توضیحات فهرست بها شبکه جمع آوری و انتقال فاضلاب

1.فهرست بهای واحد پایه رشته شبکه جمع آوری و انتقال فاضلاب که به اختصار فهرست بهای شبکه جمع آوری فاضلاب نامیده می شود، شامل، این دستورالعمل کاربرد، کلیات، مقدمه فصل ها، شرح و بهای واحد ردیف ها و پیوست های فهرست بها، به شرح زیر است:

پیوست 1) مصالح پای کار.

پیوست 2) ضریب سهولت اجرای کار.

پیوست 3) شرح اقلام هزینه های بالاسری.

پیوست 4) تجهیز و برچیدن کارگاه.

پیوست 5) کارهای جدید.

پیوست 6) نقشه های نمونه.

1-1. این فهرست بها برای شبکه جمع آوری فاضلاب در مواردی مانند شهرها، شهرک ها، روستاها و مناطق صنعتی در نظر گرفته شده است، و برای شبکه جمع آوری و انتقال آبهای سطحی نیز، بصورت مستقل یا مشترک با فاضلاب، در مواردی که اجرای کار مشابه با ردیفهای این فهرست بها باشد، می تواند مورد استفاده قرار گیرد. شرح و بهای واحد ردیف های درج شده در این فهرست بها به طورکلی شامل تهیه مصالح، کارهای لوله گذاری و عملیات مربوط در داخل ترانشه یا نقب بوده و انجام کارهای ویژه ای مانند عبور لوله از رودخانه و نهرهای بزرگ، عبور لوله از زیر یا کنار پل ها، عبور لوله از زیر راه آهن یا آزاد راه یا بزرگراه و لوله گذاری در روی زمین با خاکریز یا پایه، در این فهرست بها منظور نشده است.

2-1. حوزه شمول نظام فنی و اجرایی کشور و دامنه کاربرد آن طرح ها و پروژه های سرمایه گذاری تمامی دستگاه های اجرایی موضوع ماده (160) قانون برنامه چهارم و یا ماده (222 ) قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، و طرح ها و پروژه های سرمایه گذاری مشارکتی آنان با بخش خصوصی می باشد.

2. نحو ه برآورد هزینه اجرا و تهیه فهرست بها و مقادیر کار

1-2. شرح ردیف های این فهرست بها، به نحوی تهیه شده است که اقلام عمومی کارهای رشته شبکه جمع آوری فاضلاب را پوشش دهد. در مواردی که مشخصات فنی و اجرایی ویژه ای مورد نیاز کارباشد، که اقلام کارهای آن با شرح ردیف های این فهرست بها تطبیق نکند، شرح ردیف مناسب برای آن اقلام، تهیه و در انتهای گروه مربوط، با شماره ردیف جدید درج می شود. این ردیفها، با علامت ستاره مشخص شده و به عنوان ردیف های ستاره دار نامیده می شوند. لازم است مشخصات فنی اقلام ستاره دار در دفترچه مشخصات فنی خصوصی درج شود. بهای واحد ردیف های ستاره دار، با روش تجزیه قیمت و بر اساس قیمت های دوره مبنای این فهرست، محاسبه و در برابر ردیف مورد نظر درج می شود. هرگاه دستورالعملی برای پرداخت ردیف های ستاره دار مورد نیاز باشد، متن لاز م تهیه و به انتهای مقدمه فصل مربوط با شماره جدید اضافه می شود.

2-2. در این فهرست بها، به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز و امکان درج ردیف های جدید در آینده، ردیف های هر فصل با توجه به ماهیت آنها، به گروه ها یا زیرفصل های جداگانه ای با شماره مشخص تفکیک شده است. شماره ردیف های فهرست بها، شامل شش رقم است که به ترتیب از سمت چپ، دو رقم اول به شماره فصل، دو رقم بعدی به شماره گروه یا زیرفصل، و دو رقم آخر به شماره ردیف در هر گروه یا زیر فصل، اختصاص داده شده است.

3-2. برای هر یک از اقلامی که در کلیا ت یا مقدمه فصلها، بهای آنها به صورت درصدی از بهای واحد ردیف یا ردیفهایی ، یا رو ش دیگر، تعیین شده است، باید ردیف جداگانه ای با شماره و شرح مناسب در گروه مربوط پیش بینی شود و بهای واحد آن که به روش تعیین شده محاسبه می شود، در مقابل ردیف یاد شده درج شود. در این حالت این اقلام ردیفهای پایه محسوب می شوند.

4-2. بهای واحد ردیف هایی که شرح آنها در این فهرست بها موجود است، اما بدون بهای واحد هستند، به روش درج شده در بند 2-1، تعیین می شود، و این اقلام نیز ردیف های ستاره دار محسوب می شوند.

5-2. شرح و بهای واحد ردیف های غیرپایه موضوع بند 2-1 (اقلام ستاره دار)، و بهای واحد ردیف های غیر پایه موضوع بند 2-4، باید هنگام بررسی برآورد هزینه اجرای کار، به تصویب دستگاه اجرایی برسد.

6-2. در کارهایی که از طریق مناقصه عمومی واگذار می شود، چنانچه جمع مبلغ برآورد ردیف های ستاره دار، نسبت به جمع مبلغ برآورد ردیف های فهرست بها (پایه و غیرپایه ) بدون اعمال هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، در این رشته ، بیشتر از سی ( 30 ) درصد باشد، لازم است دستگاه اجرایی قبل از انجام مناقصه، شرح و بهای واحد تمامی ردیف های ستاره دار در آن رشته را، پس از تصویب، همراه با تجزیه قیمت مربوط، به دبیرخانه شورای عالی فنی، در سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال دارد تا پس از رسیدگی و تصویب توسط شورای عالی فنی، (بر اساس دستورالعمل نحوه تهیه و تصویب ردیف های ستاره دار) ملاک عمل قرار گیرد. در کارهایی که از طریق مناقصه محدود یا ترک تشریفات مناقصه واگذار می شوند، سقف یاد شده به ترتیب پانزده ( 15 ) و ده ( 10 ) درصد خواهد بود.

7-2. هنگام تهیه برآورد، به جمع بهای واحد ردیف های این فهرست بها و ردیف های غیر پایه مربوط به آن ، ضریب و هزینه های زیر، طبق روش تعیین شده در بند 2-8، اعمال می شود.

1-7-2. ضریب سهولت اجرای کار، طبق دستورالعمل پیوست 2، این ضریب به فصل های تهیه مصالح (فصل های چهاردهم تا هجدهم) اعمال نمی شود.

2-7-2. ضریب بالاسری طرح های عمرانی برای کارهایی که به صورت مناقصه واگذار می شوند، برابر 1.30، و برای کارهایی که به صورت ترک تشریفات مناقصه (و یا عدم الزام به برگزاری مناقصه) واگذار می شوند، برابر 1.20 می باشد. ضریب بالاسری طرح های غیرعمرانی برای کارهایی که به صورت مناقصه واگذار می شوند، برابر 1.41، و برایی کارهایی که به صورت ترک تشریفات مناقصه (و یا عدم الزام به برگزاری مناقصه) واگذار می شوند، برابر 1.30  می باشد. شرح اقلام ضریب بالاسری به عنوان راهنما در پیوست 3 درج شده است.

ضریب بالاسری برای فصل های تهیه مصالح (فصل های چهاردهم تا هجدهم) در هر دو حالت طرح های عمرانی یا غیر عمرانی برابر 1.14 می باشد.

3-7-2. ضریب منطقه ای مطابق آخرین دستورالعمل ابلاغی در زمان برآورد اجرای کار (به فصل های تهیه مصالح چهاردهم تا هجدهم تعلق نمی گیرد).

4-7-2. هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، طبق دستورالعمل پیوست 4.

8-2. برای برآورد هزینه اجرای هر کار، مقادیر اقلام آن، براساس نقشه های اجرایی و مشخصات فنی، محاسبه شده و برحسب ردیف های این فهرست بها و ردیف های غیرپایه مربوط، اندازه گیری می شود. فهرستی که شامل شماره، شرح، واحد، بهای واحد، مقدار و مبلغ ردیف هاست، تهیه می شود.

در این فهرست، مبلغ هر ردیف، حاصل ضرب مقدار در بهای واحد آن ردیف است. از جمع مبلغ ردیف های مربوط به هر فصل، با احتساب ضریب سهولت اجرای کار (حسب مورد) برای ردیف های مربوط، مبلغ فصل، و از جمع مبلغ فصل ها، مبلغ فهرست برای کار مورد نظر، به دست می آید. ضریب سهولت اجرای کار (بر حسب مورد)، ضریب بالاسری و ضریب منطقه ای به جمع مبلغ ردیف ها به صورت پی در پی ضرب شده و هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، به آن اضافه می شود؛ نتیجه، برآورد هزینه اجرای کار خواهدبود. به مدارک یادشده، کلیات، مقدمه فصل ها و پیوست های 1،3،4،5،6 و برحسب مورد پیوست 2 فهرست بها ضمیمه شده، مجموعه تهیه شده، فهرست بها و مقادیرکار، منضم به پیمان (برآورد هزینه اجرای کار)، نامیده می شود.

3. استفاده از روش لوله گذاری در نقب در طول زیاد، موضوع فصل پنجم و سایر ردیف های مربوط، تنها در صورتی مجاز است که وضع تردد و ترافیک و تاسیسات زیربنایی این امر را ناگزیر سازد، پایداری خاک وجود داشته باشد، عملیات در بالای تراز آب زیرزمینی انجام شود، و فاصله لوله تا سقف نقب با بتن پر شود. درصورت تحقق شرایط بالا، می توان برای کارهای خاکی و بتنی این روش از ردیف های مربوط در فصل های عملیات خاکی و مرمت نوار حفاری و کارهای بتنی و قالب بندی، و برای سایر کارهای لوله گذاری از ردیف های فصل لوله گذاری در نقب این فهرست بها استفاده کرد.

4. استفاده از روش لوله رانی (حفاری و لوله گذاری ماشینی بدون حفر ترانشه)، موضوع فصل های سیزدهم تا پانزدهم و سایر ردیف های مربوط (مانند احداث شفت بتنی در فصل هفتم این فهرست بها)، تنها در صورتی مجاز است که محدودیت های مربوط به تردد و ترافیک و تاسیسات زیر بنایی، نوع زمین و سایر محدودیت های اجرایی به نحوی باشد که استفاده از سایر روش های لوله گذاری غیر عملی بوده و یا هزینه اجرا بر اساس روش لوله رانی کمتر از روش های دیگر باشد. در صورت تحقق شرایط بالا، برای اجرای عملیات لوله رانی از فصل سیزدهم و برای تهیه لوله های مربوط از فصل های چهاردهم و پانزدهم این فهرست بها استفاده می شود. به فصل های چهاردهم و پانزدهم ضریب سهولت تعلق نمی گیرد.

5. هرگاه لازم باشد عملیات خاکبرداری به منظور آماده سازی مسیر برای حفر ترانشه و یا احداث جاده برای دوران بهره برداری، همراه با عملیات لوله گذاری جزو موضوع پیمان منظور شود، برآورد آنها براساس فهرست بهای واحد پایه رشته راه، راه آهن و باند فرودگاه تهیه می شود.

6. بهای واحد ردیف های فصل هفتم برای احداث آدم روها و بهای واحد ردیف های فصل های کارهای فولادی و کارهای بتنی و قالب بندی این فهرست بها، برای سایر کارهای مورد نظر در این فهرست بها، مانند مهاری ها و پایه ها، و یا بسترسازی بتنی، پیش بینی شده است و برای کارهای حجیم و متمرکز مانند ساختمان تلمبه خانه های اصلی فاضلاب، استفاده از آن مجاز نیست. در صورت نیاز، هزینه این نوع کارها باید براساس فهرست های بهای واحد پایه رسته ساختمان برآورد شود.

7. مهندس مشاور یا واحد تهیه کننده برآورد باید، مشخصات کامل مصالح، تجهیزات، و منبع تهیه آن ها و به طور کلی هر نوع اطلاعاتی درباره آنها را، که از نظر قیمت موثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارایه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد، تهیه و در مشخصات فنی خصوصی پیمان همراه با دستورالعمل نحوه کنترل کیفیت و بازرسی فنی درج کند. منظور از “منبع تهیه” این است که مهندس مشاور یا واحد تهیه کننده برآورد، حداقل نام سه تولید کننده مورد تایید کارفرما، که همان جنس را با مشخصات مشابه و قیمت های نزدیک بهم تولید می کنند، در مشخصات فنی خصوصی کار درج کند.

8. در کارهایی که برای برآورد هزینه اجرای آنها، بیش از یک رشته فهرست بهای پایه مورد نیاز است، فهرست بها و مقادیر اجرای هربخش از کار که مربوط به یک رشته است، طبق دستورالعمل کاربرد فهرست پایه رشته مربوط به طور جداگانه تهیه می شود. فهرست بها و مقادیر یا برآورد هزینه اجرا که به این ترتیب برای بخش های مختلف کار تهیه می شود، همراه با برگ خلاصه برآورد که برآورد بخش های مختلف کار به تفکیک و به صورت جمع نیز در آن منعکس است، به عنوان فهرست بها و مقادیر کار، به یکدیگر منضم می شوند. در این نوع کارها تنها یک فهرست تجهیز و برچیدن کارگاه برای کل کار (تمام رشته ها) تهیه می شود.

9. برای قسمت های تحت فشار شبکه جمع آوری فاضلاب، از فصل های مربوط در فهارس بهای واحد پایه رشته خطوط انتقال آب و یا رشته شبکه توزیع آب، برحسب موقعیت خط لوله، استفاده شده و در فهرست بها و مقادیر پیش بینی خواهد شد.

10. برای برآورد هزینه تهیه لوله، اتصالی ها، متعلقات و سایر اقلامی که توسط و به هزینه پیمانکار انجام می شود، چنانچه در فصل های چهاردهم تا هجدهم دارای بهای واحد باشند، از این ردیف ها استفاده خواهد شد و در غیر این صورت مفاد بند 2 این دستورالعمل (اقلام ستاره دار)، ملاک عمل خواهد بود. این ردیف ها (لوله، اتصال یها، متعلقات و شیرها) در صورت تهیه و ورود به کارگاه توسط پیمانکار، تا وقتی که عملیات اجرایی مربوط انجام نشده است، با در نظر گرفتن بهای واحد پایه تعیین شده مصالح پای کار تلقی می شوند و بهای آن بر اساس ضوابط مربوط پرداخت می شود.

11. برای سهولت مشاهده تغییرات به عمل آمده در این فهرست نسبت به فهرست سال 1398، سعی شده است حتی الامکان در زیر موارد اصلاحی، علامت گذاری شود. برای مواردی که ممکن است علامت گذاری از قلم افتاده باشد، مسوولیت همچنان متوجه استفاده کنندگان است.

1.مفاد کلیات، مقدمه فصل ها و شرح ردیف ها، اجزای غیرقابل تفکیک و مکمل یکدیگر هستند.

2. شرح ردیف ها و شرح درج شده در مقدمه فصل ها و کلیات، به تنهایی تعیین کننده مشخصات کامل کار نیست، بلکه بهای واحد هریک از ردیف ها در صورتی قابل پرداخت است که کار، طبق نقشه و مشخصات فنی انجام شود و با مشخصات تعیین شده در این فهرست بها و ردیف مورد نظر مطابقت داشته باشد.

3. قیمت های این فهرست بها، متوسط هزینه اجرای کارهای مربوط به رشته شبکه جمع آوری فاضلاب بوده و شامل هزینه های تامین و به کارگیری نیروی انسانی، ماشین آلات و ابزار و همچنین تهیه مصالح موردنیاز (به استثنای مصالح و تجهیزاتی که تهیه آنها توسط کارفرما تعهد شده است)، بارگیری، حمل و باراندازی مصالح، جابجایی مصالح درکارگاه، اتلاف مصالح، و به طور کلی، اجرای کامل کار است. هزینه آزمایش و راه اندازی (برحسب مورد)، دربهای واحد ردیف های این فهرست بها پیش بینی شده است.

4. قیمت های این فهرست بها، قیمت های کاملی برای انجام کار، طبق نقشه و مشخصات فنی است. هیچ اضافه بهایی بابت پراکندگی کار، سختی زمین، تغییر جنس، عمق یا ارتفاع، دهانه های کم یا زیاد، تعبیه سوراخ، بارگیری، حمل، باراندازی و موارد دیگر که اجرای کار را مشکلتر یا مخصوص کند، جز آنچه به صراحت در این فهرست بها برای آن بها یا اضافه بها پیش بینی شده است، قابل پرداخت نیست.

5. مبلغ مربوط به ضریب سهولت اجرای کار، منطقه ای، بالاسری و هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، چنانچه در برآورد هزینه اجرای کار منضم به پیمان، منظور شده باشد، قابل پرداخت است. به عبارت دیگر در صورت عدم پیش بینی این ضریب ها در برآورد، مبالغ مربوط به آن قابل پرداخت نمی باشد.

6. با نتیجه گیری از مقایسه فصل های این فهرست بها با یکدیگر، یا مقایسه این فهرست بها با فهرست های دیگر، یا مقایسه آن با قیمت های روز یا استناد به تجزیه قیمت، یا هر نوع مقایسه دیگر، وجه اضافی بجز آنچه به صراحت تعیین شده است، قابل پرداخت نیست.

7. مصالح پای کار، طبق پیوست 1 در صورت وضعیت های موقت منظور و پرداخت می شود.

8. در هر بخش از این فهرست بها که دستورالعملی برای نحوه برآورد داده شده است، مفاد آن تنها برای مرحله برآورد، نافذ خواهد بود.

9. منظور از مشخصات فنی در این فهرست بها، مشخصات فنی عمومی کارهای خطوط لوله آّب و فاضلاب شهری (نشریه شماره 303 امور نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه کشور) برحسب مورد، مشخصات فنی خصوصی پیمان و مشخصات تعیین شده در نقشه های اجرایی منضم به پیمان و نقشه های نمونه پیوست و دستور کارها و دستورالعمل های سازندگان است.

10. در ردیف هایی که نوع سیمان مشخص نشده است، منظور سیمان پرتلند نوع یک است.

11. عملیاتی که پس از انجام کار پوشیده می شود و بازرسی کامل آنها بعدا میسر نیست، مانند گودبرداری ها، حفر ترانشه، نصب لوله یا میلگرد و آزمایش خط لوله، باید مطابقت آن ها با نقشه های اجرایی، مشخصات فنی و دستورکارها، حین اجرای کار و قبل از پوشیده شدن، با مهندس مشاور صورتجلسه شود. ادامه مراحل کارهای لوله گذاری، قبل از انجام و صورت جلسه کردن آزمایش خط لوله، مجاز نیست.

12. هزینه بارگیری، حمل تا 30 کیلومتر و باراندازی و ریسه کردن (حسب مورد) مصالح در قیمت ردیف های این فهرست بها پیش بینی شده است. هزینه حمل جداگانه، تنها برای مواردی که در فصل حمل و نقل یا فصل های دیگر پیش بینی شده است، محاسبه می شود.

13. نمونه یاکاتالوگ فنی مصالح و تجهیزات مورد نیاز، باید از نظر تطبیق با مشخصا ت فنی، قبل از سفارش به تایید مهندس مشاور برسد.

14. زمین مورد نظر در ردیف های فصل های این فهرست بها (بجز فصل لوله رانی)، عبارت از هر نوع زمین به غیر از زمین های سنگی و ریزشی است، اضافه بهای لازم برای زمین های مزبور در فصل عملیات خاکی و مرمت نوار حفاری پیش بینی شده است. تشخیص نوع زمین، بنا به پیشنهاد مهندس مشاور و تایید کارفرما خواهد بود.

15. زمین سنگی، زمینی است که برای کندن آن استفاده از چکش های سنگبری، مواد منفجره یا ماشین آلات سنگین، مانند بولدوزر با قدرت بیش از 300 قوه اسب، الزامی باشد.

16. زمین ریزشی به زمینی اطلاق می شود که کندن آن طبق نقشه، به علت ریزش خاک اطراف ترانشه یا گود، به آسانی مقدور نبوده و برای کندن آن، باید تمهیدهای خاصی مانند چوب بست یا سپرکوبی در آن انجام گیرد و یا ترانشه با چنان شیب مناسبی کنده شود که از ریزش کلی خاک ممانعت شود.

17. چنانچه در طول مسیر لوله گذاری با شرایطی برخورد شود که نیاز به زدن نقب با طول حداکثر 5 متر باشد، این موارد با تایید و دستور کار جداگانه مهندس مشاور، صورتجلسه شده و برای جبران هزینه های ناشی از صعوبت اجرا، بهای واحد ردیف های لوله گذاری مربوط با اعمال ضرایب 1.20 پرداخت می شود. در این حالت، اضافه بهای موضوع ردیف های 080101 تا 080106 فصل هشتم این فهرست بها، قابل پرداخت نیست.

18. منظور از عمق ترانشه در ردیف های فصل های لوله گذاری، اختلاف ارتفاع بین رقوم کف ترانشه (زیر بسترسازی و روی پی سازی احتمالی ) و متوسط رقوم سطح زمین طبیعی دو طرف ترانشه است که در نقشه نمونه 37101، و نقشه های اجرایی، مشخص شده است. در مواردی که به منظور آماده سازی مسیر برای حفر ترانشه، عملیات خاکبرداری انجام شود، عمق ترانشه، اختلاف ارتفاع بین رقوم کف ترانشه و رقوم سطح زمین دو طرف ترانشه پس از خاکبرداری است.

19. منظور از عرض ترانشه، عرض کف ترانشه است، که در نقشه نمونه 37101، و نقشه های اجرایی، مشخص شده است.

20. منظور از پمپاژ آبهای سطحی داخل ترانشه و گودهای آدم رو، تخلیه و دفع آبهایی است که احتمال دارد از طریق بارندگی، جوی ها یا نهرهای مجاور (به استثنای آبهای زیرزمینی)، وارد ترانشه یا گود شود. هزینه این کار، در ردیف های مربوط پیش بینی شده است. در موارد مجاورت ترانشه یا گود با رودخانه یا دریا و مانند آن، که منجر به نفوذ آب از جدار دیواره به داخل ترانشه یا گود شود، مانند آبهای زیرزمینی تلقی شده و برحسب مورد از ردیف های اضافه بهای اجرای کار زیر تراز آب زیرزمینی استفاده خواهد شد.

21. منظور از اتصالی ها (Joints)، وسایل و لوازمی است که دو قطعه لوله یا متعلقات آن را به هم اتصال می دهند و نقش دیگری ندارند، مانند مانشون، گلند، کوپلینگ اتصال مکانیکی، واشرها و پیچ و مهره های مربوط به آنها. اضافه بهای مربوط به متعلقات شامل اتصالی ها نخواهد شد.

22. منظور از متعلقات (Fittings)، انواع قطعاتی است که برای تغییر مقطع لوله، گرفتن انشعاب از لوله یا تغییر جهت لوله به کار می رود، مانند زانو، سه راه، چهارراه، تبدیل. در مورد متعلقاتی مانند سه راه و تبدیل که بیش از یک قطر دارند، مبنای محاسبه بزرگترین قطر است.

23. منظور از قطر در این فهرست بها قطر نامی (Nominal Diameter) است، که در جدول های سازندگان و استانداردهای مربوط درج شده است ، مگر جز آن مشخص شده باشد.

24. در صورت مغایرت بین نقشه های اجرایی منضم به پیمان و نقشه های نمونه منضم به این فهرست بها، ملاک اجرا، نقشه های اجرایی منضم به پیمان است، ولی از قیمت های واحد این فهرست بها استفاده خواهد شد.

25. اندازه گیری کارها براساس ابعاد کارهای انجام شده، که طبق ابعاد درج شده در نقشه های اجرایی، دستور کارها و صورت مجلس ها است، با توجه به مفاد کلیات و مقدمه فصل ها، صورت می گیرد. درمواردی که روش ویژه ای برای اندازه گیری در این فهرست بها پیش بینی شده است، اندازه گیری به روش تعیین شده انجام می شود.

26. در اندازه گیری مقادیر مربوط به ردیف های فصل های لوله گذاری و تهیه لوله، صرفا طول خط نصب شده، شامل لوله، اتصالی ها و متعلقات برحسب متر طول در محور مسیر لوله گذاری (با کسر اندازه داخلی آدم روها در همین محور) ملاک است (در مواردی که بهای واحد تهیه لوله بر اساس وزن مشخص شده است، وزن خط لوله نصب شده طبق وزن تئوریک، بر اساس استاندارد مربوط، یا جدول کارخانه های سازنده محاسبه و منظور می شود)، ولی کارهایی که شرح و حدود آنها در نقشه های اجرایی و اسناد پیمان مشخص می شود، مانند، عبور لوله از رودخانه، کانال و زیر راه آهن، آزاد راه و یا بزرگراه، از طول مسیر، کسر می شود. در موارد خاص که لوله گذاری لوله های آزبست سیمان، پی وی سی و پلی اتیلن، در قطرهای پایین، با تایید مهندس مشاور، در آدم رو به صورت یکسره انجام شود، مقدار لوله اضافی و در حالت لوله رانی، طول خط اجرا شده، شامل لوله ها، اتصالی ها و متعلقات، بر حسب متر طول در محور مسیر لوله گذاری، بدون کسر اندازه داخلی آدم روهایی که بعداً در همین محور و روی لوله اجرا شده، احداث می شوند، ملاک است. برای شفت هایی که تبدیل به آدم رو می شوند، اندازه داخلی آدمرو در محور مسیر لوله گذاری محاسبه نمی شود.

27. چنانچه قطر مورد نیاز، بین دو قطر متوالی درج شده در ردیف های این فهرست بها باشد، بهای واحد آن، با توجه به بهای قطرهای قبل و بعد آن و به روش میانیابی خطی محاسبه می شود.

28. در بهای واحد ردیف های فصل های لوله گذاری و احداث آدم روها، هزینه های اضافی بابت خاک برداری و خاکریزی اضافی لازم و سایر عملیات مرتبط با آن، برای محل اتصالی ها، و نیز ایجاد فضای لازم برای اجرای عملیات درون ترانشه، نقب یا گود، منظور شده است.

29. در بهای واحد ردیف های فصل های لوله گذاری، احداث آدم روها و عملیات خاکی و مرمت نوار حفاری، هزینه های اضافی مرتبط با تغییر حجم ناشی از تورم و نشست خاک منظور شده است.

30. در بهای واحد ردیف های فصل های لوله گذاری در ترانشه، طبق نقشه نمونه 37101، هزینه خاکریزی زیر، اطراف و روی لوله با خاک سرندی و خاکریزی روی خاک سرندی (خاکریز نهایی)، با خاک حاصل از حفرترانشه، منظور شده است. ولی چنانچه به تشخیص مهندس مشاور، خاک های حاصل از حفرترانشه برای انجام هریک از امور یادشده مناسب نباشد، اضافه بهای تهیه و حمل خاک مناسب از خارج کارگاه، طبق ردیف های مربوط، از فصل عملیات خاکی و مرمت نوار حفاری (که در این ردیف ها هزینه های مربوط به خاک سرندی کسر شده است)، محاسبه می شود.

31. در بهای واحد ردیف های فصل های لوله گذاری و احداث آدم روها، طبق نقشه های نمونه، هزینه خاکریزی زیر، اطراف و روی لوله با خا ک سرندی و خاکریزی روی آن (خاکریز نهایی)، یا خاکریزی اطراف آدم رو با خاک حاصل از حفاری ترانشه، گود یا نقب، منظور شده است. چنانچه طبق مشخصات فنی و دستور مهندس مشاور و تایید کارفرما، ضرورت داشته باشد به جای خاک حاصل از حفاری ترانشه برای اجرای خاک سرندی یا خاکریز نهایی از مصالح مناسب دیگری استفاده شود، هزینه اضافی طبق ردیف های مربوط، از فصل های دیگر این فهرست بها، محاسبه می شود. چنانچه مصالح مناسب، بتن یا شفته سیمانی باشد، کسر بهای موضوع ردیف شماره 081308، باید در نظر گرفته شود.

32. هزینه جمع آوری (در صورت لزوم)، بارگیری، حمل و بار اندازی خا ک و مواد زاید حاصل از حفاری ، طبق دستور کار مهندس مشاور، برحسب حجم محل حفاری، طبق ردیف های مربوط، از فصل عملیات خاکی و مرمت نوار حفاری، محاسبه می شود.

33. در بهای واحد ردیف های فصل های لوله گذاری در ترانشه و احداث آدم روها، هزینه حفر ترانشه یا گود و خاکریزی با وسایل مکانیکی، پیش بینی شده است. در محل هایی که به تشخیص مهندس مشاور، حفر ترانشه یا گود و خاکریزی با وسایل مکانیکی مقدور نباشد و این کار بادست انجام شود، اضافه بهای ناشی از صعوبت انجام آن با دست، با استفاده از ردیف های مربوط، از فصل عملیات خاکی و مرمت نوار حفاری، محاسبه می شود.

34. در بهای واحد ردیف های این فهرست بها، هزینه بارگیری و حمل انواع مصالح و یا لوله ها و باراندازی آنها، پیش بینی شده است، و هزینه اضافی ناشی از صعوبت بارگیری و حمل انواع مصالح و یا لوله ها با هر وسیله دستی و باراندازی آن ها با رعایت شرایط ذکر شده، با استفاده از ردیف های مربوط، از فصل عملیات خاکی و مرمت نوار حفاری، محاسبه می شود.

35. هزینه تامین مصالح و دستمزد کلیه کارهای لازم برای کوبیدن و تثبیت میخ های اصلی و فرعی نقشه برداری، در ردیف های فصل های لوله گذاری و احداث آدمروها منظور شده است.

36. در این فهرست بها، تهیه تمام یا قسمتی از اقلام مانند لوله ها، اتصالی ها و متعلقات می تواند توسط و به هزینه کارفرما انجام یا به پیمانکار واگذار شود. بهای واحد تهیه بخشی از این اقلام در فصل های مربوط درج شده است و برای سایر مصالح، طبق ضوابط اقلام غیر پایه (ستاره دار) عمل خواهد شد. هزینه بارگیری و حمل، تا فاصله 30 کیلومتر و باراندازی آنها، در ردیف های مربوط، پیش بینی شده است. چنانچه فاصله حمل از 30 کیلومتر بیشتر شود، بهای حمل اضافی برای لوله ها، اتصالی ها و متعلقات، با استفاده از ردیف های مربوط، از فصل حمل و نقل محاسبه می شود.

37. در فصل های لوله گذاری در ترانشه و احداث آدم روها، برای پرداخت صورت کارکردهای موقت، قبل از انجام کامل هر قسمت از کار، از درصدهای داده شده در جدولهای مقدمه این فصلها استفاده می شود. جدولهای یادشده، تقریبی است و منحصرا برای پرداختهای موقت تهیه شده است و هرگونه استفاده از آن یا استناد به آن، سوای آنچه تعیین شده، مجاز نیست.

38. هزینه های پخش و کوبیدن برای خاکریزی روی خاک سرندی (خاکریز نهایی)، برای تراکم بیش از 85 درصد پروکتور استاندارد (درصورت لزوم طبق مشخصات فنی )، به صورت اضافه بها نسبت به ردیف های فصل های لوله گذاری در ترانشه و احداث آدم روها، در فصل عملیات خاکی و مرمت نوار حفاری پیش بینی شده است.

39. در موارد خاص که به علت محدودیت فضای کار، در مسیر لوله گذاری، افزایش تدریجی خاک حاصل از حفاری مانع انجام عملیات لوله گذاری شود، و جابه جایی مجدد خاک لازم باشد، با نظر مهندس مشاور، از ردیف مربوط در فصل عملیات خاکی و مرمت نوار حفاری استفاده خواهد شد.

40. در بهای واحد ردیف های فصل های لوله گذاری در ترانشه و لوله رانی، هزینه تهیه آ ب مورد نیاز برای آزمایش آب بندی خط لوله منظور شده است.

41. ردیف هایی که به صورت اضافه بهای اجرای کار زیر تراز آب زیرزمینی پیش بینی شده است، شامل هزینه های کندی پیشرفت کار در محیط آبدار و تخلیه آب با تلمبه موتوری است، و در صورتی پرداخت می شود که لزوم استفاده از تلمبه موتوری به تایید مهندس مشاور برسد و پس از انجام کار صورت مجلس شود. ردیف های یادشده، به آن قسمت از عملیات که زیر تراز آب زیرزمینی انجام شود، تعلق می گیرد.

42. گرفتن مجوزها و دستورالعمل ها و اطلاعات مربوط به مسایل ترافیک شهر و تاسیسات زیربنایی مانند آب، برق، گاز و خطوط مخابرات، برای اجرای عملیات، به عهده کارفرماست.

43. در مواردی که عملیات لوله گذاری با تاسیسات زیربنایی برخورد می کند، به منظور جبران صعوبت های ناشی از اجرای کار با کمک وسایل دستی و کاهش بازدهی عملیات لوله گذاری، اضافه بهایی برابر بهای واحد ردیف لوله گذاری مربوط، برای آن قسمت از طول مسیر که دارای صعوبت فوق الذکر است و با نظر مهندس مشاور تعیین خواهد شد، محاسبه می شود. این اضافه بها برای هر مورد برخورد عملیات لوله گذاری شبکه جمع آوری فاضلاب با تأسیسات زیربنایی شهری موجود و عبور از زیر آن به نحو مناسب، با تأیید مهندس مشاور قابل پرداخت است ولی شامل انشعابهای خانگی نمی شود. هزینه صعوبت عبور از زیر انشعابهای خانگی در بهای واحد ردیفهای فصلهای لوله گذاری دیده شده است. در حالتی که چند مورد از تاسیسات زیربنایی موجود در فاصله نزدیک و مجاور هم قرار گرفته و با عملیات لوله گذاری برخورد داشته باشد، تنها معادل یک مورد برخورد در نظر گرفته خواهد شد. اضافه بهای موضوع ردیف های 080101 تا 080106 فصل هشتم این فهرست بها در رابطه با آن قسمت از عملیات خاکی که با وسایل غیر مکانیکی انجام می شود، مستقل از اضافه بهای فوق الذکر بوده و جداگانه محاسبه می شود. چنانچه لازم باشد لوله گذاری به موازات تاسیسات زیربنایی موجود صورت گیرد و به واسطه کمی فاصله و مشخصات طرح حفاظت از لوله ها یا تاسیسات فوق الذکر، بنا به تشخیص مهندس مشاور و تایید کارفرما ضروری باشد، می توان از ردیف های ستاره دار و یا قیمت جدید، بسته به مورد، با رعایت ضوابط مربوط استفاده کرد.

44. چنانچه، برای حفاظت دیواره ترانشه (جلوگیری از ریزش دیواره در حین عملیات یا جلوگیری از نیروی رانش ساختمان ها و تاسیسات مجاور ترانشه)، با تایید مهندس مشاور، تمهیدات خاصی مانند چوب بست یا سپرکوبی لاز م باشد، هزینه این عملیات برحسب مورد از ردیف های مربوط دراین فهرست بها محاسبه خواهد شد.

45. در مواردی که، باتوجه به عمق های زیاد، اجرای عملیات خاکبرداری به روش پله ای اجرا شود، هزینه آن در بهای واحد ردیف های مربو ط پیش بینی شده است.

46. در تمام مواردی که تهیه مصالح و یا انجام کارهایی به عهده کارفرما است، هزینه های مربوط نیز به عهده او است.

48. در تنظیم صورتجلسات که باید بر اساس ضوابط تهیه شود، موارد زیر نیز باید مورد توجه قرار گیرد:

1-48. صورتجلسات در موارد تعیین شده در پیمان، باید در حین اجرای عملیات و بر اساس نقشه های اجرایی، مشخصات فنی عمومی، مشخصات فنی خصوصی و دستور کارها تهیه شوند و شامل حداقل اطلاعات زیر باشند:

-نام کارفرما، مهندس مشاور، پیمانکار، شماره و تاریخ پیمان، موضوع پیمان و شماره و تاریخ صورتجلسه،

-ذکر دلایل و توجیهات فنی لازم برای اجرای کار موضوع صورتجلسه،

-ارایه توضیحات کافی و ترسیم نقشه با جزییات کامل و بیان مشخصات فنی کار،

متره نمودن کار و محاسبه مقادیر و احجام عملیات.

2-48. صورتجلسات باید به امضای پیمانکار، مهندس ناظر (مقیم)، مهندس مشاور و کارفرما (در موارد تعیین شده) برسد. تمامی صورتجلسات باید توسط کارفرما به مهندس مشاور (با رونوشت جهت اطلاع و پیگیری پیمانکار) برای اعمال در صورت وضعیت به همراه موضوع کار و جدول خلاصه مقادیر ظرف مهلت سه هفته ابلاغ شود. چنانچه صورت جلسات مزبور ظرف مدت یاد شده از طرف کارفرما به هر دلیل ابلاغ نگردید، با پیگیری مکتوب پیمانکار، لازم است کارفرما دلایل عدم ابلاغ یا لزوم تهیه صورت جلسه اصلاحی را به اطلاع مهندس مشاور و پیمانکار برساند. پس از آن در صورت نیاز به تهیه صورت جلسه اصلاحی، لازم است مراحل تهیه و ابلاغ آن ظرف مدت دو هفته انجام شود. پس از سپری شدن مهلت دو هفته، چنانچه صورت جلسه اصلاحی به هر دلیلی خارج از قصور پیمانکار از طرف کارفرما با تاخیر ابلاغ شود، میزان تاخیر به وجود آمده (نسبت به مهلت سه هفته) در ابلاغ صورت جلسه اصلاحی و پرداخت مبلغ مربوط به آن، بر اساس دستورالعمل مربوط، در رسیدگی به تاخیرات پیمان منظور می گردد.

صور تجلسات فاقد ابلاغ کارفرما که مورد تایید مهندس مشاور قرار گرفته باشد، با اعمال ضریب 0.7 در صورت وضعیت لحاظ می گردد. ابلاغ صور تجلسات توسط کارفرما به منظور مستند سازی مدارک و صورت جلسات بوده و از تعهدات و مسوولیت های مهندس مشاور و پیمانکار نمی کاهد.

3-48. تاریخ ابلاغ کارفرما باید با زمان اجرای عملیات موضوع صورتجلسه مطابقت داشته باشد و ابلاغ صرفاً با مسوولیت و تایید بالاترین مقام دستگاه اجرایی می تواند در زمان دیگر انجام شود.

4-48. هرگونه پرداخت به پیمانکار از بابت کار انجام شده (در ارتباط با موضوع صورتجلسه) قبل از تنظیم و ابلاغ صورتجلسه مجاز نمی باشد.

49. این فهرست بها بر مبنای قیمت های سه ماهه چهارم سال 1398 محاسبه شده است.

محتوای شما در این بخش http://parsigroup.ir

مقدمه

1.مفاد درج شده در ردیف های 020101 تا 020115، شرح مختصری از عملیات لوله گذاری در ترانشه با لوله های بتنی فاضلابی با هر نوع اتصالی است، و عملیات تفصیلی این ردیف ها، به شرح زیر است:

1-1. تمیز کردن و آماده کردن مسیر لوله گذاری و انجام کارهای نقشه برداری لازم.

2-1. بارگیری و حمل لوله ها و اتصالی ها، از محل تحویل از کارفرما، بسته به مورد، تا پای کار و باراندازی و ریسه کردن در کنار ترانشه، و یا تا محل های انباشت فرعی و باراندازی در آنجا، همراه با بارگیری مجدد و حمل لوله ها و اتصالی ها تا پای کار و باراندازی و ریسه کردن در کنار ترانشه.

3-1. حفر ترانشه با هر نوع وسیله مکانیکی تا عمق موردنظر، و ریختن خاک حاصله در کنار ترانشه.

4-1. شیب بندی و تسطیح کف ترانشه، ریختن و پخش خاک سرندی، آب پاشی، کوبیدن، تلمبه زنی و تخلیه آبهای سطحی داخل ترانشه (در صورت لزوم).

5-1. حفاظت کامل داخل لوله از ورود هرگونه مواد خارجی، قراردادن لوله ها و اتصالی ها درون ترانشه و نصب آنها با رعایت شیب لازم.

6-1. خاکریزی اطراف و روی لوله های درون ترانشه، با خاک سرندی.

7-1. آزمایش آب بندی خط لوله، طبق مشخصات فنی و شامل پرکردن و تخلیه، به طوری که پس از تخلیه، خط لوله عاری از هرگونه رسوب و مواد زاید باشد.

8-1. پخش و کوبیدن خاک سرندی، با وسایل دستی تا تراکم مورد لزوم طبق مشخصات فنی، پرکردن لایه به لایه ترانشه تا سطح زمین، و آب پاشی و کوبیدن آن با تراکم حداقل 85 درصد پروکتور استاندارد با خاک حاصل از خاکبرداری (خاکریز نهایی ) و سایر عملیات تکمیلی لازم.

2. چنانچه برای آزمایش آب بندی لوله های بتنی به قطر 700 میلی متر و بالا تر، از روش آزمایش محل های اتصال (Joint Test)، استفاده شود، 4 درصد به ازای هر متر طول لوله، از بهای واحد ردیف های این فصل کسر می شود.

3. چنانچه لوله گذاری در عمق های بیشتر از عمق تعیین شده در ردیف های این فصل انجام شود، 22 درصد به ازای هر یک متر عمق بیشتر، به بهای واحد ردیف های این فصل، برحسب مورد، اضافه می شود. به عنوان مثال، اگر عمق یک متر بیشتر باشد 22 درصد، اگر عمق دومتر بیشتر باشد 2*22=44 درصد و به همین ترتیب برای عمق های بیشتر. کسر متر به تناسب محاسبه می شود.

4. درصد تقریبی هزینه انجام هریک از مراحل کار لوله گذاری با لوله های بتنی فاضلابی به شرح بند 1، نسبت به کل عملیات، درجدول 2 درج شده است، که برای پرداخت صورت وضعیت های موقت مورد استفاده قرار می گیرد.

درصد مراحل مختلف عملیات لوله گذاری

مقدمه

1.مفاد درج شده در ردیف های 030101 تا 0301011، شرح مختصری از عملیات لوله گذاری در ترانشه با لوله های پی وی سی فاضلابی است، و عملیات تفصیلی این ردیف ها، به شرح زیر است:

1-1. تمیز کردن و آماده کردن مسیر لوله گذاری و انجام کارهای نقشه برداری لازم.

2-1. بارگیری و حمل لوله ها، از محل تحویل از کارفرما، بسته به مورد، تا پای کار و باراندازی و ریسه کردن در کنار ترانشه، ویا تا محل های انباشت فرعی و باراندازی درآنجا، همراه با بارگیری مجدد و حمل لوله ها تا پای کار و باراندازی و ریسه کردن در کنار ترانشه.

3-1. حفر ترانشه با هر نوع وسیله مکانیکی تا عمق موردنظر، و ریختن خاک حاصله در کنار ترانشه.

4-1. شیب بندی و تسطیح کف ترانشه، ریختن و پخش خاک سرندی، آب پاشی، کوبیدن، تلمبه زنی و تخلیه آبهای سطحی داخل ترانشه (در صورت لزوم ).

5-1. حفاظت کامل داخل لوله از ورود هرگونه مواد خارجی، برش و آماده سازی سرلوله (در صورت لزوم )، قراردادن لوله ها درون ترانشه و نصب آنها با رعایت شیب لازم.

6-1. خاکریزی اطراف و روی لوله های درون ترانشه، با خاک سرندی.

7-1. آزمایش آب بندی خط لوله، طبق مشخصات فنی و شامل پرکردن و تخلیه، به طوری که پس از تخلیه، خط لوله عاری از هرگونه رسوب و مواد زاید باشد.

8-1. پخش و کوبیدن خاک سرندی، با وسایل دستی تا تراکم مورد لزوم طبق مشخصات فنی، پرکردن لایه به لایه ترانشه تا سطح زمین، و آب پاشی و کوبیدن آن با تراکم حداقل 85 درصد پروکتور استاندارد با خاک حاصل از خاکبرداری (خاکریز نهایی) و سایر عملیات تکمیلی لازم.

2. چنانچه لوله گذاری درعمق های بیشتر از عمق تعیین شده در ردیف های این فصل انجام شود، 42 درصد به ازای هریک متر عمق بیشتر، به بهای واحد ردیف های این فصل، برحسب مورد، اضافه می شود. به عنوان مثال، اگر عمق یک متر بیشتر باشد 42 درصد، اگر عمق دومتر بیشتر باشد 2*42=84 درصد و به همین ترتیب برای عمق های بیشتر. کسر متر به تناسب محاسبه می شود.

3. درصد تقریبی هزینه انجام هریک از مراحل کار لوله گذاری با لوله های پی وی سی فاضلابی به شرح بند 1، نسبت به کل عملیات، در جدول 3 درج شده است، که برای پرداخت صورت وضعیت های موقت مورد استفاده قرار می گیرد.

درصد مراحل مختلف عملیات لوله گذاری برای لوله های پی وی سی

مقدمه

1.مفاد درج شده در ردیف های 040101 تا 040116، شرح مختصری از عملیات لوله گذاری در ترانشه با لوله های پلی اتیلن فاضلابی، با اتصال جوشی یا کوپلینگی (اعم از ساده یا سه راهی) است، و عملیات تفصیلی این ردیف ها، به شرح زیر است:

1-1. تمیز کردن و آماده کردن مسیر لوله گذاری و انجام کارهای نقشه برداری لازم.

2-1. بارگیری و حمل لوله ها (و کوپلینگ و واشر در صورت لزوم)، از محل تحویل از کارفرما، بسته به مورد، تا پای کار و باراندازی و ریسه کردن در کنار ترانشه، و یا تا محل های انباشت فرعی و باراندازی درآنجا، همراه با بارگیری مجدد و حمل لوله ها تا پای کار و باراندازی و ریسه کردن در کنار ترانشه.

3-1. حفر ترانشه با هر نوع وسیله مکانیکی تا عمق موردنظر، و ریختن خاک حاصله در کنار ترانشه.

4-1. شیب بندی و تسطیح کف ترانشه، ریختن و پخش خاک سرندی، آب پاشی، کوبیدن، تلمبه زنی و تخلیه آبهای سطحی داخل ترانشه (در صورت لزوم ).

5-1. حفاظت کامل داخل لوله از ورود هرگونه مواد خارجی ، برش و آماده سازی سر لوله (درصورت لزوم )، تنظیم سرلوله ها و انجام عملیات اتصال که برحسب مورد لازم است خارج از ترانشه انجام شود به طور کامل.

6-1. قراردادن لوله ها درون ترانشه، تنظیم سرلوله ها و انجام عملیات اتصال که برحسب مورد لازم است درون ترانشه انجام شود همراه با کلیه عملیات مرتبط با حفاری اضافی مربوط، و نصب لوله ها با رعایت شیب لازم.

7-1. خاکریزی اطراف و روی لوله های درون ترانشه، با خاک سرندی.

8-1. آزمایش آب بندی خط لوله، طبق مشخصات فنی و شامل پرکردن و تخلیه، به طوری که پس از تخلیه، خط لوله عاری از هرگونه رسوب و مواد زاید باشد.

9-1. پخش و کوبیدن خاک سرندی، با وسایل دستی تا تراکم مورد لزوم طبق مشخصات فنی، پرکردن لایه به لایه ترانشه تا سطح زمین، و آب پاشی و کوبیدن آن با تراکم حداقل 85 درصد پروکتور استاندارد با خاک حاصل از خاکبرداری (خاکریز نهایی ) و سایر عملیات تکمیلی لازم.

خاکبرداری (خاکریز نهایی) و سایر عملیات تکمیلی لازم.

2. تامین مواد اضافی برای جوشکاری، درصورت لزوم، به عهده کارفرما است و بارگیری، حمل ، باراندازی و جابجایی این مواد باید توسط پیمانکار انجام گیرد.

3. چنانچه لوله گذاری در عمق های بیشتر از عمق تعیین شده در ردیف های این فصل انجام شود، 35 درصد به ازای هریک متر عمق بیشتر، به بهای واحد ردیف های این فصل، برحسب مورد، اضافه می شود. به عنوان مثال، اگر عمق یک متر بیشتر باشد 35 درصد، اگر عمق دومتر بیشتر باشد 2*35=70 درصد و به همین ترتیب برای عمق های بیشتر، کسر متر به تناسب محاسبه می شود.

4. درصد تقریبی هزینه انجام هر یک از مراحل کار لوله گذاری با لوله های پلی اتیلن فاضلابی، به شرح بند 1، نسبت به کل عملیات، در جدول 4 درج شده است، که برای پرداخت صورت وضعیتهای موقت مورد استفاده قرار می گیرد.

درصد مراحل مختلف عملیات برای لوله های پلی اتیلن

مقدمه

1.مفاد درج شده در ردیف های 050101 تا 050113، شرح مختصری از عملیات لوله گذاری در نقب با لوله های بتنی فاضلابی (با هرنوع اتصالی) است، و عملیات تفصیلی این ردیف ها، به شرح زیر است:

1-1. آماده کردن مسیر و انجام کارهای نقشه برداری لازم در مراحل مختلف کار.

2-1. بارگیری و حمل لوله ها و اتصالی ها، از محل تحویل از کارفرما، بسته به مورد، تا پای کار و باراندازی و چیدن به نحو مناسب، و یا تا محل های انباشت فرعی و باراندازی درآنجا، همراه با بارگیری مجدد و حمل لوله ها و اتصالی ها تا پای کار و باراندازی و چیدن به نحو مناسب.

3-1. شیب بندی کف نقب، تسطیح با خاک سرندی ضمن رعایت شیب لازم، آب پاشی، کوبیدن، تلمبه زنی و تخلیه آبهای سطحی داخل نقب (در صورت لزوم).

4-1. حفاظت کامل داخل لوله از ورود هرگونه مواد خارجی، انتقال لوله ها و اتصالی ها به داخل نقب و به محل نصب، و نصب آنها با رعایت شیب لازم.

5-1. خاکریزی اطراف لوله های درون نقب تا ارتفاع مورد نظر، با خاک سرندی، پخش و کوبیدن خاک سرندی با وسایل دستی تا تراکم مورد لزوم طبق مشخصات فنی.

2. چنانچه لوله گذاری در عمق های بیشتر از عمق تعیین شده در ردیف های بند 1 انجام شود، 10 درصد به ازای هریک متر عمق بیشتر، به بهای واحد ردیف های این بند، برحسب مورد، اضافه می شود. به عنوان مثال، اگر عمق یک متر بیشتر باشد 10 درصد، اگر عمق دو متر بیشتر باشد 2*10=20 درصد و به همین ترتیب برای عمق های بیشتر. کسر متر به تناسب محاسبه می شود.

3. مفاد درج شده در ردیف های 050201 تا 050208، شرح مختصری از عملیات لوله گذاری در نقب با لوله های پلی اتیلن فاضلابی است، و عملیات تفصیلی این ردیفها، به شرح زیر است:

1-3. آماده کردن مسیر و انجام کارهای نقشه برداری لازم در مراحل مختلف کار.

2-3. بارگیری و حمل لوله ها، از محل تحویل از کارفرما، بسته به مورد، تا پای کار و باراندازی و چیدن به نحو مناسب، و یا تا محل های انباشت فرعی و باراندازی درآنجا، همراه با بارگیری مجدد و حمل لوله ها تا پای کار و باراندازی و چیدن به نحو مناسب.

3-3. شیب بندی کف نقب، تسطیح با خاک سرندی ضمن رعایت شیب لازم، آب پاشی، کوبیدن، تلمبه زنی و تخلیه آبهای سطحی داخل نقب (در صورت لزوم).

4-3. حفاظت کامل داخل لوله از ورود هرگونه مواد خارجی، برش و آماده سازی سر لوله (درصورت لزوم )، تنظیم سرلوله ها و انجام عملیات جوشکاری به طور کامل، انتقال لوله ها به داخل نقب و به محل نصب، و نصب آنها بارعایت شیب لازم.

5-3. مهار لوله ها در فواصل لازم، برای نگهداری داخل لوله در یک خط، خاکریزی اطراف لوله های درون نقب تا ارتفاع مورد نظر، با خاک سرندی، پخش و کوبیدن خاک سرندی با وسایل دستی تا تراکم مورد لزوم طبق مشخصات فنی.

4. چنانچه لوله گذاری در عمق های بیشتر از عمق تعیین شده در ردیف های بند 3 انجام شود 5درصد به ازای هریک متر عمق بیشتر، به بهای واحد ردیف های این بند، برحسب مورد، اضافه می شود. به عنوان مثال، اگر عمق یک متر بیشتر باشد 5 درصد، اگر عمق دو متر بیشتر باشد 2*5=10 درصد و به همین ترتیب برای عمق های بیشتر. کسر متر به تناسب محاسبه می شود.

5. منظور از عمق کف نقب در ردیف های این فصل، اختلاف ارتفاع بین رقوم کف نقب و متوسط رقوم سطح زمین طبیعی بالای آن است. منظور از عرض و ارتفاع نقب، به ترتیب عرض کف نقب و اختلاف ارتفاع بین رقوم کف و سقف نقب است که در نقشه نمونه 37102 و نقشه های اجرایی، مشخص شده است.

6. منظور از پمپاژ آب های سطحی داخل نقب، تخلیه و دفع آب هایی است که احتمال دارد از طریق بارندگی یا جوی ها و نهرهای مجاور (به استثنای آب های زیرزمینی)، وارد نقب شود.

7. در بهای واحد ردیف های این فصل، طبق نقشه نمونه 37102، هزینه خاکریزی زیر و اطراف لوله با خاک سرندی از خاک حاصل از حفر نقب منظور شده است.

8. در صورت لزوم استفاده از قطعات مهاری پیش ساخته بتنی، طبق مشخصات فنی و یا به دستور مهندس مشاور، برای جلوگیری از شناور شدن لوله در نقب درهنگام بتن ریزی، هزینه تهیه مصالح و ساخت و حمل و نصب این قطعات به صور ت ستاره دار برآورد می شود.

9. بهای انجام آزمایش آب بندی خط لوله (طبق مشخصات فنی، شامل پر کردن و تخلیه، به طوری که پس از تخلیه، خط لوله عاری از هرگونه رسوب و مواد زاید باشد)، برای لوله های بتنی نقبی، معادل 10 درصد بهای واحد ردیف های 050101 تا 050113 و برای لوله های پلی اتیلن نقبی، 6 درصد بهای واحد ردیف های 050201 تا 050208، محاسبه می شود.

مقدمه

1.مفاد درج شده در ردیف های 060101 تا 060116، شرح مختصری از عملیات لوله گذاری در ترانشه با لوله های فایبرگلاس (G.R.P) فاضلابی است، و عملیات تفصیلی این ردیف ها، به شرح زیر است:

1-1. تمیز کردن و آماده کردن مسیر لوله گذاری و انجام کارهای نقشه برداری لازم.

2-1. بارگیری و حمل لوله ها و اتصالی ها، از محل تحویل از کارفرما، بسته به مورد، تا پای کار و باراندازی و ریسه کردن در کنار ترانشه، و یا تا محل های انباشت فرعی و باراندازی در آنجا، همراه با بارگیری مجدد و حمل لوله ها تا پای کار و باراندازی و ریسه کردن در کنار ترانشه.

3-1. حفر ترانشه با هر نوع وسیله مکانیکی تا عمق موردنظر، و ریختن خاک حاصله در کنار ترانشه.

4-1. شیب بندی و تسطیح کف ترانشه، ریختن و پخش خاک سرندی، آب پاشی، کوبیدن، تلمبه زنی و تخلیه آبهای سطحی داخل ترانشه (در صورت لزوم ).

5-1. حفاظت کامل داخل لوله از ورود هرگونه مواد خارجی، قراردادن لوله ها و اتصالی ها درون ترانشه و نصب آنها با رعایت شیب لازم ، همراه با عملیات تراش یا جوشکاری لازم در موارد برش سرلوله.

6-1. خاکریزی اطراف و روی لوله های درون ترانشه، با خاک سرندی.

7-1. آزمایش آب بندی خط لوله، طبق مشخصات فنی و شامل پرکردن و تخلیه، به طوری که پس از تخلیه، خط لوله عاری از هرگونه رسوب و مواد زاید باشد.

8-1. پخش و کوبیدن خاک سرندی، با وسایل دستی تا تراکم مورد لزوم طبق مشخصات فنی، پرکردن لایه به لایه ترانشه تا سطح زمین، و آب پاشی و کوبیدن آن با تراکم حداقل 85 درصد پروکتور استاندارد با خاک حاصل از خاکبرداری (خاکریز نهایی) و سایر عملیات تکمیلی لازم.

2. چنانچه برای آزمایش آب بندی لوله های فایبرگلاس (G.R.P) به قطر 700 میلی متر و بالاتر، از روش آزمایش محل های اتصال (Joint Test)، استفاده شود 9 درصد به ازای هر متر طول لوله، از بهای واحد ردیف های این فصل کسر می شود.

3. چنانچه لوله گذاری در عمق های بیشتر از عمق تعیین شده در ردیف های این فصل انجام شود، 37 درصد به ازای هریک متر عمق بیشتر، به بهای واحد ردیف های این فصل، برحسب مورد، اضافه می شود. به عنوان مثال، اگر عمق یک متر بیشتر باشد 37 درصد، اگر عمق دو متر بیشتر باشد، 2*37=74 درصد و به همین ترتیب برای عمق های بیشتر. کسر متر به تناسب محاسبه می شود.

4. درصد تقریبی هزینه انجام هر یک از مراحل کار لوله گذاری با لوله های فایبرگلاس (G.R.P) فاضلابی به شرح بند 1، نسبت به کل عملیات، در جدول 5 درج شده است، که برای پرداخت صورت وضعیتهای موقت مورد استفاده قرار می گیرد.

درصد مراحل مختلف عملیات لوله گذاری برای لوله های فایبرگلاس

مقدمه

1.بهای واحد احداث آدم روی بتنی در جا در ردیف 070101، شامل بهای انجام کارهای لازم به شرح زیر، به ازای هر متر مکعب بتن مصرفی از نوع C25 در آدم رو است:

1-1. انجام عملیات خاکی لازم، شامل حفر گود با هر نوع وسیله مکانیکی تا عمق مورد نظر، جابجایی خاک حاصله، تسطیح، آب پاشی و کوبیدن کف گود، تلمبه زنی و تخلیه آبهای سطحی داخل گود (درصورت لزوم).

2-1. تهیه و ریختن بتن از نوع C10 (بتن کم مایه).

3-1. قالب بندی با هرنوع مصالح، و چوب بست یا داربست لازم همراه با تعبیه سوراخ های محل عبور لوله ها و غیره، به تعداد لازم و به هر قطر، جاسازی لوله ها در محل عبور از دیواره آدمرو، تهیه و اجرای بتن دور لوله های ورودی و خروجی.

4-1. تهیه و اجرای بتن از نوع C25.

5-1. تهیه و اجرای بتن از نوع C20 و ماهیچه و مجراسازی (و حفاظ سازی درصورت لزوم ) کف آدمرو.

6-1. تهیه مصالح و ساخت و جابجایی و نصب دال بتنی پیش ساخته سقف، از بتن C25.

7-1. تهیه مصالح و آجر چینی روی دال سقف برای نصب دریچه آدمرو، تهیه و اجرای بتن از نوع C12.

8-1. پرکردن لایه به لایه گود تا سطح زمین، و آب پاشی و کوبیدن آن با تراکم حداقل 85 درصد پروکتور استاندارد با خاک حاصل از خاکبرداری (خاکریز نهایی).

9-1. تسطیح و پاک کردن محل، نظافت داخل آدمرو و سایر عملیات تکمیلی لازم.

تبصره، چنانچه برای احداث آدم رو از آدم رو بتنی یک پارچه استفاده شود، در این حالت بهای واحد آدم رو طبق ردیف 070101 منظور می شود و شامل تمامی هزینه های مربوط (تهیه و ساخت، حمل و نصب و غیره) به ازای هر متر مکعب بتن مصرفی از نو ع C25 در آدم رو است:

2. بهای واحد احداث آدمروی بتنی پیش ساخته در ردیف 070201، شامل بهای انجام کارهای لازم به شرح زیر، به ازای هر متر مکعب بتن مصرفی از نوع C25  در آدم رو است:

1-2. انجام عملیات خاکی لازم، شامل حفر گود با هر نوع وسیله مکانیکی تا عمق مورد نظر، جابجایی خاک حاصله، تسطیح ، آب پاشی و کوبیدن کف گود، تلمبه زنی و تخلیه آبهای سطحی داخل گود (در صورت لزوم).

2-2. تهیه و ریختن بتن از نوع C10 (بتن کم مایه).

3-2. قالب بندی با هرنوع مصالح، و چوب بست یا داربست لازم همراه با تعبیه سوراخ های محل عبور لوله ها و غیره، به تعداد لازم و به هر قطر، و جاسازی لوله ها در محل عبور از دیواره آدمرو، تهیه و اجرای بتن از نوع C12.

4-2. تهیه و اجرای بتن از نوع C25.

5-2. تهیه و اجرای بتن از نوع C20 و ماهیچه و مجرا سازی کف آدمرو.

6-2. تهیه مصالح و ساخت و جابجایی و نصب قطعات بتنی پیش ساخته (مانند رینگهای دیواره و یا رینگ تبدیلی فوقانی)، از بتن C25.

7-2. تهیه مصالح و آجرچینی روی رینگ فوقانی برای نصب دریچه آدمرو، تهیه و اجرای بتن از نوع C12.

8-2. پرکردن لایه به لایه گود تا سطح زمین ، و آب پاشی و کوبیدن آن با تراکم حداقل 85 درصد پروکتور استاندارد با خاک حاصل از خاکبرداری (خاکریز نهایی).

9-2. تسطیح و پاک کردن محل، نظافت داخل آدمرو و سایر عملیات تکمیلی لازم .

3. بهای واحد احداث آدمرو با دیواره آجری در ردیف 070301، شامل بهای انجام کارهای لازم به شرح زیر، به ازای هر متر مکعب آجرچینی است:

1-3. انجام عملیات خاکی لازم، شامل حفر گود با هرنوع وسیله مکانیکی تا عمق مورد نظر، جابجایی خاک حاصله، تسطیح، آب پاشی و کوبیدن کف گود، تلمبه زنی و تخلیه آبهای سطحی داخل گود (درصورت لزوم ).

2-3. تهیه و ریختن بتن از نوع C10 (بتن کم مایه).

3-3. قالب بندی با هر نوع مصالح، همراه با تهیه و اجرای بتن از نوع C25.

4-3. تهیه مصالح و اجرای دیواره آجری آدمرو (با آجر ماشینی سوراخ دار) با چوب بست یا داربست لازم، سطح داخلی به صورت نما با بندکشی و سطح خارجی همراه با اندود از ملات ماسه و سیمان، و نیز تعبیه سوراخ های محل عبور لوله ها و غیره، به تعداد لازم و به هر قطر، و جاسازی لوله ها در محل عبور از دیواره آدمرو، تهیه و اجرای بتن از نوع C12.

5-3. تهیه و اجرای بتن از نو ع C20 و ماهیچه و مجراسازی کف آدمرو .

6-3. تهیه مصالح و ساخت وجابجایی و نصب دال بتنی پیش ساخته سقف، از بتن C25.

7-3. تهیه مصالح و آجرچینی روی دال سقف برای نصب دریچه آدمرو، تهیه و اجرای بتن از نوع C12.

8-3. پرکردن لایه به لایه گود تا سطح زمین، و آب پاشی و کوبیدن آن با تراکم حداقل 85 درصد پروکتور استاندارد با خاک حاصل از خاکبرداری (خاکریزنهایی).

9-3. تسطیح و پا ک کردن محل، نظافت داخل آدمرو و سایر عملیات تکمیلی لازم .

4. بهای واحد احداث آدم رو با قطعات پلی اتیلن در ردیف 070501 که باید براساس استاندارد ISIRI14148 (یا استاندارد معتبر مشابه) تهیه شود، شامل بهای انجام کارهای لازم باتوجه به نقشه نمونه 37109 و به شرح زیر به ازای هر متر عمق آدم رو است.

1-4. انجام عملیات خاکی لازم شامل حفر گود با هر نوع وسیله مکانیکی تا عمق مورد نظر، جابجایی خاک حاصل، تسطیح، آ بپاشی، کوبیدن کف گود، تلمبه زنی و تخلیه آب داخل گود در صورت لزوم.

2-4. تهیه و اجرای بتن کم مایه C10 به ضخامت 10 سانتی متر.

3-4. بارگیری، حمل و نصب قطعات پلی اتیلن و تراز کردن آن پس از کف سازی و جاسازی لول ههای مرتبط بر حسب مورد و عملیات
تکمیلی لازم.

4-4. پر کردن لایه به لایه گود در اطراف آدم رو با خاک حاصل از خاکبرداری به صورت متقارن تا سطح زمین، آبپاشی و کوبیدن لایه ها تا تراکم حداقل 85 درصد پروکتور استاندارد به طوری که مانع از جابجایی و انحراف آدم رو گردد:

5-4. تهیه مصالح و اجرای رینگ لنگر به ضخامت 25 الی 35 سانتی متر در مناطقی که احداث آدم رو زیر تراز آب انجام می شود.

6-4. هزینه تهیه و اجرای بتن C25 کف گود به ضخامت 10 تا 25 سانتی متر، دال سقف و رینگ بر حسب مورد با استفاده از ردیف 110105 در فصل یازدهم فهرست فاضلاب، جداگانه محاسبه و پرداخت می شود.

7-4. در صورت استفاده از شفته آهک یا سیمان در اطراف آدم رو با رعایت مشخصات فنی و تایید مشاور و کارفرما، هزینه آن در ردیف 070501 احداث آدمرو با قطعات پلی اتیلن منظور شده است.

5. بهای واحد احداث شفت بتنی درجا برای لوله رانی، در ردیف 070401، شامل بهای انجام کارهای لازم به شرح زیر، به ازای هر متر مکعب بتن مصرفی از نوع C25 در شفت است:

1-5. انجام عملیات خاکی لازم، شامل حفر گود با هر نوع وسیله مکانیکی تا عمق مورد نظر، جابجایی خاک حاصله، تسطیح، آب پاشی و کوبیدن کف گود، تلمبه زنی و تخلیه آبهای سطحی داخل گود (درصورت لزوم).

2-5. تهیه و ریختن بتن از نوع C10 (بتن کم مایه).

3-5. قالب بندی با هر نوع مصالح، و چوب بست و دار بست لازم همراه با تعبیه سوراخ های محل عبور لوله ها، به تعداد لازم و به هر قطر، جا سازی لوله ها در محل عبور از دیواره شفت، اجرای بتن دور لوله های ورودی و خروجی، و تمامی تمهیدات لازم برای امکان تبدیل بعدی شفت به آدم رو.

4-5. تهیه و اجرای بتن از نوع C25.

5-5. پرکردن لایه به لایه گود تا سطح زمین، و آب پاشی و کوبیدن آن با تراکم حداقل 85 درصد پروکتور استاندارد با خاک حاصل از خاکبرداری (خاکریز نهایی).

6-5. تسطیح و پاک کردن محل. نظافت داخل شفت و سایر عملیات تکمیلی لازم.

6. منظور از عمق آدمرو، فاصله بین کف تمام شده داخل (روی شالوده)، تا سطح زمین است.

7. هزینه تهیه، حمل و نصب میلگرد لازم برای احداث آدم رو و شفت و نیز پله و حفاظ و دریچه چدنی با قاب مربوط برای آدم روها، در بهای واحد آن ها منظور نشده است. چنانچه دریچه های آدم رو به صورت کامپوزیتی GRP و یا سایر مواد پلاستیکی همراه با قاب مربوط در نقشه ها و اسناد مناقصه در نظر گرفته شده باشند، برای برآورد عینا از فصل بیست و سوم، کارهای پلاستیکی و پلیمری فهرست بهای واحد پایه ابنیه و ردیف های مربوط بر حسب مورد در انطباق با ابعاد و تحمل بار ترافیکی استفاده شود. مشخصات فنی لازم دریچه ها در مشخصات فنی خصوصی پیمان درج و اعمال می شود.

8. واحد پرداخت بهای آدمروها و شفت های بتنی برحسب حجم بتن مصرفی از نوع C25، بوده و چنانچه از بتن نوع دیگر استفاده شود، اضافه بها طبق ردیف های درج شده در فصل کارهای بتنی و قالب بندی، محاسبه می شود.

9. در تمام ردیف های این فصل، سیمان مصرفی سیمان نوع 5 است.

10. با توجه به سرعت کار، استفاده از آدم روهای بتنی پیش ساخته در بالای تراز آب زیرزمینی ارجحیت دارد، ولی در زیر تراز آب زیرزمینی فقط باید از آدم روهای بتنی درجا (بخش 1) یا آدم رو با قطعات پلی اتیلن (بخش 4) استفاده شود. در بهای واحد ردیف های این فصل واتر استاپ و مواد آب بند منظور نشده است.

11. هزینه احداث تلمبه خانه های کوچک داخل شبکه جمع آوری فاضلاب، به روش مشابه آدمروها مورد محاسبه قرار می گیرد.

12. هزینه عملیات اضافی لازم برای آدمروهای ریزشی، برحسب مورد، از ردیف های مربوط در سایر فصل های این فهرست بها محاسبه می شود.

13. مفاد بندهای 2 تا 6 و 8 مقدمه فصل کارهای بتنی و قالب بندی این فهرست بها، در مورد کارهای بتنی و قالب بندی مورد نظر در این فصل نیز بکار می رود.

14. هزینه احداث هر شفت بتنی، پس از اتمام همه کارهای مربوط، به شرح بند 4، در صورت وضعیت های موقت درج و پرداخت می شود.

15. هزینه کارهای لازم برای تبدیل شفت به آدم رو، بسته به مورد، از ردیف های موجود در فهرست های ابنیه و شبکه جمع آوری فاضلاب، با محاسبه احجام کار، برآورد می شود.

16. درصد تقریبی هزینه انجام هر یک از مراحل کار احداث آدمروها در انواع مختلف، به شرح بندهای 1 تا 3، نسبت به کل عملیات، در جدول 6 درج شده است که برای محاسبه صورت وضعیت های موقت مورد استفاده قرار می گیرد. برای منظور کردن عملیات انجام شده آدمروها در صورت وضعیت های موقت، بسته به مورد، ابتدا حجم بتن C25 و یا حجم آجرچینی هر یک از آدم روها و قیمت مربوط به آن طبق ردیف های مربوط محاسبه می شود. سپس با استفاده از جدول 6، درصد مربوط به عملیات انجام شده هر آدم رو بدست آمده و به قیمت آدمرو اعمال و در صورت وضعیت موقت درج می شود. بدیهی است قیمت نهایی، برای حجم قطعی بتن یا آجرچینی آدم رو محاسبه خواهد شد.

درصد پرداخت مراحل مختلف احداث انواع آدم رو

مقدمه

1.ردیف های مربوط به حفاری، ب ر حسب حجم محل حفاری و ردیف های تهیه خاک مناسب، و خاکریزی، بر حسب حجم محل خاکریز اندازه گیری می شود.

2. ردیف های جمع آوری و حمل خاکها و مواد زاید برحسب حجم محل حفاری به تناسب خاک جابه جا شده اندازه گیری می شود.

3. ردیف حمل بیش از 500 متر اگر در مورد خاک مناسب باشد، بر حسب حجم محل خاکریز، و چنانچه مربوط به خاک و مواد زاید باشد، برحسب حجم محل حفاری اندازه گیری می شود. منظور از خاک مناسب، هر نوع خاکی است (از جمله توونان) که برای انجام عملیات خاکی طبق تشخیص مهندس مشاور مناسب باشد.

4. ردیف جابجایی خاک مصرفی تا فاصله حداکثر 50 متر، در هر مورد تنها برای یک بار پرداخت می شود و اندازه گیری آن برای خاکی که از کنار ترانشه به دپو منتقل می شود، برحسب حجم محل حفاری به تناسب خاک جابجا شده، و برای خاکی که از دپو به کنار ترانشه برگشت داده شده است، برحسب حجم محل خاکریز انجام می شود.

5. هزینه های کوبیدن خاک سرندی زیر،اطراف و روی لوله، در بهای واحد ردیف های فصل های لوله گذاری، منظور شده است و ردیفهای 081201 و 081202، برای کوبیدن خاک روی خاک سرندی (خاکریز نهایی)، طبق مشخصات فنی و براساس نتایج درج شده در گزارش آزمایشگاه، قابل پرداخت است. مبنای محاسبه، حجم خاک کوبیده شده است.

6. در قیمت ردیف های اجرای روسازی در مسیر لوله، هزینه برداشتن، بارگیری، حمل به هر فاصله و باراندازی خاک هم حجم مصالح روسازی،پیش بینی شده است.

7. هزینه تخریب ملات زیر موزاییک و بلوکهای بتنی نیز، طبق ردیف 080603، محاسبه می شود.

8. شرح و بهای واحد درج شده در ردیفهای 080701 تا 080705، مربوط به عملیات زیرسازی و روسازی معابر در محلهای عبور خط لوله است و استفاده از این ردیفها، برای سایر کارها مجاز نیست.

9. ردیف اضافه بهای اجرای کار زیر تراز آب زیر زمینی در این فصل، برای ردیف های فصلهای لوله گذاری در ترانشه و با احتساب ضریب 1.05 برای احداث آدمروها و شفت ها در نظر گرفته شده است و برحسب حجمی از ترانشه یا گود (طبق نقشه های نمونه منضم به این فهرست بها و ارتفاع آّب در زمان اجرا، قبل از شروع پمپاژ)، که زیر تراز آب زیرزمینی است، محاسبه می شود.

10. هزینه عملیات خاکی اضافی مربوط به ردیفهای 080807 و 080808 چنانچه با وسایل مکانیکی انجام شود، از ردیف 080201 محاسبه می شود و چنانچه استفاده از وسایل مکانیکی مقدور نباشد، اضافه بهای عملیات دستی لازم برحسب ردیف های مربوط در این فصل قابل محاسبه است. ردیف اضافه بهای اجرای کار زیر تراز آب زیر زمینی در این فصل، بسته به مورد برای ردیف های 080807 و 080808 نیز قابل محاسبه است.

11. ردیفهای 081401 و 081402 مربوط به هزینه های ناشی از صعوبت بارگیری و حمل انواع مصالح (مانند شن و ماسه و بتن و آجر و خاک و اساس و زیراساس و نیز نخاله های حاصل از خاکبرداری) و انواع لوله ها، با وسایل دستی، و باراندازی آنها است و فقط برای معابر تا عرض 6 متر، فاصله دیوار به دیوار، و در صورت تایید مهندس مشاور و تصویب کارفرما، پرداخت می شود. ردیف حمل دستی برای کارهای بنایی برحسب حجم عملیات اجرا شده، برای خاکها و مواد زاید برحسب حجم محل حفاری شده و برای پر کردن با هر نوع مصالح بر حسب حجم محل پر شده، اندازه گیری می شود. با پرداخت ردیف 081401 ردیف 081002 قابل پرداخت نیست.

12. در ردیف های مربوط به شفته ریزی، تمام هزینه های مربوط به حمل آهک یا سیمان تا فاصله 30 کیلومتر و اجرای کار طبق نقشه و مشخصات، و ریختن و جا دادن شفته در هر محل و به هر شکل، منظور شده و فقط حمل آهک یا سیمان مازاد بر 30 کیلومتر طبق ردیفهای فصل حمل و نقل قابل محاسبه است. مقدار سیمان یا آهک طبق دستور کار مهندس مشاور خواهد بود و چنانچه مقدار سیمان بیشتر از مقدار مندرج در ردیف مربوط باشد، برای مازاد آن از ردیف های فصل یازدهم، کارهای بتنی و قالب بندی، استفاده می شود.

13. بهای واحد ردیفهای 080601 تا 080606، مربوط به هزینه عملیات آماده سازی پوشش مسیر لوله (اعم از برش با کاتر یا تخریب) برای حفاری مسیر لوله است. بدیهی است هزینه برداشتن موارد یاد شده جزو هزینه حفاری در ردیف های لوله گذاری و احداث آدمروها پیش بینی شده است. ردیف های تخریب برحسب حجم محل تخریب شده اندازه گیری می شود.

14. ردیف 080703 کاملا” مستقل بوده و برای مواردی که نیاز به اساس و زیراساس ندارد، مورد استفاده قرار می گیرد.

15. ردیف های 081601 تا 081604 فقط در حالت لوله گذاری در نقب مورد استفاده قرار می گیرد و در صورت لزوم حفاری در زمین های سنگی یا برخورد با قطعات بزرگ سنگ که به تشخیص مهندس مشاور باید خرد شود، از ردیف های 080103 تا 080106 ، با اعمال ضریب 1.40، استفاده می شود. در حالت لوله گذاری در نقب، هزینه عملیات خاکی اضافی مربوط به میله چاه به قطر بیشتر از 1.2 متر و یا رامپ لازم برای انتقال لوله های پلی اتیلن به داخل نقب، چنانچه با وسایل مکانیکی انجام شود، از ردیف های 080201 و 080202، محاسبه می شود و چنانچه استفاده از وسایل مکانیکی مقدور نباشد، اضافه بهای عملیات دستی لازم برحسب ردیف های مربوط در این فصل برای حجم اضافی قابل محاسبه است. ضمناً در صورت مناسب نبودن خاک محل، از ردیف های 080801 تا 080806 و 081001 و 081303 تا 081306، بسته به مورد، استفاده می شود.

16. در مواردی که ضمن اجرای ردیف های شماره 080101 و 080102، به قطعات بزرگ سنگ برخورد شود که به تشخیص مهندس مشاور برداشت آن مستلزم خرد کردن قطعه سنگ باشد، در آن صورت معادل حجم سنگهایی که شکسته می شوند، حفاری سنگی، از ردیف های 080103 تا 080106 بسته به مورد، منظور می شود.

17. هزینه وسیله مناسب برای عملکرد چکش هیدرولیکی، مانند بیل مکانیکی، در بهای ردیف 080104 منظور شده است.

18. برای حفاری در سنگ باید از ردیف 080104 استفاده شود، مگر در شرایطی که، با تایید کارفرما، استفاده از کمپرسور همراه با چکش های بادی اجتناب ناپذیر باشد.

مقدمه

1.در ردیف های این فصل، وزن کار طبق ابعاد درج شده در نقشه ها، مشخصات، دستور کارها و صورت جلسه های تنظیمی، و به مأخذ جدول های استاندارد مربوط یا جدول های کارخانه سازنده، محاسبه و منظور می شود.

2. هزینه های مربوط به تهیه و مصرف الکترود، مفتول یا سیم آرماتوربندی، در قیمتها منظور شده و از این بابت، اضافه بها یا اضافه وزن پرداخت نمی شود.

3. بهای خرک ها و سنجاقک های مورد نیاز که به منظور حفظ فاصله میل گردها مورد استفاده قرار گرفته و در بتن باقی می مانند، براساس صورت جلسه های تنظیم شده و طبق ردیف های مربوط قابل پرداخت است.

مقدمه

1.مفاد درج شده در ردیف های 100101 تا 100103، شرح مختصری از عملیات سپرکوبی دیواره دو طرف ترانشه، با سپر فولادی به طو ل تا 12 متر است و عملیات تفصیلی این ردیف ها به شرح زیر است:

1-1. تهیه و بارگیری و حمل مهاری های طولی و عرضی، و باراندازی آنها در محل سپرکوبی.

2-1. اصلاح و آماده سازی طو ل سپرها برای کوبیدن با توجه به مشخصات، همراه با حمل از پای کار به محل سپرکوبی و جوشکاری و برشکاری لازم.

3-1. استقرار داربست نگهدارنده سپرها و استقرار سپرها در دو طرف ترانشه لوله در محل داربست نگهدارنده، و کنترل شاقولی بودن و چفت و بست آن ها.

4-1. کوبیدن سپرها در دوطرف ترانشه، با سپرکوب هیدرولیکی ویبره ای، باتوجه به عمق موردنظر همراه با کنترل شاقولی بودن، عدم انحراف از مسیر و چفت و بست آن ها در یکدیگر.

5-1. مهار بندی طولی و عرضی داخل ترانشه سپرکوبی شده با مهاری های طولی و عرضی در هر مرحله از خاکبرداری ترانشه، باتوجه به تعداد طبقات مهاربندی در ارتفاع طبق جزییات نقشه های اجرایی، همراه با برشکاری و جوشکاری لازم.

2. مفاد درج شده در ردیف های 100201 تا 100203، شرح مختصری از عملیات خارج کردن سپرهای کوبیده شده با مشخصات مندرج در بند 1 است، و عملیات تفصیلی این ردیف ها، به شرح زیر است:

1-2. خارج کردن مهاری ها، همراه با برشکاری لازم.

2-2. خارج کردن سپرهای فولادی کوبیده شده در دو طرف ترانشه، با سپرکوب هیدرولیکی ویبره ای.

3-2. تمیز کردن و آماده سازی سپرها و مهاری های خارج شده، برای استفاده مجدد، همراه با جوشکاری و برشکاری ترمیمی و جابجایی لازم.

3. تهیه سپرها و حمل آنها به پای کار توسط کارفرما انجام می شود، و مصالح مزبور در انتهای کار، در پای کار، به کارفرما تحویل می شود. ضمناً نوع و مشخصات سپرها باید در اسناد مناقصه ذکر شود.

4. هزینه بریدن، جوشکاری و ترمیم سپرهایی که در اثر کوبیدن صدمه دیده باشد، و نیز هزینه جابجایی و انتقال سپرها و مهاری ها و تجهیزات مورد نیاز در طول ترانشه، در بهای واحد ردیفها منظور شده است.

5. چنانچه به علت قصور و عدم رعایت مشخصات از طرف پیمانکار، امتداد سپر در حین کوبیدن منحرف شود و سپر صدمه ببیند، سپر مزبور باید بیرون کشیده شود و مجدداً سپرکوبی طبق نقشه و مشخصات انجام شود. برای کوبیدن و درآوردن این گونه سپرها، هیچ گونه وجه اضافی پرداخت نمی شود.

6. ردیف های سپرکوبی و خارج کردن سپر، با توجه به اینکه دوطرف ترانشه سپرکوبی و مهاربندی می شود، به صورت متر مربع در نظر گرفته شده است. سطح مورد نظر براساس حاصلضرب متر طول ترانشه سپرکوبی شده و عمق سپرکوبی شده (با اعمال ضریب 0.3 برای آن قسمت از سپر که خارج از زمین طبیعی قرار گرفته است و یا ضریب 0.5 برای آن قسمت از سپر که براساس دستور کار بیشتر از طول های مندرج در ردیف های این فصل باشد)، تعیین و از ردیف مربوط، باتوجه به عمق ترانشه، محاسبه می شود.

7. در مورد گود آدمروها نیز، هزینه عملیات سپرکوبی دیواره دو طرف و هزینه عملیات خارج کردن سپرهای کوبیده شده، به روش مشابه ترانشه و با استفاده از ردیف های این فصل و با اعمال ضریب 1.10 محاسبه می شود.

مقدمه

1.در تمام ردیف های این فصل، سیمان مصرفی، سیمان پرتلند معمولی (نوع 1) است، مگر آنکه به صراحت نوع دیگری مشخص شود.

2. نوع شن و ماسه مصرفی در این فصل به صورت طبیعی رودخانه ای یا شکسته رودخانه ای، با توجه به مشخصات فنی است.

3. هزینه دانه بندی مصالح، ساختن بتن و حمل بتن از محل ساخت تا محل مصرف، ریختن بتن به اشکال مختلف، مرتعش کردن بتن و هر گونه افت ناشی از متراکم کردن بتن، ریخت و پاش ناشی از حمل و تخلیه آن، مرطوب نگهداشتن بتن و سایر هزینه های مربوط، در بهای ردیفها منظور شده است.

4. مشخصات انواع بتن به کار رفته در این فصل، طبق آیین نامه بتن ایران (نشریه شماره 120 امور نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه کشور) است.

5. مقدار سیمان مفروض در برآورد ردیف های بتن ریزی طبق جدول زیر است:

مقدار سیمان مورد نظر در برآورد

6. ردیف های قالب بندی این فصل شامل هر نوع قالب مانند چوبی یا فلزی یا ترکیبی از آن دو است.

7. در اندازه گیری قالب بندی ها، سطوح بتن ریخته شده که با قالب تماس دارد ملاک محاسبه است.

8. در ردیفهای قالب بندی، هزینه های پشت بند، چوب بست، رنده کردن قالب چوبی، تمیز کردن قالبها، تهیه و نصب فاصله نگهدار، ایجاد پخ در گوشه قالب، سیم، میخ و پیچ و مهره لازم، ماده رهاساز و باز کردن قالب منظور شده است.

9. پرکردن نقب با بتن باید با استفاده از پمپ مخصوص انجام شود و در این حالت از ردیف های بتن ریزی، برحسب مورد، استفاده می شود و هیچ گونه اضافه بهایی برای پمپ پرداخت نمی شود.

10. چنانچه به جای بتن از فوم بتن (بتن سبک سلولی) به منظور پر کردن فضاهای ناشی از حفاری لوله گذاری در نقب استفاده شود، بر اساس عیار سیمان مصرفی، معادل 80 درصد ردیف های متناظر 110101 تا 110104 قابل پرداخت می باشد.

مقدمه

1.هزینه بارگیری، حمل تا فاصله 30 کیلومتر و باراندازی، برای مصالح تحویلی کارفرما یا مصالح تهیه شده توسط پیمانکار، از محل تحویل یا تهیه تا انبار کارگاه و همچنین از انبار کارگاه تا محل مصرف، در قیمت ردیف های این فهرست بها در نظر گرفته شده است. هزینه حمل مازاد بر 30 کیلومتر، تنها، برای سیمان، آهن آلات، مصالح سنگی، آهک، آجر، لوله ها، اتصالی ها، پله و قاب و دریچه چدنی، بر حسب مورد بر اساس ردیف های این فصل پرداخت می شود و برای سایر مصالح، هیچ گونه هزینه حمل جداگانه ای پرداخت نخواهد شد.

2. مقادیر هر یک از مصالح موضوع بند 1 که در محاسبه هزینه حمل مازاد بر 30 کیلومتر مورد استفاده قرار می گیرد، به شرح زیر تعیین می شود:

1-2. سیمان

مقدار سیمان، بر اساس عیار سیمان در بتن، به اضافه 6 درصد برای اتلاف سیمان، محاسبه می شود.

2-2. آهن آلات

به ازای هر یک کیلوگرم فولاد مصرفی، از میلگرد و پروفیل های متداول، مانند انواع تیرآهن، ناودانی، نبشی، سپری، لوله و ورق های تقویتی و اتصالی که بر اساس مشخصات و نقشه های اجرایی مشخص می شود، 1.05 کیلوگرم بابت حمل، منظور می شود.

3-2. مصالح سنگی (شن، ماسه، سنگ قلوه، سنگ ریشه دار) و آهک.

1-3-2. برای هر متر مکعب انواع بتن، 2.2 تن شن و ماسه محاسبه می شود.

2-3-2. برای هر متر مکعب خشکه چینی با قلوه سنگ، 2 تن سنگ قلوه محاسبه می شود.

3-3-2. برای هر متر مکعب خشکه چینی با سنگ ریشه دار، 1.84 تن سنگ ریشه دار محاسبه می شود.

4-3-2. برای هر متر مکعب شن، ماسه، مصالح زهکشی، اساس، زیراساس کوبیده شده، 2 تن مصالح سنگی، و برای هر متر مکعب شفته آهکی، معادل وزن پودر آهک مصرفی، محاسبه می شود.

3. مقادیر تعیین شده در بند های مقدمه این فصل تنها برای احتساب هزینه های حمل است و قابل استناد برای محاسبه مقادیر مصالح و یا سایر موارد، نخواهد بود.

4. مبدا حمل سیمان، برای پرداخت هزینه حمل، به شرح زیر تعیین می شود:

1-4. چنانچه سیمان به طور مستقیم از کارخانه های داخلی خریداری شود، مبدا حمل، محل کارخانه مربوط است. در این حالت محل خرید باید قبلاً به تایید مهندس مشاور و تصویب کارفرما برسد.

2-4. چنانچه سیمان به طور مستقیم از کارخانه های داخلی خریداری نشود، مبدا حمل محل نزدیکترین کارخانه سیمان (که سیمان مورد نظر را تولید می کند)، خواهد بود.

5. مبدأ حمل فولاد، برای پرداخت هزینۀ حمل به شرح زیر تعیین می شود:

1-5. در صورتی که فولاد، به طور مستقیم از تولید کنندگان داخلی یا بورس کالا خریداری شود، مبدأ حمل برای خرید از تولید کنندگان داخلی محل تولید و برای خریدهای بورس کالا، محل تحویل خواهد بود. در این حالت محل خرید یا تحویل باید قبلاً به تأیید مهندس مشاور و تصویب کارفرما برسد.

2-5. در صورتی که فولاد به طور مستقیم از تولید کنندگان داخلی یا بورس کالا خریداری نشود، مبدأ حمل نزدیکترین محل تولید فولاد به کارگاه است که فولاد مورد نظر را تولید می کند. کارخانه های نورد نیز جزو تولیدکنندگان محسوب می شوند.

6. بهای حمل مصالح سنگی، آجر و آهک و … طبق ردیف های حمل آهن آلات و سیمان پاکتی محاسبه می شود.

7. بهای حمل اتصالی ها و پله و قاب و دریچه چدنی، با استفاده از بهای واحد ردیف های حمل آهن آلات و سیمان پاکتی و اعمال ضریب 2.05 محاسبه می شود.

8. بهای ردیفهای حمل لوله های آزبست سیمان، بتنی و فایبرگلاس (G.R.P) فاضلابی و بتنی یا بتن پلیمری فاضلابی مخصوص لوله رانی (برای تعداد کل شاخه لوله حمل شده و براساس متر طول مفید هر شاخه در لوله گذاری)، برای لوله به قطر 300 میلی متر، پیش بینی شده است. بهای حمل لوله های فوق با سایر قطرها، برحسب مورد، با استفاده از بهای واحد ردیف های حمل لوله به قطر 300 میلی متر، و اعمال ضرایب درج شده در جدول 7، تعیین می شود.

ضریب های حمل لوله های آزبست

9. بهای ردیف های حمل لوله های پی وی سی و پلی اتیلن فاضلابی و پلی اتیلن فاضلابی مخصوص لوله رانی (برای تعداد کل شاخه لوله حمل شده و براساس متر طول مفید هر شاخه در لوله گذاری)، برای لوله به قطر 315 میلی متر، پیش بینی شده است. بهای حمل لوله های فوق با سایر قطرها، بر حسب مورد، با استفاده از بهای واحد ردیف های حمل لوله به قطر 315 میلی متر، و اعمال ضرایب درج شده در جدول 8، تعیین می شود.

ضریب حمل لوله های پی وی سی

10. بهای حمل سیمان فله چنانچه مسافت حمل (مبدا – مقصد) تا 450 کیلومتر باشد، طبق ردیف های حمل آهن آلات و سیمان پاکتی پرداخت می شود و اگر مسافت حمل بیشتر از 450 کیلومتر باشد، بر اساس ردیف های حمل آهن آلات و سیمان پاکتی، با اعمال ضریب 1.50 به قیمت ردیف های مربوط، برای تمام طول مسیر، پس از کسر 30 کیلومتر پرداخت می شود.

11. چنانچه حمل مصالح در راه های خاکی و شنی انجام شود، بهای واحد ردیف های این فصل به اضافه 30 درصد، پرداخت می شود.

12. مبنای تعیین مسافت حمل، نزدیکترین راه طبق آخرین دفترچه مسافت وزارت راه و شهرسازی است، و در مورد راه هایی که در دفترچه یاد شده، مسافتی برای آنها تعیین نشده است، با در نظر گرفتن کوتاهترین فاصله، طبق نظر مهندس مشاور، فاصله آنها تعیین می شود.

مقدمه

1.مفاد درج شده در ردیفهای 130101 تا 130104، شرح مختصری از عملیات آماده سازی هر زوج شفت ارسال و دریافت و کلیه تجهیزات لازم، برای اجرای عملیات لوله رانی (حفاری و لوله گذاری ماشینی بدون حفر ترانشه Micro tunnelling & Pipe jacking در دو جهت و در هر عمق است، و عملیات تفصیلی این ردیف ها، به شرح زیر است:

1-1. تمیز کردن، محصور کردن و آماده کردن محل شفت های احداث شده و فضای عملیاتی اطراف آنها و انجام کارهای نقشه برداری لازم.

2-1. انتقال و استقرار و نصب و راه اندازی دستگاه لوله رانی و سایر تجهیزات (شامل انتقال اجزای لازم به داخل شفت ارسال)، باز کردن و جابجایی و استقرار و نصب و راه اندازی مجدد دستگاه برای اجرای عملیات در جهت دیگر در همان شفت.

3-1. باز کردن دستگاه لوله رانی و سایر تجهیزات ( شامل خارج کردن اجزای لازم از شفت)، بارگیری، حمل و بار اندازی در محل شفت ارسالی بعدی.

2. سایر کارهای لازم، برای تکمیل عملیات آماده سازی مورد نظر در بند 1، بسته به مورد، با استفاده از ردیف های موجود در فهرست پایه شبکه جمع آوری فاضلاب و در صورت عدم وجود ردیف های لازم در فهرست مذکور از ردیف های مربوط در فهرست پایه ابنیه، با برآورد احجام و مقادیر هر مورد، به دفعات لازم، محاسبه می شود، مانند احداث و تخریب (در صورت نیاز) پشت بند دستگاه لوله رانی و یا ابنیه موقت مورد نیاز برای استقرار تجهیزات در بالا یا داخل شفت، و یا در فهرست تجهیز و برچیدن کارگاه منظور می شود، مانند موارد مرتبط با بند 2-7 دستورالعمل تجهیز و یا ردیف های 420903 و 421101 تا 421104 فهرست تجهیز کارگاه.

3. مفاد درج شده در ردیف های 130201 و 130202، شرح مختصری از عملیات لوله رانی با لوله های پلی اتیلن فاضلابی مخصوص در هر عمق است، و عملیات تفصیلی این ردیفها، به شرح زیر است:

1-3. بارگیری و حمل لوله ها، از محل تهیه، بسته به مورد، تا پای کار و باراندازی و چیدن به نحو مناسب، و یا تا محل های انباشت فرعی و باراندازی در آنجا، همراه با بارگیری مجدد و حمل لوله ها تا پای کار و باراندازی و چیدن به نحو مناسب.

2-3. انتقال قطعات پایلوت و کیسینگ (یک متری) و حلزونی و نوک حفار به داخل شفت و متعاقبأ خارج ساختن آنها از شفت، در مقاطع لازم.

3-3. اجرای مراحل پایلوت و حفاری نقب و کیسینگ گذاری، با رعایت و کنترل مداوم و دقیق شیب و امتداد لازم، با دستگاه مناسب دارای سیستم تخلیه حلزونی، همراه با انتقال خاک و مواد حاصل از حفاری به بالای شفت و تمیز کردن کامل داخل کیسینگ ها.

4-3. حفاظت کامل داخل لوله از ورود هرگونه مواد خارجی، برش و آماده سازی سر لوله (درصورت لزوم)، تنظیم سر لوله ها و انجام عملیات جوشکاری به طور کامل، انتقال لوله ها به داخل نقب و به محل نصب، به کمک دستگاه، نصب آنها با رعایت شیب لازم و خارج کردن کیسینگ ها از نقب به کمک دستگاه.

5-3. آزمایش آب بندی خط لوله، طبق مشخصات فنی و شامل پر کردن و تخلیه، به طوری که پس از تخلیه، خط لوله عاری از هرگونه رسوب و مواد زاید باشد.

4. مفاد درج شده در ردیف های 130301 تا 130303، شرح مختصری از عملیات لوله رانی با لوله های بتنی یا بتن پلیمری فاضلابی مخصوص در هر نوع زمین و در هر عمق است، و عملیات تفصیلی این ردیف ها، به شرح زیر است:

1-4. بارگیری و حمل لوله ها و اتصالی ها، از محل تهیه، بسته به مورد، تا پای کار و باراندازی و چیدن به نحو مناسب، و یا تا محل های انباشت فرعی و باراندازی در آنجا، همراه با بارگیری مجدد و حمل لوله ها و اتصالی ها تا پای کار و باراندازی و چیدن به نحو مناسب.

2-4. حفاری نقب با رعایت و کنترل مداوم و دقیق شیب و امتداد لازم و انتقال خاک و مواد حاصل از حفاری به بالای شفت، با دستگاه مناسب دارای سیستم حفاری تمام مقطع (Full Face) با نوک حفار مناسب و سیستم تخلیه دوغابی (Slurry).

3-4. حفاظت کامل داخل لوله از ورود هرگونه مواد خارجی، انتقال لوله ها و اتصالی ها به داخل شفت، راندن لوله ها به داخل نقب و به محل نصب، به کمک دستگاه و نصب آنها با رعایت شیب لازم.

4-4. آزمایش آب بندی خط لوله، طبق مشخصات فنی و شامل پر کردن و تخلیه، به طوری که پس از تخلیه، خط لوله عاری از هرگونه رسوب و مواد زاید باشد.

5. هزینه تزریق آب در جلوی سیستم حفاری، در صورت لزوم و برای بهبود شرایط کار، در بهای واحد ردیفهای 130201 و 130202 و 130301 تا 130303 پیش بینی شده است.

6. کسربها نسبت به ردیف های 130201 و 130202، چنانچه از قطعات کیسینگ 2 متری استفاده شود، 10 درصد ردیف مربوط است.

7. کسربها نسبت به ردیف های 130302 و 130303، چنانچه از دستگاه دارای سیستم حفاری مقطع باز (Open Face) و سیستم تخلیه واگنی و انتقال خاک و مواد حاصل از حفاری به بالای شفت، استفاده شود، 40 درصد ردیف مربوط است.

اضافه بها نسبت به ردیف های 130301 تا 130303، چنانچه از دستگاه دارای امکانات تامین هوای فشرده در قسمت حفاری دستگاه، استفاده شود، 5 درصد ردیف مربوط است.

مقدمه

1.لوله ها، اتصالی ها و متعلقات موضوع این فصل طبق استاندارد ANSI/ASTM C 14 برای لوله های بتنی ساده فاضلابی، تا قطر داخلی میلی متر و ANSI/ASTM C76 برای لوله های بتنی مسلح فاضلابی و لوله های بتنی فاضلابی مخصوص لوله رانی، از قطر داخلی 400 تا 2000 میلی متر (با پوشش داخلی پلی اتیلن) مشخص شده اند. بهای واحد ردیف های این فصل برای لوله ها، اتصالی ها و متعلقاتی که با همان مشخصات، طبق استانداردهای معتبر دیگر ساخته می شوند، در صورت تایید مهندس مشاور و تصویب کارفرما، نیز قابل اعمال است.

2. شرح و بهای واحد ردیف های مربوط به اتصالی های اضافی در صورت لزوم (Joints) و متعلقات (Fittings) فوق، که براساس مشخصات مورد نیاز کار توسط مهندس مشاور انتخاب شده اند، طبق دستورالعمل کاربرد راجع به ردیف های ستاره دار تهیه می شود.

3. بهای واحد لوله ها بر حسب متر و با احتساب یک دست کامل اتصالی برای هر شاخه در صورت لزوم، منظور شده است.

مقدمه

1.لوله ها، اتصالی ها و متعلقات موضوع این فصل طبق استاندارد ملی ایران به شماره های 2-14427 و 3 و 2، 1-9116 مشخص شده اند. بهای واحد ردیف های این فصل برای لوله ها، اتصالی ها و متعلقاتی که با همان مشخصات، طبق استانداردهای معتبر دیگر ساخته می شوند، در صورت تایید مهندس مشاور و تصویب کارفرما، نیز قابل اعمال است.

2. شرح و بهای واحد ردیف های مربوط به اتصالی های اضافی در صورت لزوم (Joints) و متعلقات (Fittings) فوق، که بر اساس مشخصات مورد نیاز کار توسط مهندس مشاور انتخاب شده اند، طبق دستورالعمل کاربرد راجع به ردیف های ستاره دار تهیه می شود.

3. بهای واحد آدمروهای پلی اتیلن فاضلابی (شامل تمامی اقلام لازم به جز دریچه) بر اساس استاندارد ISIRI14148 (یا استاندارد معتبر مشابه)، تعیین شده است.

4. بهای واحد لوله ها بر حسب متر و با احتساب یک دست کامل اتصالی برای هر شاخه در صورت لزوم، منظور شده است.

مقدمه

1.لوله ها، اتصالی ها و متعلقات موضوع این فصل طبق استاندارد ملی 1-9118 مشخص شده اند. بهای واحد ردیف های این فصل برای لوله ها، اتصالی ها و متعلقاتی که با همان مشخصات، طبق استانداردهای معتبر دیگر ساخته می شوند، در صورت تایید مهندس مشاور و تصویب کارفرما، نیز قابل اعمال است.

2. شرح و بهای واحد ردیف های مربوط به اتصالی های اضافی در صورت لزوم (Joints) و متعلقات (fittings) فوق، که براساس مشخصات مورد نیاز کار توسط مهندس مشاور انتخاب شده اند، طبق دستورالعمل کاربرد راجع به ردیف های ستاره دار تهیه می شود.

3. بهای واحد لوله ها بر حسب متر و با احتساب یک دست کامل اتصالی برای هر شاخه در صورت لزوم، منظور شده است.

مقدمه

1.لوله ها، اتصالی ها و متعلقات موضوع این فصل طبق استاندارد ملی ایران به شماره 10730 مشخص شده اند. بهای واحد ردیف های این فصل برای لوله ها، اتصالی ها و متعلقاتی که با همان مشخصات، طبق استانداردهای معتبر دیگر ساخته می شوند، در صورت تایید مهندس مشاور و تصویب کارفرما، نیز قابل اعمال است.

2. شرح و بهای واحد ردیف های مربوط به اتصالی های اضافی در صورت لزوم(joints) و متعلقات (fittings) فوق، که براساس مشخصات مورد نیاز کار توسط مهندس مشاور انتخاب شده اند، طبق دستورالعمل کاربرد راجع به ردیف های ستاره دار تهیه می شود.

3. بهای واحد لوله ها بر حسب متر و با احتساب یک دست کامل اتصالی برای هر شاخه در صورت لزوم، منظور شده است.

1.مصالح پای کار، به مصالحی اطلاق می شود که برای اجرای موضوع پیمان، مورد نیاز باشد و با توجه به برنامه زمانبندی اجرای کار، طبق مشخصات فنی توسط پیمانکار تهیه و در کارگاه به طور مرتب به شکلی انبار شود که قابل اندازه گیری یا شمارش باشد. هنگام ورود مصالح به کارگاه، باید صورت جلسه ورود که در آن، نوع، مقدار و تاریخ ورود مشخص شده است، با حضور مهندس مشاور تنظیم شود.

2. در قیمت ردیف های فهرست ضمیمه، هزینه بارگیری، حمل تا فاصله پیش بینی شده در ردیف های فصل های مربوط و باراندازی مصالح در کارگاه به صورت منظم، در نظر گرفته شده است و هیچ گونه پرداختی برای حمل مازاد مصالح، به استثنای موارد پیش بینی شده در مقدمه فصل ها، انجام نمی شود.

3. هنگام تهیه صورت وضعیت موقت، مقدار مصالح پای کار، اندازه گیری می شود و برای تقویت بنیه مالی پیمانکار، 70 درصد بهای مصالح پای کار و هزینه حمل بدون اعمال ضریب 0.7 (برای مصالحی که مشمول هزینه حمل مازاد می شوند) و با احتساب ضریب منطقه ای، ضریب بالاسری و ضریب پیشنهادی پیمانکار بر حسب مورد و با رعایت ضوابط فهرست بهای مربوط، در صورت وضعیت ها منظور می شود.

4. تمام مصالح پای کار، پس از منظور شدن در صورت وضعیت، متعلق به کارفرما می باشد و پیمانکار حق خارج کردن آنها را از محوطه کارگاه ندارد، مگر مصالحی که برای اجرای موضوع پیمان، ضرورتی نداشته باشد. که در این صورت، پس از کسر آن از صورت وضعیت (چنانچه در صورت وضعیت منظور شده باشد)، پیمانکار می تواند با پیشنهاد مهندس مشاور و موافقت کارفرما، آنها را از کارگاه خارج کند.

5. مسوولیت حفظ و نگهداری مصالح پای کار، در مدت پیمان، به عهده پیمانکار است و پیمانکار باید آنها را در محل مناسبی که در مقابل عوامل جوی و سایر عوامل مصون باشد، انبار کند.

6. نرخ مصالح تعیین شده در فهرست مصالح پای کار، تنها برای محاسبه بهای مصالح پای کار در صورت وضعیت های موقت در نظرگرفته شده است، و قابل استفاده یا استناد در سایر موارد نیست.

7. در آخرین صورت وضعیت موقت پس از تحویل موقت، و صورت وضعیت قطعی، نباید هیچ نوع مصالح پای کار منظور شود. مصالح مازاد بر مصرف که در کارگاه باقی مانده و متعلق به پیمانکار است، باید توسط پیمانکار از کارگاه خارج شود.

1.قیمت ردیف های این فهرست بها برای انجام کار، در داخل شهرها پیش بینی شده است. هرگاه قسمتی از مسیر خط انتقال فاضلاب در خارج از نواحی شهری و مناطق مسکونی واقع شود، هنگام تهیه برآورد، باید این قسمت مشخص شود و برای سهولت اجرای کار در این قسمت ضریبی بین 1 تا 85%، تعیین و به قیمت های این قسمت اعمال شود.

2. ضریب سهولت اجرای کار به فصل های چهاردهم تا هجدهم اعمال نمی شود.

هزینه بالاسری، به طور کلی به هزینه بالاسری عمومی و هزینه بالاسری کار، به شرح زیر تفکیک می شود.

1.هزینه بالاسری عمومی

این هزینه از نوع هزینه هایی است که نمی توان آنها را به کار مشخصی مربوط کرد، مانند هزینه های درج شده در زیر:

1-1. هزینه دستمزد نیروی انسانی دفتر مرکزی، شامل نیروی انسانی مدیریت شرکت، دفتر فنی، اموراداری و مالی، تدارکات و خدمات.

2-1. هزینه بیمه های عمومی و حق بیمه کارکنان دفتر مرکزی (سهم کارفرما)، به انضمام هزینه بیمه بیکاری کارکنان دفتر مرکزی.

3-1. هزینه وسایل نقلیه دفتر مرکزی و هزینه های ایاب و ذهاب که توسط کارمندان یا مدیران، با وسایل نقلیه عمومی انجام می شود.

4-1. هزینه سرمایه گذاری یا اجاره محل دفتر مرکزی.

5-1. هزینه نگهداری دفتر مرکزی.

6-1. هزینه استهلاک وسایل دفتری دفتر مرکزی.

7-1. هزینه آب، برق، و سوخت دفتر مرکزی.

8-1. هزینه مخابرات و پست دفتر مرکزی.

9-1. هزینه پذیرایی و آبدارخانه دفتر مرکزی.

10-1. هزینه لوازم التحریر و ملزومات دفتر مرکزی.

11-1. هزینه فتوکپی و چاپ نقشه در دفتر مرکزی.

12-1. هزینه تهیه اسناد، برای شرکت در مناقصه ها.

13-1. هزینه ضمانت نامه شرکت در مناقصه ها.

14-1. هزینه های متفرقه، شامل هزینه های حقوقی و قضایی، نشریات، عضویت در مجامع، و مانند آنها.

15-1. هزینه عوارض شهرداری برای دفتر مرکزی.

16-1. هزینه سرمایه گذاری یا اجاره و هزینه های نگهداری و بهره برداری از انبار مرکزی.

17-1. هزینه دستگاه ها و تجهیزات رایانه ای دفتر مرکزی.

2. هزینه بالا سری کار

این هزینه، از نوع هزینه هایی است که می توان آن را به کار مشخصی مربوط کرد، مانند هزینه های درج شده در زیر:

1-2. هزینه های سرمایه گذاری که شامل موارد زیر است:

1-1-2. هزینه تنخواه در گردش پیمانکار، با توجه به وجوه پیش پرداخت که نزد پیمانکار است.

2-1-2. هزینه ناشی از وجوه نقدی آن قسمت از حسن انجام کار که نزد کارفرماست.

2-2. هزینه ضمانت نامه ها، که شامل موارد زیر است:

1-2-2. هزینه ضمانت نامه انجام تعهدات.

2-2-2. هزینه ضمانت نامه پیش پرداخت.

3-2-2. هزینه ضمانت نامه وجوه حسن اجرای کار.

3-2. هزینه مالیات.

4-2. سود پیمانکار.

5-2. هزینه های مستمر کارگاه، که شامل موارد زیر است:

1-5-2. هزینه دستمزد نیروی انسانی سرپرستی عمومی کارگاه، دفتر فنی، اداری، مالی و تدارکات، کمپ و کانتین و خدمات. همچنین، هزینه دستمزد سایر عوامل کارگاه که در قیمت ردیف های فهرست بها و هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور نشده است.

2-5-2. هزینه نیروی انسانی خدماتی که در اختیار کارفرما و مهندس مشاور برای بازرسی و آزمایش قرار می گیرد.

3-5-2. هزینه سفر مدیران و کارکنان دفتر مرکزی به کارگاه و سایر نقاط، برای کار مربوط.

4-5-2. هزینه تهیه نسخه های اضافی اسناد و مدارک پیمان.

5-5-2. هزینه غذای کارکنان و کارمندان پیمانکار.

6-5-2. هزینه پذیرایی کارگاه.

7-5-2. هزینه های پست، مخابرات، ارتباطات، سفر مسوولان کارگاه و هزینه های متفرقه.

8-5-2. هزینه تامین وسیله نقلیه برای تدارکات کارگاه.

9-5-2. هزینه فتوکپی، چاپ، لوازم التحریر و ملزومات.

10-5-2. هزینه آزمایش های پیمانکار.

6-2. هزینه های تهیه مدارک فنی و تحویل کار.

1-6-2. هزینه های تهیه عکس و فیلم.

2-6-2. هزینه تهیه نقشه های کارگاهی (Shop Drawings)، در حد نیاز کار.

3-6-2. هزینه تهیه نقشه های چون ساخت (As Bulit Drawings).

4-6-2. هزینه های برنامه ریزی و کنترل پروژه.

5-6-2. هزینه های نگهداری عملیات انجام شده تا زمان تحویل موقت.

6-6-2. هزینه های مربوط به امور تحویل موقت و تحویل قطعی.

توضیح 1) هزینه دستمزد نیروی انسانی شاغل در تعمیرگاه ماشین آلات جزو هزینه ساعتی ماشین آلات پیش بینی شده است و از این بابت هزینه ای در هزینه های بالاسری منظور نشده است.

توضیح 2) در طرح های تملک دارایی های سرمایه ای، چون هزینه های بیمه سهم کارفرما، بیمه بیکاری نیروی انسانی کارگاه، مالیات بر ارزش افزوده و همچنین هزینه عوارض شهرداری (برای پیمانهای مشمول)، توسط دستگاه های اجرایی از محل اعتبار طرح پرداخت می شود، هزینه ای از بابت آن ها در هزینه های بالاسری منظور نشده است.

این دستورالعمل، به صورت عمومی و برای استفاده در رشته های مختلف تهیه شده است، از این رو، در کارهای مربوط به هر رشته، باید به تناسب ماهیت و نیاز آن کار، مفاد این دستورالعمل مورد استفاده قرار گیرد.

1.تعاریف

1-1. تجهیز کارگاه، عبارت از عملیات، اقدامها و تدارکاتی است که باید به صورت موقت برای دوره اجرا انجام شود، تا آغاز و انجام دادن عملیات موضوع پیمان، طبق اسناد و مدارک پیمان، میسر شود.

2-1. ساختمانهای پشتیبانی، به ساختمانی گفته می شود که برای پشتیبانی عملیات اجرایی، مورد بهره برداری قرار می گیرند، مانند کارگاه های سر پوشیده، شامل کارگاه های تاسیساتی، آهنگری، نجاری، آرماتوربندی، باطری سازی، صافکاری، نقاشی، ساخت قطعات پیش ساخته و مانند آن، تعمیرگاه های سرپوشیده ماشین آلات، انبارهای سرپوشیده، انبار مواد منفجره، آزمایشگاه پیمانکار، اتاق محل ترانسفورماتورها و مولدهای برق، ایستگاه سوخت رسانی و…

3-1. ساختمانهای عمومی، به ساختمانی گفته می شود که برای افراد مستقر در کارگاه و سرویس دادن به آنها، مورد استفاده قرار گیرد، مانند دفاتر کار، نمازخانه، مهمانسرا، ساختمانهای مسکونی، غذاخوری، آشپزخانه، نانوایی، فروشگاه، درمانگاه، رختشویخانه، تلفنخانه، پارکینگهای سرپوشیده.

4-1. محوطه سازی، شامل خیابان بندی، سیستم جمع آوری و دفع آبهای سطحی و فاضلاب، ایجاد خاکریز و کانال های هدایت آب و تمهیدات دیگر برای حفاظت کارگاه در مقابل سیل، فضای سبز، انبارهای روباز، زمین های ورزشی، پارکینگ های روباز، حصار کشی، تامین روشنایی محوطه، تامین تجهیزات ایمنی و حفاظت و کارهای مشابه است.

5-1. منظور از ورودی کارگاه، محل یا محلهایی از کارگاه است که در آن، آب، برق، گاز و مخابرات مورد نیاز اجرای کار، از سوی کارفرما تامین و تحویل پیمانکار می شود. مشخصات ورودی کارگاه برای تامین هر یک از نیازهای پیش گفته، در شرایط خصوصی پیمان تعیین می شود.

6-1. انبار کارگاه، محل یا محلهایی از کارگاه است که با توجه به طرح جانمایی تجهیز کارگاه، برای نگهداری و حفاظت مصالح و تجهیزات با رعایت دستورالعمل های مربوط، از آنها استفاده می شود.

7-1. راه دسترسی، راهی است که یکی از راههای موجود کشور را به کارگاه متصل کند.

8-1. راههای سرویس، راههایی هستند که برای دستیابی به محل اجرای عملیات، احداث شود.

9-1. راههای ارتباطی، راههایی هستند که معادن مصالح، منابع آب، محل قرضه، انبار مواد منفجره و مانند آن را، به طور مستقیم یا با واسطه راههای دیگر، به محل اجرای کار متصل می کنند.

10-1. راه انحرافی، راهی است، که برای تامین تردد وسایل نقلیه عمومی، که قبلا” از مسیر موجود انجام م یشد اما به علت عملیات موضوع پیمان قطع شده است، احداث شود.

11-1. منظور از تامین در شرح ردیف های تجهیز و برچیدن کارگاه، فراهم کردن ساختمان ها، تاسیسات و ماشین آلات، به روش احداث یا نصب در کارگاه یا در اختیار گرفتن آنها از امکانات موجود در محل، به صورت خرید خدمت یا اجاره و اقدام های مربوط به نگهداری و بهره برداری از آنهاست.

12-1. برچیدن کارگاه، عبارت از جمع آوری مصالح، تاسیسات و ساختمان های موقت، خارج کردن مصالح، تجهیزات، ماشین آلات و دیگر تدارکات پیمانکار از کارگاه، تسطیح، تمیز کردن و در صورت لزوم به شکل اول برگرداندن زمین ها و محلهای تحویلی کارفرما، طبق نظر کارفرماست.

2.روش تهیه برآورد

1-2. مهندس مشاور یا واحد تهیه کننده برآورد، باید با توجه به شرایط و نیاز هر کار و همچنین، روش انتخاب شده برای اجرای آن، اقتصادی ترین روش برای تجهیز کارگاه را تعیین و بر مبنای آن، هزینه های مربوط را طبق ردیف های پیش بینی شده در فهرست تجهیز و برچیدن کارگاه این پیوست، بر حسب قیمت های محل اجرای کار و با منظور نمودن هزینه های بالاسری به صورت مقطوع برآورد کرده و در برابر ردیف های مورد نظر، درج کند و چنانچه مشخصات ویژه ای برای تجهیز و برچیدن کارگاه لازم باشد، آن را در اسناد مناقصه و پیمان، پیش بینی کند. تجهیز کارگاه، صرفا بر اساس ردیف های مندرج در این پیوست و جدول، برآورد و پرداخت می شود و اضافه کردن ردیف با هر عنوان از جمله ستاره دار مجاز نمی باشد.

برای ساختمانهایی که احداث می شود، ارزش مصالح بازیافتی، از هزینه احداث کسر شده و حاصل، به عنوان برآورد آنها منظور می شود. در مورد ساختمانهای پیش ساخته، مانند کاروانها و قطعات پیش ساخته ساختمانها، مانند قابهای فلزی، هزینه حمل و نصب، استهلاک و سرمایه گذاری آنها، در طول اجرای کار محاسبه شده و جزو برآورد هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور می شود. در پیمانهایی که از چند رشته فهرست بهای واحد استفاده می شود، تنها یک فهرست تجهیز و برچیدن کارگاه برای کل کار تهیه می شود.

تبصره) در پیمانهایی که مشمول خاتمه یا فسخ میشوند، ارزش مصالح بازیافتی ساختمانهای احداث شده تا زمان خاتمه یا فسخ، با توجه به میزان تجهیز انجام شده و سایر شرایط مربوط، بین کارفرما و پیمانکار توافق می شود.

2-2. ساختمانها، تاسیسات و راههایی که در برآورد هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه منظور می شود، به صورت موقت و برای دوره اجرا در نظر گرفته می شود. به منظور تقلیل هزینه های تجهیز کارگاه، با اولویت دادن به اجرای تاسیسات جنبی یا زیربنایی که در طرح برای دوره بهره برداری پیش بینی شده است و در دوره اجرا نیاز خواهد بود، از تاسیسات یاد شده به عنوان تجهیز کارگاه استفاده شود و این موضوع در اسناد و مدارک پیمان درج شود. در این حالت هزینه آنها با استفاده از فهرست های بهای واحد رشته مربوط محاسبه و در برآورد هزینه اجرای کار منظور می شود. چنانچه برای تامین آب، برق، گاز، مخابرات و راه های کارگاه یا تامین ساختمانهای مسکونی، اداری، پشتیبانی و عمومی یا سایر موارد، از تاسیسات جنبی یا زیربنایی که برای دوران بهره برداری از طرح پیش بینی می شود استفاده شود، با توجه به اینکه هزینه آنها در ردیف های فصل های مربوط پیش بینی شده است، هزینه ای برای ایجاد تاسیسات یاد شده در تجهیز و برچیدن کارگاه منظور نمی شود.

3-2. نحوه تامین آب، برق، گاز و مخابرات کارگاه در دوره اجرا، باید در شرایط خصوصی پیمان، مشخص شود. چنانچه برای انتقال آب، برق، گاز و برقراری ارتباط مخابراتی، از شبکه سراسری یا محلی تا ورودی کارگاه، لوله کشی، کانال کشی و کابل کشی، برای دوره اجرا لازم باشد، باید چگونگی انجام دادن آن در شرایط خصوصی پیمان، پیش بینی شود.

4-2. چنانچه کارفرما در نظر داشته باشد تدارک برق رسانی تا ورودی کارگاه را به عهده بگیرد، که کارهای آن، شامل نصب ترانسفورماتور و متعلقات آن، کابل کشی از برق شبکه تا ورودی کارگاه، پرداخت تعرفه های ثابت برق (دیماند) و هزینه های انشعاب و اشتراک برق و سایر کارهای مشابه است، تعهدات کارفرما در این زمینه، به طور مشخص در شرایط خصوصی پیمان درج می شود و هزینه ای از این بابت در تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور نمی شود. چنانچه تدارک برق رسانی تا ورودی کارگاه به عهده کارفرما نباشد، هزینه آن برآورد و پس از کسر هزینه های قابل برگشت در پایان کار، باقیمانده جزو هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه پیش بینی می شود.

5-2. چنانچه کارفرما در نظر دارد تامین آب رسانی تا ورودی کارگاه یا احداث چاه آب را به عهده بگیرد، در حالت استفاده از شبکه عمومی آب که کارهای آن، شامل اجرای خط انتقال آب از شبکه تا ورودی کارگاه، پرداخت هزینه های اشتراک و انشعاب آب و سایر کارهای مشابه است، یا احداث چاه عمیق یا نیمه عمیق و پرداخت هزینه های برداشت آب، تعهدات کارفرما در این زمینه، در اسناد و مدارک پیمان درج می شود و هزینه ای از این بابت در تجهیز و برچیدن کارگاه منظور نمی شود. چنانچه تدارک آبرسانی تا ورودی کارگاه یا احداث چاه آب، به عهده کارفرما نباشد، هزینه آن پس از کسر هزینه های قابل برگشت در پایان کار، جزو هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور می شود.

6-2. چنانچه برای دسترسی به کارگاه در دوره اجرا نیاز به راه دسترسی باشد، باید چگونگی احداث آن در شرایط خصوصی پیمان پیش بینی شود. چنانچه بر اساس اسناد و مدارک پیمان احداث راه دسترسی به عهده کارفرما باشد، هزینه ای از این بابت در ردیف های تجهیز و برچیدن کارگاه منظور نمی شود. در حالتی که احداث راه دسترسی به عهده کارفرما نباشد، هزینه آن با استفاده از فهرست بهای واحد پایه رشته راه، راه آهن و بان فرودگاه محاسبه و به صورت مقطوع در برآورد هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه پیش بینی می شود.

7-2. با وجود این که طبق شرایط عمومی پیمان، تامین زمین برای تجهیز کارگاه به عهده کارفرماست، چنانچه کارفرما در نظر داشته باشد تمام یا قسمتی از زمین تجهیز کارگاه توسط پیمانکار تامین شود، باید تامین زمین از سوی پیمانکار را در شرایط خصوصی پیمان پیش بینی کرده و هزینه اجاره آن را جزو برآورد هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور کند.

8-2. به استثنای تعهداتی که در این فهرست بها و شرایط عمومی پیمان در مورد تجهیز کارگاه به عهده کارفرماست گذاشته شده است، هر نوع تسهیلات دیگری که کارفرما در نظر دارد برای تجهیز کارگاه در اختیار پیمانکار قراردهد، باید آنرا در شرایط خصوصی پیمان پیش بینی کند.

9-2. هزینه تجهیز کارگاههایی مانند تاسیسات، آهنگری، نجاری، آرماتوربندی و ساخت قطعات پیش ساخته، در بهای واحد ردیف های فصلهای مربوط، محاسبه شده است و از این بابت، در ردیفهای تجهیز و برچیدن کارگاه، هزینه ای منظور نمی شود.

10-2. هزینه تجهیز تعمیرگاه های ماشین آلات در هزینه ساعتی ماشین آلات، در ردیف های فصل های مربوط در نظر گرفته شده است و از این بابت، هزینه ای در ردیف های تجهیز و برچیدن کارگاه منظور نمی شود.

11-2. هزینه آب و برق مصرفی برای اجرای کار، در بهای واحد ردیف ها در فصلهای مربوط، محاسبه شده است و از این بابت، هزینه ای در ردیف های تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور نمی شود.

12-2. هزینه غذای کارمندان پیمانکار در کارگاه در هزینه بالاسری (هزینه های مستمر کارگاه)، در هزینه های مستمر کارگاه پیش بینی شده است. در کارهایی که لازم است پیمانکار هزینه یا کمک هزینه هایی برای تامین غذای کارگران پرداخت کند، این هزینه جزو هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه منظور می شود.

13-2. در کارهایی که تامین غذای کارمندان کارفرما، مهندس مشاور و آزمایشگاه، در کارگاه ضروری است، شمار استفاده کننده از غذا، در شرایط خصوصی پیمان تعیین می شود، و هزینه آن به طور مقطوع برآورد و جزو هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور می شود.

14-2. پیش بینی هزینه تامین وسیله نقلیه مورد نیاز کارفرما، مهندس مشاور و آزمایشگاه توسط پیمانکار، در برآورد هزینه اجرای کار مجاز نیست.

15-2. هزینه راههای انحرافی، جزو ردیف های تجهیز و برچیدن کارگاه منظور نمی شود. حجم عملیات مربوط به راههای انحرافی، بر اساس فهرست بهای پایه رشته راه، باند فرودگاه و زیر سازی راه آهن، محاسبه شده و مقادیر آن در فهرست بها و مقادیر کار، منظور و برآورد می شود.

16-2. نقشه و مشخصات ساختمان های دفاتر و محل سکونت کارکنان کارفرما، مهندس مشاور و آزمایشگاه، در اسناد مناقصه درج شده، و هزینه اجرای آنها، با توجه به نقشه های اجرایی و مشخصات تعیین شده، به صورت مقطو ع برآورد و جزو هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور می شود.

17-2. جمع مبالغ مقطوع هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، بدون احتساب هزینه های مربوط به ردیف های 420301 تا 420303 و 421001 تا 421104، فهرست تجهیز و برچیدن کارگاه، (که خود این ردیف ها نیز باید به صورت مقطوع منظور شود) نباید از میزان تعیین شده در زیر بیشتر شود. چنانچه در موارد استثنایی، این هزینه از حد تعیین شده، بیشتر باشد، هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، باید قبل از انجام مناقصه یا ارجاع کار به صورت ترک مناقصه، به تصویب شورای عالی فنی برسد.

1-17-2. کارهای مربوط به فهرست های پایه رشته ابنیه، تاسیسات مکانیکی، تاسیسات برقی، راه، راه آهن و باند فرودگاه، راهداری، آبرسانی روستایی، آبخیزداری و منابع طبیعی، رشته خطوط انتقال آب، شبکه توزیع آب و شبکه جمع آوری فاضلاب به میزان 4 درصد مبلغ برآورد هزینه اجرای کار بدون هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه.

2-17-2. کارهای مربوط به فهرست های پایه رشته آبیاری تحت فشار و آبیاری و زهکشی، به میزان 5 درصد مبلغ برآورد هزینه اجرای کار بدون هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه.

3-17-2. در کارهایی که برای برآورد هزینه اجرای آنها بیش از یک رشته فهرست بها استفاده می شود، هر گاه حد مبلغ تجهیز و برچیدن کارگاه رشته های به کار رفته که طبق بندهای 2-17-1 و 2-17-2، تعیین می شود، یکسان نباشد، عددی بین 4 درصد تا 5 درصد به تناسب مبلغ برآورد مربوط به هریک از رشته ها محاسبه می شود.

3. شرایط کلی

1-3. پیمانکار موظف است بی درنگ پس از تحویل کارگاه، با توجه به فهرست تعیین شده برای تجهیز، طرح جانمایی تجهیز کارگاه را تهیه کرده و پس از تایید مهندس مشاور، آن را مبنای تجهیز کارگاه قرار دهد.

2-3. کارفرما با توجه به روش پیش بینی شده در اسناد و مدارک پیمان برای تامین آب، برق، گاز و مخابرات، پیمانکار را به دستگاه های اجرایی و سازمانهای دولتی برای گرفتن انشعاب آب، برق، گاز و تلفن و یا گرفتن مجوز احداث چاه عمیق یا نیمه عمیق و موارد مشابه، برای استفاده موقت در دوره ساختمان، معرفی می کند.

3-3. پیمانکار موظف است عملیات تجهیز کارگاه را، در مدت زمان تعیین شده برای تجهیز کارگاه، با توجه به شرایط منطقه، در حد متعارف به انجام برساند. در مواردی که مشخصات فنی اجرایی ویژه ای، برای عملیات تجهیز و برچیدن کارگاه در اسناد و مدارک پیمان درج شده باشد، پیمانکار ملزم به رعایت آن است.

4-3. تعهدات کارفرما در زمینه تجهیز و برچیدن کارگاه، در حدی که در اسناد و مدارک پیمان پیش بینی شده است، انجام می شود. تجهیز مازاد بر موارد یا مبالغ پیش بینی شده در پیمان که مورد نیاز انجام کار است، به هزینه پیمانکار است و پرداخت اضافی از این بابت، انجام نمی شود. چنانچه طبق شرایط عمومی پیمان، مبلغ پیمان تغییر کند، مبلغ مقطوع تجهیز و برچیدن کارگاه تغییر نمی کند و هزینه تجهیز اضافی، تنها برای قیمت جدید (موضوع تبصره بند 2 دستورالعمل نحوه استفاده از قیمت های پایه در تعیین قیمت جدید)، قابل پرداخت است.

5-3. هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، در صورت تامین هر یک از ردیف های تجهیز و برچیدن کارگاه، با توجه به مفاد بند 4، تا سقف مبلغ پیش بینی شده در ردیف های مربوط، پرداخت می شود.

6-3. پیمانکار، موظف است به هزینه خود، ساختمان ها و تاسیسات موقت کارگاه را که برای تجهیز کارگاه احداث می کند، در برابر حوادث اتفاقی، مانند آتش سوزی و سیل، بیمه کند.

7-3. ساختمانها و تاسیسات مربوط به تجهیز کارگاه که در زمینهای تحویلی کارفرما احداث شده است، باید پس از انجام کار برچیده شوند. تجهیزات، و مصالح بازیافتی تجهیز کارگاه (به استثنای تجهیز انجام شده توسط کارفرما)، متعلق به پیمانکار است. به جز ساختمان ها و قطعات پیش ساخته، چنانچه ساختمانها و تاسیسات تجهیز کارگاه که توسط پیمانکار در زمین کارفرما احداث شده است، مورد نیاز کارفرما باشد، بهای مصالح بازیافتی آنها، بر اساس نرخ متعارف روز با توافق دو طرف تعیین و با پرداخت وجه آن به پیمانکار، ساختمانها و تاسیسات یاد شده، به کارفرما واگذار می شود.

4. نحوه پرداخت

1-4. هزینه هر یک از ردیفهای تجهیز و برچیدن کارگاه، به تناسب پیشرفت عملیات مربوط به همان ردیف تجهیز و برچیدن کارگاه، محاسبه شده و در صورت وضعیت ها درج می شود.

تبصره ) هزینه ردیفهایی که تامین آنها به صورت خرید خدمت یا اجاره انجام می شود، چنانچه مربوط به بخشی از کار باشد، به تناسب پیشرفت آن بخش از کار محاسبه می شود و چنانچه به کل کار مربوط شود، به تناسب پیشرفت عملیات موضوع پیمان، محاسبه و پرداخت می شود.

2-4. هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، پس از احتساب تخفیف یا اضافه پیشنهادی پیمانکار، در صورت وضعیت ها منظور می شود.

3-4. هزینه برچیدن کارگاه، پس از اتمام عملیات و برچیدن کارگاه، در صورت وضعیت منظور و پرداخت می شود.

4-4. در پروژه های با برآورد هزینه اجرای کمتر از 50 میلیارد ریال، در صورت درخواست واحد تهیه کننده برآورد و یا مهندس مشاور، قبل از برگزاری مناقصه و تایید کارفرما، هزینه های مربوط به مهندس مشاور در ردیف های 420301 تا 420304، درج نمی شود و در این حالت بر اساس ضوابط بخشنامه نظارت کارگاهی، هزینه های مربوط، جداگانه به مشاور پرداخت می شود.

اگر در چارچوب موضوع پیمان، کارهای جدیدی به پیمانکار ابلاغ شود، برای تعیین قیمت آن ها به شرح زیر عمل می شود:

1.چنانچه در فهرست بها و مقادیر منضم به پیمان (برآورد هزینه اجرای کار) برای کار جدید ابلاغی، قیمت واحد یا مقدار پیش بینی نشده باشد برای تعیین قیمت جدید مطابق بند ج ماده 29 شرایط عمومی پیمان عمل می شود.

2. در صورتی که برای کار جدید ابلاغی در فهرست بها و مقادیر منضم به پیمان قیمت واحد و مقدار پیش بینی شده باشد و یا روش تعیین قیمت واحد آن در مقدمه فصل ها تصریح شده باشد، برای پرداخت قیمت جدید عیناً از همان قیمت با اعمال تمام ضریب های مندرج در پیمان (مانند هزینه های بالاسری مربوط، ضریب پیشنهادی پیمانکار و برحسب مورد سایر ضریب های مربوط) استفاده می شود و حداکثر جمع مبلغ مربوط به این ردیف ها با در نظر گرفتن افزایش مقادیر کار مطابق بند الف ماده 29 شرایط عمومی پیمان تا 25 درصد مبلغ اولیه پیمان است.

تبصره ) چنانچه برای اجرای کارهای موضوع این پیوست، تجهیزات جدید و در نتیجه تجهیز کارگاه اضافی نسبت به تجهیز کارگاه پیش بینی شده در اسناد و مدارک پیمان نیاز باشد، در مورد اقلام اضافی تجهیز و هزینه آن ها، با پیمانکار توافق می شود. مبلغ تجهیز و برچیدن اضافی، حداکثر تا 25 درصد مبلغ مقطوع تجهیز و برچیدن کارگاه پیمان می تواند توافق شود.

1.مشخصات نقشه های نمونه این پیوست به شرح زیر است:

شماره نقشه           موضوع

37101                     جزییات ترانشه لوله

37102                    جزییات نقب خط لوله

37103                      آدم رو بتنی درجا

37104                     آدم رو عمیق بتنی درجا برای لوله اصلی فاضلاب

37105                     آدم رو بتنی پیش ساخته

37106                     آدم رو با دیواره آجری

37107                     آدم رو ریزشی بتنی درجا

37108                    جزییات پله و دریچه چدنی آدمرو

37109                     آدمرو پلی اتیلنی

2. هنگام تهیه نقشه های اجرایی، با استفاده از نقشه های نمونه این پیوست، باید جزییات میلگردگذاری پیش بینی شود.