توضیحات فهرست بها انتقال و توزیع آب روستایی

1.فهرست بهای واحد پایه رشته انتقال و توزیع آب روستایی که به اختصار فهرست بهای آبرسانی روستایی نامیده می شود، شامل این دستورالعمل کاربرد، کلیات، مقدمه فصل ها، شرح و بهای واحد ردیف ها و پیوست های فهرست بها، به شرح زیر است:

پیوست 1) مصالح پای کار.

پیوست 2) ضریب سختی اجرای کار.

پیوست 3) شرح اقلام هزینه های بالاسری

پیوست 4) تجهیز و برچیدن کارگاه.

پیوست 5) کارهای جدید

پیوست 6) نقشه های نمونه

1-1. این فهرست بها برای تجهیز چاه ها، خطوط اصلی انتقال آب از محل تامین یا محل ذخیره به نقاط مصرف روستایی و شبکه توزیع آب در این نقاط در نظر گرفته شده است.

شرح و بهای واحد ردیف های درج شده در این فهرست بها، علاوه بر کارهای تاسیسات برقی و مکانیکی مربوط به تجهیز چاه، به طور کلی شامل تهیه مصالح، کارهای لوله گذاری و عملیات مربوط در داخل ترانشه بوده و انجام کارهای ویژه ای مانند عبور لوله از رودخانه و نهرهای بزرگ، عبور لوله از زیر یا کنار پل ها، عبور لوله از زیر راه آهن یا آزادراه یا بزرگراه، لوله گذاری در روی زمین با خاکریز یا پایه، در این فهرست بها منظور نشده است.

2-1. چنانچه کارفرما در نظر داشته باشد لوله و لوازم مربوط به هریک از فصل های اول، دوم، سوم، چهارم، ششم، پانزدهم یا هفدهم را تهیه و در اختیار پیمانکار قرار دهد، یا چنانچه برای عملیات اجرایی مربوط به لوله گذاری در فهرست بهای آبرسانی روستایی ردیفی درج نشده باشد ولی منطبق یا مشابه ردیف های فهارس بهای خطوط انتقال اب و شبکه توزیع آب باشد، برای برآورد هزینه اجرای کار از ردیف های مندرج در فصل های مربوط در فهرست بهای شبکه توزیع آب و بر حسب مورد از فهرست بهای خطوط انتقال آب و لوله گذاری از قطر 500 میلی متر به بالا (مثلا برای اجرای لوله های فولادی برای تا قطر 500 میلی متر و در سایر مواردی که در فهرست بهای آبرسانی روستایی موجود نبوده ولی از نظر مشخصات فنی قابل استفاده باشد، از ردیف های تهیه و اجرا بر اساس ضوابط فهرست مربوط) بر اساس بند 8 این دستورالعمل، استفاده می شود.

برای برآورد هزینه این فصل ها از ردیف های مندرج در فصل های مربوط در فهرست بهای شبکه توزیع آب و برای اجرای لوله های فولادی از ردیف های مربوط در فهرست بهای خطوط انتقال آب، بر اساس بند 8 این دستورالعمل، استفاده می شود.

1-3. حوزه شمول نظام فنی و اجرایی کشور و دامنه کاربرد آن طرح ها و پروژه های سرمایه گذاری تمامی دستگاه های اجرایی موضوع ماده (160) قانون برنامه چهارم و یا ماده ( 222 ) قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، و طرح ها و پروژه های سرمایه گذاری مشارکتی آنان با بخش خصوصی می باشد.

2. نحوه برآورد هزینه اجرا و تهیه فهرست بها و مقادیرکار.

1-2. شرح ردیف های این فهرست بها، به نحوی تهیه شده است که اقلام عمومی کارهای رشته انتقال و توزیع آب روستایی را زیر پوشش قرار دهد. در مواردی که مشخصات فنی و اجرایی ویژه ای مورد نیاز کار باشد، که اقلام کارهای آن با شرح ردیف های این فهرست بها تطبیق نکند، شرح ردیف مناسب برای آن اقلام، تهیه و در انتهای گروه مربوط، با شماره ردیف جدید درج می شود. این ردیف ها، با علامت ستاره مشخص شده و به عنوان ردیف های ستاره دار نامیده می شوند. لازم است مشخصات فنی اقلام ستاره دار در دفترچه مشخصات فنی خصوصی درج شود. بهای واحد ردیف های ستاره دار، با روش تجزیه قیمت و بر اساس قیمت های دوره مبنای این فهرست، محاسبه و در برابر ردیف مورد نظر درج می شود. هرگاه دستورالعملی برای پرداخت ردیف های ستاره دار مورد نیاز باشد، متن لازم تهیه و به انتهای مقدمه فصل مربوط با شماره جدید اضافه می شود.

2-2. در این فهرست بها، به منظور سهولت دسترسی به ردیف های مورد نیاز و امکان درج ردیف های جدید در آینده، ردیف های هر فصل با توجه به ماهیت آنها، به گروه ها یا زیر فصل های جداگانه ای با شماره مشخص تفکیک شده است. شماره ردیف های فهرست بها، شامل شش رقم است که به ترتیب از سمت چپ، دو رقم اول به شماره فصل، دو رقم بعدی به شماره گروه یا زیر فصل، و دو رقم آخر به شماره ردیف در هر گروه یا زیر فصل اختصاص داده شده است.

3-2. برای هر یک از اقلامی که در کلیات یا مقدمه فصل ها، بهای آنها به صورت درصدی از بهای واحد ردیف یا ردیف هایی، یا روش دیگر، تعیین شده است، باید ردیف جداگانه ای با شماره و شرح مناسب در گروه مربوط پیش بینی شود و بهای واحد آن که به روش تعیین شده محاسبه می شود، در مقابل ردیف یاد شده درج شود. در این حالت این اقلام ردیف های پایه محسوب می شوند.

4-2. بهای واحد ردیف هایی که شرح آنها در این فهرست بها موجود است، اما بدون بهای واحد هستند، به روش درج شده در بند 2-1، تعیین می شود، و این اقلام نیز ردیف های ستاره دار محسوب می شوند.

5-2. شرح و بهای واحد ردیف های غیرپایه موضوع بند 2-1 (اقلام ستاره دار)، و بهای واحد ردیف های غیرپایه موضوع بند 2-4، باید هنگام بررسی برآورد هزینه اجرای کار، به تصویب دستگاه اجرایی برسد.

6-2. در کارهایی که از طریق مناقصه عمومی واگذار می شود، چنانچه جمع مبلغ برآورد ردیف های ستاره دار، نسبت به جمع مبلغ برآورد ردیف های فهرست بها (پایه و غیرپایه) بدون اعمال هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، در این رشته، بیشتر از سی ( 30 ) درصد باشد، لازم است دستگاه اجرایی قبل از انجام مناقصه، شرح و بهای واحد تمامی ردیف های ستاره دار در آن رشته را، پس از تصویب، همراه با تجزیه قیمت مربوط، به دبیرخانه شورای عالی فنی، در سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال دارد تا پس از رسیدگی و تصویب توسط شورای عالی فنی، (بر اساس دستورالعمل نحوه تهیه و تصویب ردیف های ستاره دار) ملاک عمل قرار گیرد. در کارهایی که از طریق مناقصه محدود یا ترک تشریفات مناقصه واگذار می شوند، سقف یاد شده به ترتیب پانزده ( 15 ) و ده ( 10 ) درصد خواهد بود.

7-2. هنگام تهیه برآورد، به جمع بهای واحد ردیف های این فهرست بها و ردیف های غیر پایه مربوط به آن، ضریب و هزینه های زیر، طبق روش تعیین شده در بند 2-8، اعمال می شود.

1-7-2. ضریب سختی اجرای کار، طبق دستورالعمل پیوست 2.

2-7-2. ضریب بالاسری طرح های عمرانی برای کارهایی که به صورت مناقصه واگذار می شوند، برابر 1.30، و برای کارهایی که به صورت ترک تشریفات مناقصه (و یا عدم الزام به برگزاری مناقصه) واگذار می شوند، برابر 1.20 می باشد. ضریب بالاسری طرح های غیرعمرانی برای کارهایی که به صورت مناقصه واگذار می شوند، برابر 1.41، و برای کارهایی که به صورت ترک تشریفات مناقصه (و یا عدم الزام به برگزاری مناقصه) واگذار می شوند، برابر 1.30 می باشد. شرح اقلام ضریب بالاسری به عنوان راهنما در پیوست 3 درج شده است.

3-7-2. ضریب منطقه ای مطابق آخرین دستورالعمل ابلاغی در زمان برآورد اجرای کار.

4-7-2. هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، طبق دستورالعمل پیوست 4.

8-2. برای برآورد هزینه اجرای هر کار، مقادیر اقلام آن، بر اساس نقشه های اجرایی و مشخصات فنی، محاسبه شده و بر حسب ردیف های این فهرست بها، ردیف های موضوع بند 2-1، و ردیف های غیر پایه مربوط، اندازه گیری می شود. فهرستی که شامل شماره، شرح، واحد، بهای واحد، مقدار و مبلغ ردیف هاست، تهیه می شود.

در این فهرست، مبلغ هر ردیف، حاصل ضرب مقدار در بهای واحد آن ردیف است. از جمع مبلغ ردیف های مربوط به هر فصل، با احتساب ضریب سختی اجرای کار (حسب مورد) برای ردیف های مربوط، مبلغ فصل، و از جمع مبلغ فصل ها، مبلغ فهرست برای کار موردنظر، به دست می آید، صریب بالاسری و ضریب منطقه ای به جمع مبلغ ردیف ها ضرب شده و هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، به آن اضافه می شود.

نتیجه، برآورد هزینه اجرای کار خواهد بود. به مدارک یادشده، کلیات، مقدمه فصل ها و پیوست های 1،4 و 5 و 6  و برحسب مورد پیوست 2 فهرست بها ضمیمه شده، مجموعه تهیه شده، فهرست بها و مقادیرکار منضم به پیمان (برآورد هزینه اجرای کار)، نامیده می شود.

3. هرگاه لازم باشد عملیات خاکبرداری به منظور آماده سازی مسیر برای حفر ترانشه و یا احداث جاده برای دوران بهره برداری، همراه با عملیات لوله گذاری جزو موضوع پیمان منظور شود، برآورد آنها براساس فهرست بهای واحد پایه رشته راه، راه آهن و باند فرودگاه تهیه می شود.

4. در زمینهای ریزشی، در صورت ضرورت سپرکوبی، از ردیف های فصل مربوط در فهرست بهای واحد پایه رشته شبکه جمع آوری فاضلاب استفاده می شود.

5. بهای واحد ردیف های فصل پنجم برای احداث حوضچه های شیر و بهای واحد ردیف های فصلهای کارهای فولادی و کارهای بتنی و قالب بندی این فهرست بها، برای سایر کارهای موردنظر در این فهرست بها، مانند زیرسری ها، مهاری ها و پایه ها، پیش بینی شده است و برای کارهای حجیم و متمرکز مانند ساختمان مخزنها و تلمبه خانه ها، استفاده از آن مجاز نیست. در صورت نیاز، هزینه این نوع کارها باید بر اساس فهرست های بهای واحد پایه رشته ساختمان برآورد شود.

6. مهندس مشاور یا واحد تهیه کننده برآورد باید، مشخصات کامل مصالح، تجهیزات، و منبع تهیه آن ها و به طور کلی هر نوع اطلاعاتی درباره آن ها را، که از نظر قیمت موثر بوده و لازم است پیمانکار برای ارایه پیشنهاد قیمت نسبت به آن آگاهی داشته باشد، تهیه و در مشخصات فنی خصوصی پیمان همراه با دستورالعمل نحوه کنترل کیفیت و بازرسی فنی درج کند. منظور از “منبع تهیه” این است که مهندس مشاور یا واحد تهیه کننده برآورد، حداقل نام سه تولید کننده مورد تایید کارفرما، که همان جنس را با مشخصات مشابه و قیمت های نزدیک به هم تولید می کنند، در مشخصات فنی خصوصی کار درج کند.

7. در کارهایی که برای برآورد هزینه اجرای آن ها، بیش از یک رشته فهرست بهای پایه مورد نیاز است، فهرست بها و مقادیر هر بخش از کار که مربوط به یک رشته است، طبق دستورالعمل کاربرد فهرست بهای پایه رشته مربوط به طور جداگانه تهیه می شود. فهرست بها و مقادیری که به این ترتیب برای بخش های مختلف کار تهیه می شود، همراه با برگ خلاصه برآورد که برآورد بخش های مختلف کار به تفکیک و به صورت جمع نیز در آن منعکس است، به عنوان فهرست بها و مقادیر یا برآورد هزینه اجرای کار، به یکدیگر ملحق می شوند. در این نوع کارها تنها یک فهرست تجهیز و برچیدن کارگاه برای کل کار (تمام رشته ها) تهیه می شود.

8. برای سهولت مشاهده تغییرات به عمل آمده در این فهرست نسبت به فهرست سال 1398، سعی شده است حتی الامکان در زیر موارد اصلاحی، علامت گذاری شود. برای مواردی که ممکن است علامت گذاری از قلم افتاده باشد، مسوولیت همچنان متوجه استفاده کنندگان است.

1.مفاد کلیات، مقدمه فصل ها و شرح ردیف ها، اجزای غیر قابل تفکیک و مکمل یکدیگر هستند.

2.شرح ردیفها و شرح درج شده در مقدمه فصلها و کلیات، به تنهایی تعیین کننده مشخصات کامل کار نیست، بلکه بهای واحد هر یک از ردیف ها در صورتی قابل پرداخت است که کار، طبق نقشه و مشخصات فنی انجام شود و با مشخصات تعیین شده در این فهرست بها و ردیف مورد نظر مطابقت داشته باشد.

3. قیمت های این فهرست بها، متوسط هزینه اجرای کارهای مربوط به رشته انتقال و توزیع آب روستایی بوده و شامل هزینه های تامین و به کارگیری نیروی انسانی، ماشین آلات و ابزار و همچنین تامین (تهیه، بارگیری، حمل و باراندازی) مصالح مورد نیاز، جابه جایی مصالح در کارگاه، اتلاف مصالح، و به طور کلی، اجرای کامل کار است. همچنین هزینه آزمایش هیدرولیکی مقطعی و راه اندازی و تنظیم (بر حسب مورد)، در بهای واحد ردیف های این فهرست بها پیش بینی شده است.

4. قیمتهای این فهرست بها، قیمتهای کاملی برای انجام کار، طبق نقشه و مشخصات فنی است. هیچ اضافه بهایی بابت پراکندگی کار، سختی زمین، تغییر جنس یا عمق یا ارتفاع، دهانه های کم یا زیاد، تعبیه سوراخ، بارگیری، حمل، باراندازی و موارد دیگر که اجرای کار را مشکلتر یا مخصوص کند، جز آنچه به صراحت در این فهرست بها برای آن بها یا اضافه بها پیش بینی شده است، قابل پرداخت نیست.

5. مبلغ مربوط به ضریب های سختی اجرای کار، منطقه ای، بالاسری و هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، در صورتی که در برآورد هزینه اجرای کار منضم به پیمان، منظور شده باشد، قابل پرداخت است. به عبارت دیگر در صورت عدم پیش بینی این ضریب ها در برآورد، مبالغ مربوط به آن قابل پرداخت نمی باشد.

6. با نتیجه گیری از مقایسه فصل های این فهرست بها با یکدیگر، یا مقایسه این فهرست بها با فهرست های دیگر، یا مقایسه آن با قیمت های روز یا استناد به تجزیه قیمت، یا هر نوع مقایسه دیگر، وجه اضافی بجز آنچه به صراحت تعیین شده است، قابل پرداخت نیست.

7. مصالح پای کار، طبق پیوست 1 در صورت وضعیت های موقت منظور می شود.

8. در هر بخش از این فهرست بها که دستورالعملی برای نحوه برآورد داده شده است، مفاد آن تنها برای مرحله برآورد، نافذ خواهد بود.

9. منظور از مشخصات فنی در این فهرست بها، مشخصات فنی عمومی کارهای خطوط لوله آب و فاضلاب شهری (نشریه شماره 303 امور نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه کشور) و بر حسب مورد، مشخصات فنی خصوصی پیمان و مشخصات تعیین شده در نقشه های اجرایی منضم به پیمان و نقشه های نمونه پیوست و دستور کارها و دستورالعمل های سازندگان است.

10. در ردیف هایی که نوع سیمان مشخص نشده است، منظور سیمان پرتلند نوع یک است.

11. عملیاتی که پس از انجام کار پوشیده می شود و بازرسی کامل آنها بعدا میسر نیست، مانند گودبرداری ها، حفر ترانشه، نصب لوله یا میلگرد و آزمایش خط لوله، باید مطابقت آنها با نقشه های اجرایی، مشخصات فنی و دستور کارها، حین اجرای کار و قبل از پوشیده شدن، با مهندس مشاور صورت جلسه شود.

12. هزینه بارگیری، حمل تا 30 کیلومتر و باراندازی و ریسه کردن (حسب مورد) مصالح در قیمت ردیف های این فهرست بها پیش بینی شده است. هزینه حمل جداگانه، تنها برای مواردی که در فصل حمل و نقل یا فصل های دیگر پیش بینی شده است، محاسبه می شود.

13. نمونه یا کاتالوگ فنی مصالح و تجهیزات مورد نیاز، باید از نظر تطبیق با مشخصات فنی، قبل از سفارش به تایید مهندس مشاور برسد.

14. زمین مورد نظر در ردیف های این فهرست بها، عبارت از هر نوع زمین به غیر از زمین های سنگی و ریزشی است، اضافه بهای لازم برای زمین های مزبور در فصل عملیات خاکی و مرمت نوار حفاری پیش بینی شده است. تشخیص نوع زمین، بنا به پیشنهاد مهندس مشاور و تایید کارفرما خواهد بود.

15. زمین سنگی، زمینی است که برای کندن آن استفاده از چکش های سنگبری، مواد منفجره یا ماشین آلات سنگین، مانند بولدوزر با قدرت بیش از 300 قوه اسب، الزامی باشد.

16. زمین ریزشی به زمینی اطلا ق می شود که کندن آن طبق نقشه، به علت ریزش خاک اطراف ترانشه یا گود، به آسانی مقدور نبوده و برای کندن آن، باید تمهیدهای خاصی مانند چوب بست یا سپرکوبی در آن انجام گیرد و یا ترانشه با چنان شیب مناسبی کنده شود که از ریزش کلی خاک ممانعت شود.

17. منظور از عمق ترانشه در ردیف های فصل های لوله ها، اختلاف ارتفاع بین رقوم کف ترانشه (زیر بسترسازی و روی پی سازی احتمالی ) و متوسط رقوم سطح  زمین طبیعی دو طرف ترانشه است که در نقشه نمونه 38101، و نقشه های اجرایی، مشخص شده است. در مواردی که به منظور آماده سازی مسیر برای حفر ترانشه، عملیات خاکبرداری انجام شود، عمق ترانشه، اختلاف ارتفاع بین رقوم کف ترانشه و رقوم سطح زمین دو طرف ترانشه پس از خاکبرداری است.

18. منظور از عرض ترانشه، عرض کف ترانشه است، که در نقشه نمونه 38101، و نقشه های اجرایی، مشخص شده است.

19. منظور از پمپاژ آبهای سطحی داخل ترانشه و گود، تخلیه و دفع آبهایی است که احتمال دارد از طریق بارندگی یا جوی ها یا نهرهای مجاور (به استثنای آبهای زیرزمینی)، وارد ترانشه یا گود شود. هزینه این کار، در ردیف های مربوط پیش بینی شده است. در موارد مجاورت ترانشه یا گود با رودخانه یا دریا و مانند آن، که منجر به نفوذ آب از جدار دیواره به داخل ترانشه یا گود شود، مانند آب های زیرزمینی تلقی شده و بر حسب مورد از ردیف های اضافه بهای اجرای کار زیر تراز آب زیرزمینی استفاده خواهد شد.

20. منظور از اتصالی ها (Joints)، وسایل و لوازمی است که دو قطعه لوله یا متعلقات آن را به هم اتصال می دهند و نقش دیگری ندارند، مانند مانشون، گلند، کوپلینگ اتصال مکانیکی، واشرها و پیچ و مهره های مربوط به آن ها. اضافه بهای مربوط به متعلقات شامل اتصالی ها نخواهد شد. (به استثنای اتصالات مورد اشاره در مقدمه فصل های لوله گذاری که مشمول اضافه بها می شوند)

21. منظور از متعلقات (Fittings)، انواع قطعاتی است که برای تغییر مقطع لوله، گرفتن انشعاب از لوله یا تغییر جهت لوله به کار می رود، مانند زانو، سه راه، چهار راه، تبدیل. در مورد متعلقاتی مانند سه راه و تبدیل که بیش از یک قطر دارند، مبنای محاسبه بزرگترین قطر است.

22. منظور از قطر در این فهرست بها قطر نامی (Nominal Diameter) است، که در جدول های سازندگان و استاندارد های مربوط درج شده است، مگر جز آن مشخص شده باشد.

23. در صورت مغایرت بین نقشه های اجرایی منضم به پیمان و نقشه های نمونه منضم به این فهرست بها، ملاک اجرا نقشه های اجرایی منضم به پیمان است، ولی از قیمت های واحد این فهرست بها استفاده خواهد شد.

24. اندازه گیری کارها بر اساس ابعاد کارهای انجام شده، که طبق ابعاد درج شده در نقشه های اجرایی، دستور کارها و صورت مجلس ها است، باتوجه به مفاد کلیات و مقدمه فصل ها، صورت میگیرد. درمواردی که روش ویژه ای برای اندازه گیری در این فهرست بها پیش بینی شده است، اندازه گیری به روش تعیین شده انجام می شود.

25. در اندازه گیری مقادیر مربوط به ردیف های فصلهای لوله ها، طول خط نصب شده، شامل لوله، اتصالی ها، متعلقات و شیرها، بر حسب متر طول در محور مسیر لوله گذاری ملاک است و تنها کارهایی که شرح و حدود آنها در نقشه های اجرایی و اسناد پیمان مشخص می شود، مانند عبور لوله از رودخانه، کانال و زیر راه آهن، آزاد راه یا بزرگراه، از طول مسیر، کسر می شود.

26. در صورتی که قطر مورد نیاز، بین دو قطر متوالی درج شده در ردیف های این فهرست بها باشد، بهای واحد آن، با توجه به بهای قطرهای قبل و بعد آن و به روش میانیابی خطی محاسبه می شود.

27. در بهای واحد ردیف های این فهرست بها، بسته به مورد، هزینه های اضافی بابت خاکبرداری و خاکریزی اضافی لازم و سایر عملیات مرتبط با آن، برای محل اتصالی ها، متعلقات، پشت بندهای آزمایش هیدرولیکی لوله و نیز ایجاد فضای لازم برای اجرای عملیات درون ترانشه یا گود، منظور شده است.

28. در بهای واحد ردیف های این فهرست بها، هزینه های اضافی مرتبط با تغییر حجم ناشی از تورم و نشست خاک منظور شده است.

29. در بهای واحد ردیف های فصل های لوله ها، طبق نقشه نمونه 38101، هزینه خاکریزی زیر، اطراف و روی لوله با خاک سرندی و خاکریزی روی خاک سرندی (خاکریز نهایی)، با خاک حاصل از حفر ترانشه، منظور شده است. چنانچه به تشخیص مهندس مشاور، خاکهای حاصل از حفر ترانشه برای انجام هر یک از امور یاد شده مناسب نباشد، اضافه بهای تهیه وحمل خاک مناسب از خارج کارگاه، طبق ردیف های مربوط ، از فصل عملیات خاکی و مرمت نوار حفاری (که در این ردیف ها هزینه های مربوط به خاک سرندی کسر شده است)، محاسبه می شود.

30. در بهای واحد ردیف های فصل های لوله ها، طبق نقشه نمونه 38101، هزینه خاکریزی زیر، اطراف و روی لوله با خاک سرندی، با استفاده از خاک حاصل از حفر ترانشه، منظور شده است. در صورتی که طبق مشخصات فنی یا به دستور مهندس مشاور، ضرورت داشته باشد که به جای خاک سرندی از مصالح مناسب دیگری استفاده شود، اضافه بهای تهیه و حمل این مصالح، طبق ردیف های مربوط، از فصل عملیات خاکی و مرمت نوار حفاری، (که در این ردیف ها هزینه های مربوط به خاک سرندی کسر شده است ) محاسبه می شود.

31. در بهای واحد ردیف های این فهرست بها، هزینه پخش خاک اضافی حاصل از گودبرداری یا حفر ترانشه، و یا گرده ماهی کردن آن در امتداد مسیر خط لوله، پیش بینی شده است. در صورتی که لازم باشد خاک اضافی یا مواد زاید جمع آوری و حمل شود، اجرای این کار منحصراً به دستور مهندس مشاور انجام می شود و هزینه های جمع آوری، بارگیری، حمل و باراندازی آن در نقاط تعیین شده، طبق ردیف های مربوط، از فصل عملیات خاکی و مرمت نوار حفاری، محاسبه می شود.

32. در بهای واحد ردیف های این فهرست بها، هزینه حفر ترانشه یا گود و خاکریزی با وسایل مکانیکی، پیش بینی شده است. در محلهایی که به تشخیص مهندس مشاور، حفر ترانشه یا گود و خاکریزی با وسایل مکانیکی مقدور نباشد و این کار با دست انجام شود، اضافه بهای ناشی از صعوبت انجام آن با دست، با استفاده از ردیف های مربوط، از فصل عملیات خاکی و مرمت نوار حفاری، محاسبه می شود.

33. در بهای واحد ردیف های این فهرست بها، هزینه بارگیری و حمل انواع مصالح و یا لوله ها و باراندازی آنها، پیش بینی شده است، و هزینه های اضافی ناشی از صعوبت بارگیری و حمل انواع مصالح و یا لوله ها با هر وسیله غیر ماشینی و باراندازی آنها، با استفاده از ردیف های مربوط، از فصل عملیات خاکی و مرمت نوار حفاری، محاسبه می شود.

34. هزینه تامین مصالح و دستمزد کلیه کارهای لازم برای اجرای پشت بندهای آزمایش هیدرولیکی (بستن سر و ته قسمتی از خط لوله که آزمایش هیدرولیکی میشود) و نیز برای کوبیدن و تثبیت میخ های اصلی و فرعی نقشه برداری، در ردیف های این فهرست بها منظور شده است.

35. چنانچه در طول مسیر لوله گذاری با شرایطی برخورد شود که نیاز به زدن نقب با طول حداکثر 5 متر باشد، این موارد با تایید و دستور کار جداگانه مهندس مشاور، صورتجلسه شده و برای جبران هزینه های ناشی از صعوبت اجرا، بهای واحد ردیف های مربوط با اعمال ضریب 1.04 پرداخت می شود. در این حالت، اضافه بهای موضوع ردیف های 110101 تا 110106 فصل یازدهم این فهرست بها، قابل پرداخت نیست.

36. در فصل احداث حوضچه ها، برای تهیه صورت کارکردهای موقت، قبل از انجام کامل هر قسمت از کار، از درصدهای داده شده در جدول مقدمه این فصل استفاده می شود. جدول یادشده، تقریبی است و منحصرا برای تنظیم صورت وضعیت های موقت تهیه شده است و هر گونه استفاده از آن یا استناد به آن، سوای آنچه تعیین شده، مجاز نیست.

37. هزینه های پخش و کوبیدن برای خاکریزی روی خاک سرندی (خاکریز نهایی)، در ردیف های این فهرست بها پیش بینی نشده است، درصورت لزوم طبق مشخصات فنی، بر حسب مورد، از ردیف های کوبیدن در فصل عملیات خاکی و مرمت نوار حفاری استفاده می شود.

38. در موارد خاص که به علت محدودیت فضای کار، در مسیر لوله گذاری، ریسه کردن خاک حاصل از حفر ترانشه مانع انجام عملیات لوله گذاری شود، و جابه جایی خاک لازم باشد، با نظر مهندس مشاور، از ردیف مربوط در فصل عملیات خاکی و مرمت نوار حفاری استفاده خواهد شد.

39. در بهای واحد ردیف های فصل های لوله گذاری، هزینه تهیه آب مورد نیاز برای آزمایش هیدرولیکی مقطعی خط لوله منظور شده است، ولی هزینه تهیه آب و کلر لازم برای آزمایش، ضد عفونی و شستشوی سراسری خط لوله به منظور بهره برداری، در ردیف 111502، فصل یازدهم این فهرست بها، منظور نشده است.

40. ردیف هایی که به صورت اضافه بهای اجرای کار زیر تراز آب زیرزمینی پیش بینی شده است، شامل هزینه های کندی پیشرفت کار در محیط آبدار و تخلیه آب با تلمبه موتوری است، و در صورتی پرداخت می شود که لزوم استفاده از تلمبه موتوری به تایید مهندس مشاور برسد و پس از انجام کار صورت مجلس شود. ردیف های یاد شده، به آن قسمت از عملیات که زیر تراز آب زیرزمینی انجام شود، تعلق می گیرد.

41. گرفتن مجوزها و دستورالعمل ها و اطلاعات مربوط به مسایل ترافیک شهر و تاسیسات زیربنایی مانند آب، برق، گاز و خطوط مخابرات، برای اجرای عملیات، به عهده کارفرماست.

42. در مواردی که عملیات لوله گذاری با تاسیسات زیربنایی برخورد می کند، به منظور جبران صعوبت های ناشی از اجرای عملیات با کمک وسایل دستی و کاهش بازدهی عملیات لوله گذاری، اضافه بهایی برابر 20 (بیست) درصد بهای واحد ردیف لوله مربوط، برای آن قسمت از طول مسیر که دارای صعوبت فوق الذکر است و با نظر مهندس مشاور تعیین خواهد شد، محاسبه می شود. این اضافه بها برای هر مورد برخورد عملیات لوله گذاری با تاسیسات زیربنایی موجود و عبور از زیر آن به نحو مناسب، با تایید مهندس مشاور قابل پرداخت است ولی شامل انشعاب های خانگی نمی شود. هزینه صعوبت عبور از زیر انشعابهای خانگی در بهای واحد ردیف های فصلهای لوله ها منظور شده است. درحالتی که چند مورد از تاسیسات زیربنایی موجود در فاصله نزدیک و مجاور هم قرار گرفته و با عملیات لوله گذاری برخورد داشته باشد، تنها معادل یک مورد برخورد در نظر گرفته خواهد شد. اضافه بهای موضوع ردیف های 110101 تا 110106 فصل یازدهم این فهرست بها، در رابطه با آن قسمت از عملیات خاکی که با وسایل غیر مکانیکی انجام می شود، مستقل از اضافه بهای فوق الذکر بوده و حسب مورد جداگانه محاسبه می شود.

43. چنانچه ، برای حفاظت دیواره ترانشه (جلوگیری از ریزش دیواره در حین عملیات یا جلوگیری از نیروی رانش ساختمان ها و تاسیسات مجاور ترانشه)، با تایید مهندس مشاور، تمهیدات خاصی مانند چوب بست یا سپرکوبی لاز م باشد، هزینه مربوط، جداگانه پرداخت خواهد شد.

44. ردیف های فصل های هفتم تا دهم این فهرست بها، برای تجهیز چاه های آماده بهره برداری قابل استفاده است. حفاری و آزمایش چاه، براساس فهرست بهای پایه چاه، و کارهای لازم برای احداث اتاقک سر چاه و محوطه سازی و دیوار کشی اطراف اتاقک و چاه، براساس فهرست های بهای واحد پایه رسته ساختمان، محاسبه می شود.

45. در تمام مواردی که تهیه مصالح و یا انجام کارهایی به عهده کارفرما است، هزینه های مربوط نیز به عهده او است.

47. در تنظیم صورتجلسات که باید بر اساس ضوابط تهیه شود، موارد زیر نیز باید مورد توجه قرار گیرد:

1-47. صورتجلسات در موارد تعیین شده در پیمان، باید در حین اجرای عملیات و بر اساس نقشه های اجرایی، مشخصات فنی عمومی، مشخصات فنی خصوصی و دستور کارها تهیه شوند و شامل حداقل اطلاعات زیر باشند:

-نام کارفرما، مهندس مشاور، پیمانکار، شماره و تاریخ پیمان، موضوع پیمان و شماره و تاریخ صورتجلسه،

-ذکر دلایل و توجیهات فنی لازم برای اجرای کار موضوع صورتجلسه،

-ارایه توضیحات کافی و ترسیم نقشه با جزییات کامل و بیان مشخصات فنی کار،

متره نمودن کار و محاسبه مقادیر و احجام عملیات.

2-47. صورتجلسات باید به امضای پیمانکار، مهندس ناظر (مقیم)، مهندس مشاور و کارفرما (در موارد تعیین شده) برسد. تمامی صورتجلسات باید توسط کارفرما به مهندس مشاور (با رونوشت جهت اطلاع و پیگیری پیمانکار) برای اعمال در صورت وضعیت به همراه موضوع کار و جدول خلاصه مقادیر ظرف مهلت سه هفته ابلاغ شود. چنانچه صورت جلسات مزبور ظرف مدت یاد شده از طرف کارفرما به هر دلیل ابلاغ نگردید، با پیگیری مکتوب پیمانکار، لازم است کارفرما دلایل عدم ابلاغ یا لزوم تهیه صورت جلسه اصلاحی را به اطلاع مهندس مشاور و پیمانکار برساند. پس از آن در صورت نیاز به تهیه صورت جلسه اصلاحی، لازم است مراحل تهیه و ابلاغ آن ظرف مدت دو هفته انجام شود. پس از سپری شدن مهلت دو هفته، چنانچه صورت جلسه اصلاحی به هر دلیلی خارج از قصور پیمانکار از طرف کارفرما با تاخیر ابلاغ شود، میزان تاخیر به وجود آمده (نسبت به مهلت سه هفته) در ابلاغ صورت جلسه اصلاحی و پرداخت مبلغ مربوط به آن، بر اساس دستورالعمل مربوط، در رسیدگی به تاخیرات پیمان منظور می گردد.

صور تجلسات فاقد ابلاغ کارفرما که مورد تایید مهندس مشاور قرار گرفته باشد، با اعمال ضریب 0.7 در صورت وضعیت لحاظ می گردد. ابلاغ صورتجلسات توسط کارفرما به منظور مستند سازی مدارک و صورت جلسات بوده و از تعهدات و مسوولیت های مهندس مشاور و پیمانکار نمی کاهد.

3-47. تاریخ ابلاغ کارفرما باید با زمان اجرای عملیات موضوع صورتجلسه مطابقت داشته باشد و ابلاغ صرفاً با مسوولیت و تایید بالاترین مقام دستگاه اجرایی می تواند در زمان دیگر انجام شود.

4-47. هرگونه پرداخت به پیمانکار از بابت کار انجام شده (در ارتباط با موضوع صورتجلسه) قبل از تنظیم و ابلاغ صورتجلسه مجاز نمی باشد.

48. این فهرست بها بر مبنای قیمت های سه ماهه چهارم سال 1398 تهیه شده است.

مقدمه

1.مفاد درج شده در ردیف های 020101 تا 020109، شرح مختصری ازعملیات تهیه و اجرای لوله های چدنی نشکن، طبق استاندارد ISO 2531، از نوع لوله با اتصال فشاری (تایتون)، است و عملیات تفصیلی این ردیف ها، به شرح زیر است:

1-1. بوته کنی، تمیزکردن و آماده کردن مسیرلوله گذاری با هر نوع وسیله و انجام کارهای نقشه برداری لازم.

2-1. تهیه، بارگیری و حمل لوله ها و اتصالی ها، از محل تهیه، بسته به مورد، تا پای کار و باراندازی و ریسه کردن در کنار ترانشه، و یا تا محلهای انباشت فرعی و باراندازی در آنجا، همراه با بارگیری مجدد و حمل آنها تا پای کار و باراندازی و ریسه کردن در کنار ترانشه.

3-1. حفر ترانشه با هر نوع وسیله مکانیکی تا عمق مورد نظر.

4-1. شیب بندی و تسطیح کف ترانشه، ریختن و پخش خاک سرندی، آب پاشی، کوبیدن، تلمبه زنی و تخلیه آبهای سطحی داخل ترانشه (در صورت لزوم ).

5-1. حفاظت کامل داخل لوله از ورود هرگونه مواد خارجی، قراردادن لوله ها و اتصالی ها درون ترانشه و نصب آنها.

6-1. خاکریزی اطراف و روی لوله های درون ترانشه، با خاک سرندی.

7-1. آزمایش هیدرولیکی خط لوله، طبق مشخصات فنی و شامل پر کردن و تخلیه، به طوری که پس از تخلیه، خط لوله عاری از هر گونه رسوب و مواد زاید باشد.

8-1. پخش و کوبیدن خاک سرندی با وسایل دستی تا تراکم مورد لزوم طبق مشخصات فنی، پرکردن ترانشه تا سطح زمین، بدون کوبیدگی، با خاک حاصل از خاکبرداری (خاکریز نهایی)، پخش خاک های اضافی (در صورت لزوم) و سایر عملیات تکمیلی لازم.

2. مفاد درج شده در ردیف 020201، شرح مختصری از عملیات تهیه و اجرای متعلقات چدنی نشکن لوله های چدنی نشکن، مانند انواع سه راه، چهارراه، زانویی، تبدیل، کولار، گلند، فلنج، اسپیکات فلنج و ساکت فلنج، با واشرها و پیچ و مهره های لازم، است و عملیات تفصیلی این ردیف، به شرح زیر است:

-تهیه، بارگیری و حمل متعلقات، واشر و پیچ و مهره های مربوط، از محل تهیه تا پای کار، و باراندازی در محل نصب.

-انجام حفاری اضافی لازم و کلیه عملیات خاکی مرتبط با آن.

-برش لوله، تنظیم و آماده کردن سرلوله برای نصب متعلقات.

-حفاظت کامل داخل متعلقات از ورود هرگونه مواد خارجی، قراردادن متعلقات درون ترانشه، نصب آنها و سایر عملیات تکمیلی لازم.

قسمتی از هزینه تهیه و اجرای متعلقات طبق بند 25 کلیات این فهرست بها محاسبه می شود، و هزینه های اضافی تهیه و اجرای متعلقات چدنی لوله های چدنی نشکن، با توجه به وزن متعلقات مربوط، طبق ردیف 020201 پرداخت می شود.

3. درصد تقریبی هزینه انجام مراحل مختلف کار تهیه و اجرای لوله های چدنی نشکن، به شرح بند 1، نسبت به کل عملیات، در جدول 2 درج شده است، که برای پرداخت صورت وضعیت های موقت مورد استفاده قرار می گیرد.

درصد پرداخت مراحل مختلف کار تهیه و اجرای لوله های چدنی نشکن

مقدمه

1.مفاد درج شده در ردیف های 030101 تا 030122، شرح مختصری از عملیات تهیه و اجرای لوله های پلی اتیلن به وزن مخصوص PE80 طبق استاندارد ملی به شماره 14427 با فشار نامی 16 بار (PN16 ) برای لوله های با قطر 16 و 20 میلی متر و فشار نامی 10 بار (PN10) برای لوله های به قطر 25 تا 32 میلی متر و فشار نامی 6 بار (PN6) برای لوله های به قطر 40 تا 500 میلی متر است و عملیات تفصیلی این ردیف ها، به شرح زیر است:

1-1. بوته کنی، تمیز کردن و آماده کردن مسیر لوله گذاری با هر نوع وسیله و انجام کارهای نقشه برداری لازم.

2-1. تهیه، بارگیری و حمل لوله ها، اتصالی ها در صورت لزوم، از محل تهیه، بسته به مورد، تا پای کار و باراندازی و ریسه کردن در کنار ترانشه، و یا تا محل های انباشت فرعی و باراندازی در آنجا، همراه با بارگیری مجدد و حمل آنها تا پای کار و باراندازی و ریسه کردن در کنار ترانشه.

3-1. حفر ترانشه با هر نوع وسیله مکانیکی تا عمق مورد نظر.

4-1. شیب بندی و تسطیح کف ترانشه، ریختن و پخش خاک سرندی، آب پاشی، کوبیدن، تلمبه زنی و تخلیه آبهای سطحی داخل ترانشه (در صورت لزوم).

5-1. حفاظت کامل داخل لوله از ورود هرگونه مواد خارجی، برش و آماده سازی سر لوله (در صورت لزوم )، تنظیم سر لوله ها و انجام عملیات جوشکاری که بر حسب مورد لازم است خارج از ترانشه انجام شود به طور کامل.

6-1. قرار دادن لوله ها درون ترانشه، تنظیم سر لوله ها و انجام عملیات جوشکاری که بر حسب مورد لازم است درون ترانشه انجام شود، همراه با کلیه عملیات مرتبط با حفاری اضافی مربوط، و نصب لوله ها.

7-1. خاکریزی اطراف و روی لوله های درون ترانشه، با خاک سرندی.

8-1. آزمایش هیدرولیکی خط لوله، طبق مشخصات فنی و شامل پر کردن و تخلیه، به طوری که پس از تخلیه، خط لوله عاری از هر گونه رسوب و مواد زاید باشد.

9-1. پخش و کوبیدن خاک سرندی با وسایل دستی تا تراکم مورد لزوم طبق مشخصات فنی، پرکردن ترانشه تا سطح زمین، بدون کوبیدگی، با خاک حاصل از خاکبرداری (خاکریز نهایی)، پخش خاک های اضافی (در صورت لزوم) و سایر عملیات تکمیلی لازم.

2. تهیه و اجرای هر قطعه از متعلقات پلی اتیلنی لوله های پلی اتیلن، مانند انواع سه راه، زانویی و تبدیل، شامل عملیات زیر است:

1-2. تهیه، بارگیری و حمل متعلقات پلی اتیلنی و اجزای مربوط ، از محل تهیه تا پای کار، و باراندازی در محل نصب.

2-2. انجام حفاری اضافی لازم و کلیه عملیات خاکی مرتبط با آن.

3-2. برش لوله، تنظیم و آماده کردن سرلوله برای نصب متعلقات.

4-2. حفاظت کامل داخل متعلقات از ورود هر گونه مواد خارجی، قراردادن متعلقات درون ترانشه، نصب آنها، انجام جوشکاری های لاز م و سایر عملیات تکمیلی لازم.

5-2. قسمتی از هزینه تهیه و اجرای متعلقات طبق بند 25 کلیات این فهرست بها محاسبه می شود، و برای جبران هزینه های اضافی تهیه و اجرای متعلقات پلی اتیلنی لوله های پلی اتیلن، اضافه بهایی به اندازه 35 درصد بهای واحد ردیف لوله با همان قطر، به هر قطعه از متعلقات پلی اتیلنی مربوط تعلق می گیرد.

3. درصد اضافه بها به ردیف های مربوط لوله پلی اتیلن با فشار نامی 6 بار (PN6)، چنانچه از لوله های پلی اتیلن با فشار نامی 10، 16 یا  20 بار (PN10،PN16 یا PN20) استفاده شود برحسب مورد با توجه به قطر لوله و فشار نامی مورد نظر طبق جدول زیر است:

فشار نامی

4. درصد تقریبی هزینه انجام مراحل مختلف کار تهیه و اجرای لوله های پلی اتیلن، به شرح بند 1، نسبت به کل عملیات، در جدول 3 درج شده است، که برای پرداخت صورت وضعیت های موقت مورد استفاده قرار می گیرد.

درصد پرداخت مراحل مختلف و اجرای لوله های پلی اتیلن

مقدمه

1.مفاد درج شده در ردیف های این فصل، شرح مختصری از عملیات تهیه و اجرای شیرها، از نوع چدنی فلنجدار با فلنج های متقابل و واشرها و پیچ و مهره های لازم و با فشار نامی 10 بار (PN10)، است (به استثنای ردیف های مربوط به شیر فشار شکن که با فشار نامی 16 بار پیش بینی شده است) و عملیات تفصیلی این ردیفها، در هر عمق، در داخل حوضچه یا به صورت ایستاده، به شرح زیر است:

-تهیه، بارگیری و حمل شیر، واشر و پیچ و مهره های مربوط ، بسته به مورد، از محل تهیه تا پای کار، و باراندازی در کنار محل نصب و یا تا محل های انباشت فرعی و باراندازی در آنجا، همراه با بار گیری مجدد و حمل آن ها تا پای کار و بارانداری در کنار محل نصب.

-انجام حفاری اضافی لازم و کلیه عملیات خاکی مرتبط با آن.

-تلمبه زنی و تخلیه آبهای سطحی داخل ترانشه یا حوضچه (در صورت لزوم).

-خاکریزی اطراف و روی شیر درون ترانشه، با خاک سرندی و کوبیدن آن با وسایل دستی، تا تراکم مورد لزوم طبق مشخصات فنی.

-پرکردن ترانشه تا سطح زمین، بدون کوبیدگی، با خاک حاصل از خاکبرداری (خاکریز نهایی )، پخش خاکهای اضافی و سایر عملیات تکمیلی لازم.

2. اضافه بها، برای تهیه و اجرای شیرهای کشویی به صورت مدفون در زیر خاک (شامل روکش چکمه ای، قاب و دریچه بازدید و کارهای خاکی اضافه لازم) نسبت به حالت تهیه و اجرای شیرها در داخل حوضچه، 5 درصد ردیف مربوط است.

3.اضافه بها، برای شیرهای با فشارنامی 16 بار (PN16)، 50 درصد ردیف مربوط است.

4. اضافه بها، برای شیر هوای دو روزنه نسبت به شیر هوای یک روزنه، 35 درصد ردیف مربوط است.

5. کسربها، برای شیرهای یکطرفه لولایی نسبت به شیرهای کشویی، 30 درصد ردیف مربوط است.

6. کسربها، برای قطعه مخصوص باز و بسته کردن شیر (Dismantling Joint)، نسبت به شیرهای پروانه ای، 60 درصد ردیف مربوط است.

7. اضافه بها، برای دستگاه اندازه گیری جریان (کنتور حجمی یا کنارگذر) نسبت به شیرهای کشویی، 120 درصد ردیف مربوط است.

8. قسمتی از هزینه تهیه و اجرای شیرها طبق بند 25 کلیات این فهرست بها محاسبه می شود، و مابقی هزینه در قیمت ردیف های این فصل منظور شده است.

مقدمه

1.بهای واحد احداث حوضچه شیر در ردیف 050101، شامل بهای انجام کارهای لازم به شرح زیر، به ازای هر متر مکعب بتن مصرفی از نوع C25 در حوضچه است:

1-1. انجام عملیات خاکی لازم، شامل حفر گود با هر نوع وسیله مکانیکی تا عمق مورد نظر، تسطیح، آب پاشی و کوبیدن کف گود، تلمبه زنی و تخلیه آبهای سطحی داخل گود (درصورت لزوم).

2-1. تهیه و ریختن بتن از نوع 10 C (بتن کم مایه) و بتن از نوع C20.

3-1. قالب بندی با هر نوع مصالح، و چوب بست یا داربست لازم همراه با تعبیه سوراخ های محل عبور لوله ها و غیره ، به تعداد لازم و به هر قطر.

4-1. تهیه و اجرای بتن از نوع C25، اعم از درجا یا پیش ساخته.

5-1. جاسازی و عایق کاری دور لوله ها در محل عبور از دیوارها.

6-1. تهیه قیر و عایق کاری سطح خارجی دیوارهای حوضچه، با دو قشر اندود قیر.

7-1. تهیه و ریختن شن زهکش در اطراف لوله تخلیه.

8-1. خاکریزی اطراف حوضچه با خاک حاصل از خاکبرداری (خاکریز نهایی)، بدون کوبیدگی.

9-1. تسطیح و پاک کردن محل، نظافت داخل حوضچه، جمع آوری مواد زاید و خاک اضافی و سایر عملیات تکمیلی لازم.

2. عملیات مربوط به احداث حوضچه با دیواره آجری یا بلوک بتنی برای شیر تخلیه آب با پمپاژ، شیر تخلیه هوا و همچنین کنتور آب، موضوع ردیف های 050201 تا 50203، به شرح زیر است:

1-2. انجام عملیات خاکی لازم، شامل حفر گود با هر نوع وسیله مکانیکی تا عمق مورد نظر، تسطیح، آب پاشی و کوبیدن کف گود، تلمبه زنی و تخلیه آبهای سطحی داخلی گود (در صورت لزوم ).

2-2. قالب بندی و بتن ریزی و عملیات بنایی، همراه با جاسازی لوله ها.

3-2. تهیه و ریختن شن زهکش کف.

4-2. خاکریزی اطراف حوضچه با خاک حاصل از خاکبرداری (خاکریز نهایی)، بدون کوبیدگی.

5-2. تسطیح و پاک کردن محل، نظافت داخل حوضچه، جمع آوری مواد زاید و خاک اضافی و سایر عملیات تکمیلی لازم.

3. هزینه تهیه، حمل و نصب میلگرد لازم و نیز پله و حفاظ و دریچه چدنی با قاب مربوط و لوله فولادی برای هواکش سقف و تخلیه حوضچه های شیر، در بهای واحد احداث حوضچه ها منظور نشده است و برای محاسبه آن، از ردیفهای مربوط در فصل کارهای فولادی، استفاده خواهد شد. ضمناً واتراستاپ و مواد آب بند در بهای واحد ردیف های این فصل منظور نشده است.

4. واحد پرداخت بهای حوضچه های بتنی شیر بر حسب حجم بتن مصرفی از نوع C25، بوده و در صورتی که از بتن نوع دیگر استفاده شود، اضافه بها یا کسربها طبق ردیف های درج شده در فصل کارهای بتنی و قالب بندی، محاسبه می شود.

5. بهای انجام عملیات خاکی روی سقف حوضچه، عایق کاری سقف، شافت آدم رو دسترسی به حوضچه و موارد مشابه دیگر، در بهای واحد ردیف های این فصل منظور نشده است.

6. در صورتی که در موارد استثنایی حوضچه های شیر باید زیر تراز آب زیرزمینی ساخته شود، هزینه های سختی اجرای کارهای مختلف در حوضچه، از ردیف های اضافه بهای مندرج در فصل های مربوط، محاسبه می شود.

7. مفاد بندهای 1 تا 6 و 8 مقدمه فصل کارهای بتنی و قالب بندی این فهرست بها، در مورد کارهای بتنی و قالب بندی موردنظر در این فصل نیز بکار می رود.

8. درصد تقریبی هزینه انجام هر یک از مراحل کار احداث حوضچه های بتنی شیر، به شرح بند 1، نسبت به کل عملیات، در جدول 4 درج شده است که برای محاسبه صورت وضعیت های موقت مورد استفاده قرار می گیرد. برای منظور کردن عملیات انجام شده حوضچه ها در صورت وضعیت های موقت، ابتدا حجم بتن هر یک از حوضچه ها و قیمت مربوط به آن طبق ردیف مربوط محاسبه می شود. سپس با استفاده از جدول 4، درصد مربوط به عملیات انجام شده هر حوضچه به دست آمده و به قیمت حوضچه اعمال و در صورت وضعیت موقت درج می شود. بدیهی است قیمت نهایی، برحسب حجم قطعی بتن C25 حوضچه محاسبه خواهد شد.

درصد پرداخت مراحل مختلف عملیات حوضچه های بتنی شیر

مقدمه

1.مفاد درج شده در ردیف های 060101 تا 060104، شرح مختصری از عملیات انشعاب گیری از لوله اصلی و شامل تهیه و اجرای کنتور و شیرهای لازم، است و عملیات اجرایی تفصیلی این ردیف ها، به شرح زیر است:

1-1. بارگیری و حمل کنتور و شیرهای لازم و قطعات اتصالی مربوط، بسته به مورد، از محل تهیه تا پای کار، و باراندازی در کنار محل نصب و یا تا محل های انباشت فرعی و باراندازی در آنجا، همراه با بارگیری مجدد و حمل آن ها تا پای کار و باراندازی در کنار محل نصب، شامل:

-شیر انشعاب (Corporation Cock) و کمربند مربوط (از هر جنس و قطر)،

-شیر قطع و وصل زیر زمینی انشعاب (Curb Stop Valve) و محفظه و غلاف قابل تنظیم و قاب و دریچه بازدید مربوط،

-شیر کف فلزی،

-کنتور آب با مهره ماسوره و واشر مربوط،

-شیر یکطرفه،

2-1. حفاظت کامل داخل اجزای انشعاب مندرج در بند 1-1، از ورود هرگونه مواد خارجی، نصب کمربند روی لوله اصلی و سوراخ کردن لوله و نصب شیر انشعاب، نصب شیر قطع و وصل زیر زمینی انشعاب روی لوله انشعاب با متعلقات مربوط، نصب کنتور و شیرهای کف فلزی و یکطرفه با متعلقات مربوط، درون حوضچه کنتور آب و سایر عملیات تکمیلی لازم.

2. هزینه تهیه و اجرای لوله انشعاب از ردیف های فصل سوم و هزینه احداث حوضچه کنتور از ردیف مربوط در فصل پنجم این فهرست بها، محاسبه می شود.

3. تمام شیرهای مندرج در بند 1، از جنس آلیاژهای مس (برنجی یا برنزی) و ازنوع دنده ای با فشار نامی 10 بار (PN10)، است.

4. کنتور آب با بدنه از جنس برنزی، با اتصال دنده ای و شمارشگر عقربه ای و سایر اجزا و متعلقات لازم، مطابق با کلاس B استاندارد بین المللی 4064 ISO، است.

مقدمه

1-1. مفاد درج شده در ردیف های 070101 تا 070108 ، شرح مختصری از عملیات تهیه و اجرای کابل های برق، از نوع افشان لاستیکی سه سیمه نوع MGG، طبق استاندارد ملی ISIRI 1926 یا IEC 60245 یا BS 6500، با ولتاژ اسمی 450/750 ولت است.

2-1. مفاد درج شده در ردیف های 070401 تا 070403 و 070501 تا 070503، شرح مختصری از عملیات تهیه و اجرای کابل های برق، از نوع افشان با هادی مسی سه سیمه نوع SWR (Submersible Water Resistant) طبق استانداردهای معتبر ملی و بین الملی با ولتاژ اسمی 600/1000 ولت می باشند. این کابل ها باید دارای تاییدیه بهداشتی، کاهش اتلاف انرژی و سازگاری با محیط زیست از مراجع ذ یصلاح بوده و روکش آنها از جنس آمیزه آلیاژ پلیمری باشد.

2. هزینه مصالح و کارهای لازم برای اتصال کابل های MGG و یا SWR به کابل خروجی از الکترو موتور مستغرق، با عایق کاری لازم برای جلوگیری از نفوذ آب، و بستن کابل به لوله چاه با مفتول در مقاطع طولی لازم، در بهای واحد ردیف های مربوط منظور شده است. کارهای لازم برای ادامه کابل خروجی از چاه تا اتصال به تجهیزات داخل اتاقک سر چاه نیز با استفاده از ردیف های این فصل محاسبه می شود.

3. مفاد درج شده در ردیف های 070201 تا 070308، شرح مختصری از عملیات تهیه و اجرای تابلوهای برق، از نوع فشار ضعیف است و عملیات تفصیلی این ردیف ها، به شرح زیر است:

1-3. تهیه همه وسایل برقی فشار ضعیف تابلویی مانند کلید، فیوز، کلید فیوز مینیاتوری، کنتاکتور، کنتاکتور خازنی، خازن خشک، ترانس جریان، کنتاکت کمکی، بیمتال، آمپرمتر، ولتمتر، چراغ سیگنال، سیم ترمینال، ریل، کابلشو، کلید گردان، پریز بارانی و سایر اقلام مورد نیاز، شینه مسی و تابلوی ساخته شده از ورق فولادی به ضخامت 1.5 میلی متر، طبق نقشه و مشخصات فنی به طور کامل.

2-3. ساخت تابلو، شامل طراحی تابلو، ساخت و رنگ آمیزی آن.

3-3. مونتاژ کامل تابلو با کلیه متعلقات، شامل نصب تجهیزات، شینه کشی و رنگ آمیزی شینه، اجرای اتصالات داخلی و شماره گذاری، تکمیل و آزمایش کارخانه ای.

4-3. حمل به پای کار، استقرار تابلو در محل، نصب با بست فلزی و پیچ، سربندی و فرم بندی، تنظیم، رگلاژ، آزمایش و راه اندازی آن.

4. در رابطه با کارهای تاسیسات برقی و نحوه تهیه و اجرای کامل آنها، مفاد فهرست بهای واحد پایه تاسیسات برقی (کلیات و مقدمه فصل های مربوط)، ملاک عمل است، مگر انکه خلاف آن در این مقدمه ذکر شده باشد.

مقدمه

1.مفاد درج شده در ردیف های 080101 تا 080106، شرح مختصری از عملیات تهیه و اجرای لوله های آبده چاه از لوله فولادی گالوانیزه سنگین است، و عملیات تفصیلی این ردیف ها، به شرح زیر است:

1-1. تهیه لوله های فولادی گالوانیزه سنگین رزوه شده با بوشن، طبق استاندارد ISIRI 3765، و مصالح اتصال دنده ای و تسمه و الکترود لازم.

2-1. بارگیری و حمل لوله ها و اتصالی ها و سایر مصالح، بسته به مورد، از محل تهیه تا پای کار، و باراندازی در کنار محل نصب و یا تا محل های انباشت فرعی و باراندازی در آنجا، همراه با بار گیری مجدد و حمل آن ها تا پای کار و باراندازی در کنار محل نصب.

3-1. حفاظت کامل داخل لوله از ورود هرگونه مواد خارجی، اتصال الکتروپمپ مستغرق به اولین شاخه لوله، ساخت و نصب زنبیل نگهدار الکتروپمپ، اتصال سایر شاخه های لوله و تقویت محل اتصال و پایین دادن تدریجی الکتروپمپ و لوله ها به داخل چاه و استقرار در عمق مورد نظر، و سایر عملیات تکمیلی لازم.

2. کارهای لازم برای ادامه لوله خروجی از چاه تا اتصال به لوله خط انتقال آب نیز با استفاده از ردیف های این فصل محاسبه می شود.

مقدمه

1.پمپ های موضوع ردیف های 090101 تا 090109، از نوع مستغرق، طبق استاندارد DIN 14425 و یا سایر استانداردهای معتبر، با فشار نامی 10 بار (PN10) است. این ردیف ها، شامل تعداد طبقات مورد نظر، کوپلینگ، آب بند مکانیکی (Mechanical Seal) و سایر متعلقات لازم است.

2. الکتروموتورهای موضوع ردیف های 090201 تا 090219، از نوع مستغرق، سه فاز و شامل تمامی متعلقات لازم است.

3. هزینه های مربوط به کوپله کردن پمپ و الکتروموتور در بهای واحد ردیف های این فصل، و هزینه های مربوط به نصب الکتروپمپ مستغرق به اولین شاخه لوله، اتصال کابل الکتروموتور به کابل چاه و نهایتاً استقرار آن در عمق مورد نظر در داخل چاه در بهای واحد ردیف های فصل های هفتم و هشتم این فهرست بها منظور شده است.

4. کسربها نسبت به ردیف های پمپ مستغرق، به ازای هر یک طبقه کاهش تعداد طبقات پمپ نسبت به تعداد طبقات مورد نظر در بند 1، 9 درصد ردیف مربوط است.

5. اضافه بها نسبت به ردیف های پمپ مستغرق، به ازای هر یک طبقه افزایش تعداد طبقات پمپ نسبت به تعداد طبقات مورد نظر در بند 1، 12 درصد ردیف مربوط است.

مقدمه

1.کلریناتور مایعی (برقی)، موضوع ردیف های 100101 و 100102، با بشکه پلی اتیلن 500 لیتری و تزریق کننده و شاسی فلزی و تابلوی برق و هم زن برقی با الکترو موتور حدود 700 دور در دقیقه و شفت و پروانه ضد اسید و سایر متعلقات لازم است.

2. کلریناتور گازی، موضوع ردیف 100201، با تزریق کننده و اتصالی های مربوط، قابل نصب روی دیوار، همراه با مبدل مایع به گاز با لوله رابط نقره ای و شیلنگ و شیر یکطرفه و فشارسنج گاز کلر و سه عدد کپسول مخصوص گاز به ظرفیت 65 کیلوگرم با تاییدیه استاندارد و شارژ شده و سایر متعلقات لازم است.

اضافه بها نسبت به ردیف 100201 ، چنانچه کلریناتور گازی با کابینت ایستاده و خشک کن (DRYER) باشد، 50 درصد ردیف مربوط است.

مقدمه

1.ردیف های مربوط به حفاری، بر حسب حجم محل حفاری و ردیف های تهیه خاک مناسب، و خاکریزی، بر حسب حجم محل خاکریز اندازه گیری می شود.

2. ردیف های جمع آوری و حمل خاک ها و مواد زاید برحسب حجم محل حفاری به تناسب خاک جابه جا شده اندازه گیری می شود.

3. ردیف حمل بیش از 500 متر اگر در مورد خاک مناسب باشد، بر حسب حجم محل خاکریز، و در صورتی که مربوط به خاک و مواد زاید باشد، برحسب حجم محل حفاری اندازه گیری می شود. منظور از خاک مناسب هر نوع خاکی است (از جمله توونان) که برای انجام عملیات خاکی طبق تشخیص مهندس مشاور مناسب باشد.

4. ردیف جابجایی خاک مصرفی تا فاصله حداکثر 50 متر، در هر مورد تنها برای یک بار پرداخت می شود و اندازه گیری آن برای خاکی که از کنار ترانشه به دپو منتقل می شود، برحسب حجم محل حفاری به تناسب خاک جابجا شده، و برای خاکی که از دپو به کنار ترانشه برگشت داده شده است، برحسب حجم محل خاکریز انجام می شود.

5. هزینه های کوبیدن خاک سرندی زیر،اطراف و روی لوله، در بهای واحد ردیف های فصل های لوله ها ، منظور شده است و ردیف های 111201 تا 111203، برای کوبیدن خاک روی خاک سرندی (خاکریز نهایی)، طبق مشخصات فنی و براساس نتایج درج شده در گزارش آزمایشگاه، قابل پرداخت است. مبنای محاسبه، حجم خاک کوبیده شده است.

6. در قیمت ردیف های مرمت مسیر لوله، هزینه برداشتن، بارگیری، حمل به هر فاصله و باراندازی خاک هم حجم مصالح مربوط، پیش بینی شده است.

7. هزینه تخریب ملات زیر موزاییک و بلوکهای بتنی نیز، طبق ردیف 110603، محاسبه می شود.

8. شرح و بهای واحد درج شده در ردیفهای 110701 تا 110705، مربوط به عملیات مرمت معابر در محل های عبور خط لوله است و استفاده از این ردیف ها، برای سایر کارها مجاز نیست. ردیف 110703، کاملا مستقل بوده و برای مواردی که بجای زیر اساس و اساس سنگی از اساس قیری استفاده می شود کاربرد دارد.

9. ردیف اضافه بهای اجرای کار زیر تراز آب زیرزمینی در این فصل، برای ردیف های فصل های لوله گذاری و احداث حوضچه ها در نظر گرفته شده است (که برای حوضچه های بتنی با احتساب ضریب 1.05 می باشد) و برحسب حجمی از ترانشه یا گود (طبق نقشه های نمونه منضم به این فهرست بها و ارتفاع آب در زمان اجرا، قبل از شروع پمپاژ)، که زیر تراز آب زیرزمینی است، محاسبه می شود.

10. هزینه عملیات خاکی اضافی مربوط به ردیف های 110807 و 110808، در صورتی که با وسایل مکانیکی انجام شود، از ردیف 110201 محاسبه می شود و در صورتی که استفاده از وسایل مکانیکی مقدور نباشد، اضافه بهای عملیات دستی لازم برحسب ردیف های مربوط در این فصل قابل محاسبه است. ردیف اضافه بهای اجرای کار زیر تراز آب زیرزمینی در این فصل، بسته به مورد، برای ردیف های 110807 و 110808 نیز قابل محاسبه است.

11. بهای واحد ردیف های 110601 تا 110606، مربوط به هزینه عملیات آماده سازی پوشش مسیر لوله (اعم از برش با کاتر یا تخریب) برای حفاری مسیر لوله است. بدیهی است هزینه برداشتن موارد یاد شده جزو هزینه حفاری در ردیف های فصل های اول تا ششم پیش بینی شده است. ردیف های تخریب برحسب حجم محل تخریب شده اندازه گیری می شود. در صورت استفاده از ردیف 110604 (برش آسفالت با کاتر) ردیف 110601 پرداخت نمی شود.

12. در مواردی که ضمن اجرای ردیف های شماره 110101 و 110102، به قطعات بزرگ سنگ برخورد شود که به تشخیص مهندس مشاور برداشت آن مستلزم خردکردن قطعه سنگ باشد، در آن صورت معادل حجم سنگهایی که شکسته می شوند، حفاری سنگی از ردیف های 110103 تا 110106، بسته به مورد، منظور می شود.

13. ردیف های 111301 و 111302 مربوط به هزینه های ناشی از صعوبت بارگیری و حمل انواع مصالح (مانند شن و ماسه و بتن و آجر و خاک و زیراساس و اساس و نیز نخاله های حاصل از خاکبرداری) و انواع لوله ها، با وسایل غیر ماشینی، و باراندازی آنها است و فقط برای مسیرهای غیر قابل عبور با وسایل ماشینی و یا معابر تا عرض 6 متر، فاصله دیوار به دیوار، و درصورت تایید مهندس مشاور و تصویب کارفرما، و حداکثر برای فاصله حمل تا 1000 متر پرداخت می شود و برای مازاد بر آن هیچگونه پرداختی صورت نخواهد گرفت. ردیف حمل غیر ماشینی، برای کارهای بنایی برحسب حجم عملیات اجرا شده، برای خاک ها و مواد زاید برحسب حجم محل حفاری شده و برای پرکردن با هر نوع مصالح برحسب حجم محل پر شده، اندازه گیری می شود. برای انواع لوله تا قطر 110 میلی متر، 33 درصد و برای انواع لوله به قطر 125 تا 225 میلی متر، 67 درصد بهای واحد ردیف 111302 پرداخت می شود. با پرداخت ردیف 111301 ردیف 111002 قابل پرداخت نیست.

14. در مورد بارگیری، حمل و باراندازی غیر ماشینی لوله های پلی اتیلن کلافی، می توان از یک دوازدهم قیمت واحد ردیف 111302 به ازای هر متر طول لوله استفاده کرد.

15. برای حفاری در سنگ از ردیف های 110103 تا 110106، با تشخیص کارفرما استفاده می شود.

16. هزینه وسیله مناسب برای عملکرد چکش هیدرولیکی، مانند بیل مکانیکی، در بهای ردیف 110104 منظور شده است.

17. در ردیف 111502 ، هزینه تهیه آب و کلر منظور نشده است و مقدار بر حسب حجم خط لوله و بر اساس قطر نامی محاسبه می شود.

مقدمه

1.در ردیف های این فصل، وزن کار طبق ابعاد درج شده در نقشه ها، مشخصات، دستور کارها و صورت جلسه های تنظیمی، و به ماخذ جدول های استاندارد مربوط یا جدول های کارخانه سازنده، محاسبه و منظور می شود.

2. هزینه های مربوط به تهیه و مصرف الکترود، مفتول یا سیم آرماتوربندی، در قیمت ها منظور شده و از این بابت، اضافه بها یا اضافه وزن پرداخت نمی شود.

3. بهای خرک ها و سنجاقک های مورد نیاز که به منظور حفظ فاصله میلگردها مورد استفاده قرار گرفته و در بتن باقی می مانند، بر اساس صورت جلسه های تنظیم شده و طبق ردیف های مربوط قابل پرداخت است.

مقدمه

1.در تمام ردیف های این فصل، سیمان مصرفی، سیمان پرتلند معمولی (نوع 1) است، مگر آنکه به صراحت نوع دیگری مشخص شود.

2. نوع شن و ماسه مصرفی در این فصل به صورت طبیعی رودخانه ای یا شکسته رودخانه ای، با توجه به مشخصات فنی است.

3. هزینه دانه بندی مصالح، ساختن بتن و حمل بتن از محل ساخت تا محل مصرف، ریختن بتن به اشکال مختلف، مرتعش کردن بتن و هر گونه افت ناشی از متراکم کردن بتن، ریخت و پاش ناشی از حمل و تخلیه آن، مرطوب نگهداشتن بتن و سایر هزینه های مربوط، در بهای ردیفها منظور شده است.

4. مشخصات انواع بتن به کار رفته در این فصل، طبق آیین نامه بتن ایران (نشریه شماره 120 امور نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه کشور) است.

5. مقدار سیمان مفروض در برآورد ردیف های بتن ریزی طبق جدول زیر است:

مقدار سیمان مفروض

6. ردیف های قالب بندی این فصل شامل هر نوع قالب مانند چوبی یا فلزی یا ترکیبی از آن دو است.

7. در اندازه گیری قالب بندی ها، سطوح بتن ریخته شده که با قالب تماس دارد ملاک محاسبه است.

8. در ردیف های قالب بندی، هزینه های پشت بند، چوب بست، رنده کردن قالب چوبی، تمیز کردن قالبها، تهیه و نصب فاصله نگهدار، ایجاد پخ در گوشه قالب، سیم، میخ و پیچ و مهره لازم، ماده رهاساز و باز کردن قالب منظور شده است.

مقدمه

1.هزینه بارگیری، حمل تا فاصله 30 کیلومتر و باراندازی، برای مصالح تحویلی کارفرما یا مصالح تهیه شده توسط پیمانکار، از محل تحویل یا تهیه تا انبار کارگاه و همچنین از انبار کارگاه تا محل مصرف، در قیمت ردیف های این فهرست بها در نظر گرفته شده است. هزینه حمل مازاد بر 30 کیلومتر، تنها، برای سیمان و آهن آلات، بر حسب مورد بر اساس ردیف های این فصل پرداخت می شود و برای سایر مصالح، از جمله لوله ها، هیچ گونه هزینه حمل جداگانه ای پرداخت نخواهد شد.

2. مقادیر هر یک از مصالح موضوع بند 1 که در محاسبه هزینه حمل مازاد بر 30 کیلومتر مورد استفاده قرار می گیرد، به شرح زیر تعیین می شود:

1-2. سیمان

مقدار سیمان، بر اساس عیار سیمان در بتن، به اضافه 6 درصد برای اتلاف سیمان، محاسبه می شود.

2-2. آهن آلات

به ازای هر یک کیلوگرم فولاد مصرفی، از میلگرد که بر اساس مشخصات و نقشه های اجرایی مشخص می شود، 1.05 کیلوگرم بابت حمل، منظور می شود.

3. مقادیر تعیین شده در بندهای مقدمه این فصل تنها برای احتساب هزینه های حمل است و قابل استناد برای محاسبه مقادیر مصالح و یا سایر موارد، نخواهد بود.

4. مبدا حمل سیمان، برای پرداخت هزینه حمل، به شرح زیر تعیین می شود:

1-4. در صورتی که سیمان به طور مستقیم از کارخانه های داخلی خریداری شود، مبدا حمل، محل کارخانه مربوط است. در این حالت محل خرید باید قبلاً به تایید مهندس مشاور و تصویب کارفرما برسد.

2-4. در صورتی که سیمان به طور مستقیم از کارخانه های داخلی خریداری نشود، مبدا حمل محل نزدیکترین کارخانه سیمان (که سیمان مورد نظر را تولید می کند)، خواهد بود.

5. مبدأ حمل فولاد، برای پرداخت هزینۀ حمل به شرح زیر تعیین می شود:

1-5. در صورتی که فولاد، به طور مستقیم از تولید کنندگان داخلی یا بورس کالا خریداری شود، مبدأ حمل برای خرید از تولید کنندگان داخلی محل تولید و برای خریدهای بورس کالا، محل تحویل خواهد بود. در این حالت محل خرید یا تحویل باید قبلاً به تأیید مهندس مشاور و تصویب کارفرما برسد.

2-5. در صورتی که فولاد به طور مستقیم از تولید کنندگان داخلی یا بورس کالا خریداری نشود، مبدأ حمل نزدیکترین محل تولید فولاد به کارگاه است که فولاد مورد نظر را تولید می کند. کارخانه های نورد نیز جزو تولیدکنندگان محسوب می شوند.

6. بهای حمل سیمان فله در صورتی که مسافت حمل (مبدا – مقصد) تا 450 کیلومتر باشد، طبق ردیف های حمل آهن آلات و سیمان پاکتی پرداخت می شود و اگر مسافت حمل بیشتر از 450 کیلومتر باشد، بر اساس ردیف های حمل آهن آلات و سیمان پاکتی، با اعمال ضریب 1.50 به قیمت ردیف های مربوط، برای تمام طول مسیر، پس از کسر 30 کیلومتر پرداخت می شود.

7. در صورتی که حمل مصالح در راه های خاکی و شنی انجام شود، بهای واحد ردیف های این فصل به اضافه 30 درصد، پرداخت می شود.

8. مبنای تعیین مسافت حمل، نزدیکترین راه طبق آخرین دفترچه مسافت وزارت راه و شهرسازی است، و در مورد راه هایی که در دفترچه یادشده، مسافتی برای آنها تعیین نشده است، با در نظر گرفتن کوتاه ترین فاصله، طبق نظر مهندس مشاور، فاصله آنها تعیین می شود.

مقدمه

1.مفاد درج شده در ردیف های 150101 تا 150108، شرح مختصری ازعملیات تهیه و اجرای لوله های فایبر گلاس (G.R.P) PN10 مخصوص آبرسانی با اتصالی غلاف و واشر است، و عملیات تفصیلی این ردیف ها، به شرح زیر است:

1-1. بوته کنی، تمیز کردن و آماده کردن مسیر لوله گذاری با هر نوع وسیله و انجام کارهای نقشه برداری لازم.

2-1. تهیه، بارگیری و حمل لوله ها، اتصالی ها و متعلقات، از محل تهیه، بسته به مورد، تا پای کار و باراندازی و ریسه کردن در کنار ترانشه، و یا تا محل های انباشت فرعی و باراندازی در آنجا، همراه با بارگیری مجدد و حمل آنها تا پای کار و باراندازی و ریسه کردن در کنار ترانشه

3-1. حفر ترانشه با هر نوع وسیله مکانیکی تا عمق مورد نظر.

4-1. شیب بندی و تسطیح کف ترانشه، ریختن و پخش خاک سرندی، آب پاشی، کوبیدن، تلمبه زنی و تخلیه آبهای سطحی داخل ترانشه (در صورت لزوم).

5-1. حفاظت کامل داخل لوله از ورود هرگونه مواد خارجی، قراردادن لوله ها، اتصالی ها و متعلقات درون ترانشه و نصب آنها، همراه با عملیات تراش یا جوشکاری لازم در موارد برش سرلوله.

6-1. خاکریزی اطراف و روی لوله های درون ترانشه، با خاک سرندی.

7-1. آزمایش هیدرولیکی خط لوله، طبق مشخصات فنی و شامل پر کردن و تخلیه، به طوری که پس از تخلیه، خط لوله عاری از هر گونه رسوب و مواد زاید باشد.

8-1. پخش و کوبیدن خاک سرندی با وسایل دستی تا تراکم مورد لزوم طبق مشخصات فنی، پرکردن ترانشه تا سطح زمین، بدون کوبیدگی، با خاک حاصل از خاکبرداری (خاکریز نهایی)، پخش خاک های اضافی (در صورت لزوم) و سایر عملیات تکمیلی لازم.

2. چنانچه عملیات لوله گذاری با انواع لوله های فایبرگلاس مانند G.R.V بجای G.R.P انجام شود، از قیمت های واحد ردیف های این فصل، بسته به مورد، استفاده می شود.

3. درصد تقریبی هزینه انجام مراحل مختلف کار تهیه و اجرای لوله های فایبر گلاس (G.R.P) مخصوص آبرسانی، به شرح بند 1، نسبت به کل عملیات، در جدول 5 درج شده است، که برای پرداخت صورت وضعیتهای موقت مورد استفاده قرار می گیرد.

دزصد پرداخت مراحل مختلف و اجرای لوله های فایبرگلاس

مقدمه

1.مفاد درج شده در ردیف های 160101 تا 160106، شرح مختصری از عملیات تهیه و اجرای لوله های فولادی اتصال مکانیکی است، که باید با رعایت همه مشخصات کار بویژه حفاظت و پوشش های داخلی و خارجی انجام شود و عملیات تفصیلی این ردیف ها، به شرح زیر است:

1-1. بوته کنی، تمیز کردن و آماده کردن مسیر لوله گذاری با هرنوع وسیله و انجام کارهای نقشه برداری لازم.

2-1. تهیه، بارگیری و حمل لوله ها و اتصالی ها، از محل تهیه، بسته به مورد، تا پای کار و باراندازی و ریسه کردن در کنار ترانشه، و یا تا محل های انباشت فرعی و باراندازی در آنجا، همراه با بارگیری مجدد و حمل آنها تا پای کار و باراندازی و ریسه کردن در کنار ترانشه.

3-1. حفر ترانشه با هر نوع وسیله مکانیکی تا عمق مورد نظر.

4-1. شیب بندی و تسطیح کف ترانشه، ریختن و پخش خاک سرندی، آب پاشی، کوبیدن، تلمبه زنی و تخلیه آبهای سطحی داخل ترانشه (در صورت لزوم).

5-1. حفاظت کامل داخل لوله از ورود هر گونه مواد خارجی، آماده کردن سر لوله با برش های احتمالی لازم، قراردادن لوله ها و اتصالی ها درون ترانشه و تنظیم و نصب آنها، همراه با ترمیم و تکمیل پوشش خارجی و اندود داخلی لوله در محل اتصالیها، و نیز کلیه عملیات مرتبط با حفاری اضافی مربوط.

6-1. خاکریزی اطراف و روی لوله های درون ترانشه، با خاک سرندی.

7-1. آزمایش هیدرولیکی خط لوله، طبق مشخصات فنی و شامل پرکردن و تخلیه، به طوری که پس از تخلیه، خط لوله عاری از هر گونه رسوب و مواد زاید باشد.

8-1. پخش و کوبیدن خاک سرندی با وسایل دستی تا تراکم مورد لزوم طبق مشخصات فنی، پرکردن ترانشه تا سطح زمین، بدون کوبیدگی، با خاک حاصل از خاکبرداری (خاکریز نهایی)، پخش خاکهای اضافی (در صورت لزوم ) و سایر عملیات تکمیلی لازم.

2. مفاد درج شده در ردیف 160201، شرح مختصری از عملیات تهیه (یا ساخت، بسته به مورد) و اجرای متعلقات فولادی لوله های فولادی، مانند انواع سه راه، چهارراه ، زانویی، تبدیل و فلنج، با واشرها و پیچ و مهر های لازم، است و عملیات تفصیلی این ردیف، به شرح زیر است:

-تهیه بارگیری و حمل متعلقات، (و یا بسته به مورد، مصالح لازم و ساخت آن ها) واشر و پیچ و مهره های مربوط، از محل تهیه تا پای کار، و باراندازی در محل نصب.

-انجام حفاری اضافی لازم و کلیه عملیات خاکی مرتبط با آن.

-برش لوله، تنظیم و آماده کردن سر لوله برای نصب متعلقات.

-حفاظت کامل داخل متعلقات از ورود هر گونه مواد خارجی، قراردادن متعلقات درون ترانشه، نصب آنها و سایر عملیات تکمیلی لازم.

قسمتی از هزینه تهیه و اجرای متعلقات طبق بند 25 کلیات این فهرست بها محاسبه می شود، و هزینه های اضافی تهیه و اجرای متعلقات فولادی لوله های فولادی، با توجه به وزن متعلقات مربوط، طبق ردیف 160201، پرداخت می شود.

3. در ردیف های این فصل، طول لوله 12 متر در نظر گرفته شده است. چنانچه طول لوله کمتر از 12 متر باشد، به ازای هر 1 متر که طول لوله کم شود، 0.8 درصد به بهای واحد ردیف های یاد شده، برحسب مورد، اضافه می شود. در این حالت، کسر متر به تناسب محاسبه می شود.

4. چنانچه طبق مشخصات فنی، ضخامت جدار لوله های مصرفی متفاوت با ضخامت های تعیین شده در ردیف های این فصل باشد، به ازای هر 1 میلی متر که ضخامت جدار لوله زیاد یا کم شود، 19 درصد به بهای واحد ردیف های یاد شده، پس از اعمال درصد مربوط به بند 3 بر حسب مورد، اضافه یا از آن کسر می شود. در این حالت، کسر میلی متر به تناسب محاسبه می شود.

5. درصد تقریبی هزینه انجام مراحل مختلف کار تهیه و اجرای لوله های فولادی اتصال مکانیکی، به شرح بند 1، نسبت به کل عملیات، در جدول 6 درج شده است، که برای پرداخت صورت وضعیت های موقت مورد استفاده قرار می گیرد.

درصد پرداخت مراحل مختلف کار تهیه و اجرای لوله های فولادی

مقدمه

1.مفاد درج شده در ردیف های 180101 تا 180119، شرح مختصری از عملیات تهیه و اجرای لوله های پی وی سی سخت، طبق استاندارد ISIRI 13361

(EN 1452-2) با فشار نامی 10 بار (PN10) برای لوله های به قطر 40 تا 500 میلی متر است. عملیات تفصیلی این ردیف ها، به شرح زیر است:

1-1. بوته کنی، تمیز کردن و آماده کردن مسیر لوله گذاری با هر نوع وسیله و انجام کارهای نقشه برداری لازم.

2-1. تهیه، بارگیری و حمل لوله ها، اتصالی ها در صورت لزوم، از محل تهیه، بسته به مورد، تا پای کار و باراندازی و ریسه کردن در کنار ترانشه، و یا تا محل های انباشت فرعی و باراندازی در آنجا، همراه با بارگیری مجدد و حمل آنها تا پای کار و باراندازی و ریسه کردن در کنار ترانشه.

3-1. حفر ترانشه با هر نوع وسیله مکانیکی تا عمق مورد نظر.

4-1. شیب بندی و تسطیح کف ترانشه، ریختن و پخش خاک سرندی، آب پاشی، کوبیدن، تلمبه زنی و تخلیه آبهای سطحی داخل ترانشه (در صورت لزوم ).

5-1. حفاظت کامل داخل لوله از ورود هرگونه مواد خارجی، برش و آماده سازی سر لوله (در صورت لزوم)، تنظیم سر لوله ها و انجام عملیات اتصال که بر حسب مورد لازم است خارج از ترانشه انجام شود به طور کامل.

6-1. قرار دادن لوله ها درون ترانشه، تنظیم سر لوله ها و انجام عملیات اتصال که طبق مشخصات و حسب مورد لازم است درون ترانشه انجام شود، همراه با کلیه عملیات مرتبط با حفاری اضافی مربوط و نصب لوله ها.

7-1. خاکریزی اطراف و روی لوله های درون ترانشه، با خاک سرندی.

8-1. آزمایش هیدرولیکی خط لوله، طبق مشخصات فنی و شامل پر کردن و تخلیه، به طوری که پس از تخلیه، خط لوله عاری از هر گونه رسوب و مواد زاید باشد.

9-1. پخش و کوبیدن خاک سرندی با وسایل دستی تا تراکم مورد لزوم طبق مشخصات فنی، پرکردن ترانشه تا سطح زمین، بدون کوبیدگی، با خاک حاصل از خاکبرداری (خاکریز نهایی)، پخش خاک های اضافی (در صورت لزوم) و سایر عملیات تکمیلی لازم.

2. تهیه و اجرای هر قطعه از متعلقات پی وی سی سخت، مانند انواع سه راه، زانویی و تبدیل، شامل عملیات زیر است:

-تهیه، بارگیری و حمل متعلقات و اجزای مربوط، از محل تهیه تا پای کار، و باراندازی در محل نصب.

-انجام حفاری اضافی لازم و کلیه عملیات خاکی مرتبط با آن.

-برش لوله، تنظیم و آماده کردن سرلوله برای نصب متعلقات.

-حفاظت کامل داخل متعلقات از ورود هر گونه مواد خارجی، قراردادن متعلقات درون ترانشه، نصب آن ها و سایر عملیات تکمیلی لازم.

قسمتی از هزینه تهیه و اجرای متعلقات طبق بند 25 کلیات این فهرست بها محاسبه می شود، و برای جبران هزینه های اضافی تهیه و اجرای متعلقات پی وی سی سخت، اضافه بهایی به اندازه سی ( 30 ) درصد بهای واحد ردیف لوله با همان قطر، به هر قطعه از متعلقات مربوط تعلق نمی گیرد.

مقدمه

1.کارهای دستمزدی موضوع این فصل، برای کارهایی پیش بینی شده است که:

1-1. مصالح آن ها توسط و به هزینه کارفرما تهیه می شود. هنگام تهیه برآورد، شرح ردیف و بهای واحد کارهای دستمزدی مورد نظر، شامل بارگیری، حمل و باراندازی در کارگاه، جابجایی های لازم، نصب و راه اندازی، به صورت ستاره دار مطابق بند 2-1 دستورالعمل کاربرد، تهیه و در این فصل درج می شود.

مقدمه

1.مصالح پای کار، به مصالحی اطلاق می شود که برای اجرای موضوع پیمان، مورد نیاز باشد و با توجه به برنامه زمانبندی اجرای کار، طبق مشخصات فنی توسط پیمانکار تهیه و در کارگاه به طور مرتب به شکلی انبار شود که قابل اندازه گیری یا شمارش باشد. هنگام ورود مصالح به کارگاه، باید صورت جلسه ورود که در آن، نوع، مقدار و تاریخ ورود مشخص شده است، با حضور مهندس مشاور تنظیم شود.

2. در قیمت ردیف های فهرست ضمیمه، هزینه بارگیری، حمل تا فاصله پیش بینی شده در ردیف های فصل های مربوط و باراندازی مصالح در کارگاه به صورت منظم، در نظر گرفته شده است و هیچ گونه پرداختی برای حمل مازاد مصالح، به استثنای موارد پیش بینی شده در مقدمه فصل ها، انجام نمی شود.

3. هنگام تهیه صورت وضعیت موقت، مقدار مصالح پای کار، اندازه گیری می شود و برای تقویت بنیه مالی پیمانکار، 70 درصد بهای مصالح پای کار و هزینه حمل بدون اعمال ضریب 0.7 (برای مصالحی که مشمول هزینه حمل مازاد می شوند) و با احتساب ضریب منطقه ای، ضریب بالاسری و ضریب پیشنهادی پیمانکار، در صورت وضعیت ها منظور می شود.

4. تمام مصالح پای کار، پس از منظور شدن در صورت وضعیت، متعلق به کارفرماست و پیمانکار حق خارج کردن آنها را از محوطه کارگاه ندارد، مگر مصالحی که برای اجرای موضوع پیمان، ضرورتی نداشته باشد. که در این صور ت، پس از کسر آن از صور ت وضعیت ( چنانچه در صورت وضعیت منظور شده باشد)، پیمانکار می تواند با پیشنهاد مهندس مشاور و موافقت کارفرما، آنها را از کارگاه خارج کند.

5. مسئولیت حفظ و نگهداری مصالح پای کار، در مدت پیمان، به عهده پیمانکار است و پیمانکار باید آنها را در محل مناسبی که در مقابل عوامل جوی و سایر عوامل مصون باشد، انبار کند.

6. نرخ مصالح تعیین شده در فهرست مصالح پای کار، تنها برای محاسبه بهای مصالح پای کار در صورت وضعیتهای موقت در نظرگرفته شده است، و قابل استفاده یا استناد در سایر موارد نیست.

7. در آخرین صورت وضعیت موقت پس از تحویل موقت، و صورت وضعیت قطعی، نباید هیچ نوع مصالح پای کار منظور شود. مصالح مازاد بر مصرف که در کارگاه باقی مانده و متعلق به پیمانکار است، باید توسط پیمانکار از کارگاه خارج شود.

ضرایب متوسط قابل اعمال به بهای واحد ردیف ها

1.قیمت ردیف های این فهرست بها، برای اجرای کار در مسیرهای هموار و تپه ماهور تا شیب 7 درصد در نظر گرفته شده است. برای سختی اجرای کار در مسیرهای با شیب بیش از 7 درصد (کوهستانی)، ضریبی به میزان تا 1.06 به قیمتهای این فهرست بها اعمال می شود. هنگام تهیه برآورد، میزان ضریب سختی اجرای کار، با توجه به وضعیت زمین مسیر، در محدوده معین شده، تعیین و به عملیات آن قسمت از مسیر که دارای شیب بیش از 7 درصد است اعمال می شود.

هزینه بالاسری، به طور کلی به هزینه بالاسری عمومی و هزینه بالاسری کار، به شرح زیر تفکیک می شود.

1.هزینه بالاسری عمومی

این هزینه از نوع هزینه هایی است که نمی توان آنها را به کار مشخصی مربوط کرد، مانند هزینه های درج شده در زیر:

1-1. هزینه دستمزد نیروی انسانی دفتر مرکزی، شامل نیروی انسانی مدیریت شرکت، دفتر فنی، اموراداری ومالی، تدارکات و خدمات.

2-1. هزینه بیمه های عمومی و حق بیمه کارکنان دفتر مرکزی (سهم کارفرما)، به انضمام هزینه بیمه بیکاری کارکنان دفتر مرکزی.

3-1. هزینه وسایل نقلیه دفتر مرکزی و هزینه های ایاب و ذهاب که توسط کارمندان یا مدیران، با وسایل نقلیه عمومی انجام می شود.

4-1. هزینه سرمایه گذاری یا اجاره محل دفتر مرکزی.

5-1. هزینه نگهداری دفتر مرکزی.

6-1. هزینه استهلاک وسایل دفتری دفتر مرکزی.

7-1. هزینه آب، برق، و سوخت دفتر مرکزی.

8-1. هزینه مخابرات و پست دفتر مرکزی.

9-1. هزینه پذیرایی و آبدارخانه دفتر مرکزی.

10-1. هزینه لوازم التحریر و ملزومات دفتر مرکزی.

11-1. هزینه فتوکپی و چاپ نقشه در دفتر مرکزی.

12-1. هزینه تهیه اسناد، برای شرکت در مناقصه ها.

13-1. هزینه ضمانت نامه شرکت در مناقصه ها.

14-1. هزینه های متفرقه، شامل هزینه های حقوقی و قضایی، نشریات، عضویت در مجامع، و مانند آنها.

15-1. هزینه عوارض شهرداری برای دفتر مرکزی.

16-1. هزینه سرمایه گذاری یا اجاره و هزینه های نگهداری و بهره برداری از انبار مرکزی.

17-1. هزینه دستگاهها و تجهیزات رایانه ای دفتر مرکزی.

2. هزینه بالاسری کار

این هزینه، از نوع هزینه هایی است که میتوان آن را به کار مشخصی مربوط کرد، مانند هزینه های درج شده در زیر:

1-2. هزینه های سرمایه گذاری که شامل موارد زیر است:

1-1-2. هزینه تنخواه در گردش پیمانکار، با توجه به وجوه پیش پرداخت که نزد پیمانکار است.

2-1-2. هزینه ناشی از وجوه نقدی آن قسمت از حسن انجام کار که نزد کارفرماست.

2-2. هزینه ضمانت نامه ها، که شامل موارد زیر است:

1-2-2. هزینه ضمانت نامه انجام تعهدات.

2-2-2. هزینه ضمانت نامه پیش پرداخت.

3-2-2. هزینه ضمانت نامه وجوه حسن اجرای کار.

3-2. هزینه مالیات.

4-2. سود پیمانکار.

5-2. هزینه های مستمر کارگاه، که شامل موارد زیر است:

1-5-2. هزینه دستمزد نیروی انسانی سرپرستی عمومی کارگاه، دفتر فنی، اداری، مالی و تدارکات، کمپ و کانتین و خدمات. همچنین، هزینه دستمزد سایر عوامل کارگاه که در قیمت ردیف های فهرست بها و هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور نشده است.

2-5-2. هزینه نیروی انسانی خدماتی که در اختیار کارفرما و مهندس مشاور برای بازرسی و آزمایش قرار می گیرد.

3-5-2. هزینه سفر مدیران و کارکنان دفتر مرکزی به کارگاه و سایر نقاط، برای کار مربوط.

4-5-2. هزینه تهیه نسخه های اضافی اسناد و مدار ک پیمان.

5-5-2. هزینه غذای کارکنان و کارمندان پیمانکار.

6-5-2. هزینه پذیرایی کارگاه.

7-5-2. هزینه های پست، مخابرات، ارتباطات، سفر مسوولان کارگاه و هزینه های متفرقه.

8-5-2. هزینه تامین وسیله نقلیه برای تدارکات کارگاه.

9-5-2. هزینه فتوکپی، چاپ، لوازم التحریر و ملزومات.

10-5-2. هزینه آزمایش های پیمانکار.

6-2. هزینه های تهیه مدارک فنی و تحویل کار.

1-6-2. هزینه های تهیه عکس و فیلم.

2-6-2. هزینه تهیه نقشه های کارگاهی (Shop Drawings)، در حد نیاز کار.

3-6-2. هزینه تهیه نقشه های چون ساخت (As Bulit Drawings).

4-6-2. هزینه های برنامه ریزی و کنترل پروژه.

5-6-2. هزینه های نگهداری عملیات انجام شده تا زمان تحویل موقت.

6-6-2. هزینه های مربوط به امور تحویل موقت و تحویل قطعی.

توضیح 1) هزینه دستمزد نیروی انسانی شاغل در تعمیرگاه ماشین آلات جزو هزینه ساعتی ماشین آلات پیش بینی شده است و از این بابت هزینه ای در هزینه های بالاسری منظور نشده است.

توضیح 2) در طرح های تملک دارایی های سرمایه ای، چون هزینه های بیمه سهم کارفرما، بیمه بیکاری نیروی انسانی کارگاه، مالیات بر ارزش افزوده و همچنین هزینه عوارض شهرداری (برای پیمانهای مشمول)، توسط دستگاه های اجرایی از محل اعتبار طرح پرداخت می شود، هزینه ای از بابت آن ها در هزینه های بالاسری منظور نشده است.

این دستورالعمل، به صورت عمومی و برای استفاده در رشته های مختلف تهیه شده است، از این رو، در کارهای مربوط به هر رشته، باید به تناسب ماهیت و نیاز آن کار، مفاد این دستورالعمل مورد استفاده قرار گیرد.

1.تعاریف

1-1. تجهیز کارگاه، عبارت از عملیات، اقدامها و تدارکاتی است که باید به صورت موقت برای دوره اجرا انجام شود، تا آغاز و انجام دادن عملیات موضوع پیمان، طبق اسناد و مدارک پیمان، میسر شود.

2-1. ساختمانهای پشتیبانی، به ساختمانی گفته می شود که برای پشتیبانی عملیات اجرایی، مورد بهره برداری قرار می گیرند، مانند کارگاههای سر پوشیده، شامل کارگاههای تاسیساتی، آهنگری، نجاری، آرماتوربندی، باطری سازی، صافکاری، نقاشی، ساخت قطعات پیش ساخته و مانند آن، تعمیرگاههای سرپوشیده ماشین آلات، انبارهای سرپوشیده، انبار مواد منفجره، آزمایشگاه پیمانکار، اتاق محل ترانسفورماتورها و مولدهای برق، ایستگاه سوخت رسانی و…

3-1. ساختمانهای عمومی، به ساختمانی گفته می شود که برای افراد مستقر در کارگاه و سرویس دادن به آنها، مورد استفاده قرار گیرد، مانند دفاتر کار، نمازخانه، مهمانسرا، ساختمانهای مسکونی، غذاخوری، آشپزخانه، نانوایی، فروشگاه، درمانگاه، رختشویخانه، تلفنخانه، پارکینگ های سرپوشیده.

4-1. محوطه سازی، شامل خیابان بندی، سیستم جمع آوری و دفع آبهای سطحی و فاضلاب، ایجاد خاکریز و کانالهای هدایت آب و تمهیدات دیگر برای حفاظت کارگاه در مقابل سیل، فضای سبز، انبارهای روباز، زمینهای ورزشی، پارکینگ های روباز، حصار کشی، تامین روشنایی محوطه، تامین تجهیزات ایمنی و حفاظت و کارهای مشابه است.

5-1. منظور از ورودی کارگاه، محل یا محلهایی از کارگاه است که در آن، آب، برق، گاز و مخابرات مورد نیاز اجرای کار، از سوی کارفرما تامین و تحویل پیمانکار می شود. مشخصات ورودی کارگاه برای تامین هر یک از نیازهای پیش گفته، در شرایط خصوصی پیمان تعیین می شود.

6-1. انبار کارگاه، محل یا محلهایی از کارگاه است که با توجه به طرح جانمایی تجهیز کارگاه، برای نگهداری و حفاظت مصالح و تجهیزات با رعایت دستورالعملهای مربوط، از آنها استفاده می شود.

7-1. راه دسترسی، راهی است که یکی از راههای موجود کشور را به کارگاه متصل کند.

8-1. راههای سرویس، راههایی هستند که برای دستیابی به محل اجرای عملیات، احداث شود.

9-1. راههای ارتباطی، راههایی هستند که معادن مصالح، منابع آب، محل قرضه، انبار مواد منفجره و مانند آن را، به طور مستقیم یا با واسطه راههای دیگر، به محل اجرای کار متصل می کنند.

10-1. راه انحرافی، راهی است، که برای تامین تردد وسایل نقلیه عمومی، که قبلا” از مسیر موجود انجام می شد اما به علت عملیات موضوع پیمان قطع شده است، احداث شود.

11-1. منظور از تامین در شرح ردیف های تجهیز و برچیدن کارگاه، فراهم کردن ساختمانها، تاسیسات و ماشین آلات، به روش احداث یا نصب در کارگاه یا در اختیار گرفتن آنها از امکانات موجود در محل، به صورت خرید خدمت یا اجاره و اقدامهای مربوط به نگهداری و بهره برداری از آنهاست.

12-1. برچیدن کارگاه، عبارت از جمع آوری مصالح، تاسیسات و ساختمانهای موقت، خارج کردن مصالح، تجهیزات، ماشین آلات و دیگر تدارکات پیمانکار از کارگاه، تسطیح، تمیز کردن و در صورت لزوم به شکل اول برگرداندن زمین ها و محلهای تحویلی کارفرما، طبق نظر کارفرماست.

2.روش تهیه برآورد

1-2. مهندس مشاور یا واحد تهیه کننده برآورد، باید با توجه به شرایط و نیاز هر کار و همچنین، روش انتخاب شده برای اجرای آن ، اقتصادی ترین روش برای تجهیز کارگاه را تعیین و بر مبنای آن، هزینه های مربوط را طبق ردیف های پیش بینی شده در فهرست تجهیز و برچیدن کارگاه این پیوست، بر حسب قیمت های محل اجرای کار و با منظور نمودن هزینه های بالاسری به صورت مقطوع برآورد کرده و در برابر ردیف های مورد نظر، درج کند و چنانچه مشخصات ویژه ای برای تجهیز و برچیدن کارگاه لازم باشد، آن را در اسناد مناقصه و پیمان، پیش بینی کند. تجهیز کارگاه، صرفا بر اساس ردیف های مندرج در این پیوست و جدول، برآورد و پرداخت می شود و اضافه کردن ردیف با هر عنوان از جمله ستاره دار مجاز نمی باشد.

برای ساختمانهایی که احداث می شود، ارزش مصالح بازیافتی، از هزینه احداث کسر شده و حاصل، به عنوان برآورد آنها منظور می شود. در مورد ساختمانهای پیش ساخته، مانند کاروانها و قطعات پیش ساخته ساختمانها، مانند قابهای فلزی، هزینه حمل و نصب، استهلاک و سرمایه گذاری آنها، در طول اجرای کار محاسبه شده و جزو برآورد هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور می شود. در پیمانهایی که از چند رشته فهرست بهای واحد استفاده می شود، تنها یک فهرست تجهیز و برچیدن کارگاه برای کل کار تهیه می شود.

تبصره) در پیمانهایی که مشمول خاتمه یا فسخ میشوند، ارزش مصالح بازیافتی ساختمانهای احداث شده تا زمان خاتمه یا فسخ، با توجه به میزان تجهیز انجام شده و سایر شرایط مربوط، بین کارفرما و پیمانکار توافق می شود.

2-2. ساختمانها، تاسیسات و راههایی که در برآورد هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه منظور می شود، به صورت موقت و برای دوره اجرا در نظر گرفته می شود. به منظور تقلیل هزینه های تجهیز کارگاه ، با اولویت دادن به اجرای تاسیسات جنبی یا زیربنایی که در طرح برای دوره بهره برداری پیش بینی شده است و در دوره اجرا نیاز خواهد بود، از تاسیسات یاد شده به عنوان تجهیز کارگاه استفاده شود و این موضوع در اسناد و مدارک پیمان درج شود. در این حالت هزینه آنها با استفاده از فهرستهای بهای واحد رشته مربوط محاسبه و در برآورد هزینه اجرای کار منظور می شود. چنانچه برای تامین آب، برق، گاز، مخابرات و راههای کارگاه یا تامین ساختمانهای مسکونی، اداری، پشتیبانی و عمومی یا سایر موارد، از تاسیسات جنبی یا زیربنایی که برای دوران بهره برداری از طرح پیش بینی می شود استفاده شود، با توجه به اینکه هزینه آنها در ردیفهای فصلهای مربوط پیش بینی شده است، هزینه ای برای ایجاد تاسیسات یاد شده در تجهیز و برچیدن کارگاه منظور نمی شود.

3-2. نحوه تامین آب، برق ، گاز و مخابرات کارگاه در دوره اجرا، باید در شرایط خصوصی پیمان، مشخص شود. چنانچه برای انتقال آب، برق، گاز و برقراری ارتباط مخابراتی، از شبکه سراسری یا محلی تا ورودی کارگاه، لوله کشی، کانال کشی و کابل کشی، برای دوره اجرا لازم باشد، باید چگونگی انجام دادن آن در شرایط خصوصی پیمان، پیش بینی شود.

4-2. چنانچه کارفرما در نظر داشته باشد تدارک برق رسانی تا ورودی کارگاه را به عهده بگیرد، که کارهای آن، شامل نصب ترانسفورماتور و متعلقات آن، کابل کشی از برق شبکه تا ورودی کارگاه، پرداخت تعرفه های ثابت برق (دیماند) و هزینه های انشعاب و اشتراک برق و سایر کارهای مشابه است، تعهدات کارفرما در این زمینه، به طور مشخص در شرایط خصوصی پیمان درج می شود و هزینه ای از این بابت در تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور نمی شود. چنانچه تدارک برق رسانی تا ورودی کارگاه به عهده کارفرما نباشد، هزینه آن برآورد و پس از کسر هزینه های قابل برگشت در پایان کار، باقیمانده جزو هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه پیش بینی می شود.

5-2. در صورتی که کارفرما در نظر دارد تامین آب رسانی تا ورودی کارگاه یا احداث چاه آب را به عهده بگیرد، در حالت استفاده از شبکه عمومی آب که کارهای آن، شامل اجرای خط انتقال آب از شبکه تا ورودی کارگاه، پرداخت هزینه های اشتراک و انشعاب آب و سایر کارهای مشابه است، یا احداث چاه عمیق یا نیمه عمیق و پرداخت هزینه های برداشت آب، تعهدات کارفرما در این زمینه، در اسناد و مدار ک پیمان درج می شود و هزینه ای از این بابت در تجهیز و برچیدن کارگاه منظور نمی شود. چنانچه تدارک آب رسانی تا ورودی کارگاه یا احداث چاه آب، به عهده کارفرما نباشد، هزینه آن پس از کسر هزینه های قابل برگشت در پایان کار، جزو هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور می شود.

6-2. چنانچه برای دسترسی به کارگاه در دوره اجرا نیاز به راه دسترسی باشد، باید چگونگی احداث آن در شرایط خصوصی پیمان پیش بینی شود. در صورتی که بر اساس اسناد و مدارک پیمان احداث راه دسترسی به عهده کارفرما باشد، هزینه ای از این بابت در ردیف های تجهیز و برچیدن کارگاه منظور نمی شود. در حالتی که احداث راه دسترسی به عهده کارفرما نباشد، هزینه آن با استفاده از فهرست بهای واحد پایه رشته راه، راه آهن و باند فرودگاه محاسبه و به صورت مقطوع در برآورد هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه پیش بینی می شود.

7-2. با وجود این که طبق شرایط عمومی پیمان، تامین زمین برای تجهیز کارگاه به عهده کارفرماست، چنانچه کارفرما در نظر داشته باشد تمام یا قسمتی از زمین تجهیز کارگاه توسط پیمانکار تامین شود، باید تامین زمین از سوی پیمانکار را در شرایط خصوصی پیمان پیش بینی کرده و هزینه اجاره آن را جزو برآورد هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور کند.

8-2. به استثنای تعهداتی که در این فهرست بها و شرایط عمومی پیمان در مورد تجهیز کارگاه به عهده کارفرماست گذاشته شده است، هر نوع تسهیلات دیگری که کارفرما در نظر دارد برای تجهیز کارگاه در اختیار پیمانکار قراردهد، باید آنرا در شرایط خصوصی پیمان پیش بینی کند.

9-2. هزینه تجهیز کارگاههایی مانند تاسیسات، آهنگری، نجاری، آرماتوربندی و ساخت قطعات پیش ساخته، در بهای واحد ردیف های فصل های مربوط، محاسبه شده است و از این بابت، در ردیفهای تجهیز و برچیدن کارگاه، هزینه ای منظور نمی شود.

10-2. هزینه تجهیز تعمیرگاههای ماشین آلات در هزینه ساعتی ماشین آلات، در ردیف های فصل های مربوط در نظر گرفته شده است و از این بابت، هزینه ای در ردیفهای تجهیز و برچیدن کارگاه منظور نمی شود.

11-2. هزینه آب و برق مصرفی برای اجرای کار، در بهای واحد ردیف ها در فصلهای مربوط، محاسبه شده است و از این بابت، هزینه ای در ردیفهای تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور نمی شود.

12-2. هزینه غذای کارمندان پیمانکار در کارگاه، در هزینه بالاسری (هزینه های مستمر کارگاه) پیش بینی شده است. در کارهایی که لازم است پیمانکار هزینه یا کمک هزینه هایی برای تامین غذای کارگران پرداخت کند، این هزینه جزو هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه منظور می شود.

13-2. در کارهایی که تامین غذای کارمندان کارفرما، مهندس مشاور و آزمایشگاه، در کارگاه ضروری است، شمار استفاده کننده از غذا، درشرایط خصوصی پیمان تعیین می شود، و هزینه آن به طور مقطوع برآورد و جزو هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور می شود.

14-2. پیش بینی هزینه تامین وسیله نقلیه مورد نیاز کارفرما، مهندس مشاور و آزمایشگاه توسط پیمانکار، در برآورد هزینه اجرای کار مجاز نیست.

15-2. هزینه راههای انحرافی، جزو ردیفهای تجهیز و برچیدن کارگاه منظور نمی شود. حجم عملیات مربوط به راههای انحرافی، بر اساس فهرست بهای پایه رشته راه، باند فرودگاه و زیر سازی راه آهن، محاسبه شده و مقادیر آن در فهرست بها و مقادیر کار، منظور و برآورد می شود.

16-2. نقشه و مشخصات ساختمانهای دفاتر و محل سکونت کارکنان کارفرما، مهندس مشاور و آزمایشگاه، در اسناد مناقصه درج شده، و هزینه اجرای آنها، با توجه به نقشه های اجرایی و مشخصات تعیین شده، به صورت مقطوع برآورد و جزو هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه، منظور می شود.

17-2. جمع مبالغ مقطوع هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، بدون احتساب هزینه های مربوط به ردیف های 420301 تا 420303 و 421001 تا 421104، فهرست تجهیز و برچیدن کارگاه، نباید از میزان تعیین شده در زیر بیشتر شود. در صورتی که در موارد استثنایی، این هزینه از حد تعیین شده، بیشتر باشد، هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، باید قبل از انجام مناقصه یا ارجاع کار به صورت ترک مناقصه، به تصویب شورای عالی فنی برسد.

1-17-2. کارهای مربوط به فهرست های پایه رشته ابنیه، تاسیسات مکانیکی، تاسیسات برقی، راه، راه آهن و باند فرودگاه، راهداری، آبرسانی روستایی، آبخیزداری و منابع طبیعی، رشته خطوط انتقال آب، شبکه توزیع آب و شبکه جمع آوری فاضلاب به میزان 4 درصد مبلغ برآورد هزینه اجرای کار بدون هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه.

2-17-2. کارهای مربوط به فهرست های پایه رشته آبیاری تحت فشار و آبیاری و زهکشی، به میزان 5 درصد مبلغ برآورد هزینه اجرای کار بدون هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه.

3-17-2. در کارهایی که برای برآورد هزینه اجرای آنها بیش از یک رشته فهرست بها استفاده می شود، هر گاه حد مبلغ تجهیز و برچیدن کارگاه رشته های به کار رفته که طبق بندهای 2-17-1 و 2-17-2 تعیین می شود، یکسان نباشد، عددی بین 4 درصد تا 5 درصد به تناسب مبلغ برآورد مربوط به هریک از رشته ها محاسبه می شود.

3. شرایط کلی

1-3. پیمانکار موظف است بی درنگ پس از تحویل کارگاه، با توجه به فهرست تعیین شده برای تجهیز، طرح جانمایی تجهیز کارگاه را تهیه کرده و پس از تایید مهندس مشاور، آن را مبنای تجهیز کارگاه قرار دهد.

2-3. کارفرما با توجه به روش پیش بینی شده در اسناد و مدارک پیمان برای تامین آب، برق، گاز و مخابرات، پیمانکار را به دستگاههای اجرایی و سازمانهای دولتی برای گرفتن انشعاب آب، برق، گاز و تلفن و یا گرفتن مجوز احداث چاه عمیق یا نیمه عمیق و موارد مشابه، برای استفاده موقت در دوره ساختمان، معرفی می کند.

3-3. پیمانکار موظف است عملیات تجهیز کارگاه را، در مدت زمان تعیین شده برای تجهیز کارگاه، با توجه به شرایط منطقه، در حد متعارف به انجام برساند. در مواردی که مشخصات فنی اجرایی ویژه ای، برای عملیات تجهