گروه مهندس پلاس

مجوز تعمیرات و بازسازی ساختمان چیست؟

مجوز باسازی طراحی داخلی

مجوز تعمیرات و بازسازی ساختمان چیست؟

اگر به دنبال بازسازی ملک موردنظر خود هستید، باید ابتدا مجوز تعمیرات را از شهرداری دریافت کنید. برخی از فعالیت‌ها ‌مانند تخلیه چاه، رنگ‌آمیزی و کاغذدیواری خانه، تعمیرات حوض و یا استخر، نماکاری دیوارها و… نیازی به دریافت مجوز شهرداری ندارند و شما می‌توانید برای تعمیر و بازسازی بدون مجوز اقدام کنید. بعد از این مرحله، باید برای تعمیرات از یک شخص حقیقی و حقوقی سرآمد در این کار یاری بطلبید.

فراموش نکنید که یک قرارداد مکتوب از نوع همکاری تنظیم و آن را به‌صورت کامل مطالعه کنید. البته قبل از شروع هر کار بازسازی، بهتر است که برآوردی از هزینه‌های پیش رو داشته باشید. در حال حاضر هزینه‌های دستمزد و مصالح ساختمانی به ‌شدت افزایش یافته است و اگر بازسازی شما مربوط به پایداری ساختمان و یا بخش تأسیسات نیست به نوسازی اکتفا کنید.

به طورکلی بازسازی در کشور ما شامل ۴ نوع، بازسازی حفاظتی ساختمان، بازسازی سبکی ساختمان یا آناستیلوز (مخصوص بناهای تاریخی است)، بازسازی با روش پاک‌سازی سبکی و بازسازی تکمیلی ساختمان است. بازسازی حفاظتی برای حفظ پایداری بنا انجام می‌شود و بازسازی با روش پاک‌سازی سبکی، شامل مراحلی است که نقاط یا بخش‌های بافت فرسوده از بنا خارج می‌شود؛ بازسازی تکمیلی نیز اقدام نهایی برای بازسازی است.

بازسازی ساختمان چیست؟

نوسازی یا بازسازی ساختمان (Renovation)، مفهومی دیرینه در کشورمان دارد. بررسی ها حاکی از آن هستند که از عصر ایران باستان، نوسازی و بازسازی خانه در ایران عملی بسیار مرسوم بوده است و سنت خانه تکانی که هرساله احیا می گردد نیز ریشه در آداب و رسوم آن زمان دارد.

جدا از این مسئله امروزه بازسازی ساختمان و یا نوسازی آن در سراسر دنیا عملی کاملا مرسوم شناخته می شود. در ایران نیز آپارتمان ها هرازگاهی آن حالت زیبا و جذاب اولیه خود را از دست داده و بسیار خسته کننده می شوند. در این موارد می بایست بازسازی آپارتمان و یا همان بازسازی منزل به صورتی حرفه ای صورت پذیرد.

تفاوت بازسازی با نوسازی چیست؟

مالکان خانه‌های قدیمی باید به این نکته توجه داشته باشند که بازسازی با نوسازی متفاوت است و به همین دلیل باید تصمیم خود را بگیرند که قصد دارند کدام عملیات را روی خانه یا ساختمان خود انجام دهند. به بیان کلی، بازسازی مترادف کلمه مرمت است به این معنی است که شخصی یا گروهی با همکاری هم، روی یک پروژه ساختمانی فعالیت می‌کند تا بتوانند تداوم و پایداری یک اثر را برای مدت‌زمان بیشتری تضمین کنند.

نوسازی اما به این معنی است که یک ساختمان با بافت قدیمی را انتخاب می‌کنیم و تصمیم می‌گیریم که عمل نوسازی را روی آن انجام دهیم. در نتیجه باید شروع به تعمیر نمای داخلی ساختمان که دارای بافت قدیمی است کنیم که با این عمل بافت یک ساختمان از لحاظ نمای داخلی، نوسازی می‌شود. تمام عملیات و تغییرات که روی بافت قدیمی ساختمان انجام می‌شود، حتی عملیات جابجایی دیوارها نیز به‌ عنوان بازسازی تلقی می‌شود.

بنابراین هر عملی که باعث افزایش پایداری ساختمان شود، بازسازی محسوب می‌شود. فراموش نکنید در عملیات بازسازی، ساختمان تخریب نمی‌شود و تعمیرات ضمن حفظ ساختار بنا انجام می‌شود.

مدارک مورد نیاز برای دریافت گواهی تعمیرات

مدارک لازم برای مجوز تعمیرات ساختمان، شامل تکمیل فرم مجوز تعمیرات و تشکیل پرونده، اصل و کپی سند مالکیت، کپی بنچاق، کپی سند سرقفلی در صورت سر قفلی‌دار بودن متقاضی، کپی شناسنامه یا کارت ملی مالک یا سر قفل‌دار، جوابیه بیمه، جوابیه آتش‌نشانی، تکمیل فرم مجوز تعمیرات توسط کارشناس و تائید توسط مسئول واحد فنی و مجوز سازمان میراث فرهنگی در صورت واقع‌شدن ملک در محدوده بافت فرسوده (کلیه مدارک فوق در صورت جزئی بودن تعمیرات است درصورتی‌که تعمیران کلی و اساسی باشد علاوه بر مدارک فوق در اختیار داشتن فرم تعهد کارفرما و گواهی استحکام بنا الزامی است) است

 

مراحل کلی جهت گرفتن پروانه تعمیرات

چه نوع تعمیراتهای ساختمانی نیاز به کسب مجوز از شهرداری ندارند؟

بر اساس این گزارش پیرو بخشنامه شماره ۸۱۱٫۱۱۰۴۸٫۴۰۶۸۳ مورخ ۰۸-۰۸-۱۳۷۰حوزه معاونت شهرسازی و معماری موارد زیر جهت ساختمانهای مسکونی نیاز به مراجعه و کسب مجوز از شهرداری نداشته و مالکین میتوانند راساً نسبت به مورد اقدام نمایند:

کدامین تعمیرات ساختمانی نیازمند اخذ مجوز از شهرداری را دارند؟

سخن آخر

(مجوز تعمیرات از شهرداری- مجوز بازسازی شهرداری- مجوز تعمیرات ساختمان-جواز تعمیرات شهرداری) اصولا” هر اقدامی که منجر به تغییر نقشه فنی و بنای ساختمان و نقشه معماری آن نگردد و موجب تزلزل استحکام بنا نیز بشود، نیاز به اجازه و موافقت شهرداری در تعمیرات را ندارد.

خروج از نسخه موبایل