اجرای سقف شیروانی

6788
اجرای-سقف-شیروانی

اجرای سقف شیروانی انواع بسیار متنوعی دارند و با زوایای شیب مختلفی طراحی و اجرا می گردند. برخی از سقف های شیروانی به صورتی پیاده سازی می شوند که تنها دارای دو وجه شیب دار هستند و برخی دیگر به صورت چند طرفه و کمی پیچیده تر طراحی و اجرا می گردند. آن چه در طراحی سقف شیروانی و همچنین اجرای سقف شیروانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، توجه به موقعیت جغرافیایی و همچنین ویژگی های اقلیمی محیط مورد نظر است.

هر چه محیط مورد نظر باران خیز تر و مرطوب تر باشد، زاویه ی شیب سقف نیز افزایش می یابد تا مانع از نفوذ رطوبت، باران و برف به داخل خانه گردد و آن ها را به سمت پایین هدایت کند. امروزه اجرای سقف شیروانی با متریال متنوعی همچون پوشش های سقفی فلزی، ورق های گالوانیزه، ورق های طرح سفال،……. و بسیاری متریال دیگر صورت می گیرد و طراحی سقف شیروانی به گونه ای انجام می شود که بهترین نما را برای بنای مورد نظر به ارمغان آورد.

یکی از اصلی ترین اجزای ساختمان، سقف آن می باشد که موجب هویت بخشی و زیبایی خانه ها می گردد. عوامل بسیاری مانند میزان باد، باران، رطوبت، موقعیت جغرافیایی، گرما، سرما و نیز نوع کاربری ساختمان، وزن و دیگر مشخصات فنی ساختمان، عواملی هستند که می توانند در تعیین نوع سقف ساختمان ها تاثیرگذار باشند.

مراحل اجرای سقف شیروانی

نحوه اجرای سقف شیروانی اینگونه است که ابتدا باید نشیمنی مناسب جهت قرار گرفتن زیرسازی سقف شیبدار ایجاد نمود. برای این منظور دور تا دور فضای مورد نظر را بوسیله پروفیل فلزی (و یا چوبی) یک کلاف ایجاد می نماییم.

این کلاف باید کاملا بوسیله اتصالات مناسب به اسکلت سازه متصل باشد تا در اثر نیروهایی جانبی مانند باد از ساختمان جدا نشود. این کلاف با توجه به وسط سقف، ارتفاع آن، طول دهانه ان و مصالح پوشش روی آن با پروفیل های متفاوتی قابل اجرا می باشد. مقاطع مورد استفاده آن را مهندسین محاسب تعیین خواهند نمود.

پس از ساخت کلاف پیرامونی، با توجه به نوع سقف شیبدار (یک طرفه، دوطرفه، چند طرفه و یا … ) ابتدا بلندترین دهنه مورد نیاز سقف را ساخته و در محل مورد نیاز قرار داده می شود. سپس پروفیل های جانبی جهت ایجاد شیب سقف به پروفیل اصلی متصل خواهد شد. این امر تا پایان زیرسازی سقف شیبدار ادامه پیدا خواهد کرد.

تاپ تایل چیست؟ حتما بخوانید : تاپ تایل چیست؟

نصب-سقف-شیروانی-فلزی

پوشش روی زیر سازی

پس از پوشش زیر سازی سقف ها پوشش اولیه روی آن را به وسیله مصالح پوشش می توانند از جنس فلزی مانند ساندویچ پنل و یا توری به همراه پشم شیشه و یا چوب و یا مصالح دیگری می باشد.

نکته بسیار مهم در این نوع پوشش ها بر آورد کردن نیازهای مورد نظر می باشد. به عنوان مثال در صورتی که پوشش نهایی سقف شیروانی از جنس ورق های فولادی باشد. باید پوشش روی سازه زیر سازی اجرا گردد

تا بتواند عایق دمایی و رطوبتی را تا حدی ایجاد نماید. یکی از همین مصالح جهت زیر سازی پوشش نهایی چوب osb می باشد که با توجه به همگین بودن آن با مصالحی نظیر شینگل در بسیاری از سقف های شیبدار شیروانی مورد استفاده قرار می گیرد.

نحوه اجرای سقف شیروانی فلزی

پوشش فلزی سقف شیبدار مقاومت خوبی نسبت به تمامی شرایط آب و هوایی دارد. این پوشش سبک بوده و به راحتی قابل نصب و قابل بازیافت می باشد. اما در برابر اشعه آفتاب در طولانی مدت تغییر ظاهر می دهد.

مهم ترین نکته ای که در رابطه با اجرای سقف شیروانی فلزی وجود دارد این است که مشخص شود می خواهیم این سقف را به چه زاویه و چه شیبی بسازیم. معمولاً دو انتخاب پیش روی شما قرار می گیرد: سقف شیروانی با شیب کم یا سقف شیروانی با شیب زیاد. این موضوع که احتمالاً طراح آن را در طراحی سقف شیروانی فلزی مشخص کرده است، بسیاری از مسائل را برای ما روشن می کند.

به طور مثال مقدار شیب در اجرای سقف شیروانی فلزی مشخص می کند که مساحت و فضای زیر شیروانی چقدر و چگونه خواهد بود. دفع آب باران و برف و مسائل مربوط به نگهداری دیگر نکاتی هستند که از طریق این موضوع مشخص می شوند. دیگر مسائل مهم مربوط به اجرای سقف شیروانی در این قسمت شامل نحوه ساخت سازه سقف و پوشش آن می باشد.

