یو پی اس آسانسور

یو پی اس آسانسور علاوه بر تامین انرژی و برق اضطراری آسانسور و سایر دستگاه های اکترونیکی می تواند در زمان نوسانات و نویزهای برق که ممکن است در خود سیستم داخلی و حتی در ورودی برق شهری باشد محافظت کرده و باعث افزایش طول عمر آسانسور و متصلات آن و یا سایر دستگاه های الکترونیکی شود.

آسانسور (به فرانسوی: ascenseur) یا بالابَر (برای حمل بار) یا آسان‌بَر (برای حمل انسان)، اتاقک متحرکی است که به وسیلهٔ آن از طبقه‌ای به طبقات بالا روند یا از طبقهٔ بالا به پایین فرود آیند. به عبارت دیگر آسانسور یکی از تجهیزات حمل و نقل عمودی است که جابجایی مردم یا کالا بین طبقات را تسهیل می‌بخشد. آسانسورها عموماً به کمک موتورهای الکتریکی باعث حرکت عمودی کابین می‌شوند. این موتورها با کمک کابل‌های کشش و سیستم متقابل وزن؛ مانند یک بالابر معمولی کار جابجایی را انجام می‌دهند، یا با پمپ هیدرولیک میزان مایعات را برای بالا بردن در یک پیستون استوانه‌ایِ جک مانند تزریق و کنترل می‌کنند.

موارد استفاده از اسانسور:

آسانسور همیشه باید کار کند. چه وقتی که برق وجود داشته باشد چه وقتی که برق شهری قطع شده باشد. در هر زمان آنها باید بصورت عادی و بدون وقفه در حال کار باشند، زیرا حمل و نقل های باری و انسانی را از طریق آن ها صورت می گیرد.

معمولا همه ساختمان ها و برج ها، مجتمع های تجاری، کارخانجات و … دارای آسانسور برای حمل و نقل افراد و بار هستند.

به طور معمول در ساختمان های بالای 2 الی 3 طبقه باید آسانسور نصب شود ولی در حال حاضر به دلیل مشکلاتی که پله ها برای افراد ایجاد میکنند و بسیاری از افراد دچار آرتروز هستند خیلی از ساختمان های 2 طبقه هم دارای آسانسور می باشند.

پس به شدت ضروری و مهم است که هم تجهیزات آسانسور و بالابر درست بوده و در ساعات مختلف همه بتوانند از آن بصورت بهینه استفاده بکنند.

 آسانسور

برق اضطراری آسانسور:

همانطور که می دانید روش سنتی و متداول امروزی برای به حرکت در آوردن کابین در هنگام قطع برق، باز کردن ترمز مکانیکی آسانسور توسط اهرم و گرداندن چرخ دستی (hand wheel) با رعایت احتیاط های لازم می باشد.اما در قرن بیست و یکم که تکنولوژی پیشرفت قابل ملاحظه ای کرده است و ابزار و سیستم های کمکی مناسبی در همه ی زمینه ها طراحی و ساخته شده است، بهتر نیست که به جای دست و پنجه نرم کردن با شرایط پر دغدغه از تکنولوژی بهره گرفت.

سیستم های نجات اضطراری طوری طراحی شده اند که قطع برق را تشخیص داده و با پخش پیغام هایی موجب آرامش گردیده و با رعایت نکات ایمنی، آسانسور را به حرکت در می آورد و به راستای طبقه رسانده و درب را باز می کند تا افراد از داخل کابین آزاد شوند.

یو پی اس  حتما بخوانید : یو پی اس (UPS)

سیستم های نجات اضطراری

این سیستم در کنار تابلو فرمان هنگام قطع برق، کنترل موتور و ترمز مکانیکی و درب آسانسور را در دست گرفته و فرامین لازم را صادر می نماید .

بعد از قرارگیری و نصب این سیستم در آسانسور به کمک تغذیه باطری ولتاژ مدار ایمنی تامین شده و پس از اطمینان از بسته بودن درب کابین فرمان باز شدن ترمز را صادر و تغذیه ی لازم را برای حرکت موتور با سرعت کند تولید می نماید. در این مرحله برای مدت زمان کوتاهی هر دو جهت حرکت تست می گردد و جهتی را که جریان کمتری نیاز دارد انتخاب نموده و به حرکت ادامه می دهد تا به راستای طبقه برسد. با فعال شدن سنسور توقف، فرمان بسته شدن ترمز صادر می گردد و بعد از توقف کامل فرمان های لازم جهت باز شدن در کابین منتقل می شود.

یو پی اس آسانسور

مشکلات ناشی از قطع برق در آسانسور:

موقعی که برق ساختمان قطع شد یا برای چند دقیق و یا برای چند ساعت آسانسور و بالابر از کار می افتد و این زمانی ممکن است اتفاق بافتد که افراد داخل آن حضور و از آن استفاده کنند و در این شرایط ممکن است آسانسور در بین طبقات گیر افتاده و محبوس شود.
ممکن است بین افراد کودک و افراد مسن حضور داشته باشند و حتی افرادی که دارای بیماری های قلبی و تنگی نفس که در این صورت خسارت های مالی و افراد از نظر روحی و جانی آسیب ببینند.

استفاده از یو پی اس اسانسور در هنگام قطع برق:

برای اینکه مشکلاتی که در بالا مطرح شد حل شود باید از منبع تغذیه بدون وقفه آسانسور یا یو پی اس آسانسور و بالابر (برق اضطراری آسانسور) استفاده کنیم و هر از چندگاهی از دستگاه آسانسور و متصلات به آن توسط افراد متخصص و فنی بازدید و نظارت شود تا در زمان نوسانات و قطع دائمی برق، آسانسور کار کرده و به فعالیت خود ادامه دهد.

یو پی اس علاوه بر تامین انرژی و برق اضطراری آسانسور و سایر دستگاه های اکترونیکی می تواند در زمان نوسانات و نویزهای برق که ممکن است در خود سیستم داخلی و حتی در ورودی برق شهری باشد محافظت کرده و باعث افزایش طول عمر آسانسور و متصلات آن و یا سایر دستگاه های الکترونیکی شود.

همچنین یو پی اس ها دارای باطری یو پی اس داخلی و باتری یو پی اس خارجی در صورتی که نیاز باشند میتوانند مجهز گردند. باطری ها می توانند برق تک فاز و 3 فاز آسانسور و هر دستگاه برقی تغذیه کنند و از بروز مشکلات احتمالی (قطع برق، از کار افتادن سیستم ها، نوسانات برق، نویزهای سیستم های داخلی، خرابی دستگاه های الکترونیکی) جلوگیری و محافظت کنند.

اسانسور    حتما بخوانید : سرویس و نگهداری آسانسور

دیگر مزایای یو پی اس ها

همچنین یوپی اس ها از ورود نوسانات و نویزهای موجود به سیستم ها را جلوگیری میکنند و آن ها را تصحیح می نمایند.

تعمیر یو پی اس ، نگهداری و پشتیبانی ups خیلی ارزان تر و به صرفه تر از تعمیرات آسانسور و بالابر و همچنین متحمل شدن خسارت های جانی و مالی است. با نصب یو پی اس می توانید از به وجود آمدن مشلاتی که در بالا ذکر شد جلوگیری کنید.

یو پی اس

برای آسانسور از یو پی اس استفاده کنیم یا ژنراتور؟

همانگونه که در مقدمه بیان گردید ژنراتورها با سوخت های فسیلی کارکرده و در هنگام قطع برق پس از حدود چند ثانیه وارد مدار می شوند. به دلیل ماهیت فیزیکی آنها نیاز به نگهداری مدوام، تانکر ذخیره سوخت و نیاز به فضایی جهت تعبیه این تانکر دارند و همینطور کار ژنراتورها توام با سر و صدا است. ژنراتورها هنگام قطع برق، موجب بروز وقفه می شوند ولی یو پی اس (UPS) هیچگونه وقفه ای را ایجاد نمی کند. بدلیل اینکه اساسا یو پی اس آسانسور بعنوان یک منبع تغذیه الکترونیکی است که وظیفه اصلی آن ، تامین برق بدون وقفه توان مورد نیاز بار مصرفی دستگاه در حال کار می باشد ، UPS بین برق شهر و دستگاه مصرف کننده قرار گرفته  وعلاوه بر تثبیت و تنظیم برق شبکه، مانع از نفوذ اثرات نویز و اختلالات شبکه برق به تجهیزات و دستگاه های مصرف کننده می گردد.

ژنراتورها:

داری یک موتور هستند که منبع ورودی انرژی مکانیکی است. از اینرو تغییر فرکانس ژنراتورها به دلیل تغییر سرعت موتور باعث به هم خوردن سنکرونیزاسیون در وسایلی می شود که با برق شهر سنکرون (برق متناوب AC) شده اند. این مورد نیز یکی دیگر از مشکلات ژنراتورها یا موتورهای برق محسوب می گردد.

امروزه با توجه به اینکه آسانسورها در اغلب ساختمان های تجاری و اداری و مسکونی تعبیه شده اند ، به منظور تسهیل فعالیت ها و همچنین حفظ جان و سلامتی افراد، بایستی تجهیزات آسانسور به خوبی و پیوسته کار کند. لذا تامین برق مدوام و قابل اعتماد و همچنین تامین برق اضطراری بدون وقفه برای بالابرها و آسانسورها امری حیاتی است، بدین منظور تاکید اکید به استفاده از دستگاه های یوپی اس در آسانسورها می گردد.

همچنین ژنراتور در کنار یو پی اس آسانسور می تواند مورد استفاده قرار گیرد تا پس از قطع برق شهر و پیش از بکار وارد شدن ژنراتور، یو پی اس توان خروجی را تامین نماید. پس از ورود ژنراتور به مدار نیز ups ولتاژ و فرکانس خروجی ژنراتور را تثبیت می کند. یو پی اس هایی که قادر به کار با ژنراتور باشند، باید مشخصات خاصی داشته باشند.