فوم رولی چیست؟

فوم پلی اتیلن رولی یا فوم رول از انواع فوم ها می باشند. این ورق ها از دانسیته 65 تا 200 و در ضخامت های متنوعی تولید می شود.فوم ها که کاربرد زیادی در صنعت دارند و فوم رولی خود دارای کاربرد های زیادی و متنوع می باشد که در صنایعی همچون صنعت کیف و کفش و صنعت خودرو سازی و زیر سازی پارکت و از این قبیل موارد به کار برده می شود

مهم ترین قابلیت و ویژگی که فوم های رولی دارند ، استحکام زیاد آن ها در مقابل انعطاف بالایی که دارند می باشد و به دلیل همین انعطاف به حالت رولی تولید می شوند و به آن ها فوم رول گفته می شود. مقاومت فوم های رولی در مقابل کشش سطحی و پارگی و … یکی از مهم ترین ویژگی ها و فاکتور های آن ها به شمار می آید.

فوم رولی

برای تولید فوم رول می توان از مواد اولیه متنوعی استفاده کرد بر اساس مواد اولیه رول فوم هایی نظیر رول فوم پلی اتیلن ،،LDP و EVA EPDM در ایران تولید می شوند.

فوم های رولی در رنگ بندی های متفاوت تولید می شوند و ضخامت آن ها از ۴۰ میلی متر تا ۱۲۰ میلی متر می باشد. عرض تعیین شده برای این فوم ها معمولا ۱٫۵ متر می باشد.

کیفیت بالا و استفاده از فوم های مرغوب در تولید فوم رول مانع از پارگی این محصول شده و همچنین سطحی یکدست و بدون ضایعه در کل متراژ فوم رول و در نهایت فوم رولی مرغوب خواهیم داشت که دارای ماندگاری بالا خواهد بود.

کاربرد فوم های رول در صنعت

۱ – صنعت عایق کاری
۲ – صنعت تولید کیف و کفش
۳ – صنعت تولید خودرو یا خودرو سازی
۴ – زیر سازی پارکت ها
۵ – صنعت معماری و ساختمان

کاربرد های فوم رولی

فوم های رولی همان طور که گفته شد در زیر سازی پارکت ها بسیار استفاده می شوند که هم به عنوان عایق مانع از صدای ناشی از پارکت ها می شود و هم از پوسیدگی پارکت ها جلوگیری می کند و این فوم ها ، فوم رول پارکت یا فوم رول سایلنت نامیده می شوند که ضخامت به کار برده شده برای این موارد معمولا از ۱٫۸ تا ۲ میلی متر می باشد .

استفاده از فوم رولی

فوم های رول صنعتی، استاندارد های کیفیت مخصوص ساختمان سازی را دارند و به عنوان عایق صدا و گرما در ساختمان ها به کار برده می شوند . عایق کاری ساختمان ها بسیار با اهمیت می باشد و نقش اساسی در گرم نگه داشتن منازل دارد که تا ۵ درجه در زمستان می توان به وسیله عایق کاری خانه ها را گرم کرد و در تابستان نیز تا ۱۰ درجه خنک تر نمود.

برای اینکه عایق کاری به نحو احسن انجام شود بهتر است که میزان مقاومت حرارتی فوم را در نظر گرفت نه ضخامت فوم آن را . فوم های رولی از جمله عایق های مناسب برای این کار می باشند که مقاومت حرارتی بالایی دارند 

ویژگی و کاربرد فوم رولی

  • استحکام بالا در برابر پارگی
  • بدون تلورانس (دارای ضخامت یکسان در کل سطح رول)
  • رنگبندی متنوع در صورت سفارش در تیراژ بالا
  • ضخامت های مختلف
  • یکدست بودن سطح فوم رول، بدون خراشندگی
  • استفاده در زیر پارکت جهت جلوگیری از پوسیدگی پارکت
  • در ساختمان سازی به عنوان عایق
  • در صنعت خودرو سازی و کشتی سازی
  • در صنعت کیف و کفش جهت تولید کیف، کفش و چمدان
  • استفاده در صنایع نظامی
  • استفاده در بسیاری صنایع دیگر

از فوم های رولی در صنایع کیف و کفش و خودرو سازی ها هم برای لایه های درونی و تو دوزی ها و داخل درب ها و دستگیره ها خودرو ها استفاده می شود .

فوم های رول علاوه بر کاربرد هایی که نام برده شد دارای قابلیت های مناسب دیگری نیز می باشند که آن ها را بسیار مفید می کند و آن قابلیت لمینت پارچه و پلاستیک و قابلیت پشت چسب دار شدن آن ها می باشد ، که این امر باعث می شود راحت تر مورد استفاده قرار بگیرند و درد سر زیادی در موقع نصب نداشته باشد

ضخامت ها و ابعاد فوم های رولی در صورت نیاز مشتری و بسته به در خواست آن ها متفاوت می باشد .

فوم رول

انواع فوم رولی

فوم های رولی به دو صورت فوم رول پارکت یا فوم رول سایلنت و فوم رول کفاشی و سراجی تولید می شوند.

فوم رول پارکت

فوم های رول پارکت که برای زیر سازی پارکت ها و نصب کردن بر روی پارکت و کف پوش های چربی به کار برده می شوند که معمولا ضخامتی بین 1.8 میل تا 2 میل را دارا می باشند و برای پر کردن فضای زیر پارکت بین کف پوش و زمین به کار برده می شوند که از خواص آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عایق صدا و جلوگیری از به صدا افتادن پارکت
  • عایق سرما و گرما
  • عایق رطوبت و جلوگیری از پوسیدگی و باد کردن لمینت و پارکت در گذر زمان

برای زیرسازی پارکت از دو نوع فوم می توان استفاده کرد. فوم معمولی و فوم سایلنت.

تفاوت این دو فوم زیرسازی در ظاهر آنها، قیمت، کیفیت کار و محیط بهره برداری آن ها می باشد. همچنین فوم رول سایلنت مانع از به صدا در آمدن پارکت شده و باعث ماندگاری بیشتر آن می شود. از تفاوت بین فوم سایلنت و فوم معمولی به موارد زیر می توان اشاره کرد.

  • فوم سایلنت از مواد اولیه با کیفیت تری تولید شده است، بنابراین قیمت بالاتری نسبت به فوم معمولی دارد.
  • بهترین گزینه برای زیرسازی پارکت لمینت فوم سایلنت می باشد، چرا که فوم معمولی با کیفیت پایین خود می تواند به پارکت آسیب برساند.
  • فوم معمولی از مواد اولیه مرغوبی تولید نشده است، بنابراین پس از گذشت مدت زمانی منجر به پوسیدگی پارکت می شود.
  • فوم سایلنت با توجه به ویژگی های مثبت خود می تواند سبب افزایش عمر پارکت گردد.

فوم رول کفاشی و سراجی

این محصول استفاده فراوانی به عنوان لایه شکل دهنده در ساخت کیف و ساک و چمدان ، کفش های ورزشی و دمپایی دارد. رول فوم کفاشی با ترکیب فرمولاسیون مرغوب و قابلیت پشت چسب دار شدن و لمینت پارچه، تکسون و پلاستیک مناسب ترین محصول جهت استفاده در صنایع تولید کیف و کفش می باشد. این فوم رول در رول های 50 متری و در ضخامت و رنگ بندی متنوع تولید می گردد. 

فوم رول کیف سازی

فوم کیف سازی از بهترین نوع فوم رول Eva موجود در بازار است که رنگ های متنوعی دارد. امروزه استفاده از چرم مصنوعی بیش از چرم طبیعی در صنعت کیف سازی دنیا رواج دارد، اساس اصلی تولید چرم مصنوعی فوم رول کیف و کفش است که از نوع فوم فشرده پلی اتیلنی می باشد.

از ویژگی های فوم رول کیف می توان به قابلیت شستشوی آن، دوام و پایداری آن در برابر کشش و پارگی و سازگاری آن با پوست انسان اشاره کرد. لازم به ذکر است که بهین نو برای تولید فوم رول کیف سازی، تمامی استانداردهای لازم را اخذ نموده است.

فوم رول کفش سازی

کفش های طبی باید راحت و نرم باشند و به گونه ای تولید شوند که پا برای مدت طولانی بتواند در آن احساس مطلوبی داشته باشد. مهم ترین ماده اولیه برای تولید کفش طبی، فوم رول کفش سازی است که ویژگی هایی مشابه با فوم رول کیف سازی دارد.

این فوم رول در رنگ بندی متنوعی تولید می شود که شستشوی آن بسیار آن است. هم چنین این فوم رول براساس استانداردهای بهداشتی و بین المللی تولید می شود، بنابراین می توان مطمئن بود که هیچ گونه آسیبی برای پای انسان به همراه ندارد.

استفاده از رول فوم در صنعت خودروسازی:

فوم رول با توجه به اینکه دارای خاصیت وکیوم فرمینگ هستند، در صنعت خودرو سازی جایگاه بسیار ویژه ای دارند. برای مثال در تولید قسمت های تزئینی خودرو مانند کفی اسفنجی پراید ، آفتاب گیر پراید و عایق ضد آب و جعبه جک انواع خودرو از فوم رول استفاده می شود. استفاده از فوم رول در این صنعت به قدری اساسی می باشد، که امکان حذف و جایگزینی فوم رول با محصول دیگری امکان پذیر نمی باشد.

استفاده از رول فوم در صنعت نساجی:

برای تولید لایه های تقویتی، نگه دارنده و جدا کننده کیف و چمدان از رول فوم استفاده می شود. بدیهی هر چه کیفیت رول فوم مورداستفاده در تولید این محصولات با کیفیت تر باشد، محصول نهایی نیز از کیفیت و طول عمر بیشتری برخوردار خواهد بود.

فوم رول

فوم رول در ضخامت و همچنین انعطاف پذیری و دانسیته متنوعی تولید می شود، همین امر منجر شده تا از رول فوم در تولید انواع عایق لوله و عایق حرارتی استفاده شود.

استفاده از رول فوم در صنعت بسته بندی و ضربه گیری:

فوم ضربه گیر لپتاپ

از مهم ترین راه حل های نگهداری طولانی مدت لپتاپ، حفظ ایمنی آن است. لپتاپ را همواره در جایی نگهدارید که درصورت وارد شدن ضربه به آن، کوچکترین آسیب را متحمل شود. یکی از این روش ها استفاده از کیف های استاندارد لپتاپ است. درون این کیف ها از ضربه گیرهای فومی برای دفع ضربه وارد آمده به لپتاپ استفاده می شود.

درواقع این ضربه گیرهای فومی همان فوم رول هستند که با بالاترین کیفیت، میزان ضربه پذیری و خاصیت ارتجاعی تولید شده اند. از دیگر ویژگی های فوم رول ضربه گیر لپتاپ می توان به مقاومت بالای آن در برابر سرما و گرما، رنگبندی متنوع، قابلیت شستشوی آسان و استاندارد بودن مواد اولیه و روند تولید آن اشاره کرد.

 دیگر کاربردهای رول فوم:

علاوه بر موارد ذکر شده از فوم رول در صنایع چمدان سازی، گلسازی و سایل تزئینی، صنعت ساختمان سازی، تولید عایق های صوتی و درزگیرها، تولید قطعات پزشکی، صنعت پزشکی ، تولید واشر و … کاربردهای بسیاری دارد.

یکی از مهم ترین قابلیت های فوم رول خاصیت لمینت با آلومینیوم متالایز و نایلون است. می توان از این ویژگی برای تولید واشر قوطی ها و بطری های مایع مواد شوینده و شیمیایی استفاده کرد.

 

برای مشاهده لیست قیمت انواع ورق فوم کافیست بر روی لینک زیر کلیک کنید.

قیمت ورق فوم

مشاهده قیمت روز فوم رول