اجرا-سقف-شیروانی-فلزی

مزایای سقف های شیروانی فلزی

  •  ماندگاری و دوام بسیار بالا
  •  مقرون به صرفه بودن در هزینه
  •  شکل پذیری و اجرای طرح های خاص و……. بسیار مناسب تر از نوع سنتی ( چوبی) می باشد.

ورق فلزی یکی از انواع ورق هایی که از آن برای ساخت سقف های شیروانی استفاده می کنند. ورق های فلزی و یا ورق های فولادی می باشد.

ورق-فلزی-یا-فولادی

ورق های فلزی و یا ورق های فولادی به دو دسته تقسیم می شوند:

  •  ورق های فلزی شامل ورق های نورد سرد و یا ورق های روغنی می باشد. ورق های نورد سرد و یا ورق های روغنی با ضخامت بالایی تولید می شوند که پس از تولید از ضخامت آن ها کاسته می شود و به ورق های کم ضخامت تبدیل می شوند. 
  •  ورق های فلزی شامل ورق های نورد گرم و یا ورق های سیاه می باشد. ورق های سیاه نیز به دو دسته ی ورق های سیاه معمولی و ورق های سیاه صنعتی تقسیم می شوند.

ویژگی های باور نکردنی سقف های شیروانی با طرح فلزی

در طراحی هر نوع سقفی، سه عنصر اساسی وجود دارد:

  • انتخاب ماده
  • ساخت 
  • دوام سازه

انتخاب ماده مورد نیاز برای ساخت احتمالاً یکی از سخت ترین مراحل و تصمیم ها در هنگام ساخت سقف است.

نحوه اجرای سقف شیروانی سفالی

نحوه ی نصب این تایل های سفالی با سایر تایل ها متمایز می باشد. در اصل سقف اصلی ایزولاسیون است. با این شیوه اجرای سقف شیروانی سفالی و نصب تیزه امکان آب بندی صد در صد و عایق مضاعف و سیستم گردش هوا ما بین سفال ها و شبکه یا سقف اصلی زیرین فراهم می شود.

روش نوین ایزولاسیون از مصالح زیر استفاده می کند. زیر سفالی (در مقابل شکستن سفال و جلوگیی از ریزش آب)، سفال مکنده یا هواکش (جلوگیری از خزه،جلبک و شکستن سفال بر اثر سرما)، ایزوباند (جهت آب بندی)، شانه (جلوگیری از ورود پرندگان) و ..

ورق های طرح سفال دارای مزیت های شگفت انگیزی می باشند چرا که این نوع از ورق ها تنها طرح سفال را دارند و معایب سفال مانند خوردگی، پوسیدگی و شکستگی را ندارند. و علاوه بر این دارای تنوع خوبی نیز می باشند چرا که ورق های طرح سفال شامل ورق های طرح سفال پالرمو، ورق های طرح سفال ژنوا، ورق های طرح سفال پرچین و ورق های طرح سفال تایل یا تکی می باشند.

ورق شیروانی upvc حتما بخوانید : ورق شیروانی UPVC چیست؟

ورق-طرح-سفال

نصب سقف های شیروانی سفالی

در هنگام نصب سقف های سفالی از متعلقات مخصوصی استفاده می شود که این متعلقات مخصوص یک سقف یکپارچه و غیر قابل نفوذ را ایجاد می کنند.

این نوع از سقف های شیب دار به دلیل داشتن ویژگی زیر سازی ساده از پرفیل های چوبی و فلزی کمتری در هنگام نصب استفاده می کنند که باعث می شود نصب و اجرای آنها خیلی ساده تر از آن چه که فکرش را می کنید باشد. حمل سقف های شیب دار با طرح سفالی به طبقات فوقانی ساختمان و بر روی سقف بسیار آسان می باشد و لازم نیست از این نظر نگران باشید که چگونه باید آنها را حمل کرد چرا که ساخت آنها به گونه ای می باشد که در کاهش وزن آنها تاثیر به سزایی داشته است.

به دلیل اینکه تایل های سفالی در رنگ های متنوعی طراحی و ساخته می شوند. پس از این که نصب شدند دیگر نیازی به رنگ آمیزی مجدد ندارند و از این نظر دیگر نیازی نیست که مجبور شوید تا مجددا هزینه کنید.

نصب-سقف-شیروانی-سفالی

جنس تایل های سفالی از ورقه های گالوانیزه با دوام و مقاوم می باشد و به همین دلیل شرکت های تولید کننده ی این محصول آن را به مدت ۵۰ سال ضمانت کرده اند، بنابراین می توانیم نتیجه بگیریم که با چنین ضمانتی دارای عمر طولانی می باشند.

ویژگی های باور نکردنی اجرای سقف شیروانی با طرح سفالی

  •  قابلیت تحمل دمای بیش از ۷۲۰ درجه ی سانتیگراد را دارند.
  • در برابر آتش، طوفان و گردباد نیز دارای مقاومت و استحکام بالایی هستند.
  • از ورود جریان هوا به سطح زیرین سقف به طرز چشم گیری جلوگیری شود.
  • سقف های شیروانی ( شیب دار) با طرح سفالی هم پوشانی فوق العاده ای دارند.

حرف آخر

دو هدف اصلی و مهم هر سقف شامل عایق بودن و دفع آب می باشد. سقفی که به شکلی درست طراحی و ساخته نشده باشد، می تواند مشکلات زیادی را بیافریند؛ از جمله آن ها این که می تواند باعث هدر رفتن انرژی و بالا رفتن هزینه ها شود. مشکلات دیگری نظیر نشت آب و خسارت های جزئی و کلی نیز می تواند پیش بیاید.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید