گروه مهندس پلاس

دوربین های نقشه برداری و دقت آنها

دوربین های نقشه برداری و دقت آنها

دوربین ها از جهت دقت خود به سه دسته، دوربین های متریک، نیمه متریک و غیر متریک تقسیم می شوند. به علت گستردگی مطالب در مورد ویژگی های دوربین ها و با توجه به انواع فراوان دوربین های مختلف تولید شده در جهان به توضیح مختصر در مورد کلیات این دوربین های می پردازیم.

الف) دوربین های غیر متریک

دوربینی که متریک نباشد و خصوصیات خاص دوربین های متریک را نداشته باشد (مثل فیدوشال مارکها و…) را دوربین غیر متریک می‌نامند. در ادامه به خصوصیات این دوربین ها اشاره می‌کنیم:

دوربین های غیر متریک خود از نظر نحوه عکسبرداری و ثبت تصویر، به دو دسته آنالوگ و رقومی تقسیم بندی می‌شوند. در ذیل به تشریح مشخصات دوربین غیر متریک رقومی (Canon Power Shot Pro 90IS)، می‌پردازیم: دوربین مورد نظر دارای کنترل از راه دور و بدون سیم است

ب) دوربین های متریک

دوربین هایی که دارای هندسه داخلی مشخص و یا قابل تعیین هستند، که در طول زمان استحکام هندسی خود را حفظ می‌کنند. در این دوربین ها پارامترهای کالیبراسیون معلوم می باشند (Known Interior Geometry) پارامترهای کالیبراسیون بدون تغییر می‌مانند (Stable Interior Geometry) و در هر پروژه قابل تکرار هستند (Repeatable Interior Geometry)  در زیر به خصوصیات این دوربین ها اشاره می‌کنیم:

امروزه به دلیل هزینه بالا و نیاز به آموزش به جای کار کردن با دوربین های متریک از دوربین های غیر متریک استفاده می کنند. در زیر مشخصات نمونه ای از دوربین متریک آنالوگ Rollei flex 6008، به قرار زیر است:

جدول شماره ۲: مشخصات دوربین متریک Rollei flex 6008

در تصویر شماره ۳ نیز نمای داخلی دوربین متریک Rollei D-7 را مشاهده می‌کنید.

تصویر شماره ۳: نمایی از ساختار داخلی دوربین  متریک Rollei D-7

ج) دوربین های نیمه متریک

دوربینی که برخی از خصوصیات دوربین های متریک و یا غیر متریک را همزمان دارد را نامند. این دوربین ها اغلب فاقد فیدوشال مارک هستند، دارای یک شبکه reseue هستند و ابعادی کوچکتر از دوربین‌های متریک دارند.

 

تهیه کننده و نویسنده : نگار قدیمی

خروج از نسخه موبایل