، سیم و کابل، پوشش کف، پوشش دیوار، پوشش سقف هزینه جداگانه ای تعلق نمیگیرد و ردیف های تفکیکی نمیتواند برای برچیدن مصالح یاد شده مورد استفاده قرار گیرد. مگر آنکه مطابق دستور مهندس مشاور قبل از تخریب، الزام گردد که مصالح مورد نظر تفکیک و مجزا از یکدیگر چیده شوند که در این صورت بهای آن حسب مورد از ردیف های مربوط محاسبه و منظور می شود.

7. ردیف های 010604، 010701 و 010713 برای برچیدن در و پنجره به هر نوع و شکل، شامل انواع در و پنجره های یکجداره، دوجداره، کشویی، لولایی، دارای شیشه، بدون شیشه با هر نوع یراق آلات می باشد و در صورتی که در یا پنجره، همراه با یراق آلات برچیده شود، ردیف های تفکیکی نمیتواند مورد استفاده قرار گیرد.

8. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

شرح مختصر گروه

الزامات گروه 1

1-1. ردیف 010101 به سطوحی که مشمول کندن زمین می شوند و مصالح حاصل به مصرف خاکریز نمی رسد، تعلق نمیگیرد.

2-1. ردیف های 010101 تا 010127، شامل هر نوع بوته، نهال و درخت می باشد که نحوه انجام عملیات اجرایی هر یک باید در مشخصات فنی ذکر گردد. کار انجام شده با حضور مهندس مشاور صورتجلسه و بهای آن حسب مورد از ردیف های این فصل محاسبه و منظور می گردد.

3-1. ردیف 010101 برای هر نوع بوته که شامل ردیف 010102 نشود، می باشد و اجرای آن مستلزم دستور کار مهندس مشاور است.

4-1. فرآیند جابه جایی درختان شامل برداشت، انتقال، کاشت، نگهداری و تثبیت آن ها می باشد. 70 درصد بهای ردیف ها، پس از عملیات کاشت درخت و 30 درصد باقی مانده در پایان مرحله نگهداری و تثبیت (6 ماه) منظور می گردد، در صورتی که در اثر عدم رعایت اصول اجرایی در تمامی مراحل توسط پیمانکار منجر به آسیب درخت گردد، هیچ گونه بهایی جهت جابجایی درختان تعلق نمی گیرد.

5-1. در صورتی که برای جابه جایی درختان نیاز به هرس کردن آنها باشد هزینه جداگانه ای تعلق نمی گیرد.

6-1. بهای عملیات مربوط به تهیه و حمل خاک مناسب، ریختن و کوبیدن جای ریشه نهال یا درخت، حسب مورد از ردیف های مربوط در فصل عملیات خاکی با دست با اعمال ضریب 1.20 منظور می شود. حجم عملیات خاکی، بر اساس کار اجرا شده در حد نیاز اجرای کار، با تشخیص و تایید مهندس مشاور تعیین و محاسبه می گردد.

الزامات گروه 2

1-2. در سوراخ کاری های سطوح بنایی، موضوع ردیف های 010201 تا 010203، سوراخ های با سطح مقطع بیش از 0.3 متر مربع و در سوراخ کاری های سطوح بتنی موضوع ردیف های 010204 تا 010206، سوراخ های با سطح مقطع بیش از 0.15 متر مربع، به عنوان تخریب تلقی شده و بهای آن حسب مورد، طبق ردیف های تخریب منظور می شود.

2-2. ابعاد شیار مورد نیاز در ردیف های 010207 تا 010212، باید قبل از اجرا به تایید مهندس مشاور برسد. اضافه بهای ردیف های 010209 و 010212، تا سطح مقطع حداکثر 100 سانتی مترمربع محاسبه و منظور میگردد و مازاد بر آن، از ردیف های تخریب منظور می شود.

3-2. بهای عملیات ایجاد شیار در موزاییک و سنگ، حسب مورد از ردیف های 010210 تا 010212 تعیین می گردد.

الزامات گروه 3

1-3. در مواردی که مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، ساختمان های خشتی، چینه ای و بنایی با هر نوع سقف و فونداسیون (غیر از ساختمان های با اسکلت کامل بتنی، فولادی، بنایی مسلح یا محصور شده با کلاف)، تخریب کلی شوند، بهای آنها بر حسب مورد طبق ردیف های 010301 یا 010302، محاسبه می گردد و ردیف های تفکیکی نمی تواند برای تخریب ساختمان های یاد شده، مورد استفاده قرار گیرد.

2-3. بهای ردیف های 010301 و 010302، برحسب مترمربع زیربنای هر طبقه، تعیین می شود و شامل هر نوع فونداسیون می باشد، به عبارت دیگر بابت تخریب فونداسیون این نوع ساختمان ها هزینه جداگانه ای منظور نمی شود.

الزامات گروه 4

1-4. در تخریب سطوح بنایی، به طور کلی برای اندود یا پوشش های روی سطوح، پرداخت جداگانه ای انجام نمی شود و ملاک اندازه گیری ضخامت دیوار یا سقف، پشت تا پشت دیوار یا سقف به انضمام ضخامت اندود و یا پوشش روی آن می باشد.

2-4. با لحاظ نمودن ردیف 010404، ردیف 010403 منظور نمی گردد.

3-4. ردیف های 010405 و 010406 جهت تخریب بتن با استفاده از کمپرسور پیش بینی شده است. در صورتی که برای تخریب بتن از ماشین آلات سنگین راهسازی استفاده گردد، حسب مورد، ردیف های مربوط با اعمال ضریب 0.5 منظور می گردد.

4-4. چنانچه طبق مشخصات فنی، تخریب بتن با استفاده از مواد سوزا یا مواد منبسط شونده صورت پذیرد، ردیف های مربوط بر اساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه می گردد.

5-4. بهای ردیف 010408، در صورت دستو کار مهندس مشاور، بر حسب حجم ظاهری مصالح چیده شده منظور می شود.

الزامات گروه 5

1-5. بهای ردیف 010512، بر حسب مترمربع سقف، محاسبه می شود.

2-5. در بهای ردیف 010515، هزینه کندن بتن زیر و اطراف جدول منظور نشده است.

3-5. اجرای ردیف 010518، مستلزم دستور کار مهندس مشاور است.

الزامات گروه 6

1-6. ردیف 010610، برای برچیدن پوشش سقف، کف یا دیوار با هر نوع مصالح با اتصال چفت شونده، پیش بینی شده است.

الزامات گروه 7

1-7. در صورت برچیدن نگهدارنده های دیوارهای بنایی غیر سازه ای افقی و قائم متصل به اسکلت فولادی، علاوه بر ردیف 010705 اضافه بهای ردیف 010710 منظور می گردد.

2-7. اضافه بهای ردیف 010710، تنها به قطعات فولادی تعلق می گیرد که به صورت پراکنده برچیده شوند و در صورتی که برچیدن اسکلت فولادی به صورت جز به جز و به صورت پیوسته انجام شود، اضافه بهای ردیف 010710 تعلق نمی گیرد.

الزامات گروه 8

1-8. کنده کاری در ارتباط با برچیدن لوله های مدفون در مصالح بنایی، صرف نظر از نوع و جنس لوله، در بهای ردیف های مربوط منظور شده است.

الزامات گروه 9

1-9. ردیف های تخریب و کندن آسفالت، شامل تخریب و یا کندن قسمتی از ضخامت آسفالت نمی شود.

2-9. منظور از کندن آسفالت برای لکه گیری در ردیف 010903، کندن آسفالت به صورت پراکنده و ناپیوسته است که با کمپرسور یا وسایل مشابه انجام می شود.

3-9. منظور از تخریب کلی آسفالت در ردیف 010909، تخریب تمام آسفالت در مسیر برای تجدید آسفالت است.

4-9. منظور از تراشیدن آسفالت در ردیف 010911، تراشیدن تمام یا بخشی از ضخامت آسفالت به صورت پیوسته و غیر پراکنده است.

5-9. منظور از تراش آسفالت برای لکه گیری در ردیف 010915، تراش آسفالت در یک مسیر به صورت غیرپیوسته و پراکنده می باشد.

6-9. ردیف های 010920 و 010921 برای برش بتن در کلیه سطوح اعم از انواع سقف بتنی، دیوار بتنی و مانند آن پیش بینی شده است.

الزامات عمومی

1. عملیات خاکی به طور معمول، باید به وسیله ماشین انجام شود. در مواردی که به علت کمی حجم عملیات خاکی، یا محدودیت های محل اجرا، انجام عملیات خاکی با دست اجتناب ناپذیر باشد، هنگام تهیه برآورد، اقلام این نوع کارها با استفاده از ردیف های این فصل، برآورد می شود. در صورتی که حجم عملیات خاکی با دست از میزان برآورد شده بیشتر شود، پرداخت مقادیر افزایش یافته با قیمت های این فصل تنها با تصویب کارفرما مجاز است.

2. عملیات خاکی که در آن از ابزاری مانند چکش بادی یا برقی دستی (دج بر)، غلطک شامل تخماق دستی یا ویبراتورهای صفحه ای یا موتوری دستی (غیرخودرو یا کششی) استفاده گردد، عملیات خاکی با دست محسوب می شود.

3. حجم عملیات خاکی بر اساس کار اجرا شده طبق مشخصات فنی، نقشه ها، دستور کارها و صورتجلسه ها محاسبه می شود و از بابت تغییر حجم ناشی از نشست یا تورم یا تراکم به استثنای آنچه که به صراحت بیان شده است، هیچ گونه هزینه جداگانه ای منظور نمی گردد.

4. در این فصل انواع زمین ها به صورت زیر طبقه بندی می شوند:

1-4. زمین های لجنی: زمین هایی هستند که عامل کار با وزن طبیعی خود در آن به حدی فرو رود که انجام عملیات به سهولت مقدور نباشد. این زمین ها به طور مشهود از خاک اشباع و حاوی مواد آلی می باشد.

2-4. زمین های خاکی: انواع زمین ها به جز زمین های لجنی و سنگی می باشد. زمین هایی که در آن قطعات معمولی سنگ (سنگ هایی که با ابزارهای دستی قابل جابجایی است) توام با خاک یا مخلوط شن و ماسه وجود داشته باشد، زمین خاکی تلقی می شود.

3-4. زمین های سنگی: شامل سنگ های رسوبی، آذرین و دگرگونی می باشد.

5. طبقه بندی زمین در حین اجرای عملیات با تایید مهندس مشاور و تصویب کارفرما براساس شواهد و مستندات موجود، انجام می گردد.

6. ملاک محاسبه عمق، در پی هایی که داخل گود کنده می شوند، تراز کف گود است.

7. در مواردی که در کندن زمین و حفر چاه در زمین های غیرسنگی، به قطعات بزرگ سنگ برخورد شود که برداشت آن مستلزم خرد کردن قطعه سنگ باشد، بدین منظور روش انجام کار باید پیش از اجرا به تایید مهندس مشاور برسد و پس از انجام عملیات مقدار کار انجام شده با حضور مهندس مشاور صورت جلسه شده و به تصویب کارفرما برسد و بهای آن حسب مورد از ردیف های کندن زمین، در زمین سنگی تعیین می گردد.

8. منظور از کندن زمین، انجام هرگونه عملیات خاکی شامل خاکبرداری، گودبرداری، پی کنی، کانال کنی، ترانشه کنی و مانند آن است.

9. چنانچه کندن زمین بیش از اندازه های درج شده در نقشه های اجرایی و دستور کارها انجام شود، پرکردن مجدد قسمت های اضافی با مصالح باکیفیت و قابل قبول مهندس مشاور، و در صورت لزوم کوبیدن آن ، به عهده پیمانکار است و از این بابت وجهی تعلق نمی گیرد.

1-9. چنانچه در شرایط خاص اجرایی در زمین های سنگی، سنگ برداری اضافی اجتناب ناپذیر باشد، کارهای اضافی با مهندس مشاور باید جداگانه صورت جلسه شده و به تصویب کارفرما برسد.

2-9. کندن زمین باید به گونه ای انجام گیرد که بستر زیرین پی روی لایه دست نخورده و طبیعی قرار گیرد، در صورتی که رقوم زیرین بستر پی به شرح رقوم مندرج در نقشه ها، تاب بارپذیری نداشته باشد، کندن اضافی تا رسیدن به بستر مقاوم و قابل قبول و پرکردن آن، مطابق نظر مهندس مشاور انجام و بهای آن حسب مورد از ردیف های این فصل تعیین می گردد.

3-9. چنانچه خطای پیمانکار در عملیات کندن زمین با مواد سوزا یا منبسط شونده، باعث تخریب اضافی یا احتمالا سست شدن بستر گردد، پیمانکار باید به هزینه خود محل کار را تا رقوم های خواسته شده مطابق دستور مهندس مشاور بازسازی و ترمیم نماید.

10. در مورد خاک های مناسب تهیه شده از محل قرضه یا معدن (داخل یا خارج کارگاه) برای خاکریزها، حجم خاک کنده و حمل شده برابر با حجم اندازه های محل مصرف پس از کوبیدن در نظر گرفته می شود و در صورت کندن دستی خاک، هزینه آن از ردیف 020102 و هزینه های حمل دستی حسب مورد از ردیف های 020401 و 020402 محاسبه و منظور می گردد. برای برداشتن خاک رویه نامناسب هزینه جداگانه ای تعلق نمیگیرد.

11. هزینه تهیه و حمل آب مصرفی در بهای ردیف های این فصل در نظر گرفته شده است.

12. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

فصل دوم فهرست بها ابنیه

الزامات گروه 1

1-1. در مواردی که برای اجرای پی سازی و احداث دیوارها، فاصله ای بین دیواره گود یا پی کنی و پی سازی لازم باشد که در نقشه های اجرایی پیش بینی نشده و اجرای قالب بندی اجتناب ناپذیر باشد، برای پی کنی تا عمق 1.5 متر از هر طرف 30 سانتی متر در پایین ترین نقطه به ابعاد پی کنی اضافه می شود و برای پی کنی با عمق بیش از 1.5 متر از هر طرف 60 سانتی متر در پایین ترین نقطه به ابعاد پیکنی اضافه می شود. درصورتی که شرایط اجرای کار به گونه ای باشد که به فاصله ای بیش از حد مذکور نیاز باشد، این فاصله در حد نیاز اجرای کار با تشخیص و تایید مهندس مشاور، تعیین و به ابعاد پیکنی یا گودبرداری اضافه می شود. این فاصله اضافی، بعد از اتمام عملیات باید با مصالح مورد قبول مهندس مشاور پر و در صورت لزوم کوبیده شده و بهای آن طبق ردیف های مربوط منظور می شود.

الزامات گروه 2

1-2. برای مواردی که آبکشی با تلمبه دستی یا سایر وسایل دستی صورت می گیرد، هزینه جداگانه ای تعلق نمیگیرد.

الزامات گروه 3

1-3. منظور از عمق در ردیف های چاه کنی، فاصله دهانه چاه تا انتهای هر یک از کوره هاست و در صورت تعدد کوره ها، مبنای محاسبه اضافه بهای عمق بیش از 20 متر، طول هر یک از کوره ها به علاوه عمق میله است و برای هر یک از کوره ها به طور جداگانه، محاسبه و منظورخواهد شد.

2-3. بهای ردیف های حفر چاه، برای چاه نفوذی در نظر گرفته شده است.

3-3. هزینه حفاری محل شمع به هر قطر، با وسایل دستی، از ردیف 020301، منظور می گردد.

الزامات گروه 4

1-4. نحوه پرداخت هزینه حمل خاک به شرح زیر است:

1-1-4. در مورد حمل خاک های حاصل از کندن زمین به محل دپو و یا خاکریزها، حجم مواد حمل شده برابر حجم محل کنده شده که طبق نقشه های اجرایی و دستور کارها اجرا گردیده است، محاسبه می شود و هزینه های مربوط به ازدیاد حجم ناشی از تورم در بهای واحد ردیف های حمل منظور شده است و هزینه دیگری از این بابت منظور نمی گردد. تمام خاک های حاصل از کندن زمین، باید در خاکریزها مصرف شوند، عدم مصرف این خاک ها در خاکریزها و یا حمل آنها به محل دپو، در هر مورد از نظر مقدار و محل باراندازی، منوط به پیشنهاد مهندس مشاور و تصویب کارفرما و تنظیم صورت جلسه اجرایی است.

2-1-4. در مواردی که خاک حاصل از کندن زمین در کنار محل کنده شده دپو یا ریسه شود و سپس در همان محل (خاکریز برگشتی) استفاده گردد، در این صورت هزینه حمل خاک تعلق نمی گیرد.

3-1-4. در مورد حمل خاک حاصل از کندن زمین به محل دپو (داخل یا خارج کارگاه) و یا خاکریزها، کوتاه ترین فاصله واقعی بین مرکز ثقل کندن زمین و خاکریزی یا محل دپو که مورد تایید مهندس مشاور و کارفرما می باشد، ملاک محاسبه هزینه حمل است.

2-4. ردیف های حمل درج شده در این گروه، برای خاک ها و مواد زایدی که به خارج کارگاه حمل می شوند یا در داخل کارگاه جابه جا می شوند، تنها یک بار منظور می شود. به عبارت دیگر برای انباشتن (دپو کردن)، بارگیری و باراندازی مجدد پرداختی صورت نخواهد گرفت. ولی چنانچه بر حسب ضرورت و موقعیت کار، حمل مجدد اجتناب ناپذیر باشد، بارگیری و حمل اضافی با پیشنهاد مهندس مشاور و تصویب کارفرما انجام و بر اساس صورت جلسه اجرایی، از ردیف های مربوط منظور می شود.

در این حالت حجم خاکی که از محل دپو موقت به خاکریز حمل می گردد، برابر با حجم محل مصرف پس از کوبیده شدن در نظر گرفته می شود و حجم خاکی که از محل دپو موقت به محل دپو (داخل یا خارج کارگاه) حمل می گردد برابر تفاضل حجم محل (یا محل های) کنده شده اولیه و حجم محل (یا محل های) خاک ریز می باشد.

3-4. در صورتی که طبق تشخیص مهندس مشاور و تصویب کارفرما حمل مازاد بر 100 متر اجتناب ناپذیر باشد، حمل اضافی پس از تصویب کارفرما به تناسب فاصله حمل از ردیف 020402 محاسبه و منظور می گردد.

4-4. چنانچه بارگیری خاک و مواد حاصل از کندن زمین با دست در کامیون انجام شود، هزینه آن بر اساس عملیات بارگیری و حمل با ماشین محاسبه و منظور می گردد.

الزامات گروه 5

1-5. در بهای واحد ردیف 020503، هزینه حمل خاک زراعتی از محل تهیه تا محل مصرف به هر فاصله منظور شده است.

2-5. رگلاژ و پروفیله کردن سطوح شیروانی ها و دیواره ها منوط به پیش بینی در مشخصات فنی، نقشه های اجرایی یا دستور کارها می باشد.

3-5. حجم عملیات اختلاط انواع مصالح با دست موضوع ردیف 020506، برحسب حجم محل ریخته شده مطابق نقشه ها و یا دستورکار می باشد.

4-5. ردیف 020506 صرفا برای اختلاط انواع مصالح مانند چند نوع خاک، شن، ماسه و مانند آن است.

الزامات گروه 6

1-6. در ردیف های 020601 و 020602، هرگاه تجهیزات لازم برای انجام آزمایش به روش پروکتور استاندارد فراهم نباشد، می توان به جای تراکم 95 درصد به روش پروکتور استاندارد، تراکم 90 درصد به روش پروکتور اصلاحی به کار برد.

2-6. ضخامت خاک جانشین در زمین طبیعی کوبیده شده یا در حالتی که خاک بستر خاکریز تا 15 سانتی متر برداشته شود، برای 95 درصد کوبیدگی و بیشتر به روش پروکتور استاندارد، 5 سانتی متر تعیین و اضافه بر پروفیل های برداشت شده، منظور می شود. مازاد بر اعداد تعیین شده، در هیچ موردی پرداختی صورت نمی گیرد. اگر خاک برداشته شده از بستر خاکریز بیشتر از 15 سانتی متر باشد، 60 درصد اندازه پیش گفته محاسبه می شود.

الزامات عمومی

1. حجم عملیات خاکی، براساس کار اجرا شده طبق مشخصات فنی منضم به پیمان، نقشه ها، دستور کارها و صورتجلسه ها است و از بابت تغییر حجم ناشی از نشست، تورم یا تراکم به استثنا آنچه که به صراحت بیان شده است، هیچگونه هزینه جداگانه ای منظور نمی گردد.

2. حجم عملیات خاکی ناشی از احداث پله ها روی شیروانی خاکریزهای موجود و یا سراشیب های بستر خاکریز (در مواردی که نیاز به احداث پله دارد)، با پیشنهاد مهندس مشاور و تایید کارفرما، مطابق کار اجرا شده طبق مشخصات فنی منضم به پیمان، نقشه ها، دستور کارها و صورتجلسه ها محاسبه و منظور میگردد.

3. به قیمت های واحد این فصل، هیچگونه بها یا اضافه بهایی، مانند پروفیل سازی در کندن زمین و وجود محدودیت یا صعوبت در عملیات خاکی و مانند آن (به استثنای آنچه که به صراحت یاد شده است)، تعلق نمیگیرد.

4. در این فصل انواع زمین به شرح ذیل طبقه بندی می شوند:

1-4. زمین های لجنی: زمین هایی هستند که وسایل کار با وزن طبیعی خود به حدی در آن فرو رود که انجام کار به سهولت مقدور نباشد. این زمین ها به طور مشهود از خاک اشباع و حاوی مواد آلی می باشد.

2-4. زمین های خاکی: انواع زمین ها به جز زمین های لجنی و سنگی می باشد.

3-4. زمین های سنگی: شامل سنگ های رسوبی، آذرین و دگرگونی می باشد.

5. طبقه بندی زمین در حین اجرای عملیات با تایید مهندس مشاور و تصویب کارفرما براساس شواهد و مستندات موجود، انجام می گردد.

6. منظور از کندن زمین انجام هرگونه عملیات خاکی شامل خاک برداری، گودبرداری، پی کنی، کانال کنی، ترانشه کنی و مانند آن است.

7. برداشت خاک های نباتی در حد 10 سانتیمتر، طبق دستور کار مهندس مشاور و اضافه بر آن با تصویب کارفرما انجام و هزینه آن بر اساس ردیف کندن زمین در زمین خاکی محاسبه و منظور می گردد.

8. در صورتی که عملیات کندن زمین بیشتر از ارتفاع خاک نباتی باشد، بنا به پیشنهاد مهندس مشاور و تصویب کارفرما، ابتدا خاک های نباتی کنده شده به تفکیک در محل های مناسب (داخل یا خارج کارگاه)، دپو یا ریسه می شوند و سپس ادامه عملیات کندن زمین صورت می گیرد. هزینه عملیات اجرایی مربوط از ردیف های این فصل محاسبه و منظور می گردد.

9. در مواردی که عملیات کندن زمین در پی، کانال، ترانشه و گود با ماشین صورت گیرد، عملیات مورد نظر تا 15 سانتیمتر عمق نهایی انجام و 15 سانتیمتر اخیر با دست برداشته و طبق رقوم و شیب های داده شده در نقشه های اجرایی، تنظیم و رگلاژ می گردد، عملیات مذکور حسب مورد از ردیف های کندن زمین در فصل عملیات خاکی با دست محاسبه و منظور می گردد.

10. هزینه وسیله مناسب برای عملکرد چکش هیدرولیکی، مانند بیل هیدرولیکی، در بهای ردیف های عملیات کندن زمین با چکش هیدرولیکی منظور شده است.

11. در مواردی که برای اجرای پی سازی و احداث دیوارها، فاصله ای بین دیواره گود یا پی کنی و پی سازی لازم باشد که در نقشه های اجرایی پیش بینی نشده و اجرای قالب بندی اجتناب ناپذیر باشد، برای پی کنی تا عمق 1.5 متر از هر طرف 30 سانتی متر در پایین ترین نقطه به ابعاد پی کنی اضافه می شود و برای پی کنی با عمق بیش از 1.5 متر از هر طرف 60 سانتی متر در پایین ترین نقطه به ابعاد پی کنی اضافه می شود. درصورتی که شرایط اجرای کار به گونه ای باشد که به فاصله ای بیش از حد مذکور نیاز باشد، این فاصله در حد نیاز اجرای کار با تشخیص و تایید مهندس مشاور، تعیین و به ابعاد پی کنی یا گودبرداری اضافه می شود. این فاصله اضافی، بعد از اتمام عملیات باید با مصالح مورد قبول مهندس مشاور پر و در صورت لزوم کوبیده شده و بهای آن طبق ردیف های مربوط منظور می گردد.

12 . چنانچه کندن زمین بیش از اندازه های درج شده در نقشه های اجرایی و دستورکارها انجام شود، پر کردن مجدد و در صورت لزوم کوبیدن قسمت های اضافی با مصالح با کیفیت و قابل قبول مهندس مشاور، به عهده پیمانکار است و از این بابت وجهی پرداخت نخواهد شد.

1-12. چنانچه در شرایط خاص اجرایی در زمین های سنگی، سنگ برداری اضافی اجتناب ناپذیر باشد، کارهای اضافی با مهندس مشاور باید جداگانه صورت جلسه شده و به تایید کارفرما برسد.

2-12. کندن زمین باید به گونه ای انجام گیرد که بستر زیرین پی روی لایه دست نخورده و طبیعی قرار گیرد، در صورتی که رقوم زیرین بستر پی به شرح رقوم مندرج در نقشه ها، تاب بارپذیری نداشته باشد، کندن اضافی تا رسیدن به بستر مقاوم و قابل قبول و پرکردن آن، مطابق نظر مهندس مشاور انجام و حسب مورد از ردیف های این فصل محاسبه و منظور می گردد.

3-12. چنانچه خطای پیمانکار در عملیات کندن زمین با مواد سوزا یا منبسط شونده، باعث تخریب اضافی یا احتمالا سست شدن بستر گردد، پیمانکار باید به هزینه خود محل کار را تا رقوم های خواسته شده مطابق دستور مهندس مشاور بازسازی و ترمیم نماید.

3. در مورد خاک های مناسب تهیه شده از محل معدن یا قرضه (داخل یا خارج کارگاه) برای خاکریزها، حجم خاک کنده و حمل شده برابر با حجم اندازه های محل مصرف پس از تراکم در نظر گرفته می شود و هزینه کندن خاک از ردیف 030103 و هزینه های حمل حسب مورد از ردیف های 030701 تا 030705 محاسبه و منظور می گردد. برای برداشتن خاک رویه نامناسب پرداختی صورت نمی گیرد.

14. هیچ هزینه ای بابت ارزش قبل از استخراج جهت تهیه خاک مناسب تعلق نمی گیرد.

15. در صورتی که درصد کوبیدگی خاک، بین دو ردیف متوالی تعیین شده در ردیف های این فصل تعیین شود، بهای واحد آن با توجه به بهای درصدهای کوبیدگی قبل و بعد از آن، به صورت میانیابی خطی محاسبه و منظور می گردد.

16. در زمین های لجنی، بر حسب مورد، نحوه اجرا، نوع و میزان برداشت و جایگزینی مصالح به منظور ایجاد بستر آماده شده، بر اساس ردیف های مربوط و یا در صورت لزوم طبق دستورالعمل اقلام ستاره دار در برآورد هزینه اجرای کار درج گردد. عملیات اجرایی یاد شده، پس از تحکیم بستر با حضور مهندس مشاور و پیمانکار صورت جلسه شده و پس از تایید کارفرما، ملاک محاسبه قرار می گیرد.

17. بهای تهیه و حمل آب مصرفی عملیات خاکی، در بهای ردیف های این فصل پیش بینی شده است.

18. در ردیف های این فصل هزینه ریسه و توده کردن خاک، بسته به مورد، منظور شده است.

19. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

فصل سوم: عملیات خاکی با ماشین

الزامات گروه 1

1-1. هزینه استفاده از ریپر جهت کندن زمین با بولدوزر در زمین های خاکی و سنگی منظور شده است.

الزامات گروه 2

1-2. حداکثر حجم کندن زمین در زمین های سنگی قابل پرداخت از ردیف 030201، از حاصل تقسیم مقدار کیلوگرم امولایت کارتریجی مصرف شده در عملیات کندن زمین در زمین های سنگی (طبق صورت جلسه مصرف که به امضای مسئولان ذیربط رسیده باشد.) به عدد 0.25 بدست می آید و در صورت استفاده از هر کیلوگرم پودر آنفو، آل آنفو، پودر آذر، بوستر پنتولیتی، به ترتیب معادل 200 گرم، 280 گرم، 370 گرم، 3000 گرم امولایت کارتریجی محاسبه می شود. مازاد بر حجم مذکور، از ردیف کندن زمین در زمین سنگی محاسبه و منظور می شود و در صورتی که حجم محاسبه شده برای کندن زمین با مواد منفجره با توجه به وزن مواد منفجره مصرف شده مذکور، بیشتر از حجم کندن زمین سنگی طبقه نقشه و مشخصات و دستورکارها باشد، حجم کندن زمین در زمین های سنگی طبق نقشه، مشخصات و دستورکارها ملاک عمل خواهد بود.

مثال: چنانچه حجم کندن زمین سنگی طبق نقشه، مشخصات و دستورکار 500 مترمکعب و مقدار امولایت کارتریجی مصرفی 20 کیلوگرم و پودر آنفو مصرفی 300 کیلوگرم باشد:

فصل سوم فرمول

بنابراین در این حالت 320 مترمکعب از ردیف 030201 و معادل 180 مترمکعب از ردیف 030105 پرداخت می گردد.

مثال: چنانچه حجم کندن زمین سنگی طبق نقشه، مشخصات و دستورکار 500 مترمکعب و میزان امولایت کارتریجی مصرفی 40 کیلوگرم و پودر آنفو مصرفی 600 کیلوگرم باشد:

فصل سوم فرمول 2

بنابراین در این حالت فقط 500 مترمکعب از ردیف 030201 پرداخت می گردد و مقدار 140 مترمکعب باقی مانده قابل پرداخت نمی باشد.

2-2. در مواردی که به تشخیص مهندس مشاور و تایید کارفرما به کارگیری روش انفجار کنترل شده (انفجار آرام) به علت وجود شرایط غیرمعمول محل انجام عملیات کندن زمین، مانند وجود تاسیسات خاص و مانند آن صورت پذیرد، بدین منظور محدوده ای که در آن استفاده از روش انفجار کنترل شده الزامی است باید پیش از انجام به تایید مهندس مشاور و تصویب کارفرما برسد و پس از انجام عملیات مقدار کار انجام شده با حضور مهندس مشاور صورت جلسه شده و به تصویب کارفرما برسد. برای آن حجم از عملیات 30 درصد بهای ردیف 030201 اضافه پرداخت می گردد.

3-2. در صورتی که مطابق مشخصات فنی، نقشه های اجرایی یا دستورکارها از سامانه نانل استفاده گردد، اضافه بهای ردیف 030204 محاسبه و منظور می گردد. در صورت انجام عملیات انفجار کنترل شده (انفجار آرام) و لزوم استفاده از سامانه نانل، علاوه بر منظور نمودن اضافه هزینه مطابق بند 2-2، اضافه بهای 030204، محاسبه و منظور می گردد.

4-2. چنانچه در عملیات کندن زمین در سنگ با مواد انفجاری، شرایط به گونه ای باشد که طبق تشخیص مهندس مشاور و تایید کارفرما، نتوان از مواد انفجاری برای کندن زمین استفاده نمود و به اجبار از چکش هیدرولیکی استفاده شود، بدین منظور محدوده ای که در آن استفاده از چکش هیدرولیکی الزامی است باید پیش از انجام، تایید مهندس مشاور و تصویب کارفرما اخذ گردد و پس از انجام عملیات، مقدار کار انجام شده با حضور مهندس مشاور صورت جلسه شده و به تصویب کارفرما برسد. بهای آن قسمت از عملیات از ردیف 030202 محاسبه و منظور می شود.

5-2. چنانچه عملیات کندن زمین در زمین های سنگی بدون استفاده از مواد سوزا ولی با استفاده از مواد منبسط شونده صورت پذیرد، بهای ردیف 030203، بر اساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تعیین قیمت می شود.

الزامات گروه 3

1-3. رگلاژ و پروفیله کردن سطوح شیروانی ترانشه ها، شیروانی خاکریزها، منوط به پیش بینی در مشخصات فنی، نقشه های اجرایی یا دستورکارها می باشد.

الزامات گروه 4

1-4. در مواردی که کندن زمین با بولدوزر یا وسیله مشابه آن در گود انجام شود، به علت محدودیت شعاع عملیات ماشین آلات، ایجاد رمپ (شیب راهه) و صعوبت انتقال مواد حاصل از کندن زمین به خارج گود و مانند آن، بهای آن از ردیف 030401 محاسبه و منظور می شود.

2-4. گود به محلی اطلاق می گردد که پس از کندن زمین و رسیدن به رقوم نهایی، از همه جهت پایین تر از تراز زمین طبیعی، قرار گرفته و عمق متوسط آن کمتر از 60 سانتیمتر نباشد. لازم به ذکر است اضافه بهای مذکور صرفا به حجم خاک واقع در عمق متوسط پایینتر از 60 سانتیمتر نسبت به تراز زمین طبیعی، تعلق می گیرد.

3-4. حمل مواد حاصل از کندن زمین موضوع ردیف های 030403 و 030404، در صورتی که فاصله حمل از محل کندن زمین تا محل دپوی موقت یا برعکس حداکثر تا 50 متر باشد، براساس دستورکار مهندس مشاور و با تصویب کارفرما قابل انجام است و پس از تنظیم صورتجلسه اجرایی پرداخت می گردد، در صورتی که فاصله حمل مذکور بیش از 50 متر باشد، در این صورت بهای حمل از محل کندن زمین تا محل دپوی موقت و برعکس، حسب مورد صرفا از ردیف های 030701 تا 030705 محاسبه و منظور می گردد و ردیفهای 030403 و 030404 تعلق نمی گیرد.

4-4. در خصوص پرداخت ردیف 030404 در صورتی که کندن زمین با بولدوزر صورت گیرد، فاصله مازاد بر 20 متر اول مورد محاسبه قرار می گیرد.

الزامات گروه 5

1-5. در مواردی که به تشخیص مهندس مشاور و تایید کارفرما به علت محدودیت فضای کار در عملیات کندن زمین، لزوم استفاده از بیل هیدرولیکی یا وسیله مشابه آن وجود داشته باشد، بر حسب مورد با استفاده از ردیف های 030501 تا 030504، برآورد می شوند.

الزامات گروه 6

1-6. در عملیات کندن زمین با بیل هیدرولیکی اضافه بهایی بابت حجم خاک واقع شده در عمق 2 تا 3 متر تعلق نمی گیرد.

الزامات گروه 7

1-7. نحوه پرداخت هزینه حمل خاک به شرح زیر است:

1-1-7. در مورد حمل خاک حاصل از کندن زمین به محل دپو و یا خاکریزها، حجم مواد حمل شده برابر حجم محل کنده شده که طبق نقشه های اجرایی و دستورکارها اجرا گردیده است محاسبه می شود و هزینه های مربوط به ازدیاد حجم ناشی از تورم در بهای واحد ردیف های حمل منظور شده است و هزینه دیگری از این بابت منظور نمی گردد. تمام خاک های حاصل از کندن زمین، باید در خاکریزها مصرف شوند، عدم مصرف این خاک ها در خاکریزها و یا حمل آن به محل دپو، در هر مورد از نظر مقدار و محل باراندازی، منوط به پیشنهاد مهندس مشاور و تصویب کارفرما و تنظیم صورت جلسه اجرایی است.

2-1-7. در مواردی که خاک حاصل از کندن زمین در کنار محل کنده شده دپو یا ریسه شود و سپس در همان محل (خاکریز برگشتی) استفاده گردد، در این صورت هزینه حمل خاک تعلق نمی گیرد.

3-1-7. در مورد حمل خاک حاصل از کندن زمین به محل دپو (داخل یا خارج کارگاه) و یا خاکریزها، کوتاه ترین فاصله واقعی بین مرکز ثقل کندن زمین و خاکریزی یا محل دپو که مورد تایید مهندس مشاور و کارفرما می باشد، ملاک محاسبه هزینه حمل است.

2-7. ردیف های حمل درج شده در این گروه، برای خاک ها و مواد زاید که به خارج کارگاه حمل می شود یا در داخل کارگاه جا به جا می شود، تنها یک بار منظور می شود. به عبارت دیگر برای انباشتن (دپو کردن)، بارگیری و باراندازی مجدد پرداختی صورت نخواهد گرفت. ولی چنانچه بر حسب ضرورت و موقعیت کار، حمل مجدد اجتناب ناپذیر باشد، بارگیری و حمل اضافی با پیشنهاد مهندس مشاور و تصویب کارفرما انجام و بر اساس صورتجلسه اجرایی، از ردیف های مربوط پرداخت می شود.

در این حالت حجم خاکی که از محل دپو موقت به خاکریز حمل می گردد، برابر با حجم محل مصرف پس از کوبیده شدن در نظر گرفته می شود و حجم خاکی که از محل دپو موقت به محل دپو (داخل یا خارج کارگاه) حمل می گردد، برابر تفاضل حجم محل (یا محل های) کنده شده اولیه و حجم محل (یا محل های) خاکریز می باشد.

3-7. در صورتی که انتقال مواد حاصل از کندن زمین به خارج از گود، صرفاً با ایجاد رمپ امکان پذیر نباشد و تمهیدات ویژه ای مانند، جرثقیل و مانند آن یا راه حل های دیگری مورد نیاز باشد که مستلزم پیش بینی های ویژه و تجهیزات خاص است، بهای ردیف 030706 براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تعیین قیمت می شود. در این حالت مهندس مشاور موظف است تجهیزات و ماشین آلات لازم را به همراه مراحل اجرایی در مشخصات فنی خصوصی درج نماید. پرداخت ردیف مذکور منوط به منظور داشتن در برآورد هزینه اجرای کار می باشد و در صورت عدم درج در برآورد اجرای کار، ردیف مذکور قابل پرداخت نبوده و از ردیف های دیگر این فصل محاسبه و پرداخت می گردد.

4-7. در صورتی که حمل خاک موضوع ردیف های 030703 تا 030705 در راه های خاکی یا شنی انجام شود، به ردیف های حمل مصالح در راه های آسفالتی، ضریب 1.3 اعمال می شود.

الزامات گروه 9

1-9. در زمین طبیعی کوبیده شده یا در حالتی که خاک بستر خاکریز تا 15 سانتی متر برداشته شود، برای 85 درصد کوبیدگی به روش پروکتور اصلاحی، برابر 3 سانتی متر، برای 90 درصد کوبیدگی به روش پروکتور اصلاحی، 5 سانتی متر و برای 95 درصد کوبیدگی و بیشتر به روش پروکتور اصلاحی، 7 سانتی متر تعیین و اضافه بر پروفیل های برداشت شده، پرداخت می شود. مازاد بر اعداد تعیین شده، در هیچ موردی پرداختی صورت نمی گیرد. اگر خاک برداشته شده از بستر خاکریز بیشتر از 15 سانتی متر باشد، 60 درصد اندازه های پیش گفته محاسبه می شود.

2-9. در صورتی که طبق مشخصات فنی، نقشه های اجرایی یا دستورکارها ضخامت قشرهای خاک یا توونان ریخته شده، پس از کوبیده شدن بیشتر از 15 سانتیمتر باشد، نسبت به ردیف های 030901 تا 030904 کسر بهایی به شرح زیر منظور می شود:

در صورتی که ضخامت قشرهای خاک یا توونان ریخته شده، 20 سانتیمتر تعیین شود، کسر بها به میزان 10 درصد، اگر ضخامت قشرهای خاک یا توونان ریخته شده، 25 سانتی متر تعیین شود، کسربها به میزان 20 درصد، اگر ضخامت قشرهای خاک یا توونان ریخته شده، 30 سانتی متر تعیین شود، کسربها به میزان 30 درصد ردیف مربوط منظور می گردد.

در این حالت کل ضخامت لایه خاک یا توونان ریخته شده باید تراکم تعیین شده در مشخصات فنی، نقشه های اجرایی یا دستورکارها را تامین نماید و آزمایش تراکم در کل ضخامت لایه انجام گردد.

3-9. در صورتی که براساس نقشه هایی اجرایی، مشخصات فنی یا دستورکارها از توونان برای خاکریزی استفاده گردد، هزینه تهیه آن براساس ردیف 260701 و هزینه حمل آن حسب مورد از ردیف های فصل 28 محاسبه و منظور میشود.

الزامات گروه 10

1-10. ردیف های 031004 و 031005، با دستورکار مهندس مشاور قابل اجراست و پرداخت آن مستلزم تنظیم صور تجلسه انجام آن، با مهندس مشاور است.

الزامات گروه 11

1-11. بهای تهیه ماسه بادی برای عملیات موضوع ردیف های 031102 و 031103 از ردیف 260702 در فصل 26 جداگانه محاسبه و منظور می گردد.

الزامات گروه 12

1-12. ردیف های 031201 و 031202 چال زنی به منظور اجرای عملیات مهار به روش های مهار تنیده یا ناتنیده برای پایدارسازی دیواره خاکی به کار می رود.

2-12. در صورتی که جهت مقابله با ریزش دیواره چال، با تایید مهندس مشاور از لوله جدار فولادی استفاده شود، بر اساس ردیف 031205 محاسبه و منظور میگردد.

3-12. ردیف 031205 جهت غلاف گذاری با لوله فولادی در هر عمق و به هر قطر و طول است و هزینه خارج کردن غلاف پس از اتمام عملیات پیش بینی شده و هیچگونه هزینه جداگانه ای منظور نمی گردد.

4-12. در صورتی که جهت مقابله با ریزش دیواره چال، با تایید مهندس مشاور عملیات حفاری و تزریق مجدد صورت گیرد، هزینه حفاری مجدد به میزان 50 درصد مجموع طول هایی که عملیات حفاری مجدد صورت گرفته است، حسب مورد از ردیف های 031201 یا 031202 محاسبه و منظور میگردد.

مثال: چنانچه طول چال جهت اجرای مهار برابر 20 متر باشد و در 5 متر اول چال زنی، ریزش صورت گیرد و پس از تزریق مرحله اول (5 متر اول)، مجددا عملیات حفاری تا عمق 13 متری انجام و دوباره در چال ریزش صورت گیرد، تزریق مرحله دوم انجام می گردد. (13 متر اول) و در نهایت طی مرحله سوم چال زنی تا طول 20 متر (7 متر انتهایی ریزشی نیست)، نهایی می گردد. در این حالت مجموع طول حفاری قابل پرداخت برابر است با:

29=20+ 50%*(13+5)=L

بنابراین طول 29 متر حسب مورد از ردیف های 031201 یا 031202 منظور می گردد.

5-12. هزینه چال زنی به منظور اجرای عملیات مهار آزمون(مهار قربانی) که به منظور شناخت و تدقیق طرح تحکیم دیواره خاکی صورت می گیرد، با تایید مهندس مشاور حسب مورد از ردیف های مربوط منظور می گردد.

6-12. بابت صعوبت اجرای عملیات تحکیم دیواره های خاکی که زیر تراز آب های زیرزمینی واقع شده، به میزان 15 درصد به هزینه عملیات چال زنی، کشش مهار و تزریق با تایید مهندس مشاور اضافه می گردد.

7-12. چال زنی به منظور اجرای مهار تنیده یا ناتنیده، براساس طول، قطر، جهت و فواصل مورد نیاز منطبق با نقشه ها، مشخصات فنی، دستورکارها انجام می پذیرد. عملیات اجرایی یاد شده پس از اتمام عملیات چالزنی با حضور پیمانکار و مهندس مشاور براساس نقشه ها، مشخصات فنی و دستورکارها، اندازه گیری و صورت جلسه شده و در صورتی که به تصویب کارفرما برسد، ملاک پرداخت است.

8-12. در ردیف های مربوط به چال زنی تمام هزینه های مربوط به اجرای کار اعم از جابه جایی دستگاه، استقرار، تخلیه چال با فشار هوا و با هر روش و در هر محل منظور شده است و هیچ گونه هزینه جداگانه ای به جز آنچه به صراحت بیان شده است منظور نمی گردد.

الزامات عمومی

1. تعاریف و مشخصات فنی سنگ های مصرفی در این فصل براساس نشریه شماره 55 تجدید نظر دوم با عنوان «مشخصات فنی عمومی کارهای ساختمانی» و نشریه شماره 101 تجدید نظر دوم با عنوان «مشخصات فنی عمومی راه» و نشریه 90 با موضوع دیوارهای سنگی (صرفا تعاریف در صورت عدم درج در نشریات مزبور) می باشد.

2. اندازه و وزن یک قطعه سنگ در ردیف های این فصل در حدودی است که یک کارگر بتواند آن را برداشته و در جای خود قرار دهد و سنگ های بزرگ خارج از آن حدود مشمول ردیف های این فصل نمی باشد.

3. مشخصات کامل سنگ های مصرفی مانند نوع، رنگ و طرح چیدمان و به طور کلی هر نوع اطلاعاتی که از نظر هزینه عملیات اجرایی موثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارائه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد، باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان درج شود.

4. در صورتی که بر حسب مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، مقدار سیمان بیشتر و یا کمتر از ارقام مندرج در شرح ردیف های این فصل باشد، با توجه به جدول مندرج در کلیات این فهرست بها، تفاوت آن بر اساس ردیف 080401 محاسبه و منظور می گردد.

5. بابت تعبیه حفره یا سوراخ هایی با مقطع کمتر از 0.05 متر مربع، که در حین بنایی سنگی انجام می گردد، هزینه جداگانه ای منظور نمی گردد و مقدار آن از عملیات مربوط کسر نمی شود.

6. اندازه گیری سطوح کار بر اساس کار اجرا شده به انضمام بندکشی است و بندکشی از سطح کار کسر نمی گردد. بهای بندکشی حسب مورد از ردیف های مربوط در فصل هجدهم محاسبه و منظور میگردد.

7. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

فصل چهارم عملیات بنایی با سنگ

الزامات گروه 1

1-1. چنانچه مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، در عملیات سنگی با تورسنگ از توری های پلیمری استفاده شود، باید ردیف مربوط، بر اساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه گردد.

الزامات گروه 3

1-3. ردیف های نماسازی و اضافه بهای نماسازی دیوارهای سنگی، تنها به سطحی از دیوار تعلق می گیرد که به صورت نما چیده شده باشد.

2-3. در عملیات بنایی سنگی نمادار، حجم بنایی سنگی با محسوب نمودن سنگ های نما، از ردیف های مربوط محاسبه و منظور می گردد و ردیف های اضافه بهای نماسازی سنگی نیز، حسب مورد جداگانه برای سطوحی که به صورت نما چیده شده است، محاسبه و منظور می گردد.

3-3. اضافه بهای طاق های قوسی از ردیف 040308 منظور می گردد. در این ردیف، هزینه تراش سنگ به صورت منحنی پیش بینی نشده است.

4-3. اضافه بهای 040308 صرفاً به قسمتی که دارای انحنا می باشد تعلق میگیرد:

5-3. بهای ردیف 040309، بر حسب سطح مقطع یک وجه درز محاسبه می شود، در صورتی که عرض درز انقطاع بیش از 2 سانتی متر و حداکثر 10 سانتیمتر باشد و مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان از پلی استایرن منبسط شده استفاده گردد، علاوه بر پرداخت ردیف 040309، اضافه پلی استایرن مصرف شده مازاد بر 2 سانتیمتر نیز متناسب با مشخصات آن بر اساس ردیف 140612 محاسبه و منظور می گردد.

6-3. در ردیف های 040313 تا 040315، بهای قطعات فولادی مانند میلگرد که برای اتصال نما به پشت کار انجام می شود، جداگانه از ردیف 090701 منظور میگردد. بهای ملات مصرفی بین نماچینی و پشت کار در بهای ردیف های مربوط لحاظ شده است.

7-3. در نماهای سنگی که نماچینی روی کار، جدا از پشت کار انجام می شود، هزینه انجام کار برای سطح نما، برحسب مورد از ردیف های 04301، 040313 تا 040315 محاسبه و منظور می گردد.

الزامات گروه 4

1-4. در ردیف های این گروه در صورتی که مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، نیاز به اجرای فرش کف با شیب بیش از 20 درصد باشد، ردیف های مربوط با اعمال ضریب 1.06 محاسبه و منظور می گردد.

2-4. هزینه عملیات مربوط به کرم بندی و یا پرکردن زیر فرش کف (بدون استفاده از ملات ماسه سیمان)، از ردیف های متناظر تعیین و منظور می گردد.

الزامات گروه 5

1-5. در ردیف های 040501 تا 040509، حجم کار بر اساس کار اجرا شده طبق مشخصات فنی، نقشه ها، دستور کارها و صورتجلسه ها محاسبه می شود و از بابت تغییر حجم ناشی از نشست یا تراکم، هیچگونه پرداخت جداگانه ای به عمل نخواهد آمد.

2-5. مصالح دانه ای زهکش و فیلتر، باید بر اساس مشخصات درج شده در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان تهیه و اجرا گردند.

3-5. ردیف 040508 با دستورکار مهندس مشاور قابل اجراست و پرداخت آن مستلزم تنظیم صور تجلسه انجام آن، با مهندس مشاور است.

الزامات عمومی

1. استفاده از قالب چوبی در مرحله تهیه برآورد باید به پیشنهاد مهندس مشاور و تصویب کارفرما صورت گیرد.

2. در اندازه گیری قالب بندی ها، سطوحی از قالب که در تماس با بتن است، ملاک محاسبه قرار می گیرد.

1-2. در اندازه گیری سطوح قالب بندی شده، پخ نبش یا گردی گوشه ی قالب از سطح کار کسر نمی گردد.

3. بابت ارتفاع یا جدار خارجی، هی چگونه اضافه بهایی به ردیف های قال ببندی چوبی تعلق نمی گیرد.

4. در ردیف های این فصل، هزینه های پشت بند، چوب بست و داربست، بازکردن قالب، ماده رهاساز، پیچ و مهره، رنده کردن قالب چوبی، تمیز کردن و اجرای کامل کار، در هر ارتفاع، در نظر گرفته شده است.

5. منظور از چوب بست و داربست در این فصل، مجموعه ای از قطعات فولادی یا چوبی یا مخلوطی از آن دو، به صورت افقی یا قائم یا مایل و یا قوسی است که برای نگهداری قالب و انتقال نیروهای ناشی از بتن ریزی از قالب به زمین یا سایر تکیه گاه ها، به کار برده می شود.

6. منظور از پشت بند، قطعات افقی، قائم یا مایل و یا قوسی است که از آن ها برای اتصال قطعات قالب به یکدیگر و تقویت آن ها، استفاده می شود و می تواند چهارتراش چوبی، قطعات فولادی یا ترکیبی از چوب و فولاد باشد. در صورتی که در ردیف های قالب بندی چوبی از پشت بند فلزی استفاده شود، قالب چوبی به حساب می آید و بهای آن از ردیف های این فصل منظور می شود.

7. بهای انجام عملیات لازم برای ایجاد پخ نبش یا گردی گوشه ی قالب، در قیمت های این فصل منظور شده است.

1-8. منظور از فاصله نگهدار در قالب بندی دیوارها، لوله فولادی یا پلاستیکی و میله دو سر رزوه و واشر و مهره به منظور مقابله با فشار بتن است، که بهای آن در ردیف های قالب بندی دیوارها منظور شده است.

2-8. چنانچه از قیدهای مخصوص، اعم از پلاستیکی یا فولادی برای جلوگیری از نفوذ آب استفاده شود، اضافه بهای مربوط، حسب مورد از ردیف های 060809 و 060810 منظور می گردد.

9. در مواردی که قالب باید به صورت یکسره در محل بازشو ها اجرا و غیر قابل قطع باشد، سطح قالب اجرا شده در محل بازشوها، از سطح قالب بندی سازه کسر نمی شود.

10. منظور از تخته نراد خارجی، چوب های روسی یا مشابه آن است. چوب کاج وارداتی معروف به چوب روسی، اعم از این که چوب های یاد شده محصول کشور روسیه یا سایر کشورهایی باشد که چوب کاج آن ها شبیه چوب روسی است، تخته نراد خارجی نامیده می شود. در صورت استفاده از چوب های غیر مشابه نراد خارجی (نظیر چوب های جنگلی و معمولی)، درصد کسربها به ردیف های مربوط تعلق می گیرد.

11. با توجه به بند 1 الزامات عمومی، در صورت استفاده از قالب چوبی، چنانچه بنا به تقاضای پیمانکار و تأیید مهندس مشاور از قالب چوبی با کوبیدن ورق فولادی در داخل آن استفاده شود، بهای قالب بندی برابر 75 درصد ردیف های فصل ششم منظور می شود.

12. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

فصل پنجم

الزامات گروه 1

1-1. در صورت قالب بندی با قالب چوبی برای اجرای بتن پشت جداول پیش ساخته یا درجا، وجه خارجی کف سازی های بتنی یا بتن مگر با تأیید مهندس مشاور، بهای ردیف 050102 منظور می شود.

الزامات گروه 2

1-2. در صورتی که با تائید مهندس مشاور، قالب بندی دیوار فقط از یک طرف اجرا شود، 20 درصد به بهای ردیف 050201 اضافه می شود.

الزامات گروه 3

1-3. قالب بندی ستون پایه ها (پدستال ها)، با توجه به سطح مقطع، از ردیف های 050301 و 050804، در نظر گرفته می شود. منظور از پدستال، همان تعریف ذکر شده در بند 3-1 الزامات ردیف های گروه سوم فصل ششم می باشد.

الزامات گروه 4

1-4. قالب بندی وجه قائم دال بتنی، از ردیف 050501 منظور می شود.

2-4. در اندازه گیری سطح قالب بندی دال های مرکب، سطح بتن ریخته شده که در تماس با قالب است، ملاک محاسبه قرار می گیرد. هزینه های مربوط به مهار قالب در قالب بندی دال های مرکب و امتداد مهار تا زیربال تیرآهن که در تماس با بتن نمی باشد، در بهای ردیف مربوط لحاظ شده است.

الزامات گروه 7

1-7. در صورت استفاده از قالب بندی چوبی در سطح فوقانی قطعات شیب دار که زاویه شیب نسبت به افق برابر یا بیش از 45 درجه باشد، هزینه های مربوط از ردیف 050702 منظور می شود. هم چنین برای زوایای شیب کمتر از 45 درجه، براساس مشخصات فنی یا دستورکار مهندس مشاور مبنی بر اجرای قالب چوبی در سطح فوقانی سطوح شیب دار، هزینه مربوط مطابق شرایط فوق منظور می گردد.

الزامات گروه 8

1-8. اضافه بهای قالب بندی سطوح منحنی موضوع ردیف 050803، فقط به ردیف های قالب بندی آن دسته از اعضای بتنی تعلق می گیرد که تنها نسبت به محور قائم دارای انحناء باشند. ردیف های قالب بندی که نسبت به محور افقی و یا محور افقی و قائم به صورت توأم دارای انحنا باشند، باید براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه شوند.

2-8. اضافه بهای قالب بندی سطوح شیب دار موضوع ردیف 050805، به ردیف های 050701 و 050702 تعلق نمی گیرد.

الزامات گروه 9

1-9. تعبیه درزها حسب مورد، مطابق با الزامات گروه 9 مقدمه فصل ششم، از ردیف 060911 یا 060912 منظور می شود. در صورت قالب بندی یک وجه درز (و یا هر دو وجه درز در صورت امکان) با استفاده از تخته نراد خارجی، حسب مورد از ردیف های قالب بندی مربوط در این فصل منظور می گردد.

2-9. اضافه بهای ردیف 050905، در صورت تأیید مهندس مشاور، فقط به آن سطح از قالب چوبی در تماس با بتن تعلق می گیرد که از آن میلگرد یا داول عبور کرده باشد.

الزامات گروه 10

1-10. هزینه تخته کوبی و چوب بست لازم برا ی جلوگیری از ریزش خاک در پی ها، گودها، کانال ها یا ترانشه ها (در صورت نیاز و اجرا)، با دستورکار مهندس مشاور و تنظیم صورت جلسه اجرایی بر حسب سطحی که تخته کوبی شده است (سطح تماس تخته با دیواره پی)، از ردیف 051001 منظور می شود.

الزامات گروه 11

1-11. در اندازه گیری سطح سقف قابلمه ای (وافل)، تصویر افقی آن قسمت از سقف که در آن وافل به کار رفته باشد، ملاک محاسبه قرار می گیرد.

2-11. بابت اجرای سقف های قابلمه ای (وافل) حسب مورد، علاوه بر ردیف های 051101 تا 051103 ، در صورت زیرسازی با استفاده از قالب بندی چوبی و یا اجرای کامل زیرسازی چوبی، 65 درصد بهای ردیف 050401 و در صورت استفاده از قالب بندی فولادی و یا اجرای کامل زیرسازی فولادی، حسب مورد 75 درصد بهای ردیف های 060401 تا 060404 در آن قسمت که وافل در آن اجرا شده، منظور می شود.

3-11. ضخامت سقف در ردیف های 051101 تا 051103، فاصله عمودی قسمت زیرین تیرچه تا سطح نهایی بتن اجرا شده سقف است.

4-11. اجرای سقف های قابلمه ای (وافل) با تیرچه های یک طرفه یا دو طرفه در ردیف های 051101 تا 051103 پیش بینی شده است و از این بابت هزینه جداگانه ای منظور نمی گردد.

الزامات گروه 12

1-12. بابت اجرای سقف های مجوف حسب مورد، علاوه بر ردیف 051201 یا 051202، در صورت زیرسازی با استفاده از قالب بندی چوبی، ردیف 050401 و در صورت استفاده از قالب بندی فولادی، حسب مورد ردیف های 060401 تا 060404 در آن قسمت که سقف مجوف در آن اجرا شده، منظور می شود.

2-12. هزینه اجرای کامل مهاربندی لازم جهت نگهداری قالب های ماندگار در مقابل نیروهای جانبی یا بالابرنده در ردیف های مربوط به سقف های مجوف لحاظ شده است. هزینه های مربوط به قفس فلزی نگهدارنده قالب های کروی و بیضوی از ردیف 070304 به صورت جداگانه منظور می گردد.

الزامات عمومی

1. منظور از قالب فولادی در این فصل، قالبی است که از ورق، توأم با انواع پروفیل های فولادی ساخته شده باشد. قالب های فولادی می تواند و به صورت قالب گسترده (دارای سطح وسیع) یا قالب مونتاژ شده مدولار باشد.

2. در اندازه گیری قالب بندی ها، سطوحی از قالب که در تماس با بتن است، ملاک محاسبه قرار می گیرد.

1-2. در اندازه گیری سطوح قالب بندی شده، پخ نبش یا گردی گوشه ی قالب از سطح کار کسر نمی گردد.

3. منظور از ارتفاع و کف در ردیف های این فصلی، حسب مورد به ترتیب زیر است:

1-3. در مورد دیوار اولین طبقه روی پی و یا دیوار محوطه روی پی ، ارتفاع دیوار نسبت به رقو م روی پی، و در طبقات بعدی، ارتفاع دیوار نسبت به کف همان طبقه.

در صورتی که سطح رو و یا زیر دیوار (جداگانه و یا توام)، شیب دار باشد، ملاک تعیین ردیف، تفکیک ردیف های قالب بندی دیوار بر حسب دامنه ارتفاع تعیین شده در ردیف های 060201 تا 060204 مطابق شکل زیر می باشد.

فصل ششم قالب بندی فولادی

– به مساحت قالب بندی بخش A، بهای ردیف 060201، تعلق می گیرد.

– به مساحت قالب بندی بخش B، بهای ردیف 060202، تعلق می گیرد.

– به مساحت قالب بندی بخش C، بهای ردیف 060203، تعلق می گیرد.

– به مساحت قالب بندی بخش D، بهای ردیف 060204، تعلق می گیرد.

– قالب بندی بخش E، مطابق بند 11-2 و برحسب ارتفاع متوسط محاسبه و منظور می شود.

2-3. در مورد ستون اولین طبقه روی پی و یا ستون محوطه روی پی، ارتفاع ستون نسبت به رقوم روی پی و در طبقات بعدی، ارتفاع ستون نسبت به کف همان طبقه.

3-3. در مورد تیر یا دال (تاوه)، ارتفاع متوسط از روی کف طبقه یا هر نوع سطح سازه ای دیگری که پای نگهدارنده های قالب بندی بر آن ها اتکا دارند، تا سطح زیرین بتن تیر یا دال.

در حالتی که نگهدارنده های قالب تیر یا دال در ارتفاع های گوناگون (حداکثر تا 20 متر) قرار گیرند، برای محاسبه ارتفاع متوسط، لازم است متوسط وزنی ارتفاع برحسب سطح قالب بندی صورت گیرد. قالب بندی مربوط به متوسط وزنی ارتفاع بیش از 10 متر تا 20 متر، مطابق بند 11-1 محاسبه و منظور می شود.

مثال: چنانچه یک سوم سطح دال در ارتفاع 10 متری و دو سوم آن در ارتفاع 5 متری قرار گرفته باشد، متوسط وزنی ارتفاع برحسب سطح قالب بندی دال برابر خواهد بود با:

فصل قالب بندی فولادی

بنابراین کل سطح قالب بندی دال از ردیف 060403 منظور می گردد.

4-3. منظور از کف طبقه در این فصل، کف سازه ای طبقه است.

5-3. اجرای مرحله ای قالب بندی یا بتن ریز دیوارها یا ستون ها، ملاک انتخاب ردیف قالب بندی نمی باشد.

مثال: در صورتی که ستون به ارتفاع 9 متر در چند مرحله قالب بندی و بتن ریزی شود، بهای تمام سطح قالب بندی از ابتدا تا ارتفاع 9 متر از ردیف 060304 منظور می گردد.

4. در ردیف های این فصل، هزینه های پشت بند، چوب بست و داربست، و بازکردن قالب و اجرای کامل کار در نظر گرفته شده است.

5. منظور از چوب بست و داربست در این فصل، مجموعه ای از قطعات فولادی یا چوبی یا مخلوطی از آن دو، به صورت افقی، قائم، مایل و یا قوسی است که برای نگهداری قالب و انتقال نیروهای ناشی از بتن ریزی از قالب به زمین یا سایر تکیه گاه ها، به کار برده می شود.

6. منظور از پشت بند، پروفیل های فولادی افقی، قائم یا مایل و یا قوسی است که از آن ها برای نگهداری قالب در مقابل نیروهای ناشی از بتن ریزی به کار برده می شود. پشت بند قالب فولادی می تواند از جنس چوب نیز باشد.

7. بهای انجام عملیات لازم برای ایجاد پخ نبش یا گردی گوشه ی قالب، در قیمت های این فصل منظور شده است.

8. در ردیف های قالب بندی این فصل، بهای ماده رهاساز (روغن و مانند آن)، پیچ و مهره لازم، در قیمت ها منظور شده است.

9. هزینه تمیز کردن قالب ها در قیمت ها در نظر گرفته شده است.

10. جدار خارجی قالب بندی دیوار، ستون یا تیر

1-10. منظور از جدار خارجی موضوع ردیف 060801، جدار خارجی دیوار، ستون یا تیری است که یک سوی آن به فضای باز ارتباط دارد و برای قالب بندی آن ، تمهیدات ویژه ای، مانند بالکن چوبی و یا فولادی موقت، جان پناه مناسب یا راه حل های دیگری مورد نیاز باشد. مبنای محاسبه ارتفاع این نوع سازه ها، تراز کف طبقه ای است که کار در آن انجام می شود. این اضافه بها فقط به قالب بندی سطوح خارجی سازه های یاد شده تعلق می گیرد.

2-10. اضافه بهای 060801 فقط به سازه هایی تعلق می گیرد که به صورت طبقه ای اجرا می شوند.

3-10. به قالب بندی سطوح داخلی دیواره چاه آسانسورها و کانال های بتنی عمودی تاسیسات، اضافه بهای ردیف 060801، تعلق می گیرد. در ضمن مبنای اندازه گیری ارتفاع در این نوع سازه ها، مشابه دیوارهای جدار خارجی، کف طبقه ای است که کار در آن انجام می شود.

4-10. قالب بندی جدار خارجی دیوار، ستون یا تیرهای اولین طبقه روی پی مشمول پرداخت اضافه بهای 060801 نمی شود. سطوح غیرقابل دسترسی در سازه های طبقه ای که پایین تر از سطح زمین طبیعی انجام می شود نیز جدار خارجی محسوب می شوند.

4-11. در صورتی که ارتفاع دال سقف یا تیر بیش از 10 متر (مندرج در ردیف های این فصل) و تا 20 متر باشد، به ازای هر متر مازاد بر 10 متر، سه درصد به بهای ردیف های مربوط به ارتفاع 10 متری اضافه می شود.

مثال: چنانچه ارتفاع دال سقف برابر 18.4 18 متر باشد، مطابق محاسبه ذیل معادل 25.2 درصد به بهای ردیف 060404 اضافه می شود.

0.252=(0.03)*(18.4-10)

2-11. در صورتی که ارتفاع دیوار، ستون یا شناژ قائم بیش از 10 متر (مندرج در ردیف های این فصل) و تا 20 متر باشد، به ازای هر متر مازاد بر 10 متر سه درصد به بهای ردیف های مربوط به ارتفاع 10 متری اضافه می شود. به این ترتیب در صورت یکه ارتفاع بیش از 10 تا 11 متر باشد، معادل سه درصد و برای ارتفاع بیش از 11 تا 12 متر معادل شش درصد و به همین ترتیب برای ارتفاع بیش از 19 تا 20 متر، معادل سی درصد به بهای ردیف های مربوط به ارتفاع 10 متری اضافه می شود.

این اضافه بها برای تمام سطح قالب بندی از ابتدا تا انتهای ارتفاع تعلق می گیرد.

12. در صورتی که برای قطع بتن در محل درز اجرایی از رابیتس استفاده شود، بهای آن طبق ردیف 160406، منظور می شود.

13. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است.

فصل شش قالب بندی فولادی

الزامات گروه 1

1-1. در صورت قالب بندی با قالب فولادی برای اجرای بتن پشت جداول پیش ساخته یا درجا، وجه خارجی کف سازی های بتنی یا بتن مگر با تأیید مهندس مشاور، بهای ردیف 060102 منظور می شود.

الزامات گروه 2

1-1-2. منظور از فاصله نگهدار در قالب بندی دیوارها، لوله پلاستیکی و میله دو سر رزوه و واشر و مهره به منظور مقابله با فشار بتن است، که بهای آن در ردیف های قالب بندی دیوارها منظور شده است.

2-1-2. چنانچه از قیدهای مخصوص، اعم از پلاستیکی یا فولادی برای جلوگیری از نفوذ آب استفاده شود، اضافه بهای مربوط، حسب مورد از ردیف های 060809 و 060810 منظور می گردد.

2-2. در صورتی که با تائید مهندس مشاور، قالب بندی دیوار فقط از یک طرف اجرا شود، 20 درصد به بهای ردیف های 060201 تا 060204 اضافه می شود.

3-2. ملاک ارتفاع قالب بندی دیوار هایی که در قاب های سازه ای قرار دارند، به نحوی که تیرهای متصل به آن دیوار، دارای سقف سازه ای (کف طبقه) نمی باشند، برحسب ارتفاع دیوار نسبت به رقوم روی پی یا کف طبقه زیرین محاسبه می شود. به سطوح قالب بندی این دیوار ها اضافه بهای 060801 تعلق نمی گیرد.

الزامات گروه 3

1-3. قالب بندی ستون پایه ها (پدستال ها)، با توجه به سطح مقطع، از ردیف های 060301 و 060804، منظور می شود. منظور از پدستال، اعضای فشاری قائمی هستند که نسبت ارتفاع آن به متوسط کوتاه ترین بعد مقطع آن کمتر از 3 باشد.

2-3. ملاک ارتفاع قالب بندی ستون هایی که در قاب های سازه ای قرار دارند، به نحوی که تیرهای متصل به آن ستون، دارای سقف سازه ای (کف طبقه) نمی باشند، برحسب ارتفاع ستون نسبت به رقوم روی پی یا کف طبقه زیرین محاسبه می شود. به سطوح قالب بندی این ستون ها اضافه بهای 060801 تعلق نمی گیرد.

الزامات گروه 4

1-4. قالب بندی وجه قائم دال بتنی، حسب مورد از ردیف های 060501 تا 060504 منظور می شود.

2-4 . در اندازه گیری سطح قالب بندی دال های مرکب، سطح بتن ریخته شده که در تماس با قالب است، ملاک محاسبه قرار می گیرد. هزینه های مربوط به مهار قالب در قالب بندی دال های مرکب و امتداد مهار تا زیربال تیرآهن که در تماس با بتن نمی باشد، در بهای ردیف مربوط لحاظ شده است.

4-3. در صورت اجرای سقف های قابلمه ای (وافل) به همراه زیرسازی با استفاده از قالب بندی فولادی و یا اجرای کامل زیرسازی فولادی، مطابق بند 11-2 الزامات گروه 11 فصل پنجم عمل می شود.

4-4. در صورت اجرای سقف های مجوف با قالب های پلاستیکی ماندگار با استفاده از قالب بندی فولادی، مطابق بند 12-1 الزامات گروه 12 فصل پنجم عمل می شود.

الزامات گروه 7

1-7. در صورت استفاده از قالب بندی فولادی در سطح فوقانی قطعات شیب دار که زاویه شیب نسبت به افق برابر یا بیش از 45 درجه باشد، هزینه های مربوط از ردیف 060702 منظور می شود. هم چنین برای زوایای شیب کمتر از 45 درجه، براساس مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، مبنی بر اجرای قالب فولادی در سطح فوقانی سطوح شیب دار، هزینه مربوط مطابق شرایط فوق منظور می گردد.

الزامات گروه 8

1-8. منظور از بتن نمایان در ردیف 060807، سطح تمام شده بتنی است که، نمای آن اهمیت خاص داشته و یا صافی سطح آن از لحاظ کاربری دارای اهمیت باشد. برای دست یابی به این درجه از کیفیت، باید رویه قالب از تخته چند لایه، پلاستیک، فولاد و مانند آن باشد.

چیدمان ورق های رویه قالب باید با الگوی مندرج در نقشه ها مطابقت داشته باشد. رواداری درز و اختلاف دو سطح کنار هم نسبت به یکدیگر و همچنین رواداری عمق فرورفتگی یا برآمدگی بتن نمایان در هر سطح، مطابق مشخصات فنی خصوصی پیمان تعیین می گردد که این میزان حداکثر 6 میلی متر می باشد. منظور از هر سطح، مساحتی است که توسط یک مدول قالب، مطابق الگو پوشانده می شود.

2-8. قالب هایی که سطح رویه آن دارای برجستگی هایی است که برای دست یابی به سطح بتن نمایان طرح دار مورد استفاده قرار می گیرد، مشمول ردیف 060807 نمی گردد و ردیف های مربوط به این نوع قالب ها باید براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه شود.

3-8. اضافه بهای قالب بندی سطوح شیب دار موضوع ردیف 060805، به ردیف های 060701 و 060702 تعلق نمی گیرد.

8-4. اضافه بهای قالب بندی سطوح منحنی موضوع ردیف 060803، فقط به ردیف های قالب بندی آن دسته از اعضای بتنی تعلق می گیرد که تنها نسبت به محور قائم دارای انحنا باشند. ردیف های قالب بندی که نسبت به محور افقی و یا محور افقی و قائم به صورت توام دارای انحنا باشند، باید در مرحله برآورد به صورت ردیف ستاره دار پیش بینی شوند.

5-8. اضافه بهای 060812، در صورتی قابل پرداخت است که پیش از اجرا به تائید مهندس مشاور رسیده باشد. این اضافه بها فقط به ردیف های قالب بندی ستون و دیوار که بعد از هر بار استفاده از قالب کلاف شده، نیاز به دمونتاژ کامل قالب باشد، تعلق می گیرد.

الزامات گروه 9

1-9. قالب بندی درزها

1-1-9. ردیف 060911 صرفاً به تعبیه درزهای سطحی که عمق درز کمتر از یک سوم ضخامت عضو بتنی (حداکثر تا 10 سانتی متر) و عرض درز، کمتر از 4 سانتی متر باشد، تعلق می گیرد. برای تعبیه سایر درزها در صورت قالب بندی یک وجه درز (و یا هر دو وجه درز در صورت امکان)، حسب مورد از ردیف های قالب بندی مربوط منظور می گردد.

2-1-9. در صورت ایجاد درز در مقطع عرضی عضو بتنی، علاوه بر پرداخت قالب بندی یک وجه درز از ردیف های مربوط، ردیف 060912 نیز منظور می گردد.

3-1-9. در صورت ایجاد درز در طول عضو بتنی، علاوه بر پرداخت قالب بندی یک وجه درز از ردیف های مربوط، در صورت استفاده از پلی استایرن منبسط شده، ردیف های 140611 و 140612 حسب مورد منظور می گردد.

4-1-9. در صورتی که تعبیه درز مطابق نقشه های منضم به پیمان، بدون عملیات قالب بندی و با قرار دادن پلی استایرن منبسط شده و استفاده از قطعات فولادی جهت مهار پلی استایرن منبسط شده صورت گیرد، بهای آن حسب مورد از ردیف های 140611، 140612 و 070302 محاسبه و منظور می شود.

2-9. اضافه بهای ردیف 060915، در صورت تایید مهندس مشاور، فقط به آن سطح از قالب فولادی در تماس با بتن تعلق می گیرد که از آن میلگرد یا داول عبور کرده باشد.

9-3. در مواردی که قالب باید به صورت یک سره در محل بازشوها اجرا و غیر قابل قطع باشد، سطح قالب اجرا شده در محل بازشوها، از سطح قالب بندی سازه کسر نمی شود.

الزامات گروه 10

1-10. منظور از قالب لغزنده ردیف های 061001 و 061002، قالبی است که سطح بتن با سطح قالب، در طول اجرای سازه، به صورت دائم در تماس باشد و تغییر مکان آن با لغزش انجام شود. بنابراین، قالب هایی را که هر نوبت، از محل خود باز شده و دوباره در محل جدید بسته می شوند (قالب تکراری)، نمی توان جزو قالب های لغزنده به حساب آورد.

2-10. منظور از قالب بالارونده خودکششی در ردیف 061004، قالبی است که پس از هر بار بتن ریز از سطح بتن فاصله گرفته و با فشار جک جابه جا می شود. قالب هایی که دارای سکوی کار در ارتفاع می باشند و قابلیت تنظیم در ارتفاع را دارند جزو این قالب ها محسوب می شوند. سامانه بالابری این نوع قالب ها به صورت هیدرولیکی یا چرخ دنده ای می باشد.

3-10. منظور از سامانه قالب میزی موضوع ردیف 061005، قالب فولادی سازه های بتنی می باشد که در آنها قالب سقف (دال) به صورت یک پارچه بوده و بعد از اتمام بتن ریزی، قالب به صورت یک پارچه به دهانه یا طبقه بعدی انتقال می یابد.

4-10. منظور از سامانه قالب تونلی موضوع ردیف 061006، قالب فولادی سازه های بتنی می باشد که برای بتن ریزی هم زمان سقف و دیوارها مورد استفاده قرار می گیرد و بعد از اتمام بتن ریزی، قالب به صورت یک پارچه به دهانه یا طبقه بعدی انتقال می یابد.

5-10. به ردیف های 061001 تا 061006، اضافه بهای 060801 تعلق نمی گیرد.

الزامات عمومی

1. میلگردهای ساده و آج دار باید حداقل الزامات استاندارد ملی ایران به شماره 3132 با عنوان «میلگردهای فولادی گرم نوردیده برای تسلیح بتن-ویژگی ها و روش های آزمون» را تامین نماید.

2. در مورد ردیف هایی که پرداخت بهای واحد آن ها براساس وزن کار صورت می گیرد، وزن کار، طبق ابعاد درج شده در نقشه یا دستورکارها به مأخذ جدول های استاندارد یا جدول های کارخانه سازنده، محاسبه و منظور خواهد شد. در صورت اختلاف وزن واحد محاسبه شده تئوری با وزن واحد توزین شده در محل، ملاک پرداخت، وزن واحد توزین شده می باشد، به شرطی که از وزن واحد محاسبه شده تئوری با لحاظ نمودن حداکثر رواداری جدول های استاندارد، بیشتر نباشد.

3. هزینه های مربوط به تهیه و مصرف الکترود، مفتول یا سیم آرماتوربندی، در بهای واحد مربوط لحاظ شده و از این بابت، اضافه بها یا اضافه وزن تعلق نمی گیرد.

4. بهای خرک ها و فاصله نگهدارهایی از جنس میلگرد، که به منظور حفظ فاصله میلگردها از یکدیگر و یا از قالب بندی، مورد استفاده قرار گرفته و در بتن باقی می مانند، بر اساس نقشه های منضم به پیمان یا دستورکار و طبق ردیف های مربوط در این فصل منظور می شود. بهای تهیه و جاگذاری فاصله نگهدارهای بتنی در بهای ردیف ها پیش بینی شده است. در صورت استفاده از فاصله نگهدار های پلاستیکی مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، ردیف 231010 منظور می شود.

5. چنانچه مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، وصله پوششی میلگردهای مورد استفاده در این فصل، جوشی باشد، طول جوش جداگانه، حسب مورد، از ردیف های 090801 تا 090805 با اعمال ضریب 2 منظور می شود.

6. بهای تهیه و جاگذاری داول از میلگرد، از ردیف 090701 منظور می شود.

7. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است.

فصل هفتم کارهای فولادی با میلگرد

الزامات گروه 3

1-3. اضافه بهای ردیف 070301 به تمام میلگردهای مصرفی در تیرچه تعلق می گیرد.

2-3. هزینه میلگردگذاری برای تقویت واحدهای بنایی نظیر میلگردگذاری افقی و قائم اطراف بازشو یا تقویت دیوارهای جدا شده از سیستم اصلی سازه ای، از ردیف 070302 منظور می شود. نحوه میلگردگذاری تقویتی واحدهای بنایی مطابق مشخصات فنی و نقشه های منضم به پیمان صورت می گیرد.

3-3. میلگرد بستر موضوع ردیف 070303، باید حداقل موارد مندرج در نشریه شماره 729 با عنوان «راهنمای طراحی لرزه ای دیوارهای بنایی غیرسازه ای مسلح به میلگرد بستر» را تامین نماید.

الزامات گروه 6

1-6. رزوه میل مهارهای مورد استفاده در این فصل، باید به روش غلتکی ایجاد شوند.

2-6. در صورتی که میل مهار از یک سو جوش و از سوی دیگر پیچ و مهره باشد، نصف وزن آن ها از ردیف 070610 و نصف دیگر از ردیف 070611، و حسب مورد اضافه بهای مرتبط منظور می شود.

3-6. هزینه مربوط به تهیه و جاگذاری صفحات فولادی سرمهار مورد استفاده در ردیف 070620، از ردیف 090701 برآورد و منظور می گردد. طول میل مهار بیرون زده از چال، مطابق مشخصات فنی و نقشه های منضم به پیمان، حداکثر تا 15 سانتی متر منظور می شود.

الزامات گروه 7

1-7. کابل های فولادی مصرفی با مدول الاستیسیته 200 گیگاپاسکال، مطابق استاندارد ASTM416 می باشد.

2-7. هزینه های مربوط به تهیه و جاگذاری غلاف پلاستیکی مورد استفاده در محدوده محصور و غیرمحصور و فاصله نگهدار بین کابل ها، در ردیف های 070701 و 070702 لحاظ شده است.

3-7. هزینه های مربوط به تهیه و نصب گوه، واشر زاویه دار، پکر و چسب آب بندی در ردیف های 070704 و 070705 لحاظ شده است. هزینه های مربوط به تهیه و جاگذاری صفحات فولادی سرمهار، از ردیف 090701 تعیین می گردد. طول کابل بیرون زده از چال، مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، حداکثر تا 50 سانتی متر منظور می شود و بابت برش آن، هزینه جداگانه ای تعلق نمی گیرد.

4-7. هزینه اجرای مهار قربانی که به منظور شناخت و تدقیق طرح تحکیم دیواره خاکی صورت می گیرد، با تایید مهندس مشاور حسب مورد از ردیف های مربوط تعلق می گیرد. ردیف 070703 فقط به عملیات کشش میل مهار تحت آزمون Pull out تعلق می گیرد. هزینه های مربوط به انجام آزمون اثباتی و در صورت لزوم آزمون خزش، مطابق مشخصات فنی در قیمت ها منظور شده است.

5-7. ردیف های 070704 و 070705 برای اجرای عملیات کشش مهار تنیده بوده و هزینه های مربوط به انجام آزمون اثباتی و در صورت لزوم آزمون خزش و قفل کردن مهار به دفعات لازم، مطابق مشخصات فنی در قیمت ها منظور شده است.

6-7. هزینه های مربوط به تهیه و جاگذاری غلاف پلاستیکی و فاصله نگهدار بین کابل ها، گیره سر کابل، پیازی کردن سر کابل، پروفیله کردن کابل، کشش و درپوش روی کابل و نظایر آن در ردیف های 070710 و 070711 لحاظ شده است. طول کابل بیرون زده از سقف، مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، حداکثر تا 30 سانتی متر منظور می شود و بابت برش آن، هزینه جداگانه ای تعلق نمی گیرد.

الزامات گروه 8

1-8. ردیف های 070801 و 070802، باید برحسب نوع بولت یا میلگرد، نوع پوشش، قطر، طول مورد نیاز و نوع چسب مصرفی، بر اساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تعیین قیمت شود.

الزامات گروه 9

1-9. ردیف 070901، باید برحسب نوع اتصال مکانیکی ، قطر میلگرد، نوع رزوه و جهت رزوه، براساس دستورالعمل اقلامستاره دار تعیین قیمت شود.

2-9. ردیف 070902، باید حداقل الزامات استانداردهای ملی ایران به شماره 22442 با عنوان «فولاد برای تسلیح بتن- اتصال میلگردهای فولادی جوشکاری شده به روش فشار گازی روش آزمون و معیار پذیرش» و شماره 22486 با عنوان «فولاد برای تسلیح بتن-تائید فن جوشکاری فشاری گازی میلگردهای فولادی برای تسلیح بتن-روش اجرایی» را تامین نماید.

الزامات عمومی

1. مشخصات بتن مصرفی مانند مقاومت فشاری مشخصه، نوع سیمان، حداقل مقدار سیمان در هر مترمکعب بتن و به طور کلی هر نوع اطلاعاتی که از نظر هزینه عملیات اجرایی موثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارائه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد، باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان درج شود.

2. در تمام ردیف های این فصل، منظور از سیمان به طور عام، سیمان پرتلند است.

3. نوع شن و ماسه مصرفی در این فصل به صورت طبیعی رودخانه ای، شکسته رودخانه ای و شکسته کوهی، با توجه به مشخصات فنی است.

4. هزینه دانه بندی مصالح، ساخت بتن به هر روش، حمل بتن از محل ساخت تا محل مصرف به هر فاصله و با هر وسیله، ریختن بتن به اشکال مختلف با هر وسیله، مرتعش کردن بتن و هر گونه افت ناشی از متراکم کردن بتن، اتلاف ناشی از حمل و تخلیه آن، مرطوب نگهداشتن بتن و سایر هزینه های مربوط، در بهای ردیف ها منظور شده است.

5. برای اجرای بتن نمایان، هیچ گونه اضافه بهایی در این فصل تعلق نمی گیرد.

6. حجم حفره های تعبیه شده در بتن، که حجم هر یک از آن ها 0.05 مترمکعب یا کمتر باشد، در اندازه گیری از حجم بتن، کسر نمی گردد.

7. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است.

فصل هشتم بتن درجا

الزامات گروه 1

1-1. هزینه تهیه و اجرای بتن مسلح باید بر مبنای مقاومت فشاری مشخصه بتن تعین شود. در صورتی که با پیشنهاد مهندس مشاور و تصویب کارفرما در مرحله تهیه برآورد، ملاک پرداخت، بر اساس عیار سیمان مصرفی باشد، بهای ردیف کارهای بتنی بر اساس مقاومت متناظر با عیار سیمان مصرفی، از رابطه تطبیقی زیر محاسبه می شود. در این حالت باید مفاد بند 3-2 دستورالعمل کاربرد فهرست بها رعایت گردد.

9- 10/fc= w

fc: مقاومت فشاری مشخصه بتن (مبنای پرداخت) بر حسب مگاپاسکال (Mpa)

w: عیار سیمان بر حسب کیلوگرم در مترمکعب بتن.

رابطه یاد شده صرفاً برای موضوع این بند بوده و در سایر موارد نظیر تهیه طرح اختلاط و غیره، قابل استناد نمی باشد.

2-1. چنانچه ملاک تعیین بهای تهیه و اجرای بتن، مقاومت فشاری مشخصه بتن باشد، بابت مصرف مواد افزودنی در بتن، جهت افزایش مقاومت فشاری، هیچگونه اضافه هزینه ای منظور نمی گردد.

3-1. در صورتی که مقاومت فشاری مشخصه بتن یا مقاومت فشاری متناظر محاسبه شده از رابطه تطبیقی بند 1-1 در روش پرداخت بر اساس عیار سیمان مصرفی، بین دو مقاومت فشاری مشخصه متوالی باشد، بهای واحد آن، به صورت میان یابی خطی محاسبه می شود.

4-1. منظور از مقاومت فشاری مشخصه در ردیف های این فصل، مقاومت مشخصه نمونه ای استوانه ای استاندارد مندرج در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان است و حصول به مقاومت های بیشتر از مقاومت های مشخصه در حین عملیات اجرایی موجب پرداخت اضافه نمی گردد. بدیهی است معیار پذیرش بتن، براساس آیین نامه بتن ایران بوده و در صورت عدم حصول به مقاومت مشخصه مورد نظر بر اساس ضوابط یاد شده، اقدام خواهد شد.

5-1. برای ساخت و اجرای بتن های با مقاومت فشاری مشخصه بیش از 40 مگاپاسکال لازم است، مشخصات فنی اختصاصی بتن های با مقاومت بالا تهیه و ضمیمه اسناد پیمان شود. بهای این نوع بتن ها بر اساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تعیین می شود.

الزامات گروه 2

1-2. عامل کف زا برای تولید بتن سبک سلولی موضوع ردیف 080204، باید حداقل الزامات استاندارد ملی ایران به شماره 18417 با عنوان «عامل کف زا برای تولید بتن سلولی با استفاده از کف آماده – ویژگی ها» را تامین نماید.

الزامات گروه 3

1-3. بتن ریزی پله ها و پاگردها، مشمول اضافه بهای 080302 می شود.

2-3. در صورت بتن ریزی تیر، شناژ و سقف با شیب بیش از 20 درصد نسبت به افق، حسب مورد، بهای ردیف های 080301 یا 080302 با اعمال ضریب 1.50 منظور می شود. بابت بتن ریزی ستون و دیوار شیب دار، هیچ گونه پرداخت جداگانه ای صورت نمی گیرد.

3-3. بابت کف سازی بتنی به ضخامت برابر 15 سانتی متر یا کمتر، اضافه بهای 080304 منظور می گردد و بابت کف سازی بتنی به ضخامت بیش از 15 سانتی متر، هیچ گونه اضافه پرداختی صورت نمی گیرد.

4-3. لزوم اجرای ردیف 080308، باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان پیش بینی شده باشد.

5-3. اضافه بهای ردیف های 080301، 080302، 080304، 080310 و 080311 به سقف های تیرچه بلوک تعلق نمی گیرد.

6-3. اضافه بهای ردیف 080311 فقط به آن حجم از بتن تعلق می گیرد که میلگرد مصرفی در آن حجم، بیش از 180 کیلوگرم در مترمکعب باشد و به بخش هایی از بتن که مصرف میلگرد کمتر از 180 کیلوگرم در مترمکعب باشد، تعلق نمی گیرد.

7-3. مشخصات فنی مصالح ردیف های 080312 و 080313، باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان قید شود.

8-3. در صورتی که پس از اجرای ملات سخت کننده بتن، موضوع ردیف های 080312 و 080313، مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، لزوم ایجاد درز در سطح ملات (پس از سخت شدن ملات) قید شده باشد، بهای آن از ردیف 080316 منظور می شود.

الزامات گروه 4

1-4. چنانچه روش پرداخت هزینه تهیه و اجرای بتن بر مبنای مقاومت فشاری مشخصه بتن باشد، هیچگونه اضافه بهایی بابت مصرف سیمان اضافی جهت حصول مقاومت مشخصه طرح، رعایت حداقل مقدار سیمان قید شده در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان و نظایر آن قابل پرداخت نمی باشد.

الزامات گروه 6

6-1. ردیف های شماره 080601 و 080602 مربوط به تهیه مصالح و اجرای عملیات تزریق به دفعات لازم مطابق مشخصات فنی است که میزان دوغاب تزریق شده باید به تایید مهندس مشاور برسد. دوغاب سیمان عملیات تزریق با نسبت وزنی آب به سیمان حداکثر 0.5 تهیه شده و فشار تزریق حداقل به میزان 3 اتمسفر باشد. کلیه مصالح لازم اعم از لوله های تزریق به تعداد و طول لازم در بهای ردیف ها لحاظ شده است.

6-2. هزینه تهیه مصالح و اجرای عملیات تزریق مهار قربانی که به منظور شناخت و تدقیق طرح تحکیم دیواره صورت می گیرد، با تایید مهندس مشاور حسب مورد از ردیف های مربوط منظور می شود.

الزامات گروه 7

1-7. بهای واحد ردیف های 080701 و 080702، شامل رگلاژ و تمیز کاری سطوح، تهیه مصالح و اجرای بتن پاششی، مواد افزودنی تندگیرکننده، برداشت نمونه های آزمایشی، تهیه جعبه های آزمایشی، انجام آزمایش و کارهای لازم برای اجرای درست عملیات بتن پاششی است. مقادیر، بر حسب مساحت اندازه گیری شده از روی نقشه ها در طول خط قابل اجرای عملیات بتن پاششی در مقطع دیواره خاکی محاسبه خواهد شد.

2-7. منظور از ضخامت بتن پاشیده، حداقل ضخامت بتن پاشیده شده می باشد، بنابراین ضخامت بتن پاشیده در هیچ یک از قسمت های سطح بتن پاشی، نباید از ضخامت مندرج در نقشه ها و مشخصات فنی کمتر باشد. هزینه بتن پاشیده شده اضافی برای پرکردن ناهمواری های سطحی و تامین حداقل ضخامت مورد نیاز، و هم چنین هزینه بتن پاشیده بازگشتی و تمیز کردن محیط کارگاه، در بهای ردیف بتن پاششی منظور گردیده است.

3-7. در بهای ردیف های بتن پاششی، هزینه اجرای عملیات در سطوح با هر زاویه و ارتفاع منظور شده است.

4-7. مقاومت فشاری مشخصه بتن پاشیده حداقل برابر 16 مگاپاسکال است.

5-7. ماسه مصرفی در بتن پاشیده باید با دانه بندی استاندارد یا مطابق مشخصات فنی باشد.

الزامات گروه 8

1-8. افزودنی های بتن باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 2930 را تامین نماید.

2-8. چنانچه مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، استفاده از افزودنی های بتن ضروری باشد (به استثنای بند 1-2 الزامات گروه 1)، با توجه به نوع و مشخصات ماده مورد نیاز، ردیف های مربوط براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه می شود.

الزامات عمومی

1. فولاد منظور شده در این فصل، فولاد نرم معمولی مانند (S235J0، S235JR، HR235) St37 است، مگر اینکه استفاده از سایر فولادها به صراحت ذکر شده باشد.

2. قطعات اسکلت فولادی در این فصل به صورت ساخته شده در کارخانه ساخت اسکلت فولادی در نظر گرفته شده است. چنانچه با تأیید مهندس مشاور و تصویب کارفرما، مقرر شود قطعات اسکلت فولادی در محل کارگاه ساخته شود، 3 درصد از بهای ردیف های این فصل کسر می شود.

1-2. بابت قطعاتی که در کارخانه ساخت اسکلت فولادی ساخته شده و به محل کارگاه حمل شده ولی نصب نشده اند، 80 درصد بهای ردیف های مربوط با تایید مهندس مشاور منظور می شود.

2-2. کارخانه ساخت اسکلت فولادی باید قبل از اجرا به تأیید مهندس مشاور و تصویب کارفرما برسد.

3. مشخصات فولاد مصرفی، الکترود، سیم جوش، پیچ و مهره، نوع جوش و به طور کلی هر نوع اطلاعاتی که از نظر هزینه عملیات اجرایی موثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارائه پیشنهاد قیمت، نسبت به آن آگاهی داشته باشد، باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان درج شود.

4. در مورد ردیف هایی که پرداخت بهای واحد آن ها براساس وزن کار صورت می گیرد، وزن کار، طبق ابعاد درج شده در نقشه و دستورکارها به مأخذ جدول های استاندارد یا جدول های کارخانه تولیدکننده محاسبه و منظور می گردد.

در صورت اختلاف وزن واحد پروفیل های مصرفی در کار مطابق جدول های ذکر شده، با وزن واحد توزین شده در محل، ملاک پرداخت، وزن واحد توزین شده می باشد، به شرطی که از وزن واحد محاسبه شده تئوری مطابق جدول های کارخانه تولیدکننده با لحاظ نمودن حداکثر رواداری، بیشتر نباشد.

5. در قطعات فولادی که در فرآیند اجرا روی آن ها، مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، عملیات پخ زنی یا سوراخ کاری انجام شود، وزن قطعات بدون کسر پخ یا سوراخ، در نظر گرفته می شود.

6. در ردیف های این فصل، هزینه های آماده سازی برای جوش کاری، برش کاری، جوش کاری، سنگ زدن و مانند آن، جزو بهای واحد هر ردیف منظور شده است. همچنین، هزینه های مربوط به تهیه و مصرف انواع الکترود و سیم جوش در بهای واحد مربوط لحاظ شده و از این بابت، اضافه بها یا اضافه وزن تعلق نمی گیرد.

7. وزن مصالح اتصال پروفیل های کوتاه تر از طول شاخه استاندارد کارخانه به یکدیگر، در صورتی پرداخت می شود که در نقشه های مورد تایید مهندس مشاور پیش بینی شده باشد، در غیر این صورت بابت وزن مصالح مربوط با جوش کاری لازم، هیچ گونه پرداختی صورت نمی گیرد.

8. در مورد اتصال دو عضو اسکلت فولادی که برای بهای واحد هر یک، ردیف جداگانه پیش بینی شده ولی از اتصال آن ها در ردیف های مربوط، یادی نشده باشد:

1-8. چنانچه اتصال به وسیله جوش انجام شود، طول جوش، جداگانه محاسبه شده و بهای آن حسب مورد از ردیف های 090801 تا 090805 منظور می شود.

2-8. چنانچه اتصال به وسیله پیچ ومهره معمولی یا پرمقاومت انجام شود، بهای آن حسب مورد از ردیف های 091001 تا 091003 منظور می شود.

9. در مورد اتصال دو عضو اسکلت فولادی که برای بهای واحد هر یک، ردیف جداگانه پیش بینی شده و اتصال آن ها در ردیف های مربوط، به وسیله جوش کاری پیش بینی شده باشد، در صورتی که به جای جوش از پیچ و مهره معمولی یا پرمقاومت استفاده شود، وزن پیچ و مهره، جداگانه محاسبه شده و بهای آن حسب مورد از ردیف های 091001 تا 091003 منظور می شود.

10. منظور از ورق های تقویتی و بست های افقی یا مایل در ردیف های این فصل، ورق هایی است که به صورت سراسری یا موضعی، جهت تقویت قطعه فولادی مرکب، متشکل از یک یا چند پروفیل، به کار برده می شود. همچنین منظور از اتصالات مربوط، قطعاتی از ورق، نبشی و مانند آن است که جهت اتصال اعضای اسکلت های فولادی به یکدیگر (مانند تیر به ستون) مورد استفاده قرار می گیرد. روش پرداخت این اتصالات در الزامات عمومی هر گروه تعیین شده است.

11. بابت قطعات مهاری یا کمکی که در هنگام ساخت یا نصب قطعات اسکلت فولادی مورد استفاده قرار می گیرد و امکان کندن آن وجود دارد، بهایی منظور نمی شود و در صورتی که به دلیل عدم دسترسی و تایید مهندس مشاور، امکان کندن این قطعات وجود نداشته باشد، 70 درصد بهای ردیف 090106 منظور می شود.

12. سازه فضاکار

1-12. به طور کلی تعاریف و مفاهیم مربوط به ردیف های سازه های فضاکار در این فصل مطابق نشریه شماره 400 سازمان برنامه و بودجه کشور با آیین نامه «آیین نامه سازه های فضاکار» است.

2-12. منظور از سازه فضاکار در ردیف های این فصل، سازه های فضاکار شبکه ای پیش ساخته م یباشد. اجزای سازه فضاکار می تواند به روش های آهنگری، کوبن کاری، ریخته گری، فورجینگ سرد یا گرم، نورد سرد یا گرم و یا براده برداری تولید شود. پیونده های سازه فضاکار شامل پیونده های گوی سان، نیامی، صفحه ای، شکافی و پوسته ای است. همچنین قطعات انتهای سر اعضا، شامل مخروط های سرلوله ها، غلاف ها و مانند آن می باشد.

3-12. ردیف های مربوط به قطعاتی که به روش ریخته گری تهیه می شوند و همچنین سازه های فضا کار غیر شبکه ای، باید براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه شوند.

4-12. نوع سازه فضاکار، نوع اتصال، روش تولید قطعات، نحوه اجرا، روش های کنترل کیفیت، مراحل بافت و نصب و به طور کلی هر نوع اطلاعاتی که از نظر هزینه عملیات اجرایی موثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارائه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد، باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان درج شود.

5-12. هزینه جوش کاری اتصالات در سازه فضا کار براساس ردیف های 090801 تا 090805 محاسبه و منظور خواهد شد. لازم به توضیح است که برای جوش کاری اتصال میانی دو قطعه یک پروفیل مربوط به یک عضو، هزینه ای تعلق نمی گیرد.

6-12. در صورت نیاز به تهیه و نصب قطعات تکیه گاهی (Bearings) بین سازه فضاکار و سازه زیر آن، ردیف مربوط، باید براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه شود.

7-12. قیمت های تعیین شده برای سازه فضاکار بدون در نظر گرفتن رنگ آمیزی بوده و هزینه رنگ آمیزی از فصل بیست و پنجم منظور می شود. ردیف های مربوط به رنگ آمیزی کوره ای روی اعضای سازه فضاکار، باید براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه شود.

8-12. فولاد St52 درج شده در ردیف های 091113 و 091608، مطابق نام گذاری فولاد در استاندارد DIN EN، معادل S355J0، S355JR یا HR355 می باشد.

13 . به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است.

فصل نهم کارهای فولادی سنگین

الزامات گروه 1

1-1. بهای ردیف های مربوط به تهیه، ساخت و نصب ستون، شامل کارهای زیر خواهد بود:

1-1-1. تهیه، بریدن، جوش کاری و نصب عضو اصلی.

2-1-1. تهیه، بریدن، جوش کاری، ساییدن و نصب ورق ها و تسمه های لازم، به منظور اتصال، تقویت یا تغییر مقطع عضوهای اصلی.

3-1-1. تهیه، برش، سوراخ کردن و نصب کف ستون و اتصالات واسطه بین کف ستون و ستون، جوش کاری های مربوط و ساییدن.

4-1-1. تهیه، برشکاری و جوش کاری اتصالات واسطه بین ستون ها با تیرهای اصلی یا خرپاها، همراه با متصل کردن آن ها با کمک جوش و ساییدن. از این رو تمام اجزای اتصال تیرهای اصلی یا خرپاها به ستون اعم از نوع ساده یا صلب، مشمول این بند می شود.

5-1-1.تهیه، بریدن، جوش کاری، ساییدن و نصب ورق های پیوستگی و مضاعف در ستون.

6-1-1. بهای اتصالات واسطه بین کف ستون و پی (بولت)، حسب مورد از ردیف های 070612، 070615، 07616 تعیین می گردد.

3-1. تهیه، ساخت و نصب ستون های با فاصله (اصطلاحاً پاباز) با بست های افقی یا مایل، مشمول ردیف 090104 می شود.

4-1. تهیه، ساخت و نصب کلید برشی از تیرآهن، ناودانی، نبشی، ورق و مانند آن، حسب مورد، از ردیف ستون مربوط، منظور می شود.

الزامات گروه 2

1-2. منظور از تیر ساده آن است که پروفیل بریده شده، در صورت نیاز به یکدیگر متصل شوند و بدون جوش کاری در محل تکیه گاه در جای خود نصب شوند، مانند نعل درگاه.

2-2. در صورتی که برای تهیه و نصب نعل درگاه، از تیرآهن یا ناودانی استفاده شود که در محل تکیه گاه با جوش کاری متصل گردد، بهای آن حسب مورد، از ردیف های 090230 تا 090233 منظور می شود.

3-2. منظور از تیر اصلی در ردیف های 090230 تا 090234، تیرهایی هستند که به ستون متصل می شوند، اتصالات این تیرها، از ردیف های تهیه و نصب ستون مربوط منظور می شود. در صورتی که یک سر تیر اصلی به ستون و یک سر دیگر به تیر متصل شود، اتصالات آن قسمت که به صورت تودلی به تیر دیگر متصل می شود، از ردیف 090229 منظور می شود.

4-2. بهای تهیه، برش و نصب ورق های واسطه بین قطعات تیرهایی که مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، در چند قطعه ساخته و به هم متصل می شوند (مانند اتصالات فلنجی)، حسب مورد، از ردیف تیر مربوط محاسبه می شود.

5-2. بهای اسکلت فولادی پل های فولادی از ردیف 090238 و پوشش آن با ورق ساده یا آج دار به همراه زیرسازی مربوط، از ردیف 160201 تعیین می گردد.

6-2. پرلین ساخته شده از ورق، موضوع ردیف 090235، عضوی است از ورق به شکل z، ناودانی و مانند آن که به روش سرد، خم کاری و شکل داده شده باشد.

الزامات گروه 3

1-3. منظور از دهانه خرپا در تیرهای خرپایی، فاصله محور تا محور دو تکیه گاه متوالی آن است.

2-3. در صورتی که دهانه تیرهای خرپایی موضوع ردیف های 090308 تا 090310 بیش از 20 متر باشد، اضافه بهایی به این شرح تعلق می گیرد: برای دهانه بیش از 20 تا 30 متر، 5 درصد، برای دهانه بیش از 30 تا 40 متر، 10 درصد، برای دهانه بیش از 40 تا 50 متر، 12.5 درصد، به بهای ردیف های مربوط تا 20 متر اضافه و برای تمام دهانه تعلق می گیرد.

3-3. ردیف های مربوط به تهیه و نصب ستون خرپایی شامل اعضای طولی و مورب، ورق تقویت یا تغییر مقطع، کف ستون و اتصالات واسطه بین ستون و کف ستون و اتصالات واسطه بین ستون با تیر است.

4-3. بهای اتصالات واسطه بین تیرهای خرپایی تودلی با سایر تیرها، از ردیف 090309 تعیین می گردد.

5-3. ردیف های تهیه و اجرای سازه نگهبان فولادی، موضوع ردیف های 090320 و 090321، باید براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تعیین قیمت شوند.

الزامات گروه 4

1-4. منظور از دهانه قاب ها در ردیف 090401، عبارت است از فاصله محور تا محور کف ستون های سازه.

2-4. در صورتی که دهانه قاب های موضوع ردیف 090401، بیش از 30 متر باشد، اضافه بهایی به این شرح تعلق می گیرد: برای دهانه بیش از 30 تا 40 متر، 5 درصد و برای دهانه بیش از 40 تا 50 متر، 7.5 درصد، به بهای ردیف های مربوط تا 30 متر اضافه و برای تمام دهانه تعلق می گیرد.

3-4. بهای اعضای مهاری مورب (دستک)، به همراه اتصالات مربوط، حسب مورد از ردیف های 090402 یا 090404 محاسبه و منظور می گردد.

الزامات گروه 5

1-5. عملیات موضوع ردیف 090501، تمام کارهای انجام شده در پایه های منبع و خود منبع های هوایی آب، معابر دور آن، نردبان های مربوط و لوله کشی های آب از مخزن تا پای منبع، به استثنای بولت ها و میلگردهای فونداسیون را، شامل می شود، بهای عایق لازم برای لوله ها و منبع، از ردیف های جداگانه تعیین می شود.

2-5. هزینه های مربوط به گالوانیزه کردن منابع هوایی آب از ردیف های 160230 و 160231 و اجرای پوشش با رنگ، حسب مورد از ردیف های مربوط در فصل بیست و پنجم تعیین می گردد.

الزامات گروه 6

1-6. هزینه تهیه، برشکاری، جوش کاری و ساییدن ورق های تقویتی در بال و جان تیرهای لانه زنبوری براساس ردیف های تیر مربوط بعلاوه یکی از ردیف های 090601 و 090602، حسب مورد و بر اساس نحوه لانه زنبوری شدن، محاسبه می شود.

الزامات گروه 7

1-7. بهای تهیه، ساخت و نصب قطعات فولادی از ورق یا پروفیل به وسیله انواع بولت و مانند آن روی سطوح بتنی یا بنایی اجرا شده، از ردیف 090701 تعیین می شود. بهای تهیه و نصب انواع بولت و مانند آن، جداگانه از ردیف های مربوط منظور می شود.

2-7. در صورتی که در ردیف 090706، به جای پروفیل، از قوطی یا لوله درزدار استفاده شود، اضافه بهای 090608 تعلق می گیرد.

الزامات گروه 10

1-10. در ردیف های 091001 تا 091003، هزینه های آماده سازی، سوراخ کاری، برش کاری، سنگ زدن، تهیه پیچ و مهره، واشر و بستن آن در بهای واحد منظور شده است.

2-10. پیچ و مهره منظور شده در ردیف 091001، پیچ و مهره معمولی، مانند رده های 4.6 یا 5.6 و پیچ و مهره منظور شده در ردیف های 091002 و 091003 پیچ و مهره پر مقاومت، مانند رده های 8.8 یا 10.9 است. رده های مقاومتی متناظر در استانداردهای ملی ایران، iso و سایر استانداردهای معتبر بین المللی، حسب مورد، از همین ردیف ها منظور می گردد.

3-10. بهای پیچ و مهره هایی که به شکل استاندارد در سازه فضاکار استفاده می شود، حسب مورد، از ردیف های 091001 یا 091002 تعیین می شوند و اضافه بهای موضوع ردیف 091004، فقط به پیچ و مهره های به شکل خاص غیر استاندارد که در سازه های فضا کار استفاده می شود، تعلق می گیرد.

4-10. منظور از پوشش های ورقه ای در ردیف 091012، پوشش هایی است حاوی روی، آلومینیوم و مواد دیگر که دارای مقاومت 600 تا 1000 ساعت در آزمایش پاشش نمک می باشند.

الزامات گروه 11

1-11. در تعیین وزن قطعات ردیف های 091101،091104 و 091105 وزن قطعه بدون کسر سوراخ، در نظر گرفته می شود.

2-11. ماشین کاری پیونده ها در ردیف 091110، شامل عملیات پیرایش سطح (مانند کره تراشی)، به همراه سوراخ کاری و قلاویزکاری تا 9 سوراخ، با زاویه های 45 درجه و 90 درجه است.

3-11. ماشین کاری خاص پیونده ها در ردیف 091111، شامل عملیات پیرایش سطح (مانند کره تراشی)، به همراه سوراخ کاری و قلاویزکاری بیش از 9 سوراخ، یا زاویه های سوراخ به جز 45 یا 90 درجه است.

4-11. ماشین کاری روی قطعات انتهای سر اعضا در ردیف 091112، شامل عملیات برش، لبه سازی، سوراخ کاری و قلاویزکاری است.

5-11. اضافه بهای ردیف های 091110 و 091111، برای یک قطعه، به طور توام تعلق نمی گیرد.

الزامات گروه 16

1-16. منظور از واحدهای سازه فضاکار در ردیف 091601 ، یک یا چند عضو از شبکه سازه فضاکار می باشد که با نظم مناسبی در شبکه تکرار می شوند. در این ردیف، ملاک تعیین وزن، فقط پروفیل های مصرفی بوده و هزینه مونتاژ قطعات الحاقی در ردیف های مربوط، منظور گردیده است.

2-16. چنانچه اعضای سازه فضاکار، از ترکیب چند پروفیل در مقطع ساخته شوند، بهای جوش سراسری بین پروفیل ها، از ردیف های مربوط تعیین می گردد. در صورتی که به دلیل ترکیب چند پروفیل، ضخامت جدار عضو بیش از 7 میلی متر شود، اضافه بهای 091609 تعلق نمی گیرد.

3-16. اضافه بهای ردیف های 091610 و 091611، برای یک عضو، به طور توام تعلق نمی گیرد.

الزامات گروه 28

1-28. هزینه بافت، نصب و قرارگیری سازه فضاکار روی ستون ها و اتصالات مخصوص مربوط، در ردیف های 092801 تا 092804 منظور شده است و هزینه جداگانه ای بابت صعوبت یا شرایط ویژه تعلق نمی گیرد.

2-28. بهای بافت و نصب سازه های فضا کار با دهانه آزاد بیش از 70 متر (بدون ستون میانی) که مستلزم پیش بینی های ویژه و تجهیزات خاص باشد، باید براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تعیین شود. در این حالت مهندس مشاور موظف است تجهیزات و ماشین آلات لازم، نظیر بالابرهای هیدرولیکی با ظرفیت دقیق آن ها را به همراه مراحل اجرایی و نصب به صورت مصور، در مشخصات فنی اختصاصی درج نماید.

الزامات عمومی

1.سقف های تیرچه و بلوک، باید حداقل الزامات مندرج در نشریه شماره 543 سازمان برنامه و بودجه کشور با نام «دستورالعمل طراحی و اجرای سقف های تیرچه و بلوک» را تامین نماید.

2. مشخصات سقف های تیرچه و بلوک مانند ضخامت سقف، نوع بلوک، نوع تیرچه، ارتفاع سقف و به طور کلی هر نوع اطلاعاتی که از نظر هزینه عملیات اجرایی موثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارائه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد، باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان درج شود.

3. اجرای کامل سقف های تیرچه و بلوک، موضوع ردیف های این فصل، شامل تهیه و جاگذاری تیرچه و بلوک، ترازکردن، شمع بندی، داربست، قالب بندی، بتن ریزی و نگهداری از آن، بازکردن قالب ها و مانند آن در هر ارتفاعی است.

4. بهای میلگردهای مصرفی در سقف تیرچه و بلوک، جداگانه از ردیف های فصل هفتم و بهای تیرچه فولادی با جان باز، از ردیف 090237 تعیین می گردد.

5. هرگاه تکیه گاه تیرچه، تیرهای فولادی یا دیوارهای باربر بنایی باشد، اندازه گیری، بر مبنای سطح کامل سقف اجرا شده صور ت می گیرد و مرز مبنا برای اندازه گیری سقف، جدار خارجی بتن سقف است و قالب بندی جدار آزاد خارجی آن (قالب دور)، به طور جداگانه محاسبه و منظور می شود. بنابراین، بابت شناژهای روی دیوارهای باربر، که هم ضخامت سقف هستند و هم چنین، کلاف های دوزنده میانی، هزینه اضافی لحاظ نمی گردد.

6. هر گاه تکیه گاه تیرچه، تیر یا دیوار بتنی باشد، مرز مبنا برای اندازه گیری سقف، جدار داخلی تیر یا دیوار بتنی است و حجم بتن تیر و دیوار و قالب بندی های مربوط به آن ها، جداگانه طبق ردیف های مربوط، محاسبه و منظور می شود. بنابراین برای کلاف های دوزنده میانی، پرداخت اضافی انجام نمی شود.

7. هزینه قالب بندی و سایر کارهای لازم برای ایجاد حفره یا سوراخ در داخل سقف، به منظور عبور لوله، کانال های تاسیساتی، یا موارد مشابه دیگر، در قیمت ها منظور شده است. سطح حفره ها یا سوراخ هایی که کمتر از یک متر مربع مساحت داشته باشند، از سطح کل سقف کسر نمی گردد.

8. مقاومت فشاری مشخصه بتن سقف تیرچه و بلوک، 20 مگاپاسکال و بتن پاشنه تیرچه بتنی، 25 مگاپاسکال در نظر گرفته شده است.

9. ضخامت سقف تیرچه و بلو ک، فاصله عمودی قسمت زیرین تیرچه تا 5 سانتی متر بتن روی بلوک می باشد. در صورتی که ضخامت بتن روی بلوک مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، بیش از 5 سانتی متر باشد، بتن مازاد حسب مورد، از ردیف های 080105 تا 080107 منظور می شود.

10. عیار سیمان برای بلوک توخالی بتنی، 300 کیلوگرم در هر مترمکعب در نظر گرفته شده است.

11. حداقل وزن مخصوص پلی استایرن منبسط شده در این فصل، 12 کیلوگرم بر مترمکعب در نظر گرفته شده است. در صورتی که طبق مشخصات فنی و تأیید مهندس مشاور، از پلی استایرن منبسط شده با وزن مخصوص بیشتر استفاده شود، بابت هرکیلوگرم اضافی، 2 درصد به بهای ردیف های مربوط به اجرای سقف تیرچه و بلوک اضافه می گردد.

12. در صورتی که سقف تیرچه و بلوک به صورت شیب دار اجرا شود، به بهای واحد ردیف های اجرای سقف، 15 درصد اضافه می شود.

13. در صورتی که در سقف های تیرچه و بلوک، تیرچه گذاری به صورت مضاعف (دوبل) اجرا شود، به ردیف های اجرای سقف، 15 درصد اضافه می شود.

14. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است.

فصل دهم سقف تیرچه و بلوک

الزامات عمومی

1 . آجرهای مورد استفاده در ردیف های آجرفشاری، آجرماشینی، آجرپلاک و آجرنسوز حسب مورد، باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 7 با عنوان «آجر رسی – ویژگی ها و روش های آزمون» را تامین نمایند.

2. منظور از ابعاد آجر فشاری در این فصل، حدود 5.5*10*21 سانتی متراست. منظور از ضخامت یک و نیم آجره، حدود 33 سانتی متر، یک آجره، حدود 21 سانتی متر و نیم آجره، حدود 10 سانتی متر است.

3. مشخصات آجرهای مصرفی مانند ابعاد، ضخامت، رنگ، طرح چیدمان و هم چنین منبع تهیه آن ها و هرگونه مشخصات فنی دیگر که از نظر هزینه عملیات اجرایی موثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارائه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان درج شود.

4. کلیه مصالح مورد مصرف در این فصل باید طبق مشخصات فنی از نوع درجه یک ایرانی و مورد تأیید مهندس مشاور باشد.

5. بابت تعبیه حفره یا سوراخ با سطح مقطع کمتر از 0.05 مترمربع که در حین دیوارچینی، آجرکاری یا طاق زنی انجام می گردد، پرداخت جداگانه ای صورت نمی گیرد و مقدار آن از عملیات مربوط کسر نمی گردد. درصورت تعبیه حفره یا سوراخ به منظور طرح دار نمودن دیوارچینی یا آجرکاری نما، ردیف های مربوط باید بر اساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه گردد.

6. هزینه دوغاب ریزی روی کارهای آجری، در قیمت های واحد مربوط منظور شده و از این بابت هزینه جداگانه ای منظور نمی گردد.

7. آجر مصرفی در ردیف های 110601 تا 110703 و ردیف های 110815 تا 110817، از نوع آجرهای بسته بندی شده مخصوص نما می باشند.

8. در ردیف های مربوط به نماچینی و نماسازی، ضخامت ملات باید در تمام رج ها یکنواخت بوده و رواداری های مجاز برای امتداد و ضخامت بندهای افقی و قائم مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان باشد.

9. ردیف های مربوط به نماسازی و نماچینی آجری، قابل استفاده در تمام کارها به استثنای سقف های دارای نمای آجری است.

10. در نماهای آجری که نماچینی روی کار جدا ازپشت کار انجام می شود، هزینه انجام کار برای سطح نما، بر حسب مورد از ردیف های مربوط به نماچینی محاسبه و منظور می شود. توضیح اینکه، بهای قطعات فولادی مانند میلگرد که برای اتصال نما به پشت کار بکار می روند، جداگانه از ردیف 090701 منظور می گردد. بهای ملات مصرفی بین نماچینی و پشت کار در قیمت های ردیف های مربوط منظور شده است.

11. بهای ردیف های نماچینی با آجر پلاک و آجر نسوز، شامل آجرهایی است که مساحت نمای هریک از آن ها کمتر از 0.025 متر مربع بوده و حداکثر بعد سطح آن 350 میلی متر باشد. در غیر این صورت ردیف های مربوط، باید براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه گردد.

12. در ردیف های این فصل، هزینه تهیه و کارگذاری قطعات فولادی که طبق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان در آجرچینی مصرف می شوند منظور نشده است و بهای آن جداگانه لحاظ می گردد.

13. در صورتی که اجرای دیوار یا نماچینی در ضخامت یک آجر و کمتر، در قوس نسب محور قائم انجام شود، بابت سطحی که در قوس انجام شود، 30 درصد به بهای ردیف مربوط اضافه می گردد.

14. در صورتی که طبق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، مقدار سیمان، بیش از ارقام مندرج در شرح ردیف های این فصل باشد، با توجه به جدول مندرج در کلیات این فهرست بها، مقدار سیمان اضافی از ردیف 080401 محاسبه و منظور می گردد.

15. ضخامت ملات مصرفی برای نماچینی با آجر پلاک و آجر نسوز، به طور متوسط 3 سانتیمتر درنظر گرفته شده است؛ ملات اضافی مصرف شده طبق دستور مهندس مشاور، جداگانه حسب مورد، 50 درصد ردیف های 180304 تا 180306 منظور می گردد.

16. ردیف های 110830 تا 110832 در صورت استفاده در دیوارچینی یا آجرکاری با آجر ماشینی سوراخ دار و آجرماشینی سوراخ دار مخصوص نما، حسب مورد با اعمال ضریب 1.30 و درصورت دیوارچینی یا آجرکاری با بلوک سفال (آجرتیغه) با اعمال ضریب 0.25 محاسبه و لحاظ می گردد.

17. اندازه گیری سطوح نماهای آجری موضوع ردیف های این فصل، براساس سطح کار اجرا شده خواهد بود. در محاسبه سطح کار، مساحت بندکشی کسر نمی گردد. بهای بندکشی جداگانه از ردیف های مربوط در فصل هجدهم منظور می شود.

18. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است.

فصل یازدهم آجرکاری و شفته ریزی

الزامات گروه 1

1-1. مشخصات فنی آجرهای ماسه آهکی باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 22367 با عنوان «آجر ماسه آهکی (آجرکلسیم – سیلیکاتی) – ویژگی ها» را تامین نماید.

الزامات گروه 4

1-4. مشخصات فنی بلوک های سفالی (آجر تیغه ای) باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 7122 با عنوان «آجرهای رسی سبک غیرباربر با سوراخ های افقی و پنل های آجری رسی سبک غیرباربر با سوراخ های افقی – ویژگی ها» را تامین نماید.

الزامات گروه 5

1-5. بابت رنگی بودن آجرهای مصرفی این گروه، هیچ گونه اضافه پرداختی صورت نمی گیرد.

الزامات گروه 8

1-8. اضافه بهای ردیف 110801، درصورتی محاسبه می شود که کل ضخامت دیوارچینی از یک نوع باشد.

2-8. درصورتی که طبق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، برای دیوار به ضخامت یک و نیم آجر و بیشتر، نماسازی در دو وجه، الزامی باشد، به هر وجه دیوار اضافه بهای 110801 تعلق می گیرد.

3-8. برای پرداخت ردیف های 110801 تا 110817، ابتدا حجم کل آجرچینی از ردیف های مربوط محاسبه و منظور می شود، سپس اضافه بهای یادشده برای سطوحی که به صورت نما چیده شده است، لحاظ می گردد.

4-8. اضافه بهای ردیف 110820 صرفا به آن حجم از دیوارچینی که از آجرهای ماشینی سوراخ دار مخصوص نما به رنگ قرمز استفاده شود، تعلق می گیرد.

5-8. منظور از نماچینی و نماسازی در ردیف های درج شده در این فصل، نماچینی به صورت راسته یا کله راسته است.

6-8. بهای طوقه چینی چاه بر حسب مورد از ردیف های دیوارچینی یا آجرکاری، با در نظر گرفتن اضافه بهای ردیف 110826، منظور می شود.

7-8. منظور از دیوار دوجداره در ردیف 110824، دیواری است که به منظور کنترل تبادل حرارتی و برودتی، به صورت دوجداره اجرا می شود. بین دو جدار دیوار که همزمان چیده می شود، باید کاملاً از مصالح بنایی خالی بوده و از ریختن ملات درون آن جلوگیری شود. هزینه قطعات اتصالی مورد استفاده در بین دو دیوار مانند میلگرد، جداگانه از ردیف 090701 منظور می گردد. همچنین بهای هر نوع عایق مصرفی در قیمت واحد منظور نشده و جداگانه از ردیف های فصل چهاردهم منظور می گردد.

8-8. میلگردهای مصرفی در ردیف 110827، حسب مورد از ردیف های 070302 و 070303 محاسبه و منظور می گردد.

الزامات گروه 9

1-9. در ردیف های مربوط به شفته ریزی، تمام هزینه های مربوط به اجرای کار، طبق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان و ریختن و جادادن شفته در هر محل و به هر شکل، منظور شده و هیچ گونه پرداخت جداگانه ای به غیر از آنچه به صراحت تعیین شده است، انجام نمی شود.

2-9. آهک منظور شده در ردیف های شفته ریزی، آهک سفید معمولی (هوایی) است.

الزامات گروه 11

1-11. مشخصات فنی آجرهای فرش کف، باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 19481 با عنوان «آجر رسی مورد مصرف در کف – ویژگی ها و روش های آزمون» را تامین نماید.

2-11. ضخامت ملات مصرفی برای فرش کف با آجر، به طور متوسط 2.5 سانتیمتر درنظر گرفته شده است؛ ملات اضافی مصرف شده طبق دستور مهندس مشاور، جداگانه حسب مورد، 50 درصد ردیف های 180308 تا 180310 منظور می شود.

الزامات گروه 12

1-12. ردیف های این گروه، آجرهایی که خواص نسوز و دیرگدازی آنها دارای اهمیت می باشند (مانند آجرهای کوره های صنعتی و یا شومینه) و همچنین آجرهای دست ساز 20 را شامل نمی شود و باید ردیف های مربوط بر اساس دستورالعمل اقلام ستاره دار، تهیه گردد.

2-12. ردیف های 111201 تا 111203 جهت نماچینی با آجرهای نسوز مخصوص نما به رنگ غیر از سفید یا مشکی پیش بینی شده است. در صورتی که از آجرنسوز به رنگ سفید یا مشکی استفاده گردد، حسب مورد ردیف های مربوط با اعمال ضریب 1.40 محاسبه و منظور می گردد.

الزامات عمومی

1. در تمام ردیف های بتن پیش ساخته و لوله گذاری در این فصل، هزینه های قالب بندی، ملات نصب و بندکشی، به استثنای ماهیچه های بتنی منظور شده است، مگر آن که پرداخت جداگانه آن به صراحت بیان شده باشد.

2.در تمام ردیف های این فصل، بهای تهیه مصالح، ساخت و نصب قطعات فولادی، براساس ردیف های فصل های مربوط، جداگانه محاسبه و پرداخت می شود، مگر آن که عدم پرداخت آن به صراحت بیان شده باشد.

3.هزینه صعوبت مصرف بتن در بتن مسلح، در ردیف های مربوط منظور شده است و از این بابت پرداخت جداگانه ای صورت نمی گیرد.

4. در صورتی که بر اساس مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، عیار قطعات پیش ساخته بتنی یا مقدار سیمان ملات نصب بیشتر از ارقام مندرج در شرح ردیف های این فصل باشد، حسب مورد با توجه به عیار و جدول مندرج در کلیات این فهرست بها، مقدار سیمان اضافی از ردیف 080401 محاسبه و منظور می گردد.

5. لازم است مشخصات فنی و استاندارد محصول تولیدی و گواهی های فنی بلوک های سیمانی سبک مصرفی به منظور انطباق با مشخصات فنی خصوصی پیمان، تاییدیه مهندس مشاور قبل از تهیه اخذ گردد.

6. ردیف های مربوط به قطعات پیش ساخته بتن صنعتی برای ساختمان های پیش ساخته با توجه به مشخصات فنی مربوط، براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه می شود.

7. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

فصل دوازده بتن پیش ساخته و بلوک چینی

الزامات گروه 1

1-1. مشخصات فنی جدول های بتنی موضوع ردیف های این گروه باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 12728 با عنوان «جداول بتنی پیش ساخته – ویژگی ها و رو ش های آزمون» را تامین نماید.

2-1. در ردیف های جدول بتنی پیش ساخته منظور از سطح مقطع، سطح مقطع عمود بر مسیر است.

3-1. هزینه تهیه و نصب کانیوی بتنی پیش ساخته حسب مورد از ردیف های جدول بتنی پیش ساخته منظور می گردد.

4-1. در ردیف های جدول بتنی پیش ساخته، اندازه گیری بر حسب حجم خود جداول و بدون ملات نصب می باشد. به عبارت دیگر ردیف های مربوط به جدول بتنی پیش ساخته، حجم خود جداول ملاک پرداخت است.

5-1. جدول های بتنی پیش ساخته ماشینی پرسی موضوع ردیف های 120104 و 120105 باید دارای حداقل مقاومت فشاری مشخصه 30 مگاپاسکال باشد.

6-1. در ردیف های جدول بتنی، هزینه های قالب بندی ساخت و هزینه های نصب جدول لحاظ شده است. هزینه های اجرای بتن مگر زیر جدول، بتن لیسه ای کف (در صورت وجود) و بتن پشت جدول حسب مورد از ردیف های مربوط محاسبه می شود. چنانچه در انطباق با مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، بتن پشت جدول با عملیات قالب بندی اجرا شود، هزینه قالب بندی آن با تایید مهندس مشاور حسب مورد از ردیف 050102 یا 060102 منظور می گردد.

7-1. منظور از جدول پلیمری موضوع ردیف 120106، جداول تشکیل شده از ترکیب سنگ هایی مانند آهن، باریت، بازالت و مانند آن به همراه پلیمر و فاقد شن و ماسه می باشد و براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تعیین قیمت می شود.

الزامات گروه 2

1-2. در ردیف های 120203 و 120204 هزینه تهیه و اجرای هر نوع تسمه فولادی، قطعات اتصالی، ژئوسنتتیک ها، پرکردن فضای خالی داخل و یا پشت قطعات بتنی پیش ساخته و مانند آن مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان جداگانه از ردیف های مربوط منظور می گردد.

2-2. مبنای اندازه گیری و پرداخت قطعات پیش ساخته بتنی مدولار نما و پانل های پیش ساخته بتنی نما موضوع ردیف های 120203 تا 120205، حجم بتن مصرفی قطعات است و هیچ گونه اضافه بهایی بابت انواع شکل این قطعات منظور نمی گردد.

3-2. مشخصات فنی قطعات پیش ساخته بتنی مدولار نما و پانل های پیش ساخته بتنی نما موضوع ردیف های 120203 تا 120205 باید حداقل الزامات مندرج در نشریه شماره 101 با عنوان «مشخصات فنی عمومی راه (تجدید نظر دوم)» و شماره 308 با عنوان « راهنمای طراحی دیوار های حائل» را تامین نماید.

4-2. درصورت لزوم استفاده از کلاهک بتنی پیش ساخته روی پانل پیش ساخته بتنی مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، بهای آن از ردیف 120204 منظور می گردد.

5-2. لازم است مشخصات فنی قطعات بتنی پیش ساخته موضوع ردیف های 120220 تا 120222 به منظور ساخت، نصب و مونتاژ دیوار بتنی پیش ساخته محوطه قبل از تهیه جهت انطباق با مشخصات فنی خصوصی، تایید مهندس مشاور اخذ گردد.

الزامات گروه 3

1-3. چنانچه برای نصب لوله های سیمانی و بتنی پیش ساخته نیاز به آبکشی با تلمبه موتوری باشد، بهای ردیف های مربوط با اعمال ضریب 1.07 منظور می گردد.

الزامات گروه 4

1-4. مشخصات فنی حلقه بتنی پیش ساخته مسلح چاه، باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 16494 با عنوان «حلقه سیمانی چاه-ویژگی ها» را تأمین نماید.

2-4. هزینه پرکردن فضای خالی پشت حلقه بتنی پیش ساخته مسلح چاه با بتن به عیار 150 کیلوگرم سیمان در متر مکعب بتن یا سنگدانه، به ضخامت متوسط تا 10 سانتی متر، در قیمت ردیف های 120401 و 120402، منظور شده است.

3-4. چنانچه برای نصب حلقه بتنی پیش ساخته مسلح چاه نیاز به آبکشی با تلمبه موتوری باشد، بهای ردیف های مربوط با اعمال ضریب 1.07 منظور می گردد.

الزامات گروه 5

1-5. عیار سیمان در بلوک های سیمانی توخالی، حداقل 285 کیلوگرم در هر مترمکعب ملات بلوک است.

2-5. ردیف های بنایی با بلوک سیمانی موضوع ردیف های 120501 تا 120509 مربوط به بلوک های سیمانی ساخته شده از سیمان، آب، سنگدانه های معدنی و صنعتی به صورت طبیعی و شکسته، درصورت لزوم افزودنی های مناسب، با حداقل چگالی 2000 کیلوگرم بر مترمکعب مطابق مشخصات فنی و حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 70 با عنوان «بلوک سیمانی توخالی- قسمت اول: ویژگی ها» می باشد.

3-5. لازم است مشخصات فنی بلوک های سیمانی و سبکدانه های مصرفی در بلوک های موضوع ردیف های 120520 تا 120543 حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 7782 با عنوان «مصالح ساختمانی-بلوک های سیمانی سبک غیر باربر-ویژگی ها» و شماره 7657 با عنوان «سبکدانه ها برای بلوک های بنایی بتنی-ویژگی ها» را تامین نماید.

4-5. ردیف های بنایی با بلوک سیمانی سبک موضوع ردیف های 120520 تا 120524 مربوط به بلوک های سبک غیر باربر ساخته شده از سیمان، پوکه های معدنی پومیس، اسکوریا، توف و مانند آن، درصورت لزوم افزودنی های مناسب و آب، مطابق مشخصات فنی و استانداردهای مربوط می باشد.

5-5. ردیف های بنایی با بلوک سیمانی سبک موضوع ردیف های 120530 تا 120534 مربوط به بلوک های سبک غیر باربر ساخته شده از سیمان، پرلیت منبسط شده، پوکه های معدنی پومیس، اسکوریا، توف و مانند آن، درصورت لزوم افزودنی های مناسب و آب، مطابق مشخصات فنی و استانداردهای مربوط می باشد.

6-5. ردیف های بنایی با بلوک سیمانی سبک موضوع ردیف های 120540 تا 120543 مربوط به بلوک های سبک غیر باربر ساخته شده از سیمان، پرلیت منبسط شده، درصورت لزوم افزودنی های مناسب و آب، مطابق مشخصات فنی و استانداردهای مربوط می باشد.

7-5. ردیف های 120520 تا 120534 مربوط به بلوک های سیمانی سبکی است که ملات ساخت آن، پس از خشک شدن دارای چگالی 1000 تا 1700 کیلوگرم بر مترمکعب باشد. چنانچه چگالی ملات ساخت بلوک های سیمانی، پس از خشک شدن، کمتر از 1000 کیلوگرم بر مترمکعب باشد، حسب مورد ردیف مربوط با اعمال ضریب 1.20 منظور می گردد.

الزامات گروه 6

1-6. عیار سیمان در آجرهای سیمانی، حداقل 285 کیلوگرم در هر مترمکعب ملات آجر سیمانی است.

الزامات گروه 8

1-8. لازم است مشخصات فنی بلوک های بتنی پیش ساخته از بتن سبک (بتن گازی) اتوکلاو شده موضوع ردیف های 120801 تا 120807 حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 8593 با عنوان «بتن سبک- قطعات بتنی هوادار اتوکلاو شده- ویژگی ها» را تامین نماید. در صورت استفاده از بلوک های بتنی پیش ساخته از بتن سبک (بتن گازی) غیر اتوکلاوی برای پرداخت هزینه ردیف های مربوط، ضریب کاهشی 0.9 منظور می گردد و لازم است مشخصات فنی بلوک های بتن گازی غیر اتوکلاوی حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 14504 با عنوان «بلوک بتنی سبک سلولی غیر اتوکلاوی- ویژگی ها و روش های آزمون» را تامین نماید.

2-8. هزینه تهیه و اجرای تسمه یا بست های فلزی گالوانیزه جهت تامین پیوستگی و مهار دیوار ساخته شده از بلوک سیمانی پیش ساخته با بتن سبک (بتن گازی)، در بهای ردیف های 120801 تا 120807 منظور شده است و از این بابت هیچ گونه اضافه پرداختی صورت نمی گیرد. بهای اجرای فوم های پلیمری در محل درزها مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، جداگانه از ردیف مربوط در فصل چهاردهم منظور می شود.

3-8. پانل های دیواری بتنی پیش ساخته موضوع ردیف های 120820 تا 120824، متشکل از دانه های پلی استایرن و رس منبسط شده همراه با الیاف پلیمری است که مساحت هر پانل حداقل 0.5 تا یک مترمربع می باشد و با رعایت الزامات فنی جهت ساخت دیوارهای پیرامونی ساختمان و جداکننده های داخلی قابل کاربرد است، هزینه تهیه و اجرای هر نوع بست فلزی جهت مهار دیوار ساخته شده از این پانل ها به اجزای سازه ای و میلگردهای اتصالی پانل ها به یکدیگر در بهای واحد ردیف های این گروه منظور شده است و از این بابت هیچ گونه اضافه پرداختی صورت نمی گیرد. چنانچه مطابق نقشه یا مشخصات فنی منضم به پیمان، مساحت هر پانل بیش از یک مترمربع باشد، حسب مورد ردیف مربوط با اعمال ضریب 1.15 منظور می گردد.

4-8. لازم است مشخصات فنی پانل های دیواری بتنی پیش ساخته از بتن سبک، رس و دانه های پلی استایرن منبسط شده موضوع ردیف های 120820 تا 120824 و گواهینامه های فنی از مراجع ذی صلاح به منظور انطباق با مشخصات فنی خصوصی پیمان، قبل از تهیه، ارائه شده و تایید مهندس مشاور اخذ گردد.

5-8. ملات مخصوص جهت نصب بلوک های سیمانی پیش ساخته از بتن سبک (بتن گازی) و پانل های دیواری بتنی پیش ساخته از بتن سبک، رس و دانه های پلی استایرن منبسط شده، پایه سیمانی می باشد و لازم است مشخصات فنی ملات مخصوص و ملات ماسه سیمان حداقل الزامات مندرج در مجموعه استاندارد ملی ایران به شماره 706 با عنوان «ملات بنایی» را تامین نماید.

الزامات گروه 10

1-10. لازم است مشخصات فنی بلوک های سیمانی و سبکدانه های مصرفی در بلوک های موضوع ردیف های 121001 تا 121004 حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 7782 با عنوان «مصالح ساختمانی-بلوک های سیمانی سبک غیر باربر-ویژگی ها» و شماره 7657 با عنوان «سبکدانه ها برای بلوک های بنایی بتنی-ویژگی ها» را تامین نماید.

2-10. ردیف های بنایی با بلوک سیمانی موضوع ردیف های 121001 تا 121004 مربوط به بلوک های سبک غیرباربر ساخته شده از سیمان، رس منبسط شده، درصورت لزوم افزودنی های مناسب و آب، مطابق مشخصات فنی و استانداردهای مربوط می باشد.

3-10. ردیف 121005 مربوط به استفاده از ملات پایه سیمانی آماده محتوی رس منبسط شده ریزدانه سبک به جای ماسه بوده که در بسته بندی کارخانه ای تهیه شده و دارای گواهی نامه فنی محصول باشد.

الزامات گروه 11

1-11. هزینه میلگرد های مصرفی در ردیف 121101، حسب مورد از ردیف های 070302 یا 070303 محاسبه و منظور می گردد.

2-11. اضافه بهای ردیف 121101، به ردیف های بنایی با بلوک های بتنی پیش ساخته از بتن سبک (بتن گازی)، پرداخت نمی گردد.

3-11. لازم است مشخصات فنی شبکه های الیاف جهت مسلح کردن دیوار موضوع ردیف های 121102 تا 121104 و گواهی های فنی کالا به منظور انطباق با مشخصات فنی خصوصی پیمان، تاییدیه مهندس مشاور قبل از تهیه اخذ گردد.

الزامات گروه 12

1-12. ردیف 121201 برای دریچه های بتنی کلاس A15 و B215 در نظر گرفته شده و تعاریف، انواع و مشخصات فنی دریچه ها مطابق الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 14976 با عنوان «دریچه های آدم رو و آب گیر برای نواحی تردد وسایل نقلیه و پیاده رو» می باشد. در صورت استفاده از دریچه های بتنی کلاس C250 و D400 طبق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، بهای ردیف 121201 با اعمال ضریب 1.10 منظور می گردد.

2-12. هزینه عملیات بنایی با ملات ماسه سیمان برای نصب دریچه ها و میلگردهای مصرفی جهت مسلح نمودن دریچه بتنی در ردیف 121201 پیش بینی شده است و بابت آن اضافه پرداختی صورت نمی گیرد، در صورتی که در نقشه و مشخصات فنی عیار ملات مصرفی جهت نصب تعیین نشده باشد، ملات ماسه سیمان 1:5 می باشد.

الزامات عمومی

1. در عایق کاری های رطوبتی، مقدار هم پوشانی باید به میزان درج شده در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان باشد و در صورتی که اندازه آن تعیین نشده باشد، 10 سانتی متر اجرا شود.

2. مبنای اندازه گیری، سطح ظاهری عایق کاری شده، مطابق ابعاد درج شده در نقشه ها و صورتجلسه ها است. بابت هم پوشانی، هزینه جداگانه ای منظور نمی گردد.

3. قیمت های واحد ردیف های این فصل، برای انجام کار در تمام سطوح، اعم از افقی، قائم، مورب، منحنی و مانند آن است و هیچ گونه اضافه بهایی بابت صعوبت، عمق، انحنا و مانند آن، به جز آنچه به صراحت در این فصل مشخص شده است، منظور نمی گردد.

4. منظور از سایر سطوح در ردیف های این فصل، سطوحی به غیر از سطوح حمام ها، توالت ها، روی پی ها و مانند آن است.

5. در ردیف های این فصل هرجا که نوع قیر مشخص نشده است، منظور قیرهای جامد (خالص یا اکسیده) می باشد و جهت شرایط اقلیمی مختلف هیچ اضافه پرداختی صورت نمی گیرد.

6. زیرسازی مناسب جهت اجرای عایق کاری رطوبتی مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، باید قبل از انجام عایق کاری به تایید مهندس ناظر برسد و مجوز اجرای عملیات اخذ گردد.

7. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

فصل سیزدهم عایق کاری رطوبتی

الزامات گروه 1

1-1. مقدار قیر مورد مصرف برای یک مترمربع عایق کاری رطوبتی در ردیف 130101، برابر 2 کیلوگرم می باشد.

2-1. مقدار قیر مورد مصرف در ردیف های 130102، 130108 و 130109، برای یک مترمربع عایق کاری رطوبتی، یک کیلوگرم قیر مایع است و لازم است مشخصات فنی و استاندارد محصول تولیدی و گواهی های فنی کالا به منظور انطباق با مشخصات فنی خصوصی پیمان، تاییدیه مهندس مشاور قبل از تهیه اخذ گردد.

3-1. چنانچه مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، مقدار قیر مصرفی ردیف های 130102، 130108 و 130109 در هر متر مربع، برابر یک کیلوگرم نباشد، بهای ردیف ها به تناسب کاهش یا افزایش آن به میزان حداکثر تا 2 کیلوگرم در هر مترمربع، محاسبه و منظور می شود.

الزامات گروه 2

1-2. مقدار قیر مورد مصرف در ردیف های این گروه، برای یک مترمربع عایق کاری رطوبتی ، به ترتیب برابر است با:

1-1-2. دو قشر اندود قیر با یک لایه گونی، 3.5 کیلوگرم

2-1-2. سه قشر اندود قیر با دو لایه گونی، 5 کیلوگرم

3-1-2. چهار قشر اندود قیر با سه لایه گونی، 6.5 کیلوگرم

الزامات گروه 3

1-3. مشخصات فنی عایق های رطوبتی پیش ساخته حسب مورد باید حداقل الزامات مندرج در استانداردهای ملی ایران به شماره 3885 با عنوان «ورق های انعطاف پذیر عایق رطوبتی _ ورق های قیری تقویت شده عایق رطوبتی سطوح» یا شماره 3864 با عنوان «ویژگی های عایق رطوبتی پیش ساخته قیری برای پی» یا شماره 3884 با عنوان «ویژگی های عایق های رطوبتی پیش ساخته با قیر اصلاح شده توسط پلیمرها» را تامین نماید.

2-3. منظور از قشر آستر در ردیف های عایق های رطوبتی پیش ساخته، اجرای مشتق قیر محلول در حلال نفتی به عنوان پرایمر به میزان حداقل 280 گرم در مترمربع میباشد و هزینه آن در قیمت ردیف های 130303 تا 130308 منظور شده است و پرداخت بهای ردیف های مربوط، منوط به اجرای پرایمر است.

3-3. درصورت اجرای اندود قیری به جای قشر آستر در عایق های رطوبتی پیش ساخته، ضمن اعمال کسر بهای ردیف 130314، بابت اجرای اندود قیری، ردیف 130101 منظور می گردد.

الزامات گروه 4

1-4. پوشش های آکریلیکی پایه آب موضوع ردیف 130403 باید با استاندارد ملی ایران به شماره 16951 مطابقت داشته باشد. ضخامت لایه خشک عایق در ردیف مربوط، برابر 0.05 ± 0.5 میلیمتر است، چنانچه مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، ضخامت لایه خشک به میزان حداکثر تا 0.05 ± 1 میلی متر افزایش یابد، بهای ردیف به تناسب افزایش، محاسبه و پرداخت می شود.

2-4. مواد آب بند کننده پلیمری دوجزئی پایه سیمان و رزین های آکریلیکی موضوع ردیف 130404 باید با استاندارد ASTM C836 یا BS EN 14891 مطابقت داشته باشد. ضخامت لایه خشک عایق در ردیف مربوط، برابر 0.1± 1.5 میلی متر است، چنانچه مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، ضخامت لایه خشک به میزان حداکثر تا 0.1 ± 3 میلی متر افزایش یابد، بهای ردیف به تناسب افزایش، محاسبه و پرداخت می شود.

3-4. مواد آب بندکننده نفوذگر بلورساز پایه سیمان موضوع ردیف 130405 باید با استاندارد BS EN 1504-2 مطابقت داشته باشد. مقدار مواد پودری مورد مصرف در ردیف مربوط، برای یک مترمربع عایق کاری رطوبتی، یک کیلوگرم است، چنانچه مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، مقدار پودر مصرفی حداکثر تا 3 کیلوگرم در هر مترمربع افزایش یابد، بهای ردیف به تناسب افزایش، محاسبه و پرداخت می شود.

4-4. منظور از فشار منفی آب در ردیف 130405، فشار آبی است که از پشت سطح آب بندی شده، به عایق اعمال گردد، مانند محل هایی که برای آب بند نمودن، دسترسی به سطح کار وجود ندارد.

5-4. لازم است مشخصات فنی و استاندارد محصول تولیدی و گواهی های فنی کالا به منظور انطباق با مشخصات فنی خصوصی پیمان، تاییدیه مهندس مشاور قبل از تهیه اخذ گردد.

الزامات گروه 5

1-5. پوشش با پایه قیری موضوع ردیف 130501، باید با استاندارد ملی ایران به شماره 1333 با عنوان «ویژگی ها و روش های آزمون رنگ های سیاه آماده به مصرف با پایه قیری عاری از سرب و مقاوم در برابر اسید- قلیا- آب- حرارت» مطابقت داشته باشد.

2-5. در صورتی که طبق مشخصات فنی، ضخامت پوشش با پایه قیری، نسبت به ضخامت مندرج در ردیف 130501 بیشتر یا کمتر باشد، بهای آن به تناسب، طبق ردیف مربوط محاسبه و منظور می شود.

الزامات عمومی

1. مبنای اندازه گیری (به استثنای پوشش های مقاوم در برابر آتش)، سطح ظاهری عایق کاری شده، طبق ابعاد درج شده در نقشه ها و صورت جلسه هاست.

2. بهای تهیه مصالح، ساخت و نصب هر نوع زیرسازی به منظور نصب عایق های حرارتی، حسب مورد از ردیف های مربوط محاسبه و منظور می شود.

3. فوم های پلیمری ردیف های این فصل در طبقه بندی واکنش در برابر آتش، باید حداقل الزامات نوع E را مطابق استاندارد ملی ایران به شماره 1-8299 با عنوان «فرآورده ها و اجزای ساختمانی- قسمت 1: طبقه بندی واکنش در برابر آتش» تامین نماید.

4. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

فصل جهاردهم عایق کاری حرارتی

الزامات گروه 1

1-1. مشخصات فنی عایق های حرارتی پشم معدنی باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 8116 با عنوان «فرآورده های عایق کاری حرارتی برای ساختمان – فرآورده های کارخانه ای پشم معدنی- ویژگی ها» را تامین نماید.

2-1. تعاریف و مفاهیم عایق های حرارتی پشم معدنی بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره 8084 با عنوان «مصالح ساختمانی-فرآورده های عایق کاری حرارتی – واژه نامه» می باشد.

3-1. درصورت افزایش مقدار کیلوگرم عایق حرارتی مصرفی، ناشی از افزایش ضخامت یا وزن مخصوص عایق، علاوه بر ردیف مربوط، مازاد بر مقادیر تعیین شده، از طریق اضافه بهای مربوط به آن، حسب مورد منظور می گردد.

مثال: چنانچه عایق کاری حرارتی به میزان 400 مترمربع با عایق پشم سنگ به صورت پانل و بدون روکش، به ضخامت 50 میلی متر و وزن مخصوص 100 کیلوگرم بر مترمکعب مورد نظر باشد:

-محاسبه مقدار مازاد عایق مصرفی نسبت به ردیف مربوط (140119) به ازای هر مترمربع:

فرمول فصل چهاردهم

– محاسبه مقدار اضافه بهای 1401:

محاسبه مقدار اضافه بها

بنابراین 400 مترمربع طبق ردیف 140119 و 1400 کیلوگرم مازاد عایق مصرفی از ردیف 140120 منظور می گردد.

الزامات گروه 2

1-2. مشخصات فنی عایق های حرارتی پلی استایرن منبسط شده و پلی استایرن اکسترود شده، به ترتیب باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 10950 با عنوان «فرآورده های عایق کاری حرارتی برای ساختمان- فرآورده های کارخانه ای پلی استایرن منبسط- ویژگی ها» و استاندارد ملی ایران به شماره 10952 با عنوان «فرآورده های عایق کاری حرارتی برای ساختمان- فرآورده های کارخانه ای فوم پلی استایرن اکسترود شده- ویژگی ها» را تامین نماید.

2-2. پلی استایرن هایی که در عایق کاری حرارتی به کار گرفته می شوند دارای فضاهایی هستند که در آن ها هوا یا گاز دیگری محبوس است و ساختار داخلی عایق به گونه ای است که برای هوا یا گاز محبوس در عایق، امکان جابجایی وجود ندارد و ضریب هدایت حرارتی آن با گذشت زمان تغییر نمی کند.

3-2. مشخصات فنی عایق های حرارتی پلی اتیلن شبکه بندی شده موضوع ردیف 140217، باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ASTM C1427 را تامین نماید.

الزامات گروه 4

1-4. مشخصات فنی عایق های حرارتی فوم های پاششی و تزریقی پلی یورتان موضوع ردیف های 140411 و 140412، باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ASTM C1029 یا استاندارد ملی ایران به شماره 1-17197 با عنوان «فرآورده های عایق کاری حرارتی برای تاسیسات ساختمانی و تجهیزات صنعتی فوم صلب پلی یورتان و پلی ایزوسیانورات پاششی شکل گرفته درجا-قسمت 1: سامانه پاششی فوم صلب قبل از نصب-ویژگی ها» را تامین نماید.

الزامات گروه 5

1-5. در ردیف 140511، هزینه آماده سازی برای اتصال، سوراخ کاری، مغزی فلزی یا پلاستیکی، گل میخ، دیسک و مانند آن، در بهای واحد ردیف منظور شده است و پرداخت جداگانه ای صورت نمی گیرد.

الزامات گروه 6

1-6. پلی استایرن منبسط شده موضوع ردیف 140611 برای کاربرد های غیر از عایق حرارتی است و مشخصات فنی آن باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 11108 با عنوان «بلوک ها و صفحات ساخته شده از دانه های پلی استایرن منبسط شونده – ویژگی ها» را تامین نماید.

الزامات گروه 7

1-7. لازم است مشخصات فنی پوشش های مقاوم در برابر آتش، گواهی نامه آزمایش بر اساس استاندارد معتبر از مراجع ذی صلاح، به منظور انطباق با مشخصات فنی خصوصی پیمان، قبل از تهیه، ارائه شده و مراتب به تایید مهندس مشاور برسد.

2-7. مشخصات کامل پوشش های مقاوم در برابر آتش، منبع تهیه آن ها و به طور کلی هر نوع اطلاعاتی که از نظر هزینه عملیات اجرایی مؤثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارائه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد، باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان درج شود.

3-7. مبنای اندازه گیری، سطح کاری است که طبق ابعاد درج شده در نقشه ها و صورت جلسه ها با پوشش های مقاوم در برابر آتش پوشیده می شود. در تیرهای لانه زنبوری، سطح سوراخ ها از یک طرف محاسبه و طرف دیگر از سطح کار، کسر می گردد. همچنین سطح وجه بیرونی حفره های ذوزنقه ای بین تیرهای فولادی و تاوه فلزی ماندگار، حسب مورد از ردیف های مربوط به پوشش مقاوم در برابر آتش همان تیر، منظور می شود و بابت پر کردن حفره ها با مصالح مورد تایید مهندس مشاور، هزینه جداگانه ای منظور نمی گردد.

4-7. در صورتی که طبق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، مدت زمان مقاومت در برابر آتش بیش از 60 دقیقه تعیین شود، برای 90 متر بر مترمربع به ازای هر 30 دقیقه افزایش مقاومت، 25 درصد و برای ردیف های با ضریب مقطع بیش از 90 ردیف های تا ضریب مقطع 23 متر بر مترمربع به ازای هر 30 دقیقه افزایش مقاومت، 35 درصد اضافه منظور می گردد.

5-7. هزینه اجرای پوشش مقاوم در برابر آتش روی سطوح فولادی با مقاطع توخالی از ردیف های این فصل، با اعمال ضریب 1.05 برای ضریب مقطع تا 90 متر بر مترمربع و با اعمال ضریب 1.15 برای ضریب مقطع بیش از 90 متر بر مترمربع منظور می گردد.

6-7. در صورت نیاز به اجرای قشر آستر در ردیف های این گروه با استفاده از یک عامل چسباننده (پرایمر) و یا مش های درگیر کننده پیوسته اعم از شبکه فلزی جوش شده، رابیتس، توری مرغی، پین های فولادی و مانند آن، جهت رعایت حداقل مقاومت چسبندگی پوشش های مقاوم در برابر آتش، پرداخت جداگانه ای به جز موضوع بند 7-7 صورت نمی گیرد.

7-7. چنانچه مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان یا ملاحظات ابعادی، هندسی یا اجرایی نظیر ارتفاع زیاد، ابعاد بزرگ مقاطع، لزوم ضخامت زیاد پوشش، لزوم محصورشدگی کامل مقطع، الزام به تعبیه شبکه فلزی جوش شده، توری مرغی یا نظایر آن باشد، با تأیید مهندس مشاور هزینه آن جداگانه از ردیف های فصل شانزدهم منظور می شود.

مثال: چنانچه تهیه و اجرای اندود پاششی پایه گچی مقاوم در برابر آتش روی تیر فولادی IPE 180 به طول 6 متر در سقف عرشه فولادی برای 180 دقیقه مقاومت در برابر آتش و دمای بحرانی 550 درجه سانتی گراد مطابق شکل زیر مورد نظر باشد و فضای خالی بین عرشه فولادی و تیرآهن با پشم های معدنی پر شود:

مثال فصل چهاردهم

– جهت انتخاب ردیف باید ضریب مقطع محاسبه گردد. مطابق جداول استاندارد محیط مقطع تیرآهن IPE 180 برابر 0.698 متر، عرض بال تیر 0.091 متر و سطح مقطع تیرآهن 0.00239 مترمربع می باشد. بنابراین جهت محاسبه محیط قسمتی از قطعه فولادی که در معرض آتش قرار دارد، بال فوقانی تیرآهن کسر می گردد و در نهایت ضریب مقطع برابر است با:

مثال فصل چهارده

-محاسبه مساحت اجرای پوشش مقاوم در برابر آتش برای 6 متر طول تیرآهن IPE180:

محاسبه مساحت اجرای پوشش مقاوم

– محاسبه مساحت اجرای پوشش مقاوم در برابر آتش بین تیرآهن و ورق عرشه فولادی (که با پشم معدنی پر شده است):

مساحت فضای بین تیرآهن و ورق عرشه فولادی (مساحت ذوزنقه) برابر 0.012 متر مربع است. با توجه به گام های ورق عرشه فولادی معادل 30 سانتی متر و اجرای این پوشش در دو طرف تیر آهن، مساحت به شرح ذیل محاسبه می گردد:

محاسبه مساحت اجرای پوشش

طبق توضیحات بند 7-3، سطح کل پوشش مقاوم در برابر آتش برابر است با:

سطح کل پوشش

-محاسبه ضریب اضافه نسبت به ردیف مبنا، به ازای افزایش مدت زمان مقاومت در برابر آتش طبق بند 7-4:

محاسبه ضریب اضافه

بنابراین 140 درصد به بهای ردیف 140716 اضافه می شود.

الزامات عمومی

1. فولاد منظور شده در این فصل، فولاد نرم معمولی مانند St37 (S235JR ،S235J0 یا HR235) است، مگر این که استفاده از سایر فولادها به صراحت ذکر شده باشد.

2. در تمام ردیف های این فصل، بهای جوش کاری، برش کاری، پرچ کاری، سوراخ کاری، بستن پیچ و مهره و همچنین سنگ زدن و مانند آن،منظور شده و از این بابت، اضافه وجهی منظور نمی شود. هزینه های مربوط به تهیه و مصرف الکترود، پیچ و مهره، مفتول یا سیم لحیم، پرچ و مانند آن، در قیمت های واحد مربوط منظور شده است و بابت اضافه وزن و اضافه ابعاد مازاد بر ابعاد درج شده در نقشه ها، اضافه بهایی منظور نمی شود.

3. در ردیف هایی که پرداخت بهای واحد آنها براساس وزن صورت می گیرد، وزن کار، طبق ابعاد درج شده در نقشه، دستورکارها یا مشخصات فنی، به مأخذ جدول های استاندارد مربوط یا جدول های استاندارد کارخانه تولیدکننده، محاسبه و منظور خواهد شد. درصورت مغایرت وزن محاسبه شده تئوری با وزن توزین شده قبل از ساخت، ملاک پرداخت، وزن توزین شده است، به شرطی که از وزن محاسبه شده تئوری با لحاظ نمودن حداکثر رواداری های جدول کارخانه تولید کننده، بیشتر نباشد.
لازم است کارخانه تولید کننده قبل از اجرا به تأیید مهندس مشاور برسد.

4. وزن ردیف های مربوط به در و پنجره در به این فصل بدون احتساب وزن یراق آلات محاسبه می گردد.

5. دستمزد نصب و جاسازی یراق آلات از هر نوع (تمام ملحقات در یا پنجره مانند لولا، دستگیره، بلبرینگ و مغزی) در بهای ردیف های مربوط به این فصل لحاظ شده است. هزینه تهیه یراق آلات مطابق کلیات این فهرست بها، محاسبه و منظور می گردد.

6. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

شرح مختصر گروه فصل شانزدهم

الزامات گروه 1

1-1. بهای اعضای فرعی چهارچوب مانند شاخک و فاصله نگهدار پایین چهارچوب که در ساخت چهارچوب فولادی موضوع ردیف 160101 مصرف می شود، از قیمت همین ردیف منظور می شود.

2-1. هزینه پرکردن داخل چهارچوب های فولادی با ملات ماسه سیمان، در ردیف 160101، منظور شده است و از این بابت پرداخت جداگانه ای به عمل نخواهد آمد. در صورتی که در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، عیار ملات مصرفی تعیین نشده باشد، ملات ماسه سیمان 1:5 اجرا شود.

3-1. در صورتی که در ساختمان در و پنجره و نرده فولادی از مخلوط پروفیل های توپر، تسمه، ورق و پروفیل های توخالی، تؤاماً استفاده شود، باید وزن پروفیل های توپر، تسمه و ورق بر حسب مورد، از ردیف های 160102 و 160103 و وزن پروفیل های توخالی، از ردیف های 160104 و 160105 محاسبه و منظور شود.

الزامات گروه 2

1-2. بهای زیرسازی فولادی مورد نیاز ردیف های 231901 و 231902 از ردیف 160201 و هزینه گالوانیزه کردن آن از ردیف های 160230 و 160231 منظور می گردد. قطعات فولادی ضدزنگ مربوط به مخازن مکعبی پیش ساخته کامپوزیت مدولار موضوع ردیف های 231901 و 231902 به صورت جداگانه از ردیف 160905 منظور می گردد.

2-2. هزینه عملیات بنایی با ملات ماسه سیمان برای نصب دریچه ها در ردیف های 160201 و 160202، پیش بینی شده است. در صورتی که در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، عیار ملات مصرفی تعیین نشده باشد، ملات ماسه سیمان 1:5 اجرا شود.

3-2. زیرسازی فولادی جهت اجرای سطوح کاذب، حسب مورد از ردیف های 160204 یا 160205 محاسبه و منظور می گردد.

4-2. بهای آویزها یا دستک های مورد نیاز در زیرسازی سطوح کاذب، حسب مورد از ردیف های 160204 یا 160205 منظور می شود، اما عملیات اضافی که برای تأمین اتصال آویز یا دستک به سطوح دیگر به سقف انجام می شود، مانند کارگذاری لوله پلاستیکی برای عبور آویز یا دستک، حسب مورد از ردیف های 231001 یا 231006، کارگذاری ورق با شاخ مربوط در بتن برای جوش دادن آویز یا دستک به آن، از ردیف 090701 و ایجاد پایه آویز یا دستک به وسیله چکش های فشنگی (تپانچه)، از ردیف 070625، جداگانه منظور می شود.

5-2. ردیف های 160206 تا 160208 برای موقعیت های مختلف نصب، پیش بینی شده است و از این بابت هزینه اضافه ای منظور نمی گردد.

6-2. هزینه پی کنی و پی سازی ردیف های 160206 تا 160208، به صورت جداگانه از فصول مربوط منظور می شود.

7-2. مشخصات فنی تسمه ها و زبانه های تسمه گیر فولادی برای مسلح کردن خاک موضوع ردیف های 160210 و 160211 باید حداقل الزامات مندرج در نشریه شماره 308 با عنوان «راهنمای طراحی دیوارهای حائل (بازنگری اول)» را تامین نماید.

8-2. تهیه و نصب لوله گالوانیزه به عنوان هواکش در سقف مخزن های بتنی موضوع ردیف 160213 باید حداقل الزامات مندرج در نشریه شماره 123 با عنوان «ضوابط و معیارهای طرح و محاسبه مخازن آب زمینی (تجدید نظر اول)» را تامین نماید.

9-2. تهیه و نصب صفحات فلزی مشبک موضوع ردیف 160215 باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد شماره 1-12172 با موضوع «شبکه های فلزی باز» را تامین نماید.

10-2. در اتصال نگهدارنده های دیوارهای بنایی به اجزای سازه ای بتنی، در صورت نیاز به نصب قطعات فولادی اتصالی و نصب در داخل کارهای بتنی قبل از بتن ریزی، هزینه تهیه، ساخت و نصب این قطعات اتصالی به صورت جداگانه از ردیف 090701 منظور می شود.

11-2. تهیه، ساخت و نصب نعل درگاه، نبشی لبه پله و آبچکان از نبشی به همراه میلگرد یا تسمه و یا پروفیل توخالی با جوشکاری لازم، حسب مورد از ردیف های 160221 یا 160222 منظور می شود.

12-2. زیرسازی فولادی جهت نماسازی ساختمان به منظور نصب ورق های ساندویچی آلومینیومی، نصب سنگ یا کاشی سرامیکی به روش خشک، پوشش های چوبی، PVC، صفحات گچی روکش دار، صفحات سیمانی الیاف دار و یا هرگونه اندودکاری، سنگ کاری با ملات و مانند آن حسب مورد از ردیف های 160223 یا 160224 و در صورت استفاده از پروفیل های آلومینیومی از ردیف 170117 محاسبه و منظور می شود.

13-2. منظور از دکوراتیو در ردیف 160225، قسمت هایی از سطوح کاذب اعم از افقی یا قائم است که به صورت قوس دار یا به صورت فرورفتگی ها یا بیرون زدگی هایی شیب دار است که با عرض کمتر از 50 سانتی متر اجرا می گردند. این ردیف در صورتی قابل پرداخت است که در برآورد هزینه اجرای کار پیش بینی شده باشد و در غیر این صورت این اضافه بها به سطوح دکوراتیو لحاظ شده در نقشه های منضم به پیمان، تعلق نمی گیرد.

الزامات گروه 3

1-3. در ردیف های پوشش سقف با ورق گالوانیزه، وزن ورق های مصرفی در کار، محاسبه و منظور می شود.

2-3. منظور از فلاشینگ در ردیف 160301، درزبندی و آب بندی محل برخورد بام های شیبدار با دیوارهای قائم نظیر دیوار همسایه، دیوار دودکش، دست انداز، محل عبور هواروها و دودروها و نظایر آن با استفاده از ورق گالوانیزه می باشد.

3-3. در ردیف 160306 بابت شکل مقطع آبرو اعم از دایره ای، مکعبی، مثلثی و سایر مقاطع، بهای جداگانه ای منظور نمی گردد. هم چنین هزینه های مربوط به درزبندی در بهای ردیف مربوط پیش بینی شده است.

4-3. زیرسازی فولادی مورد نیاز جهت اجرای پوشش سطوح با ورق گالوانیزه، آبرو و مانند آن، حسب مورد از ردیف های 160204 یا 160205 منظور می شود.

الزامات گروه 4

1-4. بهای چهارچوب برای عملیات موضوع ردیف 160402 در صورت استفاده از پروفیل های فولادی توخالی از ردیف 160104 پروفیل های قوطی آلومینیومی از ردیف 170113 و کلاف چوبی حسب مورد از ردیف های 190210 یا 190211، جداگانه منظور می شود.

2-4. مشخصات فنی رابیتس، موضوع ردیف 160406، باید با توجه به محل مصرف، قبل از سفارش به تأیید مهندس مشاور برسد.

3-4. در اندازه گیری ردیف 160406، وزن رابیتس مصرفی در کار، محاسبه و منظور می شود.

4-4. هزینه عملیات مربوط به اتصال رابیتس به سطوح بتنی یا فولادی بوسیله چکش های فشنگی (تپانچه)، جداگانه از ردیف 070625 منظور می شود.

5-4. در صورتی که در اجرای ردیف های 160417 و 160418 نیاز به عملیات جوشکاری داشته باشد، هزینه های آن در بهای واحد ردیف پیش بینی شده است.

6-4. کارهای موضوع ردیف 160419 برای اجرای ورق کششی فولادی پیش ساخته جهت ساخت حصار، نرده و مانند آن با چشمه به ابعاد 14*32 تا 100*250 میلی متر می باشد و باید قبل از برآورد، شرایط و ضوابط فنی مربوط از سازنده معتبر أخذ گردیده و در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان درج گردد، همچنین مشخصات فنی توری کششی باید با استاندارد ASTM F1267 مطابقت داشته باشد.

7-4. هزینه های مربوط به اجرای پوشش با رنگ برای کارهای موضوع ردیف 160419، حسب مورد از ردیف های مربوط در فصل بیست و پنجم منظور می گردد.

8-4. تهیه و نصب سیم خاردار موضوع ردیف 160420 باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 18842 با عنوان «سیم خاردار فولاد کربنی دارای پوشش فلزی» را تامین نماید.

الزامات گروه 5

1-5. مشخصات فنی در و پنجره های گالوانیزه موضوع ردیف 160501 باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 4348 با عنوان «در و پنجره فولادی پیش ساخته ساختمان» را تامین نماید.

2-5. بهای چهارچوب فولادی از پروفیل های توخالی که برای نصب در و پنجره موضوع ردیف 160501 در داخل کارهای بنایی نصب می شود، جداگانه از ردیف 160104 منظور می گردد.

الزامات گروه 6

1-6. مشخصات فنی پانل های مشبک عایق دار باید حداقل الزامات مندرج در نشریه شماره 385 با عنوان «دستورالعمل طراحی، ساخت و اجرای سامانه های پانلی سه بعدی- تجدید نظر اول» را تامین نماید.

2-6. در ردیف های 160601 و 160602، هزینه قطعات (شبکه ها و یا میلگردهای تقویتی) جهت اتصال پانل ها به یکدیگر و در گوشه ها و در اطراف بازشوها منظور شده است.

3-6. هزینه تهیه، ساخت و اجرای وال پست و همچنین قطعات اتصالی جهت مهار پانل ها به سازه اصلی یا وال پست، حسب مورد از ردیف های 160221 یا 160222 محاسبه و منظور می گردد.

4-6. در اندازه گیری پانل های دیواری مشبک سه بعدی موضوع ردیف های 160601 و 160602، سطوح بازشو که مساحت آن ها کمتر از یک مترمربع باشد از سطح کار کسر نمی شود.

5-6. حداقل وزن مخصوص پلی استایرن مصرفی در ردیف 160601 برابر 15 کیلوگرم بر مترمکعب و در ردیف 160602 برابر 20 کیلوگرم بر مترمکعب در نظر گرفته شده است. در صورتیکه طبق مشخصات فنی و تأیید مهندس مشاور، وزن مخصوص بیشتر از موارد ذکر شده در این بند مورد نیاز باشد، بابت هرکیلوگرم اضافی 1.5 درصد به بهای ردیف های مربوط اضافه می گردد.

6-6. اندود روی سطوح طرفین پانل ها در ردیف های 160601 و 160602 در نظر گرفته نشده است و هزینه آن جداگانه از ردیف های 180330 و 180331 منظور می شود.

7-6. در اجرای دیوارهای پانلی به روش پانل مشبک سه بعدی موضوع ردیف های 160601 و 160602، رعایت تیپ بندی پانل های مصرفی با ملاحظات معماری نظیر نعل درگاه بازشو در مراحل سفارش از کارخانه سازنده، دپو در کارگاه، اجرا و نصب ضروری است. توجه به مشخصات فنی و استاندارد کارخانه تولید کننده پانل های سفارشی، رده محصولات و مطابقت با مشخصات فنی طرح الزامی است.

8-6. مشخصات فنی قالب عایق پانلی مسطح ماندگار، باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 14423 با عنوان «بتن- سامانه قالب عایق بتن برای دیوارهای تخت» را تامین نماید.

9-6. ردیف های مربوط به قالب پانلی ماندگار بسته به مورد برای اجرای قالب بندی سازه های بتن آرمه با فناوری قالب عایق پانلی مسطح ماندگار که به اختصار قالب پانلی ماندگار نامیده می شود، می باشد. لازم است مشخصات فنی فناوری مورد استفاده در دفترچه مشخصات فنی پیمان درج شود. لازم است قالب ها به روش تولید کارخانه ای و از کارخانه های دارای گواهی نامه فنی معتبر تهیه شده و مهندس مشاور اسناد خرید کارخانه ای محصول را با توجه به مشخصات فنی و استاندارد کارخانه تولیدکننده پانل های سفارشی، رده محصولات و مطابقت با مشخصات فنی طرح مد نظر قرار دهد.

10-6. در ردیف های مربوط به قالب بندی دیوارهای بتنی با قالب پانلی ماندگار بسته به مورد تمام عملیات اجرایی تهیه، تنظیم و نصب قالب و قالب بندی، جک های شاقول گر و بست های رابط، عملیات شاقول کردن، ایجاد حفره یا مجرا در دیوار به منظور عبور لوله یا موارد مشابه دیگر، ملاحظه شده است. همچنین در ردیف های قالب بندی سقف های بتنی با قالب پانلی ماندگار، تمام عملیات اجرایی تهیه مصالح، بلوک سقفی، عملیات تراز کردن، شمع بندی، قالب بندی تیرهای سقف، ایجاد حفره یا مجرا در سقف به منظور عبور لوله یا موارد مشابه دیگر، ملاحظه شده است و پرداخت جداگانه ای صورت نمی گیرد.

11-6. تهیه و نصب مقاطع فولادی مصرفی نظیر موارد مشروح زیر، در صورت درج در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، به استثنای موارد ذکر شده در بند 6-12، جداگانه مطابق ردیف های فصل مربوط منظور می شود.

1-11-6. ناودانی های مستقر بر شالوده برای استقرار دیوار از ردیف 160204 منظور می گردد.

2-11-6. ناودانی ها یا نبشی های اتصال دیوار به کف، سقف، تکیه گاه و اتصال کنج ها و اطراف پنجره ها و درها از ردیف 160204 و در صورت استفاده از پروفیل های گالوانیزه از ردیف 160701 محاسبه و منظور می گردد.

3-11-6. میلگردهایی که جهت نصب قالب های پانلی ماندگار یا دیوار پانلی ماندگار مصرف می شود، حسب مورد از ردیف های فصل هفتم منظور می گردد.

12-6. هزینه کلیه میلگردها، مفتول ها و بولت های میانی به کار رفته در قالب پانلی ماندگار دیواری و کلیه مقاطع ناودانی گالوانیزه به کار رفته در ساخت دیوارهای پانلی ماندگار و یا قالب پانلی ماندگار سقفی که به صورت ساخت صنعتی در کارخانه تولید شده است، در ردیف های مربوط منظور شده است. میلگردهای قائم مصرفی در ساخت قالب پانلی ماندگار، به قطر 8 میلی متر و به فواصل محور تا محور 20 سانتی متر می باشد. مقاطع ناودانی گالوانیزه به کار رفته در ساخت دیوار غیرباربر پانلی یا قالب پانلی ماندگار سقفی به منظور حفظ عملکرد اجزا و اتصالات مکانیکی بوده و باید به صورت تولید ماشینی کارخانه ای داخل پلی استایرن مصرفی پانچ شود. فاصله محور تا محور مقاطع ناودانی 30 سانتی متر می باشد.

13-6. بتن مصرفی در ردیف های 160608 و 160610، جداگانه و از ردیف های فصل مربوط محاسبه و منظور می شود.

14-6. منظور از ضخامت دیوار در ردیف 160608، ضخامت بتن اجرا شده (فاصله داخل به داخل صفحه های پلی استایرن)، و ضخامت دیوار در ردیف 160609، همان ضخامت صفحه پلی استایرن می باشد.

15-6. ارتفاع دیوار در ردیف 160608 به این ترتیب محاسبه می شود: برای دیوار روی شالوده، از تراز روی شناژ یا شالوده تا تراز بالای دیوار، و در طبقات بعدی، از تراز کف سازه ای همان طبقه تا تراز بالای دیوار (زیر سقف). ارتفاع دیوار در ردیف 160609، از تراز کف دیوار تا تراز بالای دیوار می باشد.

16-6. در ردیف های 160608 تا 160610 سطح حفره یا سوراخ هایی که مساحت آن ها یک مترمربع یا کمتر باشد از سطح کار کسر نمی گردد. هزینه تعبیه بازشوهای با مساحت بیش از یک مترمربع، در محاسبه مقدار قالب دیوار یا دیوار پانلی و قالب پانلی ماندگار سقفی منظور نشده و بهای آن فقط برای دیوار حسب مورد از ردیف 160617 یا 160618 جداگانه منظور می شود. هزینه مصالح و تجهیزات مورد نیاز تعبیه بازشو در ردیف های مربوط لحاظ شده و از این بابت پرداخت جداگانه ای صورت نمی گیرد.

17-6. در صورت تهیه و اجرای دال پله (شمشیری و پاگرد) با استفاده از دیوار با قالب پانلی ماندگار که از ضخامت به دو قسمت تقسیم شده باشد، 60 % ردیف 160608 با توجه به اضافه بهای مربوط به ضخامت دیوار منظور می شود. هزینه برش صفحه های پلی استایرن دیوار اطراف پله بابت اتصال دال پله با دیوار، در نظر گرفته شده و از این بابت پرداخت جداگانه ای صورت نخواهد گرفت.

18-6. در صورتی که شیب سقف بتنی با قالب پانلی ماندگار از 10 تا 30 درصد اجرا شود، به ردیف های اجرای سقف 5 درصد اضافه می شود. برای شیب کمتر از 10 درصد اضافه بهایی منظور نمی شود.

19-6. منظور از جدار خارجی در ردیف 160613 همان تعریف بند 10 الزامات عمومی فصل ششم می باشد. این اضافه بها به قالب بندی سطوح داخلی آسانسورها نیز تعلق می گیرد.

20-6. حداقل وزن مخصوص پلی استایرن مصرفی در ردیف 160608 برابر 30 کیلوگرم بر مترمکعب و در ردیف 160609 و 160610 برابر 20 کیلوگرم بر مترمکعب در نظر گرفته شده است. در صورتی که طبق مشخصات فنی و تأیید مهندس مشاور وزن مخصوص بیشتر از موارد ذکر شده در این بند مورد نیاز باشد، بابت هرکیلوگرم اضافی 2.5 درصد به بهای ردیف های مربوط اضافه می گردد.

الزامات گروه 7

1-7. مشخصات فنی سازه های فولادی سرد نورد حسب مورد باید حداقل الزامات مندرج در نشریات 612 با عنوان «آیین نامه طراحی و اجرای سازه های فولادی سرد نورد – بخش سازه» و شماره 613 با عنوان «آیین نامه طراحی و اجرای سازه های فولادی سر نورد – بخش غیر سازه» را تامین نماید.

2-7. کارهای موضوع ردیف 160701 برای اجرای دیوارهای غیرباربر فولادی سرد نورد شده گالوانیزه و ردیف 160703 برای اجرای دیوارهای پانلی باربر فولادی سرد نورد شده گالوانیزه می باشد. بهای تمام قطعات فولادی سرد نورد لازم در ساخت این نوع دیوارها نظیر استفاده از قطعات پشتیبان و تقویتی در سازه گالوانیزه برای نصب رادیاتور، جعبه آتش نشانی، خروجی هواکش تهویه، دریچه بازدید یا چهارچوب در، پنجره و بازشو، تامین درز انقطاع، همچنین تعبیه اعضای کمکی در سازه گالوانیزه به منظور نصب لوله های آب، فاضلاب و تاسیسات، و یا در مواردی که در سازه گالوانیزه از دو ردیف استاد استفاده شده باشد، از همان ردیف محاسبه می شود.

3-7. کارهای موضوع ردیف 160703 و 160704 به صورت ساخت صنعتی در کارخانه در نظر گرفته شده است، لذا هیچ گونه اضافه بهایی بابت اجرا و نصب اعضا به صورت مجزا در محل اجرا منظور نمی گردد. در اجرای دیوارهای پانلی متشکل از اجزای فولادی سرد نورد موضوع ردیف 160703 رعایت تیپ بندی پانل های مصرفی با ملاحظات معماری نظیر نعل درگاه بازشو در مراحل سفارش از کارخانه سازنده، دپو در کارگاه، اجرا و نصب ضروری است. توجه به مشخصات فنی و استاندارد کارخانه تولید کننده پانل های سفارشی، رده محصولات و مطابقت با مشخصات فنی طرح الزامی است.

4-7. هزینه اعضای پوششی نصب شده روی پانل نظیر صفحات گچی روکش دار (گچ برگ)، صفحات سیمانی الیاف دار، صفحات پلی استایرن اکسترود شده، پوشش های آلومینیومی با لایه پلی اتیلن یا پلی یورتان حسب مورد و از ردیف مربوط جداگانه منظور می گردد.

5-7. منظور از دکوراتیو موضوع ردیف 160705، قسمت هایی از دیوار و سقف است که به صورت قوس دار یا شیب دار اجرا گردند. همچنین باکس هایی که به صورت یک طرفه و یا دوطرفه با عرض کمتر از 90 سانتی متر اجرا می گردند دکوراتیو محسوب می شوند. این ردیف در صورتی قابل پرداخت است که در برآورد هزینه اجرای کار پیش بینی شده باشد و در غیر این صورت این اضافه بها به سطوح دکوراتیو لحاظ شده در نقشه های منضم به پیمان، تعلق نمی گیرد. بهای تهیه مصالح، ساخت و نصب زیرسازی فولادی برای عملیات موضوع این ردیف، حسب مورد از ردیف های 160204 یا 160205 به صورت جداگانه محاسبه و منظور می گردد.

6-7. در بهای واحد ردیف های 160702 و 160707 هزینه اتصال آویز به سقف به وسیله چکش های فشنگی (تپانچه)، آویزهای فنری و سیم مفتول، اتصال پروفیل ها به یکدیگر و بست های اتصال لحاظ شده است و بابت موارد ذکر شده هیچ اضافه وزنی در مقادیر لحاظ نمی گردد، ولی بابت سایر پروفیل های گالوانیزه مورد مصرف در زیرسازی ها، هزینه مربوط حسب مورد، از ردیف های 160702 و 160707 منظور می گردد. زیرسازی سقف های کاذب باید با استاندارد ملی ایران به شماره 21083 با عنوان «سقف های کاذب» مطابقت داشته باشد.

الزامات گروه 8

1-8. شرایط و ضوابط مربوط به کارهای موضوع ردیف 160801، باید قبل از برآورد از سازنده معتبر اخذ گردیده و به تأیید کارفرما برسد، همچنین مشخصات فنی کف باید حداقل الزامات استاندارد EN 12825 را تأمین نماید و براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تعیین قیمت می شود.

الزامات گروه 9

1-9. ردیف های 160901 و 160902 برای اجرای نرده و دستگیره با مقاطع فولادی ضد زنگ بوده و باید مشخصات فنی قبل از تهیه به تایید مهندس مشاور برسد. ردیف های فوق جهت اجرای انواع نرده های خطی (سه خط، چهار خط و مانند آن) و یا نرده های عمودی در نظر گرفته شده است.

الزامات عمومی

1. مشخصات مصالح آلومینیومی مصرفی، ابعاد، ضخامت، پوشش رنگ، منبع تهیه و به طور کلی هر نوع اطلاعاتی که از نظر هزینه عملیات اجرایی موثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارائه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد، باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان درج شود. کارخانه تولید کننده در ردیف های مربوط، جهت تطابق با مشخصات فنی، قبل از تهیه باید به تأیید مهندس مشاور برسد.

2. هزینه های مربوط به تهیه و مصرف پرچ، پیچ و مهره، رول پلاک، نوارهای لاستیکی و مانند آن ها در قیمت های واحد منظور شده است و از این بابت، اضافه بها، اضافه وزن یا اضافه ابعاد مازاد بر ابعاد درج شده در نقشه ها، لحاظ نمی گردد.

3. دستمزد نصب و جاسازی یراق آلات از هر نوع (تمامی ملحقات در یا پنجره مانند لولا، دستگیره و مغزی) در بهای ردیف های مربوط لحاظ شده است. هزینه تهیه یراق آلات مطابق کلیات، جداگانه محاسبه و منظور می گردد.

4. در مورد کارهایی که واحد آن در ردیف های این فصل به صورت کیلوگرم پیش بینی شده، وزن آلومینیوم مصرفی در کار (بدون احتساب وزن یراق آلات) محاسبه می شود.

5. منظور از زیرسازی در این فصل، سازه ای است که نقش نگهدارنده قطعه مورد نظر را دارد و در حد فاصل آن قطعه با بدنه کار، قرار می گیرد و بهای آن، در صورت اجرای زیرسازی فولادی یا گالوانیزه حسب مورد، از ردیف های مربوط در فصل شانزدهم و زیرسازی آلومینیومی از ردیف 170117 منظور می شود.

6. منظور از قطعات اتصالی در این فصل، قطعاتی است که برای اتصال قطعات به یکدیگر یا به زیرسازی، مورد استفاده قرار می گیرد و بهای آن در مورد ردیف هایی که واحد آن بر حسب کیلوگرم تعیین شده، جزو وزن کار توزین و منظور می شود.

7. در مورد ردیف هایی که واحد آن ها بر حسب متر مربع است، قطعات اتصالی، در بهای ردیف منظور شده و پرداخت جداگانه ای به عمل نخواهد آمد.

8. پوشش آنادایز کارهای آلومینیومی در این فصل، به رنگ آلومینیوم (غیر رنگی) در نظر گرفته شده است. در صورت رنگی بودن پوشش آنادایز، بهای آن از ردیف 170605 منظور می گردد.

9. در خصوص ردیف های مربوط به پانل های کامپوزیتی، باید حداقل الزامات نشریه شماره 714 با عنوان «دستورالعمل طراحی سازه ای و الزامات و ضوابط عملکردی و اجرایی نمای خارجی ساختمان ها» رعایت گردد.

10. در اندازه گیری پانل های ساندویچی، کامپوزیتی و سقف های کاذب آلومینیومی، سطوح جاسازی شده یا بازگذاشته شده برای نصب چراغ ها، دریچه های تاسیساتی و موارد مشابه، که مساحت آن ها کمتر از 0.25 متر مربع است از سطح کار کسر نمی شود.

11. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

فصل هفدهم کارهای آلومینیومی

الزامات گروه 1

1-1. در و پنجره آلومینیومی، حسب مورد، باید با استانداردهای ملی ایران به شماره 756 با عنوان «ویژگی های در و پنجره آلومینیومی»، شماره 2384 با عنوان «ویژگی پروفیل آلومینیوم» و شماره 10291 با عنوان «در و پنجره آلومینیومی ساختمان» مطابقت داشته باشد.

2-1. در ردیف های این گروه، وزن کار، طبق ابعاد درج شده در نقشه ها به مأخذ جدول های کارخانه تولیدکننده محاسبه و منظور خواهد شد. درصورت مغایرت وزن محاسبه شده تئوری با وزن توزین شده در محل، ملاک پرداخت، وزن توزین شده می باشد، به شرطی که از وزن محاسبه شده تئوری با لحاظ نمودن حداکثر رواداری های جدول کارخانه تولید کننده، بیشتر نباشد.

3-1. ردیف های این گروه شامل انواع در و پنجره های یک جداره، دو جداره، کشویی، لولایی و مانند آن می شود و اضافه بهایی از این بابت منظور نمی گردد.

4-1. بهای چهارچوب از پروفیل فولادی توخالی جهت زیرسازی نصب در یا پنجره آلومینیومی، جداگانه از ردیف 160104 منظور می شود.

5-1. مبنای اندازه گیری ردیف 170111، وزن مقطع پروفیل آلومینیومی در و پنجره به همراه نوار و مواد عایق کننده می باشد.

6-1. ردیف های مربوط به تهیه و نصب دیوارهای پرده ای، باید براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه شود.

الزامات گروه 2

1-2. ردیف های این گروه باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 21083 با عنوان «سقف های کاذب-الزامات و روش های آزمون» را تامین نماید.

2-2. مبنای اندازه گیری ردیف های 170204 تا 170209، سطح سقف کاذب اجرا شده با تایل آلومینیومی می باشد.

الزامات گروه 3

1-3. منظور از فلاشینگ در ردیف 170305، درزبندی و آب بندی محل برخورد بام های شیب دار با دیوارهای قائم نظیر دیوار همسایه، دیوار دودکش، دست انداز، محل عبور هواروها و دودروها و نظایر آن با استفاده از ورق آلومینیومی می باشد.

الزامات گروه 4

1-4. ردیف های مربوط به تهیه مصالح و پوشش درز های ساختمانی با قطعات آلومینیومی دارای نوارهای لاستیکی از نوع EPDM،باید براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه شود.

الزامات گروه 10

1-10. پانل های ساندویچی سقفی و دیواری، باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 14159 با عنوان «پنل های خودایستای دارای عایق حرارتی با دو رویه فلزی- فراورده های کارخانه ای-ویژگی ها» را تامین نماید.

2-10. ضخامت درج شده در ردیف های مربوط به تهیه و نصب پانل های ساندویچی سقفی و دیواری، ضخامت اسمی پانل می باشد.

3-10. پانل های ساندویچی و ورق های کامپوزیت برحسب سطح ورق نصب شده و نمایان اندازه گیری می شود. همپوشانی و خم شدگی ورق و نظایر آن در بهای ردیف منظور شده است.

4-10. ردیف های 171015 و 171016، باید حداقل الزامات استاندارد ملی ایران به شماره 1-82991 با عنوان «فرآورده ها و اجزای ساختمانی-قسمت 1: طبقه بندی واکنش در برابر آتش» را تامین نماید.

5-10. ورق آلومینیومی پشت پانل های کامپوزیتی با پلی استر و روی آن ها (نما) با پرایمر و پلی وینیلیدن دی فلوراید (P.V.D.F) پوشانده شده است و برای حفاظت سطح نما، فیلم پلاستیکی روی آن چسبانده شده که پس از نصب آن را از نما جدا می سازند.

الزامات عمومی

1. مبنای اندازه گیری اندود کاری ها، سطح روی اندود می باشد. برای صعوبت اجرای فصل مشترک، پخی یا گردی نبش ها و یا چفت ها، جز آنچه در ردیف ها پیش بینی شده، اضافه قیمتی منظور نمی شود.

2. ضخامت، ابعاد، منبع تهیه و هرگونه مشخصات فنی دیگر، طرح چیدمان و به طور کلی هر نوع اطلاعاتی که از نظر هزینه عملیات اجرایی مؤثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارائه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد، باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان درج شود.

3. سطوح مورب تا زاویه 30 درجه نسبت به قائم، جزو سطوح قائم و از آن بیشتر، جزو سطوح افقی محسوب می شوند.

4. بابت زخمی کردن سطوح غیر بتنی به منظور اندودکاری روی آن ها، هیچگونه هزینه اضافه منظور نمی شود.

5. چنانچه اندود گچ و خاک، گچ یا سیمان، روی سطوح ساده رابیتس انجام شود، اضافه بهایی معادل 20 درصد به بهای ردیف های مربوط به اندود اعمال می شود.

6. بابت اجرای عملیات موضوع این فصل در سقف های شیب دار یا دارای شکست با عرض حداکثر 50 سانتی متر، اضافه بهایی معادل 30 درصد به بهای ردیف های مربوط اعمال می شود. این اضافه بها فقط به آن بخش از سقف که دارای شیب یا شکست با عرض حداکثر 50 سانتی متر باشد، تعلق می گیرد.

7. ردیف های مربوط به سطوح قوس دار باید براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه شود.

8. در این فصل منظور از چفت، درآوردن درز روی اندود پس از اجرای اندود و قبل از گیرش نهایی آن می باشد و منظور از بند، ایجاد درزی است که محل آن به وسیله شمشه و امثال آن قبل از اندودکاری تعبیه شده و پس از اندودکاری برداشته می شود.

9. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

فصل هجدهم اندود کاری و بندکشی

الزامات گروه 2

1-2. گچ مصرفی در این گروه باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 12015 با عنوان «گچ های ساختمانی و اندودهای گچی آماده» را تامین نماید.

2-2. گچ مصرفی برای گچ کاری به روش پاششی موضوع ردیف های 180225 و 180226، از نوع گچ پاششی پلیمری بوده و دستگاه گچ پاش و ابزارآلات گچ کاری پاششی و پرداخت رویه نهایی باید با مشخصات فنی مطابقت داشته باشد.

الزامات گروه 3

1-3. اجرای ردیف 180301، مستلزم دستور کار مهندس مشاور است.

الزامات گروه 6

1-6. در ردیف های 180601 تا 180604، هیچگونه اضافه بهایی بابت رنگی بودن پودر و سنگدانه ملات و همچنین ابعاد سنگدانه ها منظور نمی شود.

2-6. ردیف 180608، جهت تعبیه بند به هر ابعادی و به هر وسیله و به هر روش، روی سطوح نماسازی های چکشی، موزاییکی و موزاییکی شسته می باشد.

3-6. ردیف مربوط به تهیه و حمل مصالح فلزی که جهت تعبیه بند در ردیف 180608 در کار باقی می ماند، باید براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه شود.

الزامات گروه 8

1-8. در بندکشی ها، تمیزکردن سطح زیر کار، درآوردن ملات اضافی و همچنین آب پاشی، در بهای ردیف های مربوط منظور شده است.

2-8. در ردیف های 180810 و 180817، هیچگونه اضافه بهایی بابت رنگی بودن پودر و یا استفاده از دوده و مانند آن منظور نمی شود.

3-8. ردیف های 180811 و 180818، باید براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تعیین قیمت شود.

الزامات گروه 9

1-9. صفحات گچی روکش دار باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 14818 با عنوان «گچ – صفحات روکش دار گچی- تعاریف، الزامات و روش های آزمون» را تامین نماید.

2-9. صفحات و تایل های مصرفی در این گروه که مشخصات فنی مقاوم در برابر حریق، رطوبت، آکوستیک، یا ضد باکتری دارند، لازم است گواهی نامه آزمایش، بر اساس استاندارد معتبر به منظور انطباق با مشخصات فنی، قبل از تهیه ارائه شده و مراتب به تایید مهندس مشاور برسد.

3-9. در ردیف های مربوط به تهیه و نصب صفحات گچی روکش دار، بهای قطعات اتصال مانند پیچ در ردیف ها درنظر گرفته شده است. بهای زیرسازی با سازه چوبی، فولادی، گالوانیزه و مانند آن، حسب مورد از ردیف های مربوط منظور می شود.

4-9. در اندازه گیری ردیف های مربوط به صفحات گچی روکش دار، سطوح جاسازی شده یا بازگذاشته شده که مساحت آن ها کمتر از 0.25 متر مربع است، از سطح کار کسر نمی شود.

5-9. بابت تعبیه سوراخ یا بازشو روی صفحات گچی روکش دار که بیش از یک لایه باشند، حسب مورد ردیف های 180925 تا 180927 فقط یک بار منظور می شود.

الزامات گروه 11

1-11. در خصوص صفحات سیمانی الیاف دار موضوع ردیف های 181103 تا 181112، علاوه بر مطابقت با استاندارد BS EN 12467، لازم است مشخصات فنی و استاندارد محصول تولیدی مورد تایید و گواهی های فنی کالا، پیش از خرید به مهندس مشاور ارائه شود و آزمایش های لازم به منظور انطباق با مشخصات فنی به عمل آید.

2-11. در ردیف های 181103 تا 181112 بهای قطعات اتصال مانند پیچ و پرچ ها در ردیف ها درنظر گرفته شده است. بهای زیرسازی با سازه چوبی، فولادی، گالوانیزه و مانند آن، حسب مورد از ردیف های مربوط منظور می شود.

3-11. در صورت اجرای صفحات سیمانی الیاف دار روی زیرسازی هایی به جز فولاد گالوانیزه سرد نورد شده، هیچ گونه هزینه اضافه منظور نمی گردد.

4-11. در اندازه گیری ردیف های مربوط به صفحات سیمانی الیاف دار ، سطوح جاسازی شده یا بازگذاشته شده که مساحت آن ها کمتر از 0.25 متر مربع است، از سطح کار کسر نمی شود.

الزامات گروه 12

1-12. اجرای ردیف 181202، مستلزم تایید مهندس مشاور می باشد.

2-12. بابت مصالح مصرفی در ردیف های این گروه، هزینه جداگانه ای منظور نمی گردد.

الزامات عمومی

1.تمام چوب های مصرفی در این فصل، باید از نوع چوب های عمل آورده باشد و قبل از مصرف، به تایید مهندس مشاور برسد.

2. منظور از چوب نراد خارجی، چوب های روسی یا مشابه آن است. چوب های کاج وارداتی معروف به چوب روسی، اعم از اینکه چوب های یاد شده محصول کشور روسیه یا سایر کشورهایی باشد که چوب کاج آن ها شبیه چوب روسی است، تخته نراد خارجی نامیده می شود.

3. منظور از چوب داخلی در ردیف های این فصل، چوب های توسکا، ملچ، افرا، راش ، نمدار، ممرز، کاج و خانواده صنوبر محصول داخل کشور است.

4. منظور از یراق آلات در ردیف های این فصل، انواع قفل، دستگیره، کشومغزی، کشوپشتی، لولای معمولی، لولای قدی و مانند آن است. هزینه تهیه یراق آلات مطابق کلیات این فهرست بها جداگانه محاسبه و منظور می شود.

5. مشخصات کامل کارهای چوبی مانند نوع مصالح چوبی، ابعاد، ضخامت، طرح، و همچنین منبع تهیه آن ها و به طور کلی هر نوع اطلاعاتی که از نظر هزینه عملیات اجرایی مؤثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارائه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد، باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان درج شود.

6. در تمام ردیف های این فصل، بهای چسب، پیچ، میخ، اسکوپ و سایر لوازم اتصال، منظور شده است.

7. اندازه گیری کارهای چوبی، بر اساس ابعاد درج شده در نقشه ها و مشخصات انجام می شود.

8. کلیه MDF های مصرفی در این فصل به استثنای ردیف های 191108، 191019 و 191506، بدون روکش در نظر گرفته شده است و در صورت روکش دار بودن، حسب مورد ردیف های 191602 تا 191622 منظور می شود.

9. درهای پیش ساخته چوبی داخلی، باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 748 با عنوان «ویژگی های درهای پیش ساخته چوبی داخلی» را تامین نماید.

10. در صورتی که درهای پیش ساخته چوبی داخلی، دارای سطح شیشه خور یا بازشو باشد، سطح شیشه خور یا بازشو، در اندازه گیری ردیف های مربوط به شبکه داخلی کسر می گردد ولی از سطح ردیف های مربوط به کلاف، پوشش و روکش در، کسر نمی گردد. بابت جبران صعوبت ساخت این درها اضافه بهای 190414 برحسب محیط سطح شیشه خور یا بازشو، منظور می گردد. بهای شیشه حسب مورد از ردیف های مربوط لحاظ می گردد.

11. بهای چهارچوب، کلاف، شبکه بندی داخلی، پوشش و روکش روی در کمدهای دیواری از جنس چوب، حسب مورد از ردیف های همین فصل محاسبه و منظور می شود.

12. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

فصل نوزدهم کارهای چوبی

الزامات گروه 1

1-1. در ردیف های تهیه و نصب چهارچوب درها و کمدها، بهای مشتی ها، شاخک ها و قطعه مهاری پای چهارچوب در قیمت ها منظور شده و موقع اندازه گیری طول چهارچوب، این قطعات اندازه گیری نخواهد شد.

2-1. آستانه و کتیبه چهارچوب ها، اندازه گیری و حسب مورد از ردیف های چهارچوب منظور می شود.

3-1. ملاک تعیین سطح مقطع چهارچوب ها در شرح ردیف، قبل از قابلمه ای کردن چهارچوب می باشد. نحوه اندازه گیری چهارچوب ها، پشت تا پشت چهارچوب می باشد.

الزامات گروه 2

1-2. ملاک تعیین سطح مقطع کلاف ها در شرح ردیف، قبل از قابلمه ای کردن کلاف می باشد.

2-2. نحوه اندازه گیری سطح کلاف در واحد ردیف، پشت تا پشت قابلمه کلاف است.

الزامات گروه 3

1-3. نحوه اندازه گیری شبکه داخل درهای چوبی، پشت تا پشت قابلمه کلاف می باشد.

الزامات گروه 4

1-4. نحوه اندازه گیری پوشش روی درهای چوبی، سطح هر روی در و پشت تا پشت قابلمه می باشد.

2-4. بابت طرح دار بودن پوشش روی درهای چوبی، هزینه جداگانه ای منظور نمی گردد.

الزامات گروه 5

1-5. بهای نصب و یراق کوبی در چوبی کمدها و قاب چوبی تور سیمی پشه گیر لولایی، از ردیف 190501، منظور می شود.

2-5. نحوه اندازه گیری قابلمه ای کردن در و چهارچوبی، پشت تا پشت قابلمه می باشد.

الزامات گروه 10

1-10. هزینه زیرسازی چوبی جهت پوشش هایی مانند دیوارپوش های PVC، قطعات سیمانی الیاف دار، MDF، لمبه کوبی، گرماچوب و مانند آن حسب مورد از ردیف های 191006 تا 191010 منظور می گردد.

2-10. زیرسازی چوبی جهت اجرای سطوح کاذب اعم از قائم، افقی، زیر سقف، شیب دار و مانند آن حسب مورد از ردیف های 191006 تا 191010، منظور می شود. زیرسازی چوبی سطوح قوس دار که اعضای زیرسازی چوبی، قوس دار باشند، باید براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه می شود. به عبارت دیگر، در صورتی که اعضا زیرسازی دارای انحنا نباشند هیچ هزینه اضافه ای منظور نمی گردد.

3-10. در صورتی که زیرسازی چوبی روی شبکه فولادی اجرا گردد، بهای زیرسازی فولادی مربوط، حسب مورد از ردیف های 160204 یا 160205 منظور می گردد.

الزامات گروه 11

1-11. بابت ابزار خورده بودن ردیف های این گروه و همچنین شکل مقطع آن ها، هیچ گونه هزینه جداگانه ای منظور نمی گردد.

الزامات گروه 12

1-12. گرما چوب ها باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد شماره 19092 با عنوان «گرماچوب (ترمووود)- خواص فیزیکی، مکانیکی و مقاومت بیولوژیکی- ویژگی ها و روش های آزمون» را تامین نماید.

2-12. تخته تراشه های جهت دار (OSB) باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد شماره 16652 با عنوان «چوب- اوراق فشرده چوبی-تخته تراشه جهت دار (OSB)- تعاریف، طبقه بندی و ویژگی ها» را تامین نماید.

3-12. تخته تراشه های جهت دار در نظر گرفته شده در این گروه، از نوع تخته تراشه جهت دار باربر، برای استفاده در شرایط مرطوب (OSB3) می باشد، در صورت استفاده از تخته تراشه جهت دار نوع OSB2 هشتاد درصد ردیف های مربوط منظور می شود.

4-12. ملاک اندازه گیری پوشش ها در این گروه، براساس سطح پوشش نصب شده نمایان خواهد بود. در اندازه گیری سطح، ضخامت پوشش ها مورد محاسبه قرار نمی گیرد.

5-12. در اندازه گیری پوشش های چوبی، سطوح جاسازی شده یا بازگذاشته شده برای نصب ادوات تاسیساتی که مساحت آن ها کمتر از 0.25 متر مربع است، از سطح کار کسر نمی شود.

6-12. در صورتی که پوشش های چوبی این گروه به صورت دکوراتیو اجرا گردند، ردیف های مناسب باید براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه شود. منظور از دکوراتیو، سطوحی مانند حجم سازی ها یا قوسی شکل، طرح های اسلیمی یا تذهیبی و مانند آن است.

7-12. زیرسازی چوبی جهت اجرای پوشش های ذکر شده در این گروه، حسب مورد از ردیف های 191006 تا 191010، منظور می شود.

الزامات گروه 15

1-15. کفپوش لمینیت موضوع ردیف 191502، باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد شماره 16049 با عنوان «چوب – اوراق فشرده -کفپوش های لمینیت – ویژگی ها، الزامات و روش های آزمون» را تامین نماید.

الزامات گروه 16

1-16. ردیف های 191602 تا 191622، بابت اجرای انواع روکش روی چوب، نئوپان،HDF،MDF و و مانند آن در نظر گرفته شده است. با توجه به اینکه در بهای ردیف های قرنیز و لمینیت، روکش دار بودن آنها لحاظ شده است، لذا هزینه جداگانه ای بابت روکش به این ردیف ها منظور نمی گردد.

2-16. بابت طرح دار بودن روکش، هزینه جداگانه ای منظور نمی گردد.

الزامات گروه 18

1-18. در ردیف های 191801 و 191802، کلیه مصالح مورد نیاز اتصال و نصب قطعات دیوار به یکدیگر و به قسمت های مختلف ساختمان، به وسیله میخ، پیچ، چسب و مانند آن در نظر گرفته شده است.

2-18. ملاک اندازه گیری ردیف های 191801 تا 191803، سطح MDF نصب شده و نمایان، بدون در نظر گرفتن ضخامت ورق MDF می باشد.

3-18. در صورتی که در ردیف های 191801 و 191802، دیوار دارای سطح شیشه خور یا بازشو باشد، مساحت قسمت شیشه خور یا بازشو از سطح کار کسر می شود. بهای تهیه و نصب شیشه، جداگانه از ردیف های مربوط منظور می شود.

الزامات گروه 19

1-19. نحوه اندازه گیری در های چوبی، پشت تا پشت در، می باشد. در صورتی که محیط در چوبی، قابلمه شده باشد، ملاک اندازه گیری، پشت تا پشت قابلمه می باشد.

2-19. در صورتی که در چوبی دارای سطح شیشه خور یا بازشو باشد، مساحت قسمت شیشه خور یا بازشو از سطح کار کسر می شود. بهای تهیه و نصب شیشه، جداگانه از ردیف های مربوط منظور می شود.

الزامات گروه 20

1-20. ردیف 192001، فقط به ردیف های مربوط به چهارچوب چوبی، کلاف چوبی، زیرسازی چوبی، لمبه چوبی و در چوبی اعمال می شود.

الزامات عمومی

1.در تمام ردیف های این فصل منظور از کاشی های سرامیکی، قطعات نازکی است که از رس و یا به همراه دیگر مواد اولیه معدنی تشکیل شده، در دمای معمول شکل داده شده و سپس در دمای کافی پخته می شود و باید الزامات استاندارد ملی ایران به شماره 25 با عنوان «کاشی های سرامیکی- تعاریف، طبقه بندی، ویژگی ها و نشانه گذاری» و همچنین مجموعه استانداردهای ملی ایران به شماره 9169 را تامین نماید.

2. بهای ردیف های این فصل برای هر نوع روش تولید کاشی های سرامیکی است و از این بابت، بهای جداگانه ای منظور نمی گردد.

3. بهای ردیف های این فصل برای کاشی های سرامیکی اصلاح شده ابعادی است، درصورتی که کاشی های سرامیکی، اصلاح شده ابعادی نباشند، کسر بهایی مطابق ردیف 200803 منظور می شود. این کسربها به ردیف های 200511، 200611 و 200612 تعلق نمی گیرد.

4. ردیف های این فصل برای کاشی های سرامیکی با ضخامت های مختلف در نظر گرفته شده است و بابت افزایش یا کاهش ضخامت، اضافه بها یا کسربها منظور نخواهد شد.

5. مشخصات کامل کاشی های سرامیکی مانند تعیین رده جذب آب، ابعاد، برجستگی یا فرورفتگی سطح، رنگ های تیره، لعاب براق، اصلاحات ابعادی لبه ها (رکتیفای شده)، لوستر، و هم چنین منبع تهیه آن ها، و هرگونه مشخصات فنی دیگر، طرح چیدمان، و به طور کلی هر نوع اطلاعاتی که از نظر هزینه عملیات اجرایی مؤثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارائه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد، باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان درج شود.

1-5. ردیف های مربوط به کاشی کاری با کاشی های اسلیمی و تذهیبی، بر اساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه می شود.

2-5. هیچگونه اضافه بهایی بابت عناوین پرسلانی، گرانیتی، فول بادی، کالر بادی، بدنه های سفید یا رنگی جز آنچه به صراحت در این فصل برای آن، بها یا اضافه بها پیش بینی شده است، منظور نمی گردد.

6. در تمام ردیف های این فصل تهیه مصالح در قیمت ردیف ها منظور شده و کاشی های سرامیکی در نظر گرفته شده در این فصل از نوع درجه یک ایرانی است.

7. سطوح مورب تا زاویه 30 درجه نسبت به قائم، جزو سطوح قائم و از آن بیشتر، جزو سطوح افقی محسوب می شوند. اندازه گیری سطوح ردیف های این فصل براساس سطح کار تمام شده نمایان خواهد بود.

1-7. برای آن قسمت از سطوح کاشی شده که پس از اجرای کف سازی نمایان نباشد، پرداختی صورت نمی گیرد، ولی درصورت الزام اجرای کاشی در تراز بالای سقف کاذب مطابق نقشه های منضم به پیمان، سطح کار کاشی شده منظور می گردد.

8. به طور کلی ردیف های این فصل به جز ردیف 200801، برای کاشی های سرامیکی یک پخت پس از اندود لعاب است. منظور از یک پخت پس از اندود لعاب، آن است که بدنه و لعاب هرکدام جداگانه در یک مرحله و یا هم زمان پخته شوند.

9. بهای کاشی های سرامیکی در این فصل برای هر نوع طرح و تعداد چاپ است و اضافه بهایی جز آنچه در این بند نوشته شده به کاشی های سرامیکی این فصل تعلق نمی گیرد.

1-9. سطح کاشی های سرامیکی این فصل به صورت مستوی (تخت) منظور شده است. چنانچه سطح کاشی های سرامیکی دارای برجستگی یا فرورفتگی باشد، 6 درصد به بهای هر یک از ردیف ها اضافه می شود.

2-9. بهای کاشی های سرامیکی این فصل برای رنگ های روشن است. چنانچه رنگ کاشی از رنگ هایی مانند سرمه ای، زرشکی، خاکستری، قهوه ای، فسفری و مسی که طیف رنگی آن ها تیره باشد، انتخاب شود، 4 درصد به بهای هر یک از ردیف ها اضافه می شود. این اضافه بها به ردیف های 200511، 200611 و 200612 تعلق می گیرد.

3-9. بهای کاشی های سرامیکی این فصل برای سطوح لعاب دار مات و یا بدون لعاب مات است. چنانچه سطح کاشی های سرامیکی لعاب دار 200611 و 200612 تعلق، یا بدون لعاب، براق باشد، 9 درصد به بهای هر یک از ردیف ها اضافه می شود. این اضافه بها به ردیف های 200511 نمی گیرد.

4-9. بهای ردیف های این فصل برای کاشی های سرامیکی بدون لوستر است؛ منظور از لوستر در این فصل نوعی تزیین رولعابی و عبارت از لایه نازکی از فلز است که بر روی سطح لعاب به وجود می آورند.

10. ملات نصب کاشی های سرامیکی اعم از افقی یا قائم ، ملات ماسه سیمان 1:5 و بندکش ی با دوغاب سیمان سفید و پودر سنگ به نسبت 4:1 می باشد. بهای اندود تخته ماله ای با سیمان و خاک سنگ در سطوح افقی نیز در قیمت ردیف ها منظور شده و از این بابت پرداخت جداگانه ای به عمل نمی آید.

11. ملات بندکشی ردیف 200511 از نوع مقاوم در برابر اسید و ملات بندکشی ردیف 200801 از نوع ضدباکتری است.

12. ضخامت ملات ماسه سیمان مصرفی برای اجرای کاشی های سرامیکی روی سطوح افقی، به طور متوسط 2 سانتی متر و اندود تخته ماله ای با سیمان و خاک سنگ به ضخامت 5 میلیمتر در نظر گرفته شده است. بهای ملات ماسه سیمان 1:5 اضافی مصرف شده جهت پرکردن زیر فرش کف، طبق دستور مهندس مشاور، جداگانه حسب مورد، 50 درصد ردیف های 180308 تا 180310 منظور می شود.

1-12. هزینه عملیات مربوط به کرم بندی و یا پر کردن زیر فرش کف (بدون استفاده از ملات ماسه سیمان)، از ردیف های مربوط، منظور می گردد.

2-12. ضخامت ملات مصرفی برای اجرای کاشی های سرامیکی روی سطوح قائم، به طور متوسط 3 سانتیمتر در نظر گرفته شده است؛ ملات اضافی مصرف شده طبق دستور مهندس مشاور، جداگانه حسب مورد، 50 درصد ردیف های 180304 تا 180306 منظور می شود.

13. در صورت استفاده از چسب به جای ملات در اجرای کاشی های سرامیکی در سطوح افقی و قائم باید حداقل موارد مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 12492 با عنوان «چسب های کاشی- الزامات، طبقه بندی و شناسایی» و همچنین مجموعه استانداردهای ملی ایران به شماره 12495 رعایت گردد.

14. هزینه عملیات مربوط به اجرای بستر کار و عایق کاری در ردیف های این فصل در نظر گرفته نشده و بهای آن جداگانه از ردیف های مربوط منظور می گردد.

15. در صورتی که در سطوح کاشی کاری شده، ضخامت بند بین سنگ ها 3 میلیمتر یا بیشتر از آن باشد، بهای بندکشی جداگانه از ردیف 180809 منظور می شود.

16. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

فصل بیستم کاشی کاری با کاشی های سرامیکی

الزامات گروه 1

1-1. کاشی های سرامیکی موضوع ردیف های 200121 تا 200124 براساس جذب آب گروه III (جذب آب بیش از 10 درصد) در نظر گرفته شده است؛ درصورت استفاده از کاشی های سرامیکی با جذب آب گروه Ib( جذب آب 0.5 تا 3 درصد)، 8 درصد و در صورت استفاده از کاشی های سرامیکی با جذا آب گروه Ia(جذب آب کمتر از 0.5 درصد)، 29 درصد به بهای هر یک از ردیف ها اضافه می شود.

2-1. به ردیف های 200121 تا 200124 جز آنچه به صراحت در بند 1-1 آمده است، هیچگونه اضافه بها یا کسربهایی بابت سایر گروه های جذب آب منظور نمی شود.

3-1. کاشی های سرامیکی موضوع ردیف های 200125 تا 200127 براساس جذب آب گروه Ia (جذب آب کمتر از 0.5 درصد) در نظر گرفته شده است و بابت سایر گروه های جذب آب اضافه بها یا کسربهایی منظور نمی گردد.

الزامات گروه 2

1-2. اجرای ردیف 200202 مستلزم دستور کار مهندس مشاور است. در این صورت لازم است مشخصات فنی تولیدکننده و موارد مربوط به مجموعه استانداردهای ملی ایران به شماره 12495 رعایت گردد.

الزامات گروه 3

1-3. کاشی های سرامیکی موضوع ردیف های 200321 تا 200324 براساس جذب آب گروه IIa(جذب آب 3 تا 6 درصد) در نظر گرفته شده است؛ در صورت استفاده از کاشی های سرامیکی با جذب آب گروه Ib(جذب آب 0.5 تا 3 درصد)، 7 درصد و در صورت استفاده از کاشی های سرامیکی با جذب آب گروه Ia(جذب آب کمتر از 0.5 درصد)، 5 درصد به بهای هریک از ردیف ها اضافه می گردد.

2-3. به ردیف های 200321 تا 200324 جز آنچه به صراحت در بند 3-1 آمده است، هیچگونه اضافه بها یا کسربهایی بابت سایر گروه های جذب آب منظور نمی شود.

3-3. کاشی های سرامیکی موضوع ردیف های 200325 تا 200327 براساس جذب آب گروه Ia(جذب آب کمتر از 0.5 درصد) در نظر گرفته شده است و بابت سایر گروه های جذب آب اضافه بها یا کسر بهایی منظور نمی گردد.

الزامات گروه 5

1-5. درخصوص کاشی های سرامیکی مقاوم در برابر اسید موضوع ردیف 200511، باید الزامات استاندارد ملی ایران به شماره 3051 با عنوان «کاشی های سرامیک مقاوم در برابر اسید- ویژگی ها و روش های آزمون» تامین گردد.

الزامات گروه 6

1-6. درخصوص کاشی های سرامیکی استخری موضوع ردیف های 200611 و 200612، باید الزامات استاندارد ملی ایران به شماره 4289 با عنوان «ویژگی های کاشی های موزائیکی گروهی» و مجموعه استانداردهای ملی ایران به شماره 12495 تامین گردد.

2-6. در خصوص سطح کاشی های سرامیکی موضوع ردیف های 200611 و 200612، منظور سطح هر قطعه از کاشی های سرامیکی گروهی است.

3-6. در صورتی که کاشی های سرامیکی موضوع ردیف های 200611 تا 200614 به صورت تابلو اجرا شود هزینه های آن در این ردیف ها پیش بینی نشده و باید براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه گردد. منظور از تابلو، قطعات مشخصی از کاشی های سرامیکی گروهی است که در کنار یکدیگر طرح خاصی را تشکیل می دهند. مبنای اندازه گیری سطح تابلو، آن تعداد از ورق های کاشی سرامیکی گروهی است که تمام یا قسمتی از طرح در آن ها قرار گرفته باشند.

4-6. با لحاظ نمودن ردیف 200615، اضافه بهای 200616 منظور نمی شود.

الزامات گروه 7

1-7. درخصوص ردیف های 200711 و 200712، باید الزامات نشریه شماره 714 «دستورالعمل طراحی سازه ای و الزامات و ضوابط عملکردی و اجرایی نمای خارجی ساختمان ها» رعایت گردد.

2-7. منظور از روش نصب پنهان موضوع ردیف 200711، روش نصب با مهار و قلاب در پشت کاشی های سرامیکی یا روش ایجاد شیار در ضخامت کاشی های سرامیکی است و پس از ریل کشی بر روی ساختمان نصب و رگلاژ خواهند شد. رگلاژ هر یک از کاشی های سرامیکی و تعویض آن در هر نقطه ای از سطح نما امکان پذیر است و در نما به صورت نمایان دیده نمی شود.

منظور از روش نصب نمایان موضوع ردیف 200712، روش نصبی است که بست ها به گونه ای نصب می شوند. که کاشی های سرامیکی در داخل آن قرار گرفته و توسط بست مهار شود و بست ها به زیرسازی و شبکه آلومینیومی متصل می گردد و در نما به صورت نمایان دیده می شوند.

3-7. درخصوص ردیف های 200711 و 200712، هزینه های مربوط به تهیه و نصب هر نوع اتصال یا گیره منظور شده است، ولی بهای زیرسازی فولادی جهت نصب سرامیک حسب مورد، از ردیف های 160204 یا 160205 و در صورت استفاده از پروفیل های آلومینیومی از ردیف 170117 منظور می شود.

4-7. ردیف های 200711 و 200712 برای هر ابعاد و هر رده درصد جذب آب در نظر گرفته شده و از این بابت هزینه جداگانه ای منظور نمی شود.

الزامات گروه 8

1-8. اضافه بهای اندود لعاب ضد باکتری انواع کاشی های سرامیکی موضوع ردیف 200801 در صورتی قابل پرداخت است که کاشی سرامیکی مذکور، الزامات استانداردهای ملی ایران به شماره های 10900 با عنوان «اندازه گیری فعالیت ضدباکتریایی بر روی سطوح پلاستیکی و سایر سطوح نامتخلخل» 12659 با عنوان« سرامیک های ظریف (سرامیک های پیشرفته، سرامیک های صنعتی پیشرفته)- فعالیت ضد باکتری مواد فتوکاتالیتیک نیمه هادی- روش آزمون» 14499 «کاشی های سرامیکی آنتی باکتریال (خود تمیز شونده)-ویژگی ها» و مندرجات مشخصات فنی پیمان را تامین نماید.

2-8. اجرای ردیف 200802 مستلزم دستور کار مهندس مشاور است.

3-8. بهای پخ زدن لبه کاشی های سرامیکی با هر زاویه و هر شکلی، از ردیف 200802 منظور می شود.

الزامات عمومی

1. موزاییک ها و کفپوش های بتنی پیش ساخته مورد استفاده در این فصل حسب مورد، باید حداقل الزامات مندرج در استانداردهای ملی ایران به شماره های 1-755 با عنوان «موزاییک سیمانی – قسمت 1: برای کاربرد داخلی- ویژگی ها و روش های آزمون» شماره 2-755 با عنوان «موزاییک سیمانی – قسمت 2: برای کاربرد بیرونی- ویژگی ها و روش های آزمون» و شماره 20185 با عنوان «بلوک های کفپوش بتنی- الزامات و روش های آزمون» را تامین نمایند.

2. مشخصات کامل موزاییک ها و کفپوش های بتنی پیش ساخته، همچنین منبع تهیه آن ها، طرح چیدمان، و به طور کلی هر نوع اطلاعاتی که از نظر هزینه عملیات اجرایی موثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارائه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد، باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان درج شود.

3. پیش از تهیه موزاییک ها و کفپوش های بتنی پیش ساخته، باید تاییدیه مربوط به مشخصات فنی مانند ضخامت، رنگ، طرح، مقاومت مکانیکی، مقاومت در برابر سایش، مقاومت در برابر لغزش، مقاومت در برابر یخ زدگی برحسب کاربری فضای مربوط به ویژه فضای باز، به منظور انطباق با استانداردها و مشخصات فنی خصوصی پیمان، از مهندس مشاور اخذ گردد.

4. ابعاد موزاییک های مورد استفاده در این فصل، 30*30 یا 40*40 سانتی متر و ابعاد موزاییک های شسته (واش بتن)، 30*30، 40*40 یا 60*30 سانتی متر در نظر گرفته شده است.

5. اندازه گیری سطوح ردیف های این فصل بر اساس سطح کار اجرا شده خواهد بود. در محاسبه سطح کار، مساحت بندکشی کسر نمی گردد.

6. در ردیف های این فصل، در صورتی که مطابق نقشه های منضم به پیمان، نیاز به اجرای کف با شیب بیش از 20 درصد باشد، ردیف های مربوط با اعمال ضریب 1.06 منظور می گردد.

7. ملات نصب موزاییک و کفپوش بتنی پیش ساخته، ملات ماسه سیمان 1:5 و دوغاب ریزی ها و بندکشی های آن، با دوغاب سیمان و خاک سنگ 1:6 است.

1-8. ضخامت ملات مصرفی برای فرش موزاییک و کفپوش های بتنی پیش ساخته، به طور متوسط 2.5 سانتی متر در نظر گرفته شده است و بهای ملات ماسه سیمان 1:5 اضافی مصرف شده جهت پرکردن زیر فرش کف، طبق دستور مهندس مشاور، جداگانه حسب مورد، 50 درصد بهای ردیف های 180308 تا 180310 منظور می شود.

2-8. هزینه عملیات مربوط به کرم بندی و یا پرکردن زیر فرش کف (بدون استفاده از ملات ماسه سیمان)، از ردیف های مربوط، منظور می گردد.

9. تعبیه درز در اجرای موزاییک و کف پوش بتنی پیش ساخته، بدون پرکردن درز، از ردیف 060911 منظور می شود. همچنین هزینه پرکردن درز در صورت استفاده از ماسه آسفالت از ردیف 270503 جداگانه منظور می شود.

10. هزینه های عمل آوری به روش اتوکلاو کردن، در بهای ردیف های مربوط به موزاییک های ماشینی و کفپوش های بتنی پیش ساخته در نظر گرفته شده و از این بابت پرداخت جداگانه ای صورت نمی گیرد.

11. در ردیف های این فصل، عملیات کف سازی و کوبیدن خاک و همچنین اجرای بتن مگر لحاظ نشده است و هزینه آن ها از فصل های مربوط، جداگانه منظور می شود.

12. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

فصل بیست و یکم فرش و موزاییک بتنی

الزامات گروه 2

1-2. ضخامت ماسه مصرفی برای فرش کفپوش های بتنی موضوع ردیف های 210205 و 210206 به طور متوسط 2.5 سانتی متر در نظر گرفته شده است و بهای ماسه اضافی مصرف شده جهت پرکردن زیر فرش کف، طبق دستور مهندس مشاور، جداگانه از ردیف 040502 منظور می شود.

الزامات گروه 3

1-3. مشخصات فنی، ضخامت، رنگ و نوع کفپوش های بتنی پیش ساخته باید، قبل از تهیه به تایید مهندس مشاور برسد.

2-3. در ردیف های کفپوش های پیش ساخته بتنی، در صورت نیاز به اجرای کف با کفپوش های آج دار (شیاردار، پولکی و …)، اضافه بهای ردیف 210307 منظور می شود.

3-3. در ردیف های کفپوش های پیش ساخته بتنی، در صورت نیاز به اجرای کف با کفپوش های رنگی با رنگ های غیراز طوسی (رنگ سیمان پرتلند معمولی)، اضافه بهای ردیف 210308 منظور می شود.

الزامات گروه 5

1-5. منظور از موزاییک ماشینی، موزاییک های پرسی تک لایه یا دولایه است که مراحل ساخت آن توسط ماشین آلات خودکار انجام شود.

الزامات گروه 7

1-7. در ردیف های این فصل در صورتیکه نوع سیمان در بدنه یا در قشر رویه موزاییک مشخص نشده باشد، منظور سیمان پرتلند معمولی است. در صورتی که در بدنه یا قشر رویه موزاییک از رنگ یا سیمان سفید یا رنگی استفاده شود، اضافه بهای آن از ردیف 210703 منظور می شود.

الزامات گروه 8

1-8. موزاییک های این فصل به صورت ساب داده شده در کارخانه در نظر گرفته شده اند. ولی در صورت نیاز کار و تایید مهندس مشاور، بهای تا دو دست ساب پس از نصب موزاییک، جداگانه از ردیف 210801 منظور می شود. در صورتی که مطابق دستورکار مهندس مشاور برای پرداخت سطح نهایی موزاییک نصب شده، عملیات ساب زنی بیش از دو دست نیاز باشد، هزینه مربوط از ردیف 210802 منظور می شود.

2-8. کلیه تجهیزات، ابزار و مصالح مورد نیاز عملیات ساب زنی در ردیف های مربوط در نظر گرفته شده است.

الزامات عمومی

1. مشخصات سنگ های مصرفی مانند ضخامت، ابعاد، رنگ و همچنین معدن تهیه سنگ ها و هرگونه مشخصات فنی دیگر، طرح چیدمان، شکل و به طور کلی هر نوع اطلاعاتی که از نظر هزینه عملیات اجرایی مؤثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارائه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد، باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان درج شود. نمونه سنگ مصرفی جهت مطابقت با مشخصات فنی، قبل از تهیه باید به تایید مهندس مشاور برسد.

2. رنگ ذکر شده در ردیف های این فصل، طیف رنگی است که سنگ در بازار به آن شناخته می شود. همچنین نام استانی که معدن سنگ در آن واقع می باشد، در داخل پرانتز ذکر شده است.

3. تمامی قیمت های ردیف های سنگ پلاک برای عرض سنگ حداکثر 40 سانتی متر در نظر گرفته شده است. چنانچه عرض سنگ پلاک، بیش از 40 سانتی متر تا حداکثر 60 سانتی متر باشد، 35 درصد به بهای ردیف های مربوط اضافه می شود. در صورتی که عرض سنگ مصرفی بیش از 60 سانتی متر باشد، لازم است مهندس مشاور ردیف های مناسب را بر اساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه نماید.

4. در صورتی که برای سنگ های پلاک، محدودیت ابعاد در هر دو بعد سنگ پیش بینی شده باشد، یا شکل سنگ ها به طریقی انتخاب شود که دارای زوایای قائم نباشند، به منظور جبران هزینه های مربوط به حکمی بودن سنگ، 10 درصد قیمت ردیف مربوط، جداگانه منظور می شود.

5. ضخامت سنگ های پلاک مصرفی در این فصل 1.5 تا 2 سانتی متر در نظر گرفته شده است. در مواردی که بر اساس مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، ضخامت سنگ های پلاک، بیش از 2 سانتی متر باشد، به ترتیب زیر عمل می شود:

1-5. برای ضخامت بیش از 2 سانتی متر تا 3 سانتی متر، به ازای هر 0.5 سانتی متر افزایش، 25 درصد به بهای ردیف مربوط به سنگ 2 سانتی متر اضافه می شود.

2-5. برای ضخامت بیش از 3 سانتی متر تا 4 سانتی متر، به ازای هر 0.5 سانتی متر افزایش، 15 درصد به بهای ردیف مربوط به سنگ 3 سانتی متر اضافه می شود.

3-5. برای ضخامت های بیش از 4 سانتی متر، لازم است مهندس مشاور، ردیف های مناسب را بر اساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه نماید.

مثال: بهای سنگ پلاک به ضخامت 4 سانتی متر به شرح ذیل می باشد:

محاسبه درصد افزایش بهای سنگ 3 سانتی متر نسبت به سنگ 2 سانتی متر: 50%=25%+25%

لذا بهای سنگ به ضخامت 3 سانتی متر با ضریب 1.5 نسبت به سنگ 2 سانتی متر منظور می شود.

محاسبه درصد افزایش بهای سنگ 4 سانتی متر نسبت به سنگ 3 سانتی متر: 30%=15%+15%

لذا بهای سنگ به ضخامت 4 سانتی متر با ضریب 1.3 نسبت به سنگ 3 سانتی متر منظور می شود.

بهای سنگ به ضخامت 4 سانتی متر= 1.3*1.5*بهای سنگ به ضخامت 2 سانتی متر

6. در صورتی که سنگ های پلاک در مرحله فرآوری، به دلیل تیشه ای یا کلنگی کردن سطح سنگ، نیاز به ساب نداشته باشد، پس از محاسبه قیمت سنگ بر اساس ضوابط مندرج در این فصل، از قیمت نهایی سنگ مربوط، 15 درصد قیمت پایه سنگ 2 سانتی متر کاسته می شود و بابت تیشه ای یا کلنگی کردن سنگ، اضافه بهای 220607 به آن تعلق می گیرد.

7. سطوح مورب تا زاویه 30 درجه نسبت به قائم، جزو سطوح قائم و از آن بیشتر، جزو سطوح افقی محسوب می شوند.

8. اندازه گیری سطوح ردیف های این فصل براساس سطح کار تمام شده نمایان خواهد بود. به سطوح زیر درپوش های کف پنجره و پله ها و ضخامت سنگ و مانند آن ها که نمایان است، پرداختی صورت نمی گیرد و در صورت الزام اجرای سنگ در تراز بالای سقف کاذب مطابق نقشه های منضم به پیمان، سطح سنگ کاری شده منظور می گردد.

9. در صورت استفاده از سیمان سفید یا مواد رنگی در دوغاب سنگ فرش کف یا نماهای سنگی، هیچگونه تفاوت قیمتی منظور نخواهد شد.

10. در صورتی که در سطوح سنگ کاری شده با سنگ پلاک، ضخامت بند بین سنگ ها 3 میلی متر یا بیشتر از آن باشد، بهای بندکشی جداگانه از ردیف 180808 منظور می شود.

11. ملات نصب انواع سنگ های پلاک در سطوح افقی و دوغاب پشت سنگ های قائم و قرنیزها با ملات ماسه و سیمان 1:4 و بندکشی با دوغاب سیمان سفید و پودر سنگ به نسبت 1:4 می باشد.

12. ملات نصب سنگ پلاک لاشه در کف، ملات ماسه سیمان 1:5 و دوغاب ریزی و پرکردن بند سنگ ها، با ملات ماسه سیمان و پودر سنگ 1:4 است.

13. ملات نصب جدول سنگی و سنگ مکعبی (کیوبیک)، ملات ماسه سیمان 1:3 و ملات بندکشی، ملات ماسه بادی و سیمان 1:4 است.

14. ضخامت ملات مصرفی برای فرش سنگ با سنگ پلاک، به طور متوسط 2.5 سانتی متر در نظر گرفته شده است. بهای ملات ماسه سیمان اضافی مصرف شده جهت پر کردن زیر فرش کف، طبق دستور کار مهندس مشاور، جداگانه حسب مورد، 50 درصد ردیف های 180308 تا 80310 منظور می شود.

1-14. هزینه عملیات مربوط به کرم بندی و یا پرکردن زیر فرش کف (بدون استفاده از ملات ماسه سیمان)، از ردیف های مربوط، منظور می گردد.

2-14. ضخامت ملات مصرفی برای سنگ کاری روی سطوح قائم، به طور متوسط 3 سانتی متر در نظر گرفته شده است؛ ملات اضافی مصرف شده طبق دستور کار مهندس مشاور، جداگانه حسب مورد، 50 درصد ردیف های 180304 تا 180306 منظور می شود.

15. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

فصل بیست و دوم کارهای سنگی با سنگ پلاک

الزامات گروه 1

1-1. تعاریف و مشخصات سنگ های تراورتن مصرفی در این فصل بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره 13247 با عنوان «سنگ ساختمانی-تراورتن- ویژگی ها» می باشد.

الزامات گروه 2

1-2. تعاریف و مشخصات سنگ های آهک مصرفی (لایم استون) در این فصل بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره 5695 با عنوان «سنگ ساختمانی-سنگ آهک-ویژگی ها» می باشد.

الزامات گروه 3

1-3. تعاریف و مشخصات سنگ های مرمریت مصرفی در این فصل بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره 5696 با عنوان «سنگ ساختمانی-مرمریت-ویژگی ها» می باشد.

الزامات گروه 4

1-4. تعاریف و مشخصات سنگ های چینی مصرفی در این فصل بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره 5696 با عنوان «سنگ ساختمانی-مرمریت-ویژگی ها» می باشد.

الزامات گروه 5

1-5. تعاریف و مشخصات سنگ های گرانیت مصرفی در این فصل بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره 5694 با عنوان «سنگ های ساختمانی-گرانیت-ویژگی ها» می باشد.

الزامات گروه 6

1-6. در ردیف های 220602 و 220603، تهیه و نصب کامل اسکوپ، انواع مختلف اسکوپ های آماده فلزی با اشکال مختلف، یا مفتول فولادی ضدزنگ در نظر گرفته شده است.

2-6. اجرای سنگ آستانه، مشمول اضافه بهای 220605 می باشد.

3-6. با لحاظ نمودن ردیف 220605، ردیف 220601 منظور نمی شود.

4-6. بهای ردیف 220610 فقط به آن قسمت از سطح سنگ که شعله ای شده است تعلق می گیرد.

5-6. پخ زدن، تعبیه چفت و شیار زدن با هر زاویه و هر بعد، و همچنین گردکردن لبه سنگ های پلاک به هر شعاعی، حسب مورد از ردیف های 220611 تا 220616 منظور می شود.

6-6. در بهای ردیف 220617، هزینه کامل سوراخ کاری ها، نصب پیچ بر اساس مشخصات فنی مورد نیاز و پوشش روی سطح پیچ با مصالح مناسب بعد از نصب سنگ، در نظر گرفته شده است.

7-6. چنانچه برای نصب سنگ در سطوح قائم مطابق مشخصات فنی مقرر شود بجای ملات ماسه سیمان از چسب مخصوص سنگ استفاده شود، در این صورت نمونه چسب همراه کاتالوگ، مشخصات فنی و استاندارد مربوط باید پیش از تهیه مورد تایید مهندس مشاور و تصویب کارفرما قرار گیرد. ردیف 220620، مربوط به نصب سنگ با چسب، باید بر اساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تعیین قیمت گردد.

الزامات گروه 7

1-7. با لحاظ نمودن ردیف های این گروه، ردیف 220601 منظور نمی شود.

2-7. اضافه بهای 220711، به سنگ کف پله و همچنین سنگ پاخور (پیشانی) پله تعلق می گیرد.

3-7. منظور از سنگ فتیله در ردیف 220713، سنگی است که سطح مقطع آن برابر 30 سانتی مترمربع و یا کمتر باشد. اضافه بهای 220713 به سنگ قرنیز یا ازاره تعلق نمی گیرد.

4-7. در ردیف های 220710 تا 220713 ، در صورت پخ زدن، گرد کردن لبه سنگ، تعبیه شیار یا آبچکان، هزینه های آن، حسب مورد، از ردیف های مربوط، جداگانه منظور می شود.

الزامات گروه 8

1-8. در ردیف های جدول های سنگی، قیمت ردیف ها بر اساس یک ردیف جدول در طول کار (شامل طول خالص جداول) محاسبه می شود. مبنای اندازه گیری (واحد ردیف)، سطح کار در راستای مسیر و بدون احتساب ضخامت بندکشی بین جدول ها می باشد.

2-8. در ردیف های جدول سنگی، هزینه بندکشی در بهای ردیف ها پیش بینی شده است. هزینه های اجرای بتن پشت جدول، بتن مگر زیرجدول و بتن لیسه ای کف (در صورت وجود) از ردیف های مربوط جداگانه منظور می شود. چنانچه در انطباق با مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، بتن پشت جدول با عملیات قالب بندی اجرا شود، هزینه قالب بندی آن با تایید مهندس مشاور، حسب مورد، از ردیف های 050102 یا 060102 منظور می شود.

الزامات گروه 9

1-9. در ردیف های مربوط به سنگ های مکعبی (کیوبیک)، رگلاژ، شیب بندی، کوبیدن خاک، آماده ساز و همچنین اجرای بتن مگر لحاظ نشده است و هزینه اجرای آن ها از فصل های مربوط، منظور می شود.

2-9. سنگ های مکعبی (کیوبیک)، موضوع ردیف های 220910 تا 220918، در صورت قید نشدن مشخصات آن، به صورت چهار وجه برشی و دو وجه گیوتینی، یا شش وجه برشی در نظر گرفته شده است. در صورتی که مطابق مشخصات فنی، از سنگ های مکعبی در ابعاد 10*10*10 سانتی متر استفاده شود، 50 درصد به بهای ردیف های مربوط اضافه می شود، همچنین در صورتی که مطابق مشخصات فنی، از سنگ های مکعبی (کیوبیک) نامنظم (کلیه وجه های سنگ گیوتینی باشد)، استفاده شود، 75 درصد ردیف های مربوط منظور می شود.

3-9. اندازه گیری سطوح ردیف های سنگ کیوبیک براساس سطح کار اجرا شده خواهد بود. در محاسبه سطح کار، مساحت بندکشی کسر نمی گردد.

4-9. در ردیف های سنگ مکعبی (کیوبیک)، در صورت نیاز به اجرای سنگ در کف با شیب بیش از 20 درصد، با تایید مهندس مشاور، بهای ردیف های مربوط با اعمال ضریب 1.05 منظور می شود.

5-9. ضخامت ماسه مصرفی در ردیف 220925، به طور متوسط 2.5 سانتی متر در نظر گرفته شده است و بهای ماسه اضافی مصرف شده جهت پرکردن زیر فرش کف، طبق دستورکار مهندس مشاور، جداگانه از ردیف 040502 منظور می شود.

الزامات گروه 10

1-10. با توجه به اینکه ابعاد سنگ های پلاک بادبر در شرح ردیف های 221001 تا 221004 تعیین شده، بنابراین اضافه بهای بند 4 الزامات عمومی، در صورتی به ردیف های یاد شده تعلق می گیرد که اندازه دو بعد حکم شده به غیر از 15*30 باشد. ضمناً ضخامت سنگ های بادبر سانتی متر بدون در نظر گرفتن «بار سنگ» است.

الزامات گروه 11

1-11. در خصوص ردیف های 221101 و 221102، باید الزامات نشریه شماره 714 با عنوان «دستورالعمل طراحی سازه ای و الزامات و ضوابط عملکردی و اجرایی نمای خارجی ساختمان ها» رعایت گردد.

2-11. منظور از روش نصب پنهان موضوع ردیف 221101، روش نصب با مهار و قلاب در پشت قطعات سنگ یا روش ایجاد شیار در ضخامت قطعات سنگ است و پس از ریل کشی بر روی ساختمان نصب و رگلاژ خواهند شد. رگلاژ هر یک از قطعات سنگ و تعویض آن در هر نقطه ای از سطح نما امکان پذیر است و در نما به صورت نمایان دیده نمی شود.

منظور از روش نصب نمایان موضوع ردیف 221102، روش نصبی است که بست ها به گونه ای نصب می شوند که قطعات سنگ در داخل آن قرار گرفته و توسط بست مهار شود و بست ها به زیرسازی و شبکه آلومینیومی متصل می گردد و در نما به صورت نمایان دیده می شوند.

3-11. در ردیف های 221101 و 221102، هزینه های مربوط به تهیه و نصب هر نوع اتصال یا گیره منظور شده است، ولی بهای زیرسازی فولادی جهت نصب سنگ، حسب مورد از ردیف های 160223 و 160224 و در صورت استفاده از پروفیل های آلومینیومی از ردیف 170117 منظور می شود.

4-11. با لحاظ نمودن ردیف 221101 یا 221102، ردیف 220601 منظور نمی شود.

الزامات گروه 12

1-12. در قیمت های واحد این فصلی، هزینه های مربوط به ساب در کارخانه منظور شده است. ولی هزینه ساب پس از نصب سنگ روی سطوح افقی، در صورت نیاز و تایید مهندس مشاور، حسب مورد جداگانه از ردیف های 221201 تا 221203 منظور می شود.

2-12. در ردیف های 221201 تا 221203، کلیه تجهیزات، ابزار و مصالح مورد نیاز عملیات ساب زنی در نظر گرفته شده است.

الزامات عمومی

1. در ردیف ها نصب کفپوش، مواد لازم برای آماده سازی کف ها، برابر مشخصات، در بهای واحد ردیف ها منظور شده است.

2. مشخصات فنی مصالح مصرفی و همچنین منبع تهیه آن ها و به طور کلی هر نوع اطلاعاتی که از نظر هزینه عملیات اجرایی موثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارائه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد، باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان پیمان درج شود.

3. حدود رواداری ضخامت های درج شده در ردیف های این فصل می تواند تا 0.1 میلی متر باشد و از این بابت کسر یا اضافه بهایی منظور نخواهد شد.

4. در ردیف های تهیه و نصب کفپوش، هیچ گونه هزینه ای بابت دور ریز، صعوبت اجرا یا هرگونه ادوات و ابزار نصب، مفتول های پلاستیکی درز جوش و مانند آن جداگانه پرداخت نمی گردد. هزینه اجرای زیرسازی کفپوش طبق مشخصات فنی از ردیف های مربوط به سایر فصول منظور می گردد.

5. لازم است مشخصات فنی کفپوش های ضد باکتری براساس استاندارد ملی ایران به شماره 10900 با عنوان «اندازه گیری فعالیت ضد باکتریایی بر روی سطوح پلاستیکی و سایر سطوح نامتخلخل» کنترل و تایید شده باشد.

6. لازم است مشخصات فنی کفپوش های رسانای جریان الکتریسیته و ضد جریان الکتریسیته ساکن براساس استاندارد ملی ایران به شماره 10656 با عنوان «لاستیک، ولکانیده یا گرمانرم- محصولات هادی و ضد جریان الکتریسیته ساکن- تعیین مقاومت الکتریکی» کنترل و تایید شده باشد.

7. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

فصل بیست و سوم کارهای پلاستیکی و پلیمری

فصل بیست و سه کارهای پلاستیکی و پلیمری

الزامات گروه 1

1-1. مشخصات فنی کفپوش های P.V.C، باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 18124 با عنوان «کفپوش های انعطاف پذیر- کفپوش های پلی وینیل کلراید همگن- ویژگی ها» را تامین نماید.

2-1. مشخصات فنی کفپوش های سالن های ورزشی موضوع ردیف 230130 تا 230132 باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 16846 با عنوان «کفپوش برای محیط های ورزشی- کفپوش های داخل سالن چند منظوره- ویژگی ها» را تامین نماید.

3-1. هیچ گونه اضافه بهایی بابت عناوینی مانند کفپوش های P.V.C تک لایه یا چند لایه، پرتردد یا کم تردد، رنگی و طرح دار، قابل پرداخت نیست.

4-1. لازم است مشخصات فنی و استاندارد محصول تولیدی و گواهی های فنی کالا به منظور انطباق با مشخصات فنی خصوصی پیمان، تایید مهندس مشاور قبل از تهیه اخذ گردد.

5-1. در مورد کفپوش های پولکی ضخامت کفپوش بدون محاسبه برجستگی پولک مورد نظر است.

6-1. ردیف های شماره 230130 تا 230132 مربوط به کفپوش سالن های ورزشی در فضای بسته از نوع زیرفوم دار بوده که لایه P.V.C به ضخامت 1.5 تا 2 میلیمتر و مابقی مربوط به ضخامت لایه فوم می باشد.

الزامات گروه 2

1-2. ضخامت کفپوش لاستیکی گرانولی پایه دار موضوع ردیف 230242، فاصله عمودی قسمت زیرین پایه تا سطح کفپوش است.

2-2. بهای واحد کف پوش لاستیکی گرانولی موضوع ردیف های 230240 و 230242، برای رنگ های سبز، اخرایی، مشکی، نوک مدادی، نقره ای و قهوه ای پیش بینی شده است، درصورت استفاده از رنگ های دیگر طبق نقشه و مشخصات فنی، ردیف های مربوط با اعمال ضریب 1.10 منظور می شود.

3-2. مشخصات فنی چمن مصنوعی موضوع ردیف های 230250 و 230251، باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره های 1-21124 با عنوان « کفپوش های ورزشی- چمن های مصنوعی مورد استفاده در فوتبال- قسمت 1: ویژگی ها» و 2-21124 با عنوان «کفپوش های ورزشی- چمن های مصنوعی مورد استفاده در فوتبال- قسمت 2: روش های آزمون» را تامین نماید.

4-2. ردیف های شماره 230250 و 230251 مربوط به تهیه و نصب چمن های مصنوعی زمین فوتبال به ارتفاع تمام شده 45 تا 55 میلی متر مطابق مشخصات فنی بوده و لازم است از نوع خود خاموش شو، دارای ثبات رنگ، ثبات در برابر اشعه فوق بنفش، و وزن واحد سطح الیاف چمن مصنوعی حداقل 1200 گرم بر مترمربع باشد.

5-2. هیچ گونه اضافه بهایی بابت رنگی بودن الیاف چمن مصنوعی، هم پوشانی، دورریز، چین خوردگی و یا هرگونه ادوات و ابزار جهت نصب چمن مصنوعی منظور نمی گردد. بهای اجرای زیرسازی بستر چمن مصنوعی بسته به مشخصات فنی از سایر ردیف ها محاسبه و منظور می شود. بهای تهیه و اجرای لایه ژئوتکستایل اولیه مورد نیاز، حسب مورد از ردیف های گروه دوازدهم این فصل پرداخت می شود. همچنین تهیه و اجرای نوار اتصال، پخش سیلیس و گرانول هر یک به ضخامت تا 2 سانتی متر در بهای واحد ردیف ها منظور گردیده است.

6-2. لازم است مشخصات فنی چمن مصنوعی و استاندارد محصول تولیدی مورد تایید و گواهی های فنی کالا، پیش از خرید به مهندس مشاور ارائه شود و آزمایش های لازم به منظور انطباق با مشخصات فنی به عمل آید. پس از اجرا لازم است از زمین چمن مصنوعی فوتبال آزمایش میدانی به عمل آید و هزینه آزمایش در بهای واحد ردیف ها پیش بینی شده است.

7-2. در صورت استفاده از چمن مصنوعی در محل های غیر از زمین فوتبال نیز بهای آن حسب مورد از ردیف 230250 و 230251 منظور می شود و هیچ گونه اضافه یا کسر بهایی قابل منظور نیست.

الزامات گروه 3

1-3. مشخصات فنی کفپوش لایه لایه و کامل دو و میدانی موضوع ردیف های 230340 و 230341 باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 19397 با عنوان «کفپوش های ورزشی- کفپوش دو و میدانی فضای باز- ویژگی ها و روش های آزمون» را تامین نماید.

2-3. در بهای ردیف های 230350 و 230360، تمام هزینه های مربوط به اجرای کار، طبق نقشه و مشخصات فنی در هر محل، منظور شده و هیچ گونه پرداخت جداگانه ای بابت حباب گیری، ساب زنی و مانند آن به غیر از آنچه به صراحت ذکر شده است، انجام نمی شود.

3-3. در صورت استفاده از مش های فایبرگلاس جهت مسلح سازی کفپوش های اپوکسی و پلی یورتان موضوع ردیف های 230350 و 230360 مطابق نقشه ها و مشخصات فنی، بهای آن با تأیید مهندس مشاور جداگانه از ردیف 130406 با اعمال ضریب 0.85 منظور می شود.

4-3. در صورت استفاده از دانه های سیلیس مطابق نقشه ها و مشخصات فنی، ضخامت کفپوش اپوکسی موضوع ردیف 230350 بدون درنظر گرفتن ضخامت لایه سیلیس محاسبه می شود.

الزامات گروه 4

1-4. منظور از لبه پوشش پلاستیکی در ردیف 230402 ابزارهای P.V.C به شکل های U.H.F و مانند آن در هر ابعاد و اندازه، ثابت یا تاشو می باشد.

2-4. ردیف های 230402 و 230403 برای لبه پوشش و نبشی پلاستیکی از نوع ساده یا چاپی می باشد. در صورتی که طبق مشخصات فنی و نقشه ها از نبشی و لبه پوشش پلاستیکی از جنس P.V.C با لایه روکش دار استفاده گردد، اضافه بهای ردیف 230410 پرداخت می گردد.

3-4. مشخصات فنی لوله ناودان موضوع ردیف 230430 باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران با شماره 12142-1 با عنوان «پلاستیک ها- سامانه های لوله گذاری آب باران برای کاربرد روکار و ناودان-پلی(وینیل کلرید) صلب (PVC-U) قسمت 1: ویژگی های لوله، اتصالات و سامانه» را تامین نماید.

الزامات گروه 5

1-5. مشخصات فنی ورق های P.V.C موضوع ردیف 230501، باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 1435 با عنوان «ورقه موج دار اکسترود شده پلی وینیل کلراید» را تامین نماید.

2-5. مشخصات فنی ورق های آکریلیک موضوع ردیف 230503، باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 16121 با عنوان «ورق پلاستیکی آکریلیکی پلی متیل متاکریلات – ویژگی ها» را تامین نماید.

3-5. مشخصات فنی ورق های پلی کربنات موضوع ردیف 230505 و 230520، به ترتیب باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 21074 با عنوان «پلاستیک ها – ورق های پلی کربنات تخت – انواع، ابعاد و مشخصات» و استاندارد BS EN 16153 را تامین نماید.

4-5. مشخصات فنی ورق ها اکسترود شده پلی پروپیلن موضوع ردیف 230530 باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 16051 با عنوان «فرآورده های لاستیک و پلاستیک- ورق های اکسترود شده پلی پروپیلن -الزامات و روش های آزمون» را تامین نماید.

5-5. چنانچه ضخامت ورق های پلیمری برابر مشخصات مندرج در ردیف های 230501 تا 230506 نباشد بهای آن به تناسب افزایش یا کاهش ضخامت، محاسبه و منظور می شود.

6-5. مبنای اندازه گیری و پرداخت ردیف های این گروه، سطح کار انجام شده بدون احتساب موج یا همپوشانی است و هیچ گونه اضافه بهایی بابت صعوبت، انحنا و مانند آن قابل پرداخت نمی باشد.

7-5. بهای تهیه مصالح، ساخت و نصب هر نوع زیرسازی به منظور نصب ورق های پلیمری موضوع ردیف های این گروه، حسب مورد از ردیف های مربوط محاسبه و پرداخت می شود.

5-8. در ردیف های 230510 و 230511، هزینه تهیه و اجرای قطعات اتصالی در محل درزهای ورق های پلیمری نظیر پروفیل H، گرده ماهی و مانند آن همراه با نوارهای لاستیکی آب بند، در بهای واحد ردیف منظور شده است و از این بابت پرداخت جداگانه ای به عمل نخواهد آمد.

9-5. در صورت استفاده از ورق های اکسترود شده پلی پروپیلن مقاوم در برابر نور خورشید طبق نقشه و مشخصات فنی، بهای ردیف های 230530 و 230531 با اعمال ضریب 1.10 منظور می گردد.

10-5. نحوه اندازه گیری در واحد ردیف پایه فایبرگلاس نورگیرهای حبابی موضوع ردیف های 230540 و 230541، برحسب محیط محل تلاقی پایه با زیرسازی (جهت نصب پایه) می باشد.

11-5. نحوه اندازه گیری در شرح ردیف های پایه و حباب نورگیرهای حبابی موضوع ردیف های 230542 تا 230544، برحسب تصویر افقی ابعاد مفید پایه نورگیر حبابی می باشد.

12-5. دستمزد نصب و جاسازی یراق آلات نورگیرهای حبابی دارای بازشو در بهای ردیف ها منظور شده است. هزینه تهیه یراق آلات مطابق کلیات، جداگانه محاسبه و پرداخت می گردد.

الزامات گروه 6

1-6. مشخصات فنی دیوارپوش های پانلی دوجداره موضوع ردیف 230620 باید حداقل الزامات استاندارد ملی ایران به شماره 19086 با عنوان «پلاستیک ها – دیوارپوش های دوجداره پلی وینیل کلرید (PVC)- صلب – ویژگی ها و روش های آزمون» را تامین نماید.

2-6. ردیف شماره 230620 برای دیوارپوش های پانلی دو جداره P.V.C به ضخامت 6 تا 10 میلی متر با لبه های اتصال چفت شونده بوده که در بهای واحد ردیف هزینه آماده سازی دیوار برای نصب نیز منظور گردیده است. ردیف های شماره 230610 و 230615 برای تایل ها یا پانل های سقفی به ضخامت 6 تا 10 میلی متر با نصب خشک می باشد.

3-6. در ردیف های این گروه، بهای تهیه مصالح، ساخت و نصب هر نوع زیرسازی حسب مورد از ردیف های مربوط محاسبه و پرداخت می شود.

4-6. ردیف های 230615 و 230620 برای پانل های دوجداره P.V.C بدون روکش از نوع ساده یا چاپی می باشد. در صورتی که طبق مشخصات فنی و نقشه ها از پانل های دو جداره P.V.C با لایه روکش دار استفاده گردد، ردیف 230625 منظور می گردد.

5-6. ردیف 230630 برای پانل های U.P.V.C به عرض 20 تا 22 سانتی متر و ضخامت 2 میلی متر با لبه های دایره ای شکل و اتصال چفت شونده بوده که در بهای ردیف، هزینه اتصال پانل ها توسط پیچ های خودکار منظور گردیده است. همچنین لازم است مشخصات فنی و استاندارد محصول تولیدی و گواهی های فنی کالا به منظور انطباق با مشخصات فنی، تایید مهندس مشاور قبل از تهیه اخذ گردد.

الزامات گروه 8

1-8. مبنای اندازه گیری و پرداخت ردیف 230801 سطح کار انجام شده بدون احتساب مو ج یا همپوشانی است و هیچ گونه اضافه بهایی بابت صعوبت، انحنا و مانند آن قابل پرداخت نمی باشد.

2-8. بهای تهیه مصالح، ساخت و نصب هر نوع زیرسازی حسب مورد از ردیف های مربوط محاسبه و منظور می شود.

الزامات گروه 9

1-9. تعاریف، انواع و مشخصات فنی نوار آب بند از جنس P.V.C موضوع ردیف های 230910 تا 230914، مطابق الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 1-13277 با عنوان «نوارهای آب بند از جنس پلیمرهای ترموپلاستیک برای استفاده در درزهای بتن درجا-قسمت 1: ویژگی های ظاهری» و شماره 2-13277 با عنوان «نوارهای آب بند از جنس پلیمرهای ترموپلاستیک برای استفاده در درز های بتن درجا- قسمت 2: الزامات مواد، آزمون و بررسی» می باشد.

2-9. ردیف های 230910 تا 230912 برای نوارهای آب بند پلیمری از جنس P.V.C نوع D و ردیف های 230913 و 230914 برای نوارهای آب بند پلیمری از جنس PVC نوع A می باشند.

3-9. هزینه اتصال نوار آب بند پلیمری از هر نوع و برابر مشخصات، در بهای ردیف های مربوط منظور شده است.

4-9. بهای تمام مصالح و وسایل لازم برای نصب نوار آب بند به استثنای میلگردهای اضافی در ردیف های مربوط منظور شده است، بهای میلگرد های مصرفی برای نصب نوار آب بند از ردیف 090701 منظور می شود.

5-9. نوار آب بند بنتونیتی موضوع ردیف 230920 از جنس بنتونیت سدیم بوده و برای آب بندی درزهای سرد، درزهای اجرایی، مخازن آب، تصفیه خانه های آب و فاضلاب و مانند آن به کار می رود.

6-9. نوار آب بند هیدروفیلی موضوع ردیف 230925 بر پایه لاستیک غیر ولکانیزه بوده و برای آب بندی درزهای سرد، درزهای اجرایی، دور لوله ها، مخازن آب، مجاری فاضلاب، تأسیسات آب، تصفیه خانه های آب و فاضلاب و مانند آن به کار می رود.

7-9. مشخصات فنی ماستیک آب بند پلی یورتان و سیلیکونی موضوع ردیف های 230930 و 230931 باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 17500 با عنوان «درزگیر ها- درزگیرهای اتصالی الاستومری- ویژگی ها» را تامین نماید.

8-9. ماستیک آب بند پلی یورتان موضوع ردیف 230930 بر پایه پلیمر پلی یورتان ی کجزئی و ماستیک آب بند سیلیکونی موضوع ردیف 230931 بر پایه پلیمر سیلیکون یک جزئی بوده و برای آب بندی درزها در مخازن، منابع آب، تصفیه خانه های آب و فاضلاب، دیوارهای آب بند به کار می رود. هزینه اجرا با پرداخت نهایی برای هر نوع سطوح مستوی یا منحنی در ردیف مربوط منظور گردیده است.

الزامات گروه 10

1-10. مشخصات فنی پله های فولادی با روکش پلی پروپیلن موضوع ردیف 231003 باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 12027 با عنوان «پلکان های فلزی آدم رو برای شبکه های فاضلاب و تجهیزات زیرزمینی- الزامات، نشانه گذاری، روش های آزمون و ارزیابی انطباق» را تامین نماید.

2-10. مشخصات فنی لوله های زهکش شیاردار از جنس U.P.V.C موضوع ردیف 231004 و 231005 باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 7669 با عنوان «پلاستیک ها لوله های زهکشی از جنس پلی وینیل کلرید سخت ویژگی ها و روش های آزمون» را تامین نماید.

3-10. مشخصات فنی موضوع ردیف های 231006 و 231007، باید حداقل الزامات مندرج در مجموعه استاندارد ملی ایران به شماره 14427 با عنوان «پلاستیک ها – سامانه های لوله گذاری برای کاربردهای آبرسانی -فاضلاب و زهکشی تحت فشار – پلی اتیلن (PE) قسمت 1 تا 7» را تامین نماید.

4-10. مشخصات فنی فاصله نگهدارهای پلاستیکی موضوع ردیف 231010 باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد 7973 BS را تامین نماید.

5-10. بهای واحد فاصله نگهدارهای پلاستیکی موضوع ردیف 231010 برای هر شکل، هر قطر، هر نوع شبکه بندی میلگرد و مصرف در هر محل می باشد و بابت حمل، جاگذاری و نصب فاصله نگهدار هیچ پرداخت جداگانه ای صورت نمی گیرد.

الزامات گروه 11

1-11. در یا پنجره های U.P.V.C موضوع ردیف 231110 دارای مشخصات زیر است:

1-1-11. لازم است مشخصات فنی پروفیل ها حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 12291 با عنوان «پروفیل های پلی وینیل کلراید سخت (PVC-U) برای تولید در و پنجره ها – طبقه بندی، الزامات و روش های آزمون» را تامین نماید. همچنین مشخصات فنی در و پنجره های ساخته شده از پروفیل های U.P.V.C باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 8510 با عنوان «پنجره و درهای ساخته شده از پروفیل های توخالی روزن رانی شده از جنس پلی وینیل کلراید سخت (PVC-U)- ویژگی ها» را تامین نماید.

2-1-11. نوار لاستیکی برای آب بندی از نوع E.P.D.M است.

3-1-11. در مواردی که در یا پنجره روی چهارچوب فلزی نصب شود، بهای چهارچوب فلزی جداگانه از ردیف های مربوط در فصل شانزدهم پرداخت می شود.

4-1-11. بهای ردیف 231110 برای انواع در یا پنجره های U.P.V.C شامل ثابت، لولایی و سیستم دو جهت بازشو (day & night) و سایر موارد طبق مشخصات فنی است.

5-1-11. بهای ردیف 231110 برای انواع پروفیل U.P.V.C در یا پنجره اعم از پروفیل قاب، میانی، باز شو، پانل در و زهوار به انضمام ورق گالوانیزه تقویتی، نوار لاستیک آب بند و فوم تزریق پلی یورتان جهت هوابندی لحاظ شده است.

6-1-11. بهای در یا پنجره های U.P.V.C موضوع ردیف 231110 صرفاً براساس وزن پروفیل U.P.V.C بدون ورق تقویتی گالوانیزه و نوار لاستیک آب بند می باشد، وزن پروفیل طبق ابعاد درج شده در نقشه، مشخصات و دستورکارها به مأخذ جدول های کارخانه سازنده محاسبه و با مقادیر بدست آمده از توزین مقایسه می شود و کمترین وزن، مبنای پرداخت قرار می گیرد.

7-1-11. در ردیف 231110، وزن پروفیل های مصرف شده U.P.V.C در کار محاسبه و منظور می شود.

8-1-11. ردیف 231110 برای در یا پنجره های U.P.V.C از نوع ساده یا چاپی می باشد. در صورتی که طبق مشخصات فنی و نقشه ها از در یا پنجره های U.P.V.C با لایه پوشش رنگی در یک طرف نما استفاده گردد، 15 درصد و درصورتی که در دو طرف نما استفاده گردد، 25 درصد اضافه پرداخت می گردد.

9-1-11. دستمزد نصب و جاسازی یراق آلات از هر نوع (تمام لوازمی که روی در و پنجره نصب می شود) مانند لولا، قفل و دستگیره در بهای واحد ردیف منظور شده است. هزینه تهیه یراق آلات مطابق کلیات این فهرست بها، جداگانه محاسبه و پرداخت می گردد.

الزامات گروه 12

1-12. لازم است مشخصات فنی ژئوکامپوزیت ها و ژئوسنتتیک آب بند رسی، موضوع ردیف های این گروه براساس استاندارد ملی ایران به شماره 2-7744 با عنوان «ژئوتکستایل ها و محصولات وابسته – روش تعیین مقاومت ساختار داخلی اتصالات- قسمت 2: ژئوکامپوزیت ها» کنترل و تایید شده باشد.

2-12. لازم است مشخصات فنی محصولات ژئوسنتتیک، موضوع ردیف های این گروه مطابق حداقل الزامات استانداردهای مندرج در جدول ذیل باشد:

فصل بیست و سوم ژئوسنتتیک

3-12. هیچ گونه هزینه ای بابت هم پوشانی، پرت، چین خوردگی، سوراخ کاری، صعوبت و ادوات اضافی نصب در ردیف های این گروه جز آنچه به صراحت ذکر شده است پرداخت نمی گردد. در صورت استفاده از بست به وسیله تپانچه طبق مشخصات فنی جهت نصب محصولات ژئوسنتتیک موضوع ردیف های این گروه، بهای آن، با تایید مهندس مشاور جداگانه از ردیف 070625 پرداخت می گردد.

4-12. در ردیف های مربوط به اجرای ژئوگرید، مبنای تعیین مقاومت کششی نهایی (LTDS) 20 ساله با اعمال ضرایب کاهشی تولید کننده است که توسط حداقل یک آزمایشگاه معتبر و مورد تایید کارفرما و براساس دستورالعمل AASHTO، BS8006 یا NCMA کنترل و تایید شده باشد.

5-12. در پرداخت ردیف های مربوط به ژئوگریدها، ضریب کاهشی آسیب هنگام نصب متناسب با نوع خاکریز حین اجرا توسط آزمایشگاه معتبر مورد تایید کارفرما طبق استاندارد ASTM D5818 تعیین شده و در محاسبه مقاومت کششی نهایی (LTDS) 120 ساله اعمال می شود، این آزمایش درصورت تغییر نوع خاکریز با نظر مهندس مشاور تکرار می شود.

6-12. منظور از ژئوگرید دوسویه در ردیف های این گروه، ژئوگریدی است که مقاومت کششی آن در هر دو جهت برابر باشد و منظور از ژئوگرید تک سویه در ردیف های این گروه، ژئوگریدی است که در دو جهت دارای مقاومت کششی بوده ولی مقاومت کششی آن در یک جهت بیشتر از جهت دیگر باشد. اضافه بهای 231203 درخصوص ژئوگریدهای دوسویه برای افزایش مقاومت در دو جهت، تنها یک بار اعمال می شود.

به عنوان مثال مقدار ردیف یادشده برای یک مترمربع ژئوگرید دوسویه که دارای مقاومت کششی نهایی 120 ساله (LTDS) در دو جهت به میزان 30 کیلونیوتن بر متر باشد برابر 5= 5/(30-5) خواهد بود.

7-12. چنانچه ضخامت ژئوممبرین طبق نقشه و مشخصات فنی برابر مشخصات مندرج در ردیف های این گروه نباشد بهای آن به تناسب افزایش یا کاهش ضخامت، محاسبه و پرداخت می شود.

8-12. چنانچه وزن ژئواسپیسر، ژئونت، ژئوتکستایل و ژئوسنتتیک آب بند رسی مصرفی برابر مشخصات مندرج در ردیف های این گروه نباشد، بهای آن به تناسب افزایش یا کاهش وزن، محاسبه و پرداخت می شود.

9-12. در صورت استفاده از ژئوکامپوزیت ها طبق نقشه و مشخصات فنی، که برای بهای واحد هر یک از لایه ها، ردیف جداگانه ای پیش بینی شده است، هزینه هر لایه حسب مورد از ردیف مربوط پرداخت می گردد و جهت جبران هزینه های اتصال لایه ها به یکدیگر توسط تولید کننده در کارخانه، بهای ردیف 231248 جداگانه پرداخت می شود.

10-12. در صورتی که مطابق مشخصات فنی و نقشه ها، جهت اجرای ژئوممبرین ها و ژئوکامپوزیت ها در شیب های بیش از 60 درجه، لزوم استفاده از وسایل و تجهیزات نصب، مانند دیسک پلاستیکی مخصوص وجود داشته باشد، اضافه بهای ردیف 231250 منظور می گردد.

الزامات گروه 13

1-13. لازم است مشخصات فنی فوم های اتیلن وینیل استات (EVA) و پلی اتیلن موضوع ردیف های 231310 تا 231316 به منظور انطباق با مشخصات فنی، تایید مهندس مشاور قبل از تهیه اخذ گردد.

2-13. فوم اتیلن وینیل استات موضوع ردیف 231310 برای زیر پارکت، لمینیت و مانند آن می باشد.

3-13. بهای روکش آلومینیوم نصب شده روی سطح فوم پلی اتیلن موضوع ردیف 231315 مطابق نقشه و مشخصات فنی، با تایید مهندس مشاور حسب مورد از ردیف های فصل چهاردهم منظور می گردد.

الزامات گروه 14

1-14. چنانچه برای نصب قطعات نما روی دیوار موضوع ردیف های 231401 تا 231403 از پروفیل های فولادی سرد نورد شده گالوانیزه استفاده شود، بهای آن از ردیف 160701 منظور می گردد.

الزامات گروه 16

1-16. مشخصات فنی کامپوزیت های چوب پلاستیک موضوع ردیف 231610 باید حداقل الزامات مندرج در مجموعه استانداردهای ملی ایران به شماره 19905 با عنوان «کامپوزیت های ساخته شده از مواد سلولزی و پلاستیک های گرمانرم (کامپوزیت های چوب پلاستیک یا کامپوزیت های الیاف طبیعی)» را تامین نماید.

2-16. بهای تهیه مصالح، ساخت و نصب هر نوع زیرسازی جهت نصب کامپوزیت های چوب پلاستیک، حسب مورد از ردیف های مربوط، محاسبه و پرداخت می شود.

3-16. چوب پلاستیک های موضوع ردیف 231610، برای مصرف در سطوح مختلف خارج ساختمان می باشد.

الزامات گروه 17

1-17. ردیف های شماره 231701 تا 231708 بسته به مورد برای دریچه های آدم رو، انشعاب یا آبگیر در نظر گرفته شده و تعاریف، انواع و مشخصات فنی دریچه ها مطابق الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 1476 با عنوان «دریچه های آدم رو و آب گیر برای نواحی تردد وسایل نقلیه و پیاده رو» می باشد.

2-17. دریچه های آدم رو از جنس کوپلیمر موضوع ردیف های 231701 و 231702 و دریچه های آدم رو از جنس کامپوزیتی موضوع ردیف 231707 و 231708 از نوع دریچه هایی مانند دریچه های بازدید بوده که می توانند در تصفیه خانه های آب و فاضلاب یا ابنیه آبی،در مواردی که تحت بار ترافیک سواره رو واقع نمی شوند، مورد استفاده قرار گیرند.

3-17. دریچه سوپاپ دار موضوع ردیف 231703 دریچه ای است که در حالت سرریز آب از آد مرو به طور خودکار بالا آمده و آب مازاد تخلیه می شود، بدون آن که دریچه کنده شود.

4-17. دریچه آب گیر موضوع ردیف 231706 از نوع دریچه های مربوط به رواناب سطحی از نوع مشبک مطابق مشخصات فنی می باشد.

5-17. ردیف های 231701 و 231702 برای دریچه آدم رو از جنس کوپلیمر کلاس A15 و B125 در نظر گرفته شده است، در صورت استفاده از دریچه آدمرو از جنس کوپلیمر کلاس C250 و D400 طبق مشخصات فنی و نقشه ها، ردیف های مربوط با اعمال ضریب 1.40 پرداخت می گردد.

6-17. ردیف 231706 برای دریچه آبگیر از جنس کوپلیمر کلاس A15 و B125 در نظر گرفته شده است، در صورت استفاده از دریچه آبگیر کوپلیمر کلاس C250 و D400 طبق مشخصات فنی و نقشه ها، ردیف مربوط با اعمال ضریب 1.60 پرداخت می گردد.

7-17. ردیف های شماره 231707 و 231708 برای دریچه آدمرو از جنس کامپوزیت کلاس A15 و B125 در نظر گرفته شده است، در صورت استفاده از دریچه آدمرو از جنس کامپوزیت کلاس C250 و D400 طبق مشخصات فنی و نقشه ها، ردیف های مربوط با اعمال ضریب 1.10 پرداخت می گردد.

8-17. هزینه عملیات بنایی با ملات ماسه سیمان برای نصب دریچه ها در ردیف های این گروه پیش بینی شده است، درصورتی که در نقشه و مشخصات فنی عیار ملات مصرفی تعیین نشده باشد، ملات ماسه سیمان 1:5 می باشد.

الزامات گروه 18

1-18. در ردیف 231810، بهای مصالح مصرفی به استثنای کاغذ دیواری منظور شده است. بهای تهیه کاغذ دیواری با توجه به مشخصات مورد نیاز، بر اساس دستورالعمل اقلام ستاره دار، تهیه می شود.

2-18. لازم است مشخصات فنی چسب مصرفی جهت نصب کاغذ دیواری موضوع ردیف 231810 حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 3773 با عنوان «چسب کاغذ دیواری» را تامین نماید.

3-18. در ردیف 231820، بهای مصالح مصرفی به استثنای موکت منظور شده است. هزینه تهیه موکت با توجه به مشخصات مورد نیاز، بر اساس دستورالعمل اقلام ستاره دار، تعیین می شود.

الزامات گروه 19

1-19. مشخصات فنی مخازن مکعبی پلاستیکی تقویت شده با الیاف شیشه باید حداقل الزامات مندرج در استانداردهای ملی ایران به شماره 1-13709 با عنوان «تانک ها و مخازن پلاستیکی تقویت شده با الیاف شیشه (GRP) مورد استفاده بر روی زمین-قسمت 1: مواد اولیه – ویژگی و شرایط پذیرش» و شماره 2-13709 باعنوان «تانک ها و مخازن پلاستیکی تقویت شده با الیاف شیشه (GRP) مورد استفاده بر روی زمین – قسمت 2: مواد کامپوزیت- مقاومت شیمیایی» را تامین نماید.

2-19. ردیف های 231901 و 231902 مربوط به مخازن مکعبی پلاستیکی تقویت شده با الیاف شیشه است. جداره مخازن (مرکب از کف، دیواره و سقف) از پانل های کامپوزیت پلیمری گرماسخت تقویت شده با الیاف شیشه و سطح بسیار صاف با زبری کمتر از 10 میکرون می باشد. ساخت پانل ها با فرآیند قالب گیری تحت فشار و دما مطابق استاندارد ISO 8605 صورت می گیرد. تمام تجهیزات فلزی مخزن بسته به مورد از نوع فولاد ضدزنگ یا فولاد با پوشش گالوانیزه گرم با اتصالات پیچ و مهره ای پرمقاومت با پوشش داکرومات می باشد. لازم است مشخصات و استانداردهای فنی معتبر و گواهی سازنده، به مهندس مشاور ارائه شود و آزمایش های مربوط به منظور انطباق با مشخصات فنی به عمل آید و پس از اجرا نیز آزمون میدانی لازم انجام شود.

3-19. در بهای ردیف 231902 هزینه های نصب و استقرار پانل ها، نوار درزبندی، آب بندی مخزن، تست اتصالات و نظایر آن منظور گردیده و از این بابت پرداخت اضافی صورت نمی گیرد. هزینه اجرای فونداسیون بسته به مورد از ردیف های مربوط محاسبه و منظور می گردد. هزینه پوشش گالوانیزه گرم فولاد مصرفی (با تحمل 300 ساعت آزمون افشانه مه نمک بسته به مورد مطابق استانداردهای ISO1461 یا ASTM B117) از ردیف های 160230 و 160231 با اعمال ضریب 1.1 منظور می شود. اتصالات مقاطع فلزی همگی از نوع پیچ و مهره پرمقاومت بوده و لازم است 400 ساعت آزمون فوق را تحمل نماید و هزینه آن از ردیف 091002 با اعمال ضریب 1.2 منظور می شود. بهای قطعات فولادی ضدزنگ، از ردیف 160905 محاسبه می شود.

الزامات گروه 20

1-20. مشخصات فنی صفحات مشبک مسلح شده با الیاف شیشه، موضوع ردیف 232001 باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ASTM F3059 را تامین نماید.

2-20. بهای تهیه مصالح، ساخت و نصب هر نوع زیرسازی به منظور نصب صفحات مشبک مسلح شده با الیاف شیشه، حسب مورد از ردیف های مربوط محاسبه و پرداخت می شود.

3-20. هزینه تهیه مصالح و نصب بست های فلزی صفحات مشبک موضوع ردیف 232001 در بهای ردیف منظور گردیده و از این بابت اضافه پرداختی صورت نمی گیرد.

الزامات عمومی

1.مبنای اندازه گیری ردیف های این فصل، سطح شیشه ای است که نصب می شود.

2. مشخصات کامل شیشه های مورد استفاده مانند نوع، ضخامت، رنگ، دو یا سه جداره بودن، لایه کاری، پوشش دار بودن و به طور کلی هر نوع اطلاعاتی که از نظر هزینه عملیات اجرایی مؤثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارائه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد، باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان درج شود.

3. در تمام ردیف های این فصل، هزینه اندازه گیری، قواره کردن، سوراخ کاری برای نصب یراق آلات، بازکردن زهوارها و بستن مجدد آن ها و سایر عملیات لازم برای اجرای کامل کار، منظور شد ه است .

4. بهای تهیه چسب سیلیکون، نوار پلاستیکی یا بطانه برای نصب شیشه، حسب مورد، از ردیف های 240709 تا 240711 منظور می گردد.

5. بهای ردیف های این فصل به استثنای ردیف های مربوط به کاشی و آجر شیشه ای توخالی، شامل قطعات شیشه ای است که مساحت هر یک از آنها 0.05 متر مربع یا بیشتر بوده و کوچکترین بعد سطح آن حداقل 100 میلی متر باشد.

6. در صورتی که شیشه های ساده یا مشجر مورد استفاده در این فصل رنگی باشد، 50 درصد، و برای رنگی بودن شیشه های ایمنی آبدیده حرارتی، 30 درصد، حسب مورد به بهای ردیف های مربوط اضافه می شود.

7. شیشه هایی که داخل قاب یا بدون قاب نصب می شوند، شیشه های مورد استفاده در نرده های شیشه ای، دیوارهای پرده ای و مانند آن، حسب مورد از ردیف های همین فصل منظور می شود.

8. شیشه های ساده، ایمنی آبدیده حرارتی و بازتابنده، از نوع فلوت و مسطح بوده و برش کاری آن ها مستقیم است. بهای شیشه ها در این فصل شامل شیشه های خم و برش منحنی نیست.

9. ردیف های مربوط به شیشه های ضد اشعه مانند شیشه های سربی، باید براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه شود.

10. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

شیشه و نصب آن

الزامات گروه 1

1-1. شیشه های موضوع ردیف های 240102 تا 240108، باید حداقل الزامات استاندارد ملی ایران به شماره 2-10673 با عنوان «شیشه ساختمانی- محصولات اولیه شیشه سیلیکاتی- سودا- لایم قسمت 2: شیشه فلوت» را تامین نماید.

الزامات گروه 2

1-2. شیشه های مشجر موضوع ردیف های 240201 تا 240205، باید حداقل الزامات استاندارد ملی ایران به شماره 5-10673 با عنوان «شیشه ساختمانی- محصولات اولیه شیشه سیلیکاتی- سودا- لایم قسمت 5: شیشه مشجر» را تامین نماید.

2-2. شیشه مشجر سیمی موضوع ردیف 240211، باید حداقل الزامات استاندارد ملی ایران به شماره 6-10673 با عنوان «شیشه ساختمانی- محصولات اولیه شیشه سیلیکاتی- سودا- لایم قسمت 6: شیشه مشجر سیمی» را تامین نماید.

الزامات گروه 3

1-3. شیشه های ایمنی آبدیده حرارتی موضوع ردیف های 240301 تا 240308، باید حداقل الزامات استاندارد ملی ایران به شماره 2385 با عنوان «شیشه های ساختمانی- ایمنی آبدیده ساختمانی» را تامین نماید.

2-3. در خصوص ردیف 240315، هزینه تهیه یراق آلات مطابق کلیات این فهرست بها و هزینه لبه سازی شیشه از ردیف 240605 جداگانه محاسبه و منظور می گردد.

الزامات گروه 4

1-4. شیشه های موضوع ردیف های 240401 و 240402، شیشه هایی هستند که با اضافه کردن اکسید کربن، اکسید آهن یا مواد فرعی دیگر به شیشه مذاب، در مراحل تولید، خاصیت انعکاس نور در آن ها ایجاد می شود. در صورتی که این خاصیت پس از تولید جام شیشه، به صورت پوشش روی سطح شیشه ایجاد گردد، علاوه بر ردیف مربوط به تهیه و نصب شیشه ساده، اضافه بهای ردیف 240716 منظور می گردد.

الزامات گروه 5

1-5. کاشی شیشه ای موضوع ردیف های 240501 تا 240505، باید حداقل الزامات استاندارد ملی ایران به شماره 14496 با عنوان «کاشی شیشه ای-ویژگی ها» را تامین نماید.

2-5. آجر شیشه ای توخالی موضوع ردیف های 240506 و 240507، باید حداقل الزامات استاندارد ملی ایران به شماره 3241 با عنوان «آیین کار دیوارهای آجر شیشه ای» را تامین نماید.

3-5. ضخامت کاشی ها شیشه ای موضوع ردیف های 240501 و 240502، 2.5 تا 3 سانتی متر و ردیف 240505، تا 1.5 سانتی متر نظر گرفته شده است.

4-5. هزینه های مربوط به ملات، دوغاب، فاصله نگهدار، بندکشی و چسب در بهای ردیف های 240501 تا 240507 لحاظ شده است و از این بابت پرداخت جداگانه ای صورت نمی گیرد. شبکه فولادی مورد استفاده، جداگانه از ردیف های مربوط منظور می گردد. مبنای اندازه گیری این ردیف ها، سطح خود کاشی یا آجر شیشه ای توخالی می باشد.

الزامات گروه 6

1-6. مات کردن سطح شیشه اعم از ساده یا نواری، حسب مورد از ردیف های 240601 یا 240602 منظور می شود.

2-6. مبنای اندازه گیری ردیف های 240601 و 240602، کل سطح شیشه ای است که تمام یا قسمتی از آن، مات شده باشد.

3-6. ردیف 240605، برای لبه سازی شیشه اعم از پخ کردن زاویه دار، نیم گرد یا تمام گرد و پخ فارسی بر در نظر گرفته شده است.

الزامات گروه 7

1-7. شیشه های پوشش دار موضوع ردیف های 240715 و 240716، شیشه هایی هستند که منطبق بر استاندارد ملی ایران به شماره 16372 با عنوان «شیشه ساختمانی- شیشه پوشش دار» می باشد.

2-7. ردیف های 240715 و 240716، برای شیشه های دو جداره یا سه جداره، برای یک سطح شیشه و فقط یک بار منظور می شود.

3-7. جنس لعاب استفاده شده در ردیف 240720، از نوع لعاب سرامیکی بوده که بر روی یک طرف شیشه و به طریق صنعتی پخت می شود.

4-7. شیشه های لعاب دار موضوع ردیف 240720، مشمول اضافه بهای ذکر شده در بند 6 الزامات عمومی این فصل نمی شوند. همچنین لعاب روی شیشه در این ردیف، به صورت تک رنگ در نظر گرفته شده است و در صورت طرح دار بودن لعاب روی شیشه، ردیف مربوط باید براساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه شود.

5-7. عملیات موضوع ردیف های 240725 و 240726، باید حداقل الزامات استاندارد ملی ایران به شماره 1-8521 با عنوان «شیشه-مجموعه شیشه های دو یا چند جداره- ویژگی ها» را تأمین نماید. این ردیف ها در صورتی منظور می شود که شیشه ها به طریق صنعتی دوجداره یا سه جداره شوند. بهای هر مترمربع شیشه ای مصرفی بسته به نوع و ضخامت از ردیف های همین فصل منظور می شود.

6-7. در ردیف های 240725 و 240726، هزینه هوا و یا گازهای دیگر بین دو جدار شیشه در نظر گرفته شده است.

الزامات گروه 8

1-8. عملیات موضوع ردیف های 240804 تا 240806، باید حداقل الزامات استاندارد ملی ایران به شماره 16373 با عنوان «شیشه ساختمانی- شیشه لایه دار و شیشه ایمنی لایه دار» را تامین نماید.

2-8. ردیف های 240804 تا 240806 در صورتی منظور می شود که شیشه ها به طریق صنعتی لایه کاری شوند. بهای هر مترمربع شیشه های مصرفی بسته به نوع و ضخامت، از ردیف های همین فصل محاسبه و منظور می شود. مبنای اندازه گیری این ردیف ها، سطح لایه استفاده شده جهت لایه کاری می باشد، لذا در صورتی که تعداد لایه کاری (به دلیل تعدد شیشه ها) بیش از یک لایه باشد به تعداد لایه کاری، از ردیف مربوط منظور می گردد.

مثال: ردیف های مربوط به شیشه دوجداره به ابعاد 1*1 متر شامل جدار داخلی از شیشه 6 میلی متر ایمنی آبدیده حرارتی و جدار بیرونی از دو عدد شیشه 6 میلی متر ساده فلوت لایه کاری شده با لایه پلیمری پلی وینیل بوتیرال به ضخامت 1.52 میلی متر که سطح بیرونی آن دارای پوشش با خاصیت اصلاح عبور گرمای خورشید باشد عبارت است از:

– شیشه 6 میلی متر ایمنی آبدیده حرارتی به مقدار یک مترمربع از ردیف 240303

– شیشه 6 میلی متر ساده به مقدار 2 مترمربع از ردیف 240104

– دو جداره نمودن شیشه به مقدار 4 مترطول از ردیف 240725

– لایه کاری شیشه به مقدار یک مترمربع از ردیف 240806

– اضافه بهای مربوط به پوشش با خاصیت اصلاح عبور گرمای خورشید به مقدار یک مترمربع از ردیف 240715

الزامات عمومی

1.اندازه گیری سطوح نقاشی، بر حسب مورد طبق ردیف های زیر انجام می شود:

1-1. سطوح رنگ آمیزی و زنگ زدایی شده، اندازه گیری می شود:

2-1. قطعاتی که به صورت پیش ساخته اجرا شده اند مانند نرده ها، پنجره ها، خرپاهای فلزی یا چوبی و شبکه ها، یک رو محاسبه می شوند، مگر آنکه سطح گسترده اعضای رنگ خور بیش از سطح یک رو باشد که در این صورت، سطح گسترده رنگ خور، ملاک قرار می گیرد. برای جبران صعوبت اجرای رنگ آمیزی، به بهای ردیف های مربوط، 50 درصد اضافه می شود.

3-1. در مورد درهایی که سطح شیشه خور داشته باشند، سطح شیشه خور از دو رو کسر می شود، مگر وقتی که سطح شیشه خور بیش از نصف سطح در باشد که در این صورت، مانند پنجره یک رو محسوب خواهد شد.

4-1. اندازه گیری سطح میلگرد، بر حسب سطح ظاهری میلگرد (بر پایه قطر نامی) صورت می گیرد.

2. مشخصات کامل رنگ آمیزی ها در این فصل مانند نوع رنگ، روش اجرا، فام رنگ و همچنین منبع تهیه آن ها و به طور کلی هر نوع اطلاعاتی که از نظر قیمت عملیات اجرایی مؤثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارائه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد، باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان درج شود.

3. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

فصل بیست و پنجم رنگ آمیزی

الزامات گروه 1

1-1. منظور از آماده سازی در ردیف های 250101 تا 250104، تمیزکردن سطوح فولادی از اکسید آهن ناشی از نورد، نمک ها، گرد و غبار، روغن و چربی می باشد و باید حداقل الزامات مندرج در نشریه شماره 306 با عنوان «آماده سازی و تمیز کاری سطوح فلزی جهت اجرای پوشش» را تامین نماید.

2-1. چنانچه سطوح فولادی به علت زنگ زدگی با تشخیص مهندس مشاور و تأیید کارفرما، نیاز به زنگ زدایی داشته باشد، بهای آن برحسب مورد از ردیف های زنگ زدایی منظور خواهد شد.

3-1. درجه تمیزکاری ردیف 250101 ، معادل St 2 و ردیف های 0103 و 250104، معادل Sa 2.5 در نظر گرفته شده است. در صورتی که طبق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، زنگ زدایی به روش ماسه پاشی یا ساچمه پاشی با درجه معادل Sa 2 اجرا شود، ردیف های مربوط با اعمال ضریب 0.9 منظور می گردد.

4-1. ردیف های 250101 تا 250104 جهت آماده سازی و زنگ زدایی روی اعضای اسکلت فولادی (موضوع ردیف های فصل نهم) پیش بینی شده است. آماده سازی و زنگ زدایی میلگرد و سایر اعضای فولادی، حسب مورد از ردیف های مربوط با اعمال ضریب 1.8 منظور می شود.

5-1. ردیف های 250101 و 250103 جهت زنگ زدایی روی اسکلت فولادی (موضوع ردیف های فصل نهم) پیش از نصب، پیش بینی شده است. در صورتی که نیاز به اجرای عملیات زنگ زدایی، روی سطوح اسکلت فولادی نصب شده در محل باشد، ردیف های مربوط با اعمال ضریب 1.3 منظور می گردد.

6-1. هزینه های مربوط به لکه گیری زنگ زدایی پس از نصب، در بهای ردیف ها لحاظ شده و از این بابت پرداخت جداگانه ای صورت نمی گیرد.

الزامات گروه 3

1-3. هزینه های مربوط به آماده سازی و اجرای رنگ ضدزنگ، در ردیف های 250304 و 250305 پیش بینی شده است و از این بابت پرداخت جداگانه ای صورت نمی پذیرد.

2-3. مراحل انجام عملیات رنگ آمیزی با رنگ روغنی یا روغنی اکلیلی روی کارهای فولادی، شامل سمباده یا برس زدن، ضدزنگ، بطانه کاری، سمباده زدن، آستر با رنگ روغنی یا اکلیلی و لکه گیری با بطانه، سمباده زنی روی لکه گیری ها و رنگ رویه است.

3-3. ردیف های 250320 تا 250350 باید حداقل الزامات مندرج در استاندارد ملی ایران به شماره 6594 با عنوان «حفاظت سازه های فولادی در برابر خوردگی با استفاده از سیستم رنگ های محافظ» را تامین نماید.

4-3. نوع رنگ، تعداد قشر ها، ضخامت هر قشر و همچنین روش اجرای رنگ، موضوع ردیف های 250320 تا 250350، باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان درج شود.

5-3. در صورتی که طبق مشخصات فنی، ضخامت هر قشر نسبت به ضخامت مندرج در ردیف های این گروه کمتر یا بیشتر از 40 میکرون و حداکثر 60 میکرون باشد، به ازای هر 10 میکرون، 20 درصد به بهای واحد ردیف های مربوط اضافه یا کسر می گردد. کسر 10 میکرون به تناسب محاسبه می شود.

مثال 1: یک سیستم رنگ با سه قشر به شرح ذیل می باشد:

ردیف های مربوط به قشر آستر با رنگ اپوکسی پلی آمید غنی از روی، به ضخامت 60 میکرون (قشر اول)، قشر میانی با رنگ اپوکسی پلی آمید به ضخامت 40 میکرون (قشر دوم)، و قشر نهایی با رنگ پلی اورتان به ضخامت 30 میکرون (قشر سوم) عبارت است از:

قشر اول:

0.4=0.2*[10/(60-40)]

بنابراین 40 درصد به بهای ردیف 250332 اضافه و منظور می شود.

قشر دوم: از ردیف 250330 منظور می شود.

قشر سوم:

0.2-=0.2*[10/(30-40)]

بنابراین 80 درصد بهای ردیف 250340 منظور می شود.

مثال 2: یک سیستم رنگ با دو قشر به شرح ذیل می باشد:

ردیف های مربوط به قشر آستر با رنگ آلکیدی کرومات روی به ضخامت 100 میکرون (قشر اول) و قشر نهایی با رنگ آلکیدی به ضخامت 40 میکرون (قشر دوم) عبارت است از:
قشر اول: ضخامت 100 میکرون به شرح ذیل محاسبه می گردد:

تا 60 میکرون:

0.4=0.2*[10/(60-40)]

بنابراین 40 درصد به بهای ردیف 250324 اضافه می شود و مابقی ضخامت 60 تا 100 میکرون مجدداً از ردیف 250324 منظور می گردد.

در مجموع برای ضخامت 100 میکرون، 240 درصد بهای ردیف 250324 منظور می گردد.

قشر دوم: از ردیف 250320 منظور می شود.

6-3. ردیف های 250320 تا 250350 جهت رنگ آمیزی روی اعضای اسکلت فولادی (موضوع ردیف های فصل نهم) و کارهای فولادی سبک (موضوع ردیف های فصل شانزدهم) پیش بینی شده است. برای رنگ آمیزی روی میلگرد (موضوع ردیف های فصل هفتم)، حسب مورد، ردیف های مربوط با اعمال ضریب 1.8 منظور می شود.

7-3. ردیف های 250320 تا 250350 جهت رنگ آمیزی روی اسکلت فولادی (موضوع ردیف های فصل نهم) پیش از نصب، پیش بینی شده است. در صورتی که طبق دستور مهندس مشاور، نیاز به اجرای رنگ آمیزی روی سطوح اسکلت فولادی نصب شده در محل باشد، ردیف های مربوط با اعمال ضریب 1.3 منظور می شود.

8-3. هزینه های مربوط به لکه گیری رنگ آمیزی پس از نصب، در بهای ردیف ها لحاظ شده و از این بابت پرداخت جداگانه ای صورت نمی گیرد.

9-3. در صورتی که ردیف های 250320 تا 250350 به روشی به غیر از روش بدون هوا اجرا گردد، حسب مورد، ردیف های مربوط با اعمال ضریب 0.65 منظور خواهد شد.

10-3. ردیف 250321 با موضوع رنگ الکیدی اکسید آهن، همان ضدزنگ معمولی به رنگ اخرایی می باشد.

الزامات گروه 4

1-4. مراحل انجام عملیات رنگ آمیزی با رنگ روغنی روی کارهای چوبی، شامل سمباده زنی، روغن الیف، بطانه کاری، سمباده زنی روی بطانه، آسترزنی، لکه گیری با بطانه، سمباده زنی روی لکه گیری ها و رنگ رویه است.

2-4. مراحل انجام عملیات رنگ آمیزی با رنگ لاک الکل، شامل لیسه کاری، سمباده زنی، بطانه کار، سمباده زنی روی بطانه، آستر لاک و الکل، لکه گیری با بطانه، سمباده زنی لکه ها، رویه لاک الکل و پرداخت آن است.

3-4. مراحل انجام عملیات رنگ آمیزی با سیلر و کلیر، شامل لیسه کاری، سمباده زنی، بطانه کاری، سمباده زنی روی بطانه، سیلرکاری، لکه گیری با بطانه، سمباده زنی لکه ها و کلیرکاری است.

4-4. مراحل انجام عملیات رنگ آمیزی با رنگ پلی استر، شامل پوست زدن، بطانه کاری، رنگ پلی استر، پوست زدن با نمرات مورد نیاز، پولیش قرمز، پولیش سفید و شیر پولیش و پرداخت است.

الزامات گروه 5

1-5. مراحل انجام عملیات رنگ آمیزی با رنگ روغنی روی سطوح گچی، شامل سمباده زنی، روغن الیف، بطانه کاری، سمباده زنی، آستر، لکه گیری با بطانه، سمباده زنی روی لکه گیری ها و رنگ رویه است.

2-5. مراحل انجام عملیات رنگ آمیزی با رنگ پلاستیک روی سطوح گچی، شامل سمباده زنی، روغن الیف، بطانه کاری، سمباده زنی، آستر با رنگ پلاستیک، لکه گیری با بطانه، سمباده زنی لکه ها و رنگ رویه است.

3-5. مراحل انجام عملیات رنگ آمیزی با رنگ نیم پلاستیک روی سطوح گچی، شامل سمباده زنی، لکه گیری، آستر و رویه است.

الزامات گروه 6

1-6. اندازه گیری ردیف های خط کشی منقطع و متناوب بر اساس طول رنگ شده انجام می شود.

2-6. ردیف های 250601 و 250602، باید با استفاده از ماشین آلات خودرو اجرا شود. در صورت الزام شرایط اجرای کار و تأیید مهندس مشاور برای استفاده از ماشین آلات و ابزار به غیر از ماشین آلات خودرو، اضافه بهای 250604 منظور خواهد شد.

الزامات گروه 7

1-7. مصالح مندرج در ردیف 250703 برای رنگ آمیزی روی سطوح سیمانی و بتنی کاربرد دارد و شامل رزین امولسیونی از نوع اکریلات، اکسید تیتانیوم، کربنات کلسیم و مواد فرعی دیگر است.

2-7. مصالح مندرج در ردیف 250707 موضوع نماسازی رزینی ترکیبی از نوع آلکیدی بلند روغن، مصالحی است که برای نماسازی خارج یا داخل ساختمان کاربرد دارد و شامل رزین بلند روغن آلکیدی است، این رزین دارای 60 تا 70 درصد روغن و 20 تا 30 درصد انیدرید فتالیک است. علاوه بر رزین، مصالح یاد شده شامل اکسید تیتانیوم، کربنات کلسیم و حلال بر پایه مواد نفتی و مقادیری مواد فرعی دیگر است که در کارخانه تولید می شود.

3-7. مصالح مندرج در ردیف 250708 موضوع نماسازی رزینی از نوع امولسیونی، شامل رزین های امولسیونی مانند پلی وینیل استات، اکسید تیتانیوم، کربنات کلسیم و مواد جزیی دیگر است که در کارخانه تولید شده باشد.

الزامات گروه 8

1-8. در صورت استفاده از ردیف های 250801 و 250802، باید مشخصات فنی به اسناد مناقصه الحاق و با توجه به مشخصات تعیین شده، بهای واحد ردیف های مربوط محاسبه شود.

الزامات عمومی

1.در تمام ردیف های این فصل، اندازه گیری بر اساس کار اجرا شده طبق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان و صورتجلسه ها است و از بابت تغییر حجم ناشی از نشست یا تراکم، هیچگونه پرداخت جداگانه ای به عمل نخواهد آمد و حجم قشرها پس از کوبیده شدن، ملاک عمل جهت محاسبه مقادیر و پرداخت عملیات اجرایی خواهد بود.

2. در ردیف های این فصل هزینه تهیه، بارگیری و حمل تا فاصله 30 کیلومتر از محل تولید و باراندازی در محل مصرف در نظر گرفته شده است و هزینه حمل مازاد بر 30 کیلومتر طبق ردیف های مربوط در فصل حمل و نقل منظور می شود. در صورتی که بارگیری، حمل و باراندازی به دفعات متعدد صورت گیرد، هزینه جداگانه ای برای بارگیری، حمل و باراندازی اضافی قابل پرداخت نیست.

3. مشخصات کامل مصالح زیراساس و اساس مانند نوع مصالح، دانه بندی و درصد شکستگی، منبع تهیه آنها و به طور کلی هر نوع اطلاعاتی که از نظر قیمت در عملیات اجرایی موثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارائه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان درج گردد.

4. نوع مصالح مصرفی برای قشرهای زیر اساس و اساس، رودخانه ای می باشد. چنانچه نوع مصالح، مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، کوهی پیش بینی شده باشد، در این صورت نیز باید طبق ردیف های این فصل برآورد و منظور گردد.

5. منظور از شکستگی مصالح سنگی در ردیف های این فصل، شکستگی مصنوعی است و شکستگی طبیعی، مورد نظر نیست.

6. بهای تهیه و حمل آب مصرفی در بهای ردیف های این فصل، پیش بینی شده است.

7. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

فصل بیست و ششم زیر اساس و اساس

الزامات گروه 7

1-7. هزینه های مربوط به پخش، آب پاشی و کوبیدن توونان، موضوع ردیف 260701، از ردیف های مربوط در فصل سوم منظور می گردد.

2-7. هزینه های مربوط به پخش، تسطیح، غرقاب کردن و کوبیدن ماسه بادی، موضوع ردیف 260702، از ردیف های مربوط در فصل سوم منظور می گردد.

الزامات گروه 8

1-8. خاک مورد نیاز برای تثبیت و تقویت زیرسازی، زیراساس و مانند آن، از محل قرضه (داخل یا خارج کارگاه) و یا خاک بستر موجود بعد از شخم زدن، کندن و یا مخلوطی از آنها تهیه می گردد. هزینه مربوط به کندن، شخم زدن، تهیه و حمل خاک مناسب از ردیف های مربوط در فصل سوم منظور می گردد.

2-8. در صورتی که بر حسب مشخصات فنی، مقدار آهک در هر مترمکعب مصالح تثبیت شده، بیشتر از ارقام مندرج در شرح ردیف های این گروه باشد، مقدار آهک اضافی بر اساس ردیف 110904 محاسبه و منظور می گردد.

الزامات عمومی

1.نوع مصالح سنگی مصرفی در ردیف های این فصل، رودخانه ای می باشد، چنانچه مطابق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان، کوهی پیش بینی شده باشد، در این صورت نیز باید طبق ردیف های این فصل برآورد و منظور گردد.

2. چنانچه به پیشنهاد مهندس مشاور و تصویب کارفرما استفاده از مواد و مصالح افزودنی ضروری باشد، باید با توجه به نوع، مقدار و مشخصات ماده مورد نیاز، ردیف های مربوط بر اساس دستورالعمل اقلام ستاره دار، تهیه گردد. مشخصات کامل مواد و مصالح افزودنی مورد نیاز باید در مشخصات فنی خصوصی درج گردد.

3. آسفالت مصرفی، باید طبق مشخصات درج شده در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان تهیه شود. قبل از تهیه آسفالت باید جنس و دانه بندی مصالح سنگی، همچنین نوع و میزان قیر و در صورت نیاز مواد و مصالح افزودنی و نهایتاً طرح اختلاط به تایید مهندس مشاور برسد. طرح اختلاط تهیه شده برای اجرا به پیمانکار ابلاغ می گردد.

4. در تمام ردیف های این فصل، اندازه گیری بر اساس کار اجرا شده طبق مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان است و از بابت تغییر حجم ناشی از تراکم، هیچ گونه پرداخت جداگانه ای به عمل نخواهد آمد و حجم قشرها پس از کوبیده شدن ملاک عمل جهت محاسبه مقادیر و پرداخت عملیات اجرایی خواهد بود و در صورتی که اضافه یا کسری ضخامت در حد مجاز باشد به همان نسبت به بهای کار اضافه و یا از آن کسر می گردد.

5. منظور از شکستگی مصالح سنگی در ردیف های این فصل، شکستگی مصنوعی است و شکستگی طبیعی مورد نظر نیست، تعداد وجوه و میزان شکستگی مصالح سنگی براساس مشخصات فنی است و پرداخت اضافه ای از این بابت صورت نمی پذیرد.

6. در این فصل، میزان قیر مصرفی برای هر مترمکعب بتن آسفالتی، در ردیف 270301 برابر 90 کیلوگرم، در ردیف های 270302 و 270303 برابر 110 کیلوگرم، در ردیف 270304 برابر 120 کیلوگرم و برای آسفالت سرد مخلوط در محل 90 کیلوگرم، در بهای ردیف ها منظور شده است. در صورتی که بر اساس طرح اختلاط مصوب، مقدار قیر تغییر کند، برای هر 10 کیلوگرم اضافه یا کسر قیر در هر مترمکعب از مقادیر مذکور، به ترتیب از ردیف های 270402 و 270403 محاسبه و منظور می گردد.

7. در بهای ردیف های بتن آسفالتی، هزینه تهیه، بارگیری و حمل مصالح تا فاصله 30 کیلومتر از محل تولید و باراندازی در محل مصرف در نظر گرفته شده است و هزینه حمل مازاد بر 30 کیلومتر از ردیف 280301 منظور می شود.

8. مشخصات کامل قیرهای محلول و امولسیونی، منبع تهیه آنها و بطور کلی هر نوع اطلاعاتی که از نظر هزینه عملیات اجرایی در این خصوص، موثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارائه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد، باید در مشخصات فنی یا نقشه های منضم به پیمان درج شود.

9. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

فصل بیست و هفتم آسفالت

فصل بیست و هفتم آسفالت

الزامات گروه 1

1-1. در بهای ردیف های این گروه، بهای تهیه و اجرای قیر، بارگیری، حمل و باراندازی در محل مصرف، منظور شده است.

الزامات گروه 2

1-2. بهای ردیف 270210، شامل هزینه جارو کردن و تمیزکردن سطح زیرین اندود با جاروی مکانیکی، کمپرسور و در صورت لزوم ماشین آبپاش می باشد.

2-2. پرداخت ردیف های اجرای اندود (نفوذی یا سطحی)، منوط به اجرای ردیف 270210 می باشد.

الزامات گروه 4

1-4. اضافه بهای ردیف 270404 تا 270412 به آسفالت بام تعلق نمی گیرد.

2-4. با پرداخت بهای ردیف 270410 تا 270412، بهای ردیف 270404 پرداخت نمی شود.

الزامات گروه 5

1-5. در بهای ردیف 270510، هزینه انجام کار در تمام سطوح و به هر روش جهت پرکردن و آب بند نمودن انواع درزها در نظر گرفته شده است.

الزامات گروه 6

1-6. در بهای ردیف های 270601 تا 270603 هزینه تهیه، بارگیری و حمل مصالح از محل تولید و بار اندازی در محل مصرف در نظر گرفته شده است و صرفاً هزینه حمل مصالح سنگی مازاد بر 30 کیلومتر، طبق ردیف های مربوط در فصل حمل و نقل منظور می شود. در صورت استفاده از آسفالت سرد کارخانه ای، هزینه حمل مازاد بر 30 کیلومتر حسب مورد از ردیف های 280301 و 280302 منظور می شود و هیچ گونه هزینه حمل دیگری بابت حمل مصالح سنگی به صورت جداگانه منظور نمی گردد.

الزامات عمومی

1. هزینه بارگیری، حمل و باراندازی مصالح از محل تحویل تا انبار کارگاه، تا فاصله 30 کیلومتر، و هم چنین از انبار کارگاه تا محل مصرف در قیمت ردیف های سایر فصل های این فهرست بها در نظر گرفته شده است. هزینه حمل مازاد بر 30 کیلومتر، حسب مورد براساس ردیف های این فصل منظور می شود. بابت مصالحی که در این فصل برای آن ها هزینه حمل مازاد بر 30 کیلومتر پیش بینی نشده است، هیچ گونه هزینه حمل جداگانه ای لحاظ نمی گردد.

2. محل تهیه مصالح، حسب مورد، باید به تایید مهندس مشاور و تصویب کارفرما برسد.

3. مبنای تعیین مسافت حمل، کوتاه ترین مسیر با امکان تردد وسایل نقلیه حمل بار، طبق نظر مهندس مشاور می باشد.

4. در صورتی که حمل مصالح در راه های خاکی و شنی انجام شود، بهای ردیف های این فصل با اعمال ضریب 1.30 منظور می شود.

5. مقادیر و شرایط تعیین شده در این فصل تنها برای احتساب هزینه های حمل است و قابل استناد برای محاسبه مقادیر مصالح یا سایر موارد نیست.

6. به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز، شماره و شرح مختصر گروه های این فصل در جدول زیر درج شده است:

فصل بیست و هشتم حمل و نقل

الزامات گروه 1

1-1. مبدا حمل و مقدار مصالح شامل سیمان، مصالح سنگی، آهن آلات، آجر و بلوک جهت محاسبه هزینه حمل مازاد بر 30 کیلومتر به شرح زیر تعیین می شود:

1-2. سیمان:

1-2-1. مبدا حمل سیمان، محل نزدیک ترین کارخانه سیمان تولید داخلی است که سیمان مورد نظر را در زمان تهیه، تولید می کند.

2-2-1. بهای حمل سیمان فله، با اعمال ضریب 1.15 به بهای ردیف های مربوط، برای تمام طو ل مسیر، پس از کسر 30 کیلومتر منظور می شود.

3-2-1. مقدار سیمان برای تهیه بتن درجا، بر اساس عیار سیمان در بتن، به اضافه 6 درصد اتلاف سیمان (بر اساس عیار سیمان محاسبه شده از رابطه تطبیقی ذکر شده در بند 1-1 الزامات گروه 1 فصل 8)، محاسبه می شود. مقدار بتن برای سقف تیرچه و بلوک با تیرچه پاشنه بتنی یا تیرچه فولادی با جان باز و بلوک سفالی یا بلوک پلی استایرن منبسط شده، شامل بتن پاشنه تیرچه و بتن روی سقف، برای هر متر مکعب سقف، 0.5 متر مکعب و برای سقف تیرچه و بلوک با تیرچه پاشنه بتنی یا تیرچه فولادی با جان باز و بلوک بتنی، شامل بتن پاشنه تیرچه، بلوک بتنی و بتن روی سقف، برای هر متر مکعب سقف، 0.77 مترمکعب مترمکعب در نظر گرفته می شود.

4-2-1. مقدار سیمان برای تهیه بتن های پاششی، براساس عیار سیمان در بتن به اضافه 6 درصد بابت اتلاف سیمان، با توجه به ضخامت بتن پاششی محاسبه می شود.

5-2-1. مقدار سیمان برای تهیه قطعات پیش ساخته بتنی، براساس عیار سیمان در بتن به اضافه 6 درصد اتلاف سیمان، محاسبه می شود.

6-2-1. مقدار سیمان برای تهیه ملات اندودهای سیمانی براساس عیار سیمان در ملات به اضافه 6 درصد بابت اتلاف سیمان، با توجه به ضخامت اندودها محاسبه می شود.

7-2-1. مقدار سیمان برای تهیه ملات های فرش موزاییک، کفپوش بتنی و آجر مخصوص کف، سنگ کاری با سنگ پلاک، کاشی کاری با کاشی های سرامیکی و نماچینی با آجر پلاک و آجر نسوز مخصوص نما، براساس عیار سیمان مصرفی در ملات به اضافه 6 درصد بابت اتلاف سیمان، محاسبه می شود. ضخامت ملات مصرفی برای کارهای یاد شده به طور متوسط 3 سانتی متر در نظر گرفته می شود.

8-2-1. مقدار سیمان برای تهیه ملات کارهای بنایی، با توجه به عیار سیمان در ملات به اضافه 6 درصد بابت اتلاف سیمان، محاسبه می شود. حجم ملات در آجرکاری با آجرهای به ابعاد آجر فشاری به میزان 30 درصد حجم بنایی، در بلوک چینی با بلوک سفالی به میزان 15 درصد حجم بنایی، در بلوک چینی با بلوک بتنی و سیمانی سبک به میزان 10 درصد حجم بنایی، در بنایی با سنگ قلوه، سنگ لاشه یا سنگ ریشه دار به میزان 30 درصد حجم بنایی و جهت نصب قطعات پیش ساخته بتنی، به میزان 10 درصد حجم عملیات منظور می شود. در صورتی که در بلوک چینی، حفره ها با ملات ماسه و سیمان پر شود، 40 درصد به حجم ملات بلوک چینی اضافه می شود.

9-2-1. مقدار سیمان برای ساخت بلوک های سیمانی (به استثنای بلوک های سیمانی سبک) در هر متر مکعب بنایی با بلوک سیمانی، به طور متوسط 135 کیلوگرم سیمان به اضافه 6 درصد بابت اتلاف سیمان، در نظر گرفته می شود.

10-2-1. مقدار سیمان برای تهیه دوغاب عملیات تزریق، 0.45 کیلوگرم سیمان در هر لیتر به اضافه 6 درصد اتلاف سیمان، در نظر گرفته می شود.

3-1. مصالح سنگی شامل (انواع شن، ماسه، سنگ قلوه، سنگ لاشه، سنگ قواره، اساس، زیراساس و توونان):

1-3-1. مبدا حمل مصالح سنگی، نزدیک ترین محل تولید است که مصالح سنگی مورد نیاز را در زمان تهیه، تولید می کند.

2-3-1. برای هر متر مکعب انواع بتن درجا، 2.2 تن شن و ماسه محاسبه می شود.

3-3-1. برای هر متر مکعب بتن سبک با پوکه معدنی یا صنعتی، 0.65 تن ماسه و 0.70 تن پوکه در نظر گرفته می شود.

4-3-1. برای هر مترمکعب بتن پاششی، 2 تن شن و ماسه در نظر گرفته می شود.

5-3-1. برای هر مترمکعب قطعات پیش ساخته بتنی، 2.2 تن شن و ماسه محاسبه می شود.

6-3-1. برای هر متر مکعب انواع ملات جهت اندودهای سیمانی افقی یا قائم و نماسازی، 1.85 تن محاسبه می شود.

7-3-1. برای هر متر مربع ملات فرش موزاییک و کفپوش بتنی، سنگ کاری با سنگ پلاک، کاشی کاری با کاشی های سرامیکی و نماچینی با آجر پلاک و آجر نسوز مخصوص نما، 0.05 تن محاسبه می شود.

8-3-1. مقدار ماسه برای تهیه یک متر مکعب ملات کارهای بنایی، 1.85 تن محاسبه می شود. حجم ملات مطابق بند 1-2-8 محاسبه می شود.

9-3-1. برای ساخت بلوک های سیمانی (به استثنای بلوک های سیمانی سبک)، در هر متر مکعب بنایی با بلوک سیمانی، 0.75 تن ماسه در نظر گرفته می شود.

10-3-1. برای هر مترمکعب عملیات بنایی با سنگ های قلوه، لاشه ، قواره و لایه لایه، 2 تن سنگ منظور می شود.

11-3-1. برای هر مترمکعب شن ریزی یا ماسه ریزی، 1.70 تن مصالح سنگی منظور می شود.

12-3-1. برای هر متر مکعب قشر تقویتی توونان، اساس و زیر اساس کوبیده شده، 2 تن مصالح سنگی محاسبه می شود.

13-3-1. برای هر متر مکعب آسفالت سرد مخلوط در محل، 2.2 تن مصالح سنگی محاسبه می شود.

4-1. فولاد مصرفی (آهن آلات):

1-4-1. در صورتی که فولاد، به طور مستقیم از تولید کنندگان داخلی یا بورس کالا خریداری شود، مبدأ حمل برای خرید از تولید کنندگان داخلی، محل تولید و برای خرید های بورس کالا، محل تحویل است.

2-4-1. در صورتی که فولاد به طور مستقیم از تولید کنندگان داخلی یا بورس کالا خریداری نشود، مبدأ حمل، نزدیک ترین محل تولید فولاد به کارگاه است که فولاد مورد نظر را در زمان تهیه، تولید می کند. کارخانه های نورد نیز جزو تولیدکنندگان فولاد محسوب می شوند.

3-4-1. حمل مصالح و قطعات فولادی سرد نورد شده گالوانیزه، حسب مورد از ردیف های این فصل با اعمال ضریب 1.20 منظور می شود. مبدا حمل مصالح و قطعات فولادی سرد نورد شده گالوانیزه، محل کارخانه تولید کننده است.

4-4-1. به ازای هر کیلوگرم فولاد مصرفی مربوط به فصل های هفتم، نهم و شانزدهم، 1.05 کیلوگرم بابت حمل منظور می شود.

5-4-1. برای حمل فولاد مصرفی سازه های فولادی ساخته شده در کارخانه، به ترتیب زیر عمل می شود:

هزینه حمل مازاد بر 30 کیلومتر مربوط به آهن آلات، از محل تهیه تا محل کارخانه ساخت سازه های فولادی، مطابق بند 1-4-4 محاسبه هزینه بارگیری، حمل و باراندازی قطعات ساخته شده از محل کارخانه، حسب مورد از ردیف مربوط (بدون کسر 30 کیلومتر اول) با اعمال ضریب 2 محاسبه و منظور می شود.

5-1. انواع آجر، بلوک سفالی و بلوک سبک (بتنی یا سیمانی):

1-5-1. مبدا حمل انواع آجر، بلوک سفالی و بلوک سبک (بتنی یا سیمانی)، محل تولید آن ها است.

2-5-1. برای هر متر مکعب بنایی، نماسازی و نماچینی با آجرهای فشاری، قزاقی، ماسه آهکی، سیمانی و ماشینی، 1.25 تن برای حمل آجر منظور می شود.

3-5-1. برای هر متر مربع فرش کف با آجر مخصوص کف و نماچینی با آجر پلاک و آجر نسوز مخصوص نما، 0.04 تن برای حمل آجر منظور می شود.

4-5-1. برای هر متر مکعب بنایی با بلوک سفالی و بلوک سبک (بتنی یا سیمانی)، 0.70 تن برای حمل بلوک منظور می شود.

5-5-1. برای هر متر مکعب سقف تیرچه و بلوک که با بلو ک های سفالی اجرا شود، 0.40 تن برای حمل بلوک منظور می شود.

الزامات گروه 3

1-3. برای هر متر مکعب بتن آسفالتی کوبیده شده و آسفالت سرد کارخانه ای، معادل 2.2 تن آسفالت بابت حمل منظور می شود.

الزامات گروه 5

1-5. در ردیف های حمل دریایی، تمامی هزینه های مربوط به بارگیری، حمل، تخلیه و عوارض متعلقه لحاظ گردیده است.

الزامات عمومی

1.کارهای دستمزدی موضوع این فصل، برای کارهایی پیش بینی شده است که مصالح آن ها توسط و به هزینه کارفرما تهیه می شود. هنگام تهیه برآورد، شرح ردیف و بهای واحد کارهای دستمزدی مورد نظر، شامل بارگیری، حمل و باراندازی در کارگاه، جابجایی های لازم، نصب و راه اندازی، بر اساس دستورالعمل اقلام ستاره دار تهیه و در این فصل درج می شود.

مقدمه

1.مصالح پای کار، به مصالحی اطلاق می شود که برای اجرای موضوع پیمان، مورد نیاز باشد و در کار نصب شود و با توجه به اسناد و مدارک پیمان به ویژه برنامه زمان بندی اجرای کار و مشخصات فنی، توسط پیمانکار تهیه و در محل یا محل هایی که در طرح جانمایی تجهیزکارگاه به عنوان انبار کارگاه یا محل انباشت مصالح تعیین گردیده به شکلی انبار شود که قابل بازرسی، اندازه گیری یا شمارش باشد. هنگام ورود مصالح به کارگاه، باید صورتجلسه ورود که در آن، نوع، مقدار و تاریخ ورود مشخص شده است، با حضور مهندس ناظر تنظیم شود.

2. در بهای واحد ردیف های جدول شماره دو این پیوست، هزینه بارگیری، حمل تا 30 کیلومتر و باراندازی مصالح در کارگاه به صورت منظم، منظور شده است و هیچ گونه هزینه اضافی برای حمل مازاد بر 30 کیلومتر مصالح، به استثنای موارد پیش بینی شده در فصل حمل و نقل، تعلق نمی گیرد.

3. در هنگام تهیه برآورد برای اقلامی از کار که مصالح آن، جزو ردیف های جدول شماره یک و دو این پیوست نمی باشد و لازم است جزو مصالح پای کار منظور شود، ردیف های مناسب با آن تهیه و به صورت ردیف ستاره دار در انتهای گروه مربوط در جدول شماره دو اضافه می گردد.

4. در صورتی که برای اقلامی از ردیف های پایه، ردیفی جهت محاسبه مصالح پای کار آن در ردیف های این فصل درج نشده باشد، صرفا برای مصالح معین شده در جدول شماره یک این پیوست و با اعمال ضرایب متوسط درج شده، به بهای واحد ردیف های فصل مربوط، بهای واحد مصالح پای کار تعیین می شود.

5. هنگام تهیه صورت وضعیت موقت، مقدار مصالح پای کار، اندازه گیری و با مهندس ناظر صورتجلسه می شود و برای تقویت بنیه مالی پیمانکار، 70 درصد بهای مصالح پای کار و هزینه حمل بدون اعمال ضریب 0.7 (برای مصالحی که مشمول هزینه حمل مازاد می شوند)، و حسب مورد با احتساب ضریب منطقه ای، ضریب بالاسری و ضریب پیشنهادی جزء پیمانکار (تغییر ضریب پیشنهادی جزء به کل تابع ضوابط مربوط)، در صورت وضعیت ها منظور می شود.

6. تمام مصالح پای کار، پس از منظور شدن در صورت وضعیت، متعلق به کارفرماست و پیمانکار حق خارج کردن آن ها را از محوطه کارگاه ندارد.

7. مسوولیت حفظ و نگهداری مصالح پای کار به منظور حفظ کیفیت و کمیت آن ها، در مدت پیمان، به عهده پیمانکار است و پیمانکار باید آن ها را در محل مناسبی که در مقابل عوامل جوی و سایر عوامل مصون باشد، انبار کند.

8. نرخ مصالح حاصل از جدول های شماره یک و دو این پیوست، تنها برای محاسبه بهای مصالح پای کار در صورت وضعیت های موقت در نظرگرفته شده است، و قابل استفاده یا استناد در سایر موارد نیست.

9. در آخرین صورت وضعیت موقت پس از تحویل موقت، و صورت وضعیت قطعی، نباید هیچ نوع مصالح پای کار منظور شود. مصالح مازاد بر مصرف که در کارگاه باقی مانده و متعلق به پیمانکار است، باید توسط پیمانکار از کارگاه خارج شود.

پیوست یک مصالح پای کار

توضیح: به منظور محاسبه بهای واحد مصالح پای کار مطابق بند 4 این پیوست، در صورت پیش بینی مصالح مورد نظر در چند ردیف، ردیفی که دارای کمترین بهای واحد باشد ملاک عمل، جهت محاسبه بهای واحد مصالح پای کار مربوط با اعمال ضریب مندرج در جدول شماره یک می باشد.

1. ضریب طبقات: قیمت های درج شده در این فهرست بها، برای انجام کار در طبقه همکف و زیر همکف در نظر گرفته شده است، و چنانچه کار در طبقات بالاتر از همکف و پایین تر از طبقه زیر همکف انجام شود، بابت هزینه حمل مصالح به طبقات یاد شده و افت مصالح ناشی از حمل آن به طبقات و همچنین سختی اجرای کار، ضریب طبقات به شرح زیر تعیین و در برآورد هزینه اجرای عملیات، منظور می شود.

1-1. سطح زیر بنای هر طبقه بالاتر از طبقه همکف، به طور مجزا بر اساس نقشه های مصو ب تعیین شده و سطح زیربنای اولین طبقه بالاتر از طبقه همکف، در ضریب 1، سطح زیربنای دومین طبقه بالاتر از طبقه همکف، در ضریب 2، سطح زیربنای سومین طبقه بالاتر از طبقه همکف، در ضریب 3 و به همین ترتیب، سطح زیربنای طبقه nام بالاتر از طبقه همکف، در ضریب n، ضرب می شود.

2-1. سطح زیربنای هر طبقه پایین تر از طبقه زیر همکف، به طور مجزا بر اساس نقشه های مصوب تعیین شده و سطح زیربنای اولین طبقه پایین تر از طبقه زیر همکف، در ضریب 1، سطح زیربنای دومین طبقه پایین تر از طبقه زیر همکف، در ضریب 2، سطح زیربنای سومین طبقه پایین تر از طبقه زیر همکف، در ضریب 3 و به همین ترتیب، سطح زیربنای طبقه mام پایین تر از طبقه زیر همکف، در ضریب m، ضرب می شود.

3-1. ضریب طبقات P که از رابطه زیر به دست می آید، ضریبی است که به طور جداگانه برای هر ساختمان (به استثنای اقلام کار مربوط به محوطه سازی) محاسبه و به تمام اقلام کار ساختمان مربوط، اعمال می شود.

4-1. چنانچه در حین اجرای کار تعداد طبقات و مساحت آن ها تغییر کند و این تغییرات به اجرا در آید فرمول مربوط یکبار دیگر بر اساس ضریب حاصل از این تغییرات محاسبه و در آخرین صورت وضعیت اعمال می شود، مشروط بر اینکه در برآورد انجام شده ضریب p پیش بینی شده باشد. چنانچه نقشه های اجرایی به گونه ای باشد که نباید ضریب p در برآورد محاسبه شود ولی در حین اجرای کار و تغییر نقشه، استحقاق دریافت ضریب p را پیدا نماید این ضریب محاسبه و در صورت وضعیت ها اعمال می شود.

پیوست دو ضریب طبقات

تبصره 1) در صورتی که وضعیت زمین طوری باشد که ساختمان بیش از یک همکف در جهات مختلف داشته باشد، طبقه همکف اصلی که در نقشه های اولیه مشخص شده، ملاک محاسبه ضریب طبقات قرار می گیرد.

تبصره 2) منظور از کارهای محوطه سازی، عبارت است از تمام عملیات ساختمانی یا تاسیسات مکانیکی و برقی که در خارج از ساختمان انجام شود.

تبصره 3) ضریب طبقات که به طور جداگانه برای هر یک از ساختمان های مشمول تعیین می شود، به تمام اقلام کار همان ساختمان به استثنای مصالح پای کار، تعلق می گیرد و از اولین صورت وضعیت منظور می شود.

تبصره 4) ضریب طبقات با چهار رقم اعشار در محاسبات در نظر گرفته می شود، چنانچه رقم پنجم بعد از ممیز کمتر از 5 باشد، حذف و اگر 5 و یا بیشتر باشد، یک واحد به رقم چهارم بعد از ممیز اضافه می شود.

مثال: ضریب طبقات برای یک ساختمان با مشخصات زیر، که دارای سه طبقه پایین تر از طبقه زیر همکف و یازده طبقه بالاتر از طبقه همکف است، به شرح زیر محاسبه می شود.

– سطح زیربنای سه طبقه پایین تر از طبقه زیر همکف، هر طبقه 400 متر مربع، جمعاً 1200 متر مربع.

– سطح زیربنای طبقه زیر همکف (B0)=400 متر مربع

– سطح زیربنای طبقه همکف (F0)= 600 متر مربع

– سطح زیربنای اولین تا دهمین طبقه بالاتر از طبقه همکف، هر طبقه 500 متر مربع، جمعاً 5000 متر مربع.

– سطح زیربنای طبقه یازدهم= 400 متر مربع

– سطح کل زیربنا که جمعا 7600 متر مربع می شود: (S)=400+5000+600+400+1200

پیوست دوم ضریب طبقات

هزینه بالاسری، به طور کلی به هزینه بالاسری عمومی و هزینه بالاسری کار، به شرح زیر تفکیک می شود.

1. هزینه بالاسری

این هزینه از نوع هزینه هایی است که نمی توان آنها را به کار مشخصی مربوط کرد، مانند هزینه های درج شده در زیر:

1-1. هزینه دستمزد نیروی انسانی دفتر مرکزی، شامل نیروی انسانی مدیریت شرکت، دفتر فنی، امور اداری و مالی، تدارکات و خدمات.

2-1. هزینه بیمه های عمومی و حق بیمه کارکنان دفتر مرکزی (سهم کارفرما)، به انضمام هزینه بیمه بیکاری کارکنان دفتر مرکزی.

3-1. هزینه وسایل نقلیه دفتر مرکزی و هزینه های ایاب و ذهاب که توسط کارمندان یا مدیران، با وسایل نقلیه عمومی انجام می شود.

4-1. هزینه سرمایه گذاری یا اجاره محل دفتر مرکزی.

5-1. هزینه نگهداری دفتر مرکزی.

6-1. هزینه استهلاک وسایل دفتری دفتر مرکزی.

7-1. هزینه آب، برق، و سوخت دفتر مرکزی.

8-1. هزینه مخابرات و پست دفتر مرکزی.

9-1. هزینه پذیرایی و آبدارخانه دفتر مرکزی.

10-1. هزینه لوازم التحریر و ملزومات دفتر مرکزی.

11-1. هزینه فتوکپی و چاپ نقشه در دفتر مرکزی.

12-1. هزینه تهیه اسناد، برای شرکت در مناقصه ها.

13-1. هزینه ضمانت نامه شرکت در مناقصه ها.

14-1. هزینه های متفرقه، شامل هزینه های حقوقی و قضایی، نشریات ، عضویت در مجامع ، و مانند آنها.

15-1. هزینه عوارض شهرداری برای دفتر مرکزی.

16-1. هزینه سرمایه گذاری یا اجاره و هزینه های نگهداری و بهره برداری از انبار مرکزی.

17-1. هزینه دستگاه ها و تجهیزات رایانه ای دفتر مرکزی.

2. هزینه بالاسری کار

این هزینه، از نوع هزینه هایی است که می توان آن را به کار مشخصی مربوط کرد، مانند هزینه های درج شده در زیر:

1-2. هزینه های سرمایه گذاری که شامل موارد زیر است:

1-1-2. هزینه تنخواه در گردش پیمانکار، با توجه به وجوه پیش پرداخت که نزد پیمانکار است.

2-1-2. هزینه ناشی از وجوه نقدی آن قسمت از حسن انجام کار که نزد کار فرماست.

2-2. هزینه ضمانت نامه ها، که شامل موارد زیر است:

1-2-2. هزینه ضمانت نامه انجام تعهدات.

2-2-2. هزینه ضمانت نامه پیش پرداخت.

3-2-2. هزینه ضمانت نامه وجوه حسن اجرای کار.

3-2. هزینه مالیات.

4-2. سود پیمانکار.

5-2. هزینه های مستمر کارگاه، که شامل موارد زیر است:

1-5-2. هزینه دستمزد نیروی انسانی سرپرستی عمومی کارگاه، دفتر فنی، اداری، مالی و تدارکات، کمپ و کانتین و خدمات. همچنین، هزینه دستمزد سایر عوامل کارگاه که در قیمت ردیف های فهرست بها و هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور نشده است.

2-5-2. هزینه نیروی انسانی خدماتی که در اختیار کارفرما و مهندس مشاور برای بازرسی و آزمایش قرار می گیرد.

3-5-2. هزینه سفر مدیران و کارکنان دفتر مرکزی به کارگاه و سایر نقاط، برای کار مربوط.

4-5-2. هزینه تهیه نسخه های اضافی اسناد و مدارک پیمان.

5-5-2. هزینه غذای کارکنان و کارمندان پیمانکار.

6-5-2. هزینه پذیرایی کارگاه.

7-5-2. هزینه های پست، مخابرات، ارتباطات، سفر مسوولان کارگاه و هزینه های متفرقه.

8-5-2. هزینه تامین وسیله نقلیه برای تدارکات کارگاه.

9-5-2. هزینه فتوکپی، چاپ، لوازم التحریر و ملزومات.

10-50-2. هزینه آزمایش های پیمانکار.

6-2. هزینه های تهیه مدارک فنی و تحویل کار.

1-6-2. هزینه های تهیه عکس و فیلم.

2-6-2. هزینه تهیه نقشه های کارگاهی (Shop drawings)، در حد نیاز کار.

3-6-2. هزینه تهیه نقشه های چون ساخت (As built Drawings).

4-6-2. هزینه های برنامه ریزی و کنترل پروژه.

5-6-2. هزینه های نگهداری عملیات انجام شده تا زمان تحویل موقت.

6-6-2. هزینه های مربوط به امور تحویل موقت و تحویل قطعی.

توضیح 1) هزینه دستمزد نیروی انسانی شاغل در تعمیرگاه ماشین آلات جزو هزینه ساعتی ماشین آلات پیش بینی شده است و از این بابت هزینه ای در هزینه های بالاسری منظور نشده است.

توضیح 2) در طرح های تملک دارایی های سرمایه ای، چون هزینه های بیمه سهم کارفرما، بیمه بیکاری نیروی انسانی کارگاه، مالیات بر ارزش افزوده و همچنین هزینه عوارض شهرداری (برای پیمان های مشمول)، توسط دستگاه های اجرایی از محل اعتبار طرح پرداخت می شود، هزینه ای از بابت آن ها در هزینه های بالاسری منظور نشده است.

این دستورالعمل، به صورت عمومی و برای استفاده در رشته های مختلف تهیه شده است، از این رو، در کارهای مربوط به هر رشته، باید به تناسب ماهیت و نیاز آن کار، مفاد این دستورالعمل مورد استفاده قرار گیرد.

1. تعاریف

1-1. تجهیز کارگاه، عبارت از عملیات، اقدام ها و تدارکاتی است که باید به صورت موقت برای دوره اجرا انجام شود، تا آغاز و انجام دادن عملیات موضوع پیمان، طبق اسناد و مدارک پیمان، میسر شود.

2-1. ساختمان های پشتیبانی، به ساختمانی گفته می شود که برای پشتیبانی عملیات اجرایی، مورد بهره برداری قرار می گیرند، مانند کارگاه های سر پوشیده، شامل کارگاه های تاسیساتی، آهنگری، نجاری، آرماتوربندی، باطری سازی، صافکاری، نقاشی، ساخت قطعات پیش ساخته و مانند آن، تعمیرگاه های سرپوشیده ماشین آلات، انبارهای سرپوشیده، انبار مواد منفجره، آزمایشگاه پیمانکار، اتاق محل ترانسفورماتورها و مولدهای برق، ایستگاه سوخت رسانی و…

3-1. ساختمان های عمومی، به ساختمانی گفته می شود که برای افراد مستقر در کارگاه و سرویس دادن به آن ها، مورد استفاده قرار گیرد، مانند دفاتر کار، نمازخانه، مهمانسرا، ساختمان های مسکونی، غذاخوری، آشپزخانه، نانوایی، فروشگاه، درمانگاه، رختشویخانه، تلفنخانه، پارکینگ های سرپوشیده.

4-1. محوطه سازی، شامل خیابان بندی، سیستم جمع آوری و دفع آب های سطحی و فاضلاب، ایجاد خاکریز و کانال های هدایت آ ب و تمهیدات دیگر برای حفاظت کارگاه در مقابل سیل، فضای سبز، انبارهای روباز، زمین های ورزشی، پارکینگ های روباز، حصارکشی، تامین روشنایی محوطه، تامین تجهیزات ایمنی و حفاظت و کارهای مشابه است.

5-1. منظور از ورودی کارگاه، محل یا محل هایی از کارگاه است که در آن، آب، برق، گاز و مخابرات مورد نیاز اجرای کار، از سوی کارفرما تامین و تحویل پیمانکار می شود. مشخصات ورودی کارگاه برای تامین هر یک از نیازهای پیشگفته، در شرایط خصوصی پیمان تعیین می شود.

6-1. انبار کارگاه، محل یا محل هایی از کارگاه است که با توجه به طرح جانمایی تجهیز کارگاه، برای نگهداری و حفاظت مصالح و تجهیزات با رعایت دستورالعمل های مربوط ، از آن ها استفاده می شود.

7-1. راه دسترسی، راهی است که یکی از راه های موجود کشور را به کارگاه متصل کند.

8-1. راه های سرویس، راه هایی هستند که برای دستیابی به محل اجرای عملیات، احداث شود.

9-1. راه های ارتباطی، راه هایی هستند که معادن مصالح، منابع آب، محل قرضه، انبار مواد منفجره و مانند آن را، به طور مستقیم یا با واسطه راه های دیگر، به محل اجرای عملیات متصل می کنند.

10-1. راه انحرافی، راهی است، که برای تامین تردد وسایل نقلیه عمومی که قبلا” از مسیر موجود انجام می شد، اما به علت انجام عملیات موضوع پیمان قطع شده است، احداث شود.

11-1. منظور از تامین در شرح ردیف های تجهیز و برچیدن کارگاه، فراهم کردن ساختمان ها، تاسیسات و ماشین آلات، به روش احداث یا کارگاه یا در اختیار گرفتن آن ها از امکانات موجود درمحل، به صورت خریدخدمت یا اجاره و اقدام های مربوط به نگهداری و بهره برداری از آن ها می باشد.

12-1. برچیدن کارگاه، عبارت از جمع آوری مصالح، تاسیسات و ساختمان های موقت، خارج کردن مصالح، تجهیزات، ماشین آلات و دیگر تدارکات پیمانکار از کارگاه، تسطیح، تمیز کردن و در صورت لزوم به شکل اول برگرداندن زمین ها و محل های تحویلی کارفرما، طبق نظر کارفرماست.

2. روش تهیه برآورد

1-2. مهندس مشاور یا واحد تهیه کننده برآورد، باید با توجه به شرایط و نیاز هر کار و همچنین، روش انتخاب شده برای اجرای آن، اقتصادی ترین روش برای تجهیز کارگاه را تعیین و بر مبنای آن، هزینه های مربوط را طبق ردیف های پیش بینی شده در فهرست تجهیز و برچیدن کارگاه این پیوست، بر حسب قیمت های محل اجرای عملیات و با منظور نمودن هزینه های بالاسری به صورت مقطوع برآورد کرده و در برابر ردیف های مورد نظر، درج کند و چنانچه مشخصات ویژه ای برای تجهیز و برچیدن کارگاه لازم باشد، آن را در اسناد مناقصه و پیمان، پیش بینی کند. تجهیز کارگاه، صرفا بر اساس ردیف های مندرج در این پیوست و جدول، برآورد و پرداخت می شود و اضافه کردن ردیف با هر عنوان از جمله ستاره دار مجاز نمی باشد.

برای ساختمان هایی که احداث می شود، ارزش مصالح بازیافتی، از هزینه احداث کسر شده و حاصل، به عنوان برآورد آن ها منظور می شود. در مورد ساختمان های پیش ساخته، مانند کاروان ها و قطعات پیش ساخته ساختمان ها، مانند قاب های فلزی، هزینه حمل و نصب، استهلاک و سرمایه گذاری آن ها، در طول اجرای کار محاسبه شده و جزو برآورد هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور می شود. در پیمان هایی که از چند رشته فهرست بهای واحد استفاده می شود، تنها یک فهرست تجهیز و برچیدن کارگاه برای کل کار تهیه می شود.

2-2. ساختمان ها، تاسیسات و راه هایی که در برآورد هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه منظور می شود، به صورت موقت و برای دوره اجرا در نظر گرفته می شود. به منظور تقلیل هزینه های تجهیز کارگاه، با اولویت دادن به اجرای تاسیسات جنبی یا زیربنایی که در طرح برای دوره بهره برداری پیش بینی شده است و در دوره اجرا نیاز خواهد بود، از تاسیسات یاد شده به عنوان تجهیز کارگاه استفاده شود و این موضوع در اسناد و مدارک پیمان درج شود. در این حالت هزینه آن ها با استفاده از فهرست های بهای واحد رشته مربوط محاسبه و در برآورد هزینه اجرای کار منظور می شود. چنانچه برای تامین آب، برق، گاز، مخابرات و راه های کارگاه یا تامین ساختمان های مسکونی، اداری، پشتیبانی و عمومی یا سایر موارد، از تاسیسات جنبی یا زیربنایی که برای دوران بهره برداری از طرح پیش بینی می شود استفاده شود، با توجه به اینکه هزینه آن ها در ردیف های فصل های مربوط پیش بینی شده است، هزینه ای برای ایجاد تاسیسات یاد شده در تجهیز و برچیدن کارگاه منظور نمی شود.

تبصره) در پیمان هایی که مشمول خاتمه یا فسخ می شوند، ارزش مصالح بازیافتی ساختمان های احداث شده تا زمان خاتمه یا فسخ، با توجه به میزان تجهیز انجام شده و سایر شرایط مربوط، بین کارفرما و پیمانکار توافق می شود.

3-2. نحوه تامین آب، برق، گاز و مخابرات کارگاه در دوره اجرا، باید در شرایط خصوصی پیمان، مشخص شود. چنانچه برای انتقال آب، برق، گاز و برقراری ارتباط مخابراتی، از شبکه سراسری یا محلی تا ورودی کارگاه، لوله کشی، کانال کشی و کابل کشی، برای دوره اجرا لازم باشد، باید چگونگی انجام دادن آن در شرایط خصوصی پیمان، پیش بینی شود.

4-2. چنانچه کارفرما در نظر داشته باشد تدارک برق رسانی تا ورودی کارگاه را به عهده بگیرد، که کارهای آن، شامل نصب ترانسفورماتور و متعلقات آن، کابل کشی از برق شبکه تا ورودی کارگاه، پرداخت تعرفه های ثابت برق (دیماند) و هزینه های انشعاب و اشتراک برق و سایر کارهای مشابه است، تعهدات کارفرما در این زمینه، به طور مشخص در شرایط خصوصی پیمان درج می شود و هزینه ای از این بابت در تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور نمی شود. چنانچه تدارک برق رسانی تا ورودی کارگاه به عهده کارفرما نباشد، هزینه آن برآورد و پس از کسر هزینه های قابل برگشت در پایان کار، باقیمانده جزو هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه پیش بینی می شود.

5-2.. در صورتی که کارفرما در نظر دارد تامین آب رسانی تا ورودی کارگاه یا احداث چاه آب را به عهده بگیرد، در حالت استفاده از شبکه عمومی آب که کارهای آن ، شامل اجرای خط انتقال آب از شبکه تا ورودی کارگاه، پرداخت هزینه های اشتراک و انشعاب آب و سایر کارهای مشابه است، یا احداث چاه عمیق یا نیمه عمیق و پرداخت هزینه های برداشت آب، تعهدات کارفرما در این زمینه، در اسناد و مدارک پیمان درج می شود و هزینه ای از این بابت در تجهیز و برچیدن کارگاه منظور نمی شود. چنانچه تدارک آبرسانی تا ورودی کارگاه یا احداث چاه آب، به عهده کارفرما نباشد، هزینه آن پس از کسر هزینه های قابل برگشت در پایان کار، جزو هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور می شود.

6-2. چنانچه برای دسترسی به کارگاه در دوره اجرا نیاز به راه دسترسی باشد، باید چگونگی احداث آن در شرایط خصوص ی پیمان پیش بینی شود. در صورتی که بر اساس اسناد و مدارک پیمان احداث راه دسترسی به عهده کارفرما باشد، هزینه ای از این بابت در ردیف های تجهیز و برچیدن کارگاه منظور نمی شود. در حالتی که احداث راه دسترسی به عهده کارفرما نباشد، هزینه آن با استفاده از فهرست بهای واحد پایه رشته راه، راه آهن و بان فرودگاه محاسبه و به صورت مقطوع در برآورد هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه پیش بینی می شود.

7-2. با وجود این که طبق شرایط عمومی پیمان، تامین زمین برای تجهیز کارگاه به عهده کارفرماست، چنانچه کارفرما در نظر داشته باشد تمام یا قسمتی از زمین تجهیز کارگاه توسط پیمانکار تامین شود، باید تامین زمین از سوی پیمانکار را در شرایط خصوصی پیمان پیش بینی کرده و هزینه اجاره آن را جزو برآورد هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور کند.

8-2. به استثنای تعهداتی که در این فهرست بها و شرایط عمومی پیمان در مورد تجهیز کارگاه به عهده کارفرماست، هر نوع تسهیلات دیگری که کارفرما در نظر دارد برای تجهیز کارگاه در اختیار پیمانکار قراردهد، باید آن را در شرایط خصوصی پیمان پیش بینی کند.

9-2. هزینه تجهیز کارگاه هایی مانند تاسیسات، آهنگری، نجاری، آرماتوربندی و ساخت قطعات پیش ساخته، در بهای واحد ردیف های فصل های مربوط، محاسبه شده است و از این بابت، در ردیف های تجهیز و برچیدن کارگاه، هزینه ای منظور نمی شود.

10-2. هزینه تجهیز تعمیرگاه های ماشین آلات در هزینه ساعتی ماشین آلات، در ردیف های فصل های مربوط در نظر گرفته شده است و از این بابت، هزینه ای در ردیف های تجهیز و برچیدن کارگاه منظور نمی شود.

11-2. هزینه آب و برق مصرفی برای اجرای کار، در بهای واحد ردیف ها در فصل های مربوط، محاسبه شده است و از این بابت، هزینه ای در ردیف های تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور نمی شود.

12-2. هزینه غذای کارمندان پیمانکار در کارگاه، در هزینه بالاسری (هزینه های مستمر کارگاه) پیش بینی شده است. در کارهایی که لازم است پیمانکار هزینه یا کمک هزینه هایی برای تامین غذای کارگران پرداخت کند، این هزینه جزو هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه منظور می شود.

13-2. در کارهایی که تامین غذای کارمندان کارفرما، مهندس مشاور و آزمایشگاه، در کارگاه ضروری است، شمار استفاده کننده از غذا، در شرایط خصوصی پیمان تعیین می شود. و هزینه آن به طور مقطوع برآورد می شود و جزو هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور می شود.

14-2. پیش بینی هزینه تامین وسیله نقلیه مورد نیاز کارفرما، مهندس مشاور و آزمایشگاه توسط پیمانکار، در برآورد هزینه اجرای کار مجاز نیست.

15-2. هزینه راه های انحرافی، جزو ردیف های تجهیز و برچیدن کارگاه منظور نمی شود. حجم عملیات مربوط به راه های انحرافی، بر اساس فهرست بهای پایه رشته راه، راه آهن و بان فرودگاه، محاسبه شده و مقادیر آن در فهرست بها و مقادیر کار، منظور و برآورد می شود.

16-2. نقشه و مشخصات ساختمان های دفاتر و محل سکونت کارکنان کارفرما، مهندس مشاور و آزمایشگاه، در اسناد مناقصه درج شده، هزینه اجرای آن ها، با توجه به نقشه های اجرایی و مشخصات تعیین شده و به صورت مقطوع برآورد می شود.

17-2. جمع مبالغ مقطوع هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، بدون احتساب هزینه های مربوط به ردیف های 420301 تا 420303 و 421001 تا 421104 و 420104، فهرست تجهیز و برچیدن کارگاه، (که خود این ردیف ها نیز باید به صورت مقطوع منظور شود) نباید از میزان تعیین شده در زیر بیشتر شود. در صورتی که در موارد استثنایی، این هزینه از حد تعیین شده، بیشتر باشد، هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، باید قبل از انجام مناقصه یا ارجاع کار به صورت ترک مناقصه، به تصویب شورای عالی فنی برسد.

1-17-2. کارهای مربوط به فهرست های پایه رشته ابنیه، تاسیسات مکانیکی، تاسیسات برقی، راه، راه آهن و باند فرودگاه، راهداری، آبرسانی روستایی، آبخیزداری و منابع طبیعی، خطوط انتقال آب، شبکه توزیع آب و شبکه جمع آوری فاضلاب به میزان 4 درصد مبلغ برآورد هزینه اجرای کار بدون هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه.

2-17-2. کارهای مربوط به فهرست های پایه رشته آبیاری تحت فشار و آبیاری و زهکشی، به میزان 5 درصد مبلغ برآورد هزینه اجرای کار بدون هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه.

3-17-2. در کارهایی که برای برآورد هزینه اجرای آن ها بیش از یک رشته فهرست بها استفاده می شود، هر گاه حد مبلغ تجهیز و برچیدن کارگاه رشته های به کار رفته که طبق بندهای 1-17-2 و 2-17-2، تعیین می شود، یکسان نباشد، عددی بین 4 درصد تا 5 درصد به تناسب مبلغ برآورد مربوط به هریک از رشته ها محاسبه می شود.

3. شرایط کلی

1-3. پیمانکار موظف است بی درنگ پس از تحویل کارگاه، با توجه به فهرست تعیین شده برای تجهیز، طرح جانمایی تجهیز کارگاه را تهیه کرده و پس از تایید مهندس مشاور، آن را مبنای تجهیز کارگاه قرار دهد.

2-3. کارفرما با توجه به روش پیش بینی شده در اسناد و مدارک پیمان برای تامین آب، برق ، گاز و مخابرات، پیمانکار را به دستگاه های اجرایی و سازمان های دولتی برای گرفتن انشعاب آب، برق، گاز و تلفن و یا گرفتن مجوز احداث چاه عمیق یا نیمه عمیق و موارد مشابه، برای استفاده موقت در دوره ساختمان، معرفی می کند.

3-3. پیمانکار موظف است عملیات تجهیز کارگاه را، در مدت زمان تعیین شده برای تجهیز کارگاه و همچنین شرایط منطقه، در حد متعارف به انجام برساند. در مواردی که مشخصات فنی اجرایی ویژه ای، برای عملیات تجهیز و برچیدن کارگاه در اسناد و مدارک پیمان درج شده باشد، پیمانکار ملزم به رعایت آن است.

4-3. تعهدات کارفرما در زمینه تجهیز و برچیدن کارگاه، در حدی که در اسناد و مدارک پیمان پیش بینی شده است، انجام می شود. تجهیز مازاد بر موارد یا مبالغ پیش بینی شده در پیمان که مورد نیاز انجام کار است، به هزینه پیمانکار است و پرداخت اضافی از این بابت، انجام نمی شود. چنانچه طبق شرایط عمومی پیمان، مبلغ پیمان افزایش پیدا کند، مبلغ مقطوع تجهیز و برچیدن کارگاه تغییر نمی کند و هزینه تجهیز اضافی، تنها برای قیمت جدید (موضوع تبصره بند 2 دستورالعمل نحوه استفاده از قیمت های پایه در تعیین قیمت جدید)، قابل پرداخت است.

5-3. هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، در صورت تامین هر یک از ردیف های تجهیز و برچیدن کارگاه، با توجه به مفاد بند 4، تا سقف مبلغ پیش بینی شده در ردیف های مربوط، پرداخت می شود.

6-3. پیمانکار، موظف است به هزینه خود، ساختمان ها و تاسیسات موقت کارگاه را که برای تجهیز کارگاه احداث می کند، در برابر حوادث اتفاقی، مانند آتش سوزی و سیل، بیمه کند.

7-3. ساختمان ها و تاسیسات مربوط به تجهیز کارگاه که در زمین های تحویلی کارفرما احداث شده است، باید پس از انجام کار برچیده شوند. تجهیزات، و مصالح بازیافتی تجهیز کارگاه (به استثنای تجهیز انجام شده توسط کارفرما)، متعلق به پیمانکار است. به جز ساختمان ها و قطعات پیش ساخته، چنانچه ساختمان ها و تاسیسات تجهیز کارگاه که توسط پیمانکار در زمین کارفرما احداث شده است، مورد نیاز کارفرما باشد، بهای مصالح بازیافتی آن ها، بر اساس نرخ متعارف روز با توافق دو طرف تعیین و با پرداخت وجه آن به پیمانکار، ساختمان ها و تاسیسات یاد شده، به کارفرما واگذار می شود.

4. نحوه پرداخت

1-4. هزینه هر یک از ردیف های تجهیز و برچیدن کارگاه، به تناسب پیشرفت عملیات مربوط به همان ردیف تجهیز و برچیدن کارگاه، محاسبه شده و در صورت وضعیت ها درج می شود.

تبصره ) هزینه ردیف هایی که تامین آن ها به صورت خرید خدمت یا اجاره انجام می شود، چنانچه مربوط به بخشی از کار باشد، به تناسب پیشرفت آن بخش از کار محاسبه می شود و در صورتی که به کل کار مربوط شود، به تناسب پیشرفت عملیات موضوع پیمان، محاسبه و پرداخت می شود.

2-4. هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، پس از احتساب تخفیف یا اضافه پیشنهادی پیمانکار، در صورت وضعیت ها منظور می شود.

3-4. هزینه برچیدن کارگاه، پس از اتمام عملیات و برچیدن کارگاه، در صورت وضعیت منظور و پرداخت می شود.

4-4. در پروژه های با برآورد هزینه اجرای کمتر از 50 میلیارد ریال، در صورت درخواست واحد تهیه کننده برآورد و یا مهندس مشاور، قبل از برگزاری مناقصه و تایید کارفرما، هزینه های مربوط به مهندس مشاور در ردیف های 420301 تا 420304، درج نمی شود و در این حالت بر اساس ضوابط بخشنامه نظارت کارگاهی، هزینه های مربوط، جداگانه به مشاور پرداخت می شود.

اگر در چارچوب موضوع پیمان، کارهای جدیدی به پیمانکار ابلاغ شود، برای تعیین قیمت آن ها به شرح زیر عمل می شود:

1. چنانچه در فهرست بها و مقادیر منضم به پیمان (برآورد هزینه اجرای کار) برای کار جدید ابلاغی، قیمت واحد یا مقدار پیش بینی نشده باشد برای تعیین قیمت جدید مطابق بند ج ماده 29 شرایط عمومی پیمان عمل می شود.

2. در صورتی که برای کار جدید ابلاغی در فهرست بها و مقادیر منضم به پیمان قیمت واحد و مقدار پیش بینی شده باشد و یا روش تعیین قیمت واحد آن در مقدمه فصل ها تصریح شده باشد، برای پرداخت قیمت جدید عیناً از همان قیمت با اعمال تمام ضریب های مندرج در پیمان (مانند هزینه های بالاسری مربوط، ضریب پیشنهادی پیمانکار و برحسب مورد سایر ضریب های مربوط) استفاده می شود و حداکثر جمع مبلغ مربوط به این ردیف ها با در نظر گرفتن افزایش مقادیر کار مطابق بند الف ماده 29 شرایط عمومی پیمان تا 25 درصد مبلغ اولیه پیمان است.

تبصره) چنانچه برای اجرای کارهای موضوع این پیوست، تجهیزات جدید و در نتیجه تجهیز کارگاه اضافی نسبت به تجهیز کارگاه پیش بینی شده در اسناد و مدارک پیمان نیاز باشد، در مورد اقلام اضافی تجهیز و هزینه آن ها، با پیمانکار توافق می شود. مبلغ تجهیز و برچیدن اضافی، حداکثر تا 25 درصد مبلغ مقطوع تجهیز و برچیدن کارگاه پیمان می تواند توافق شود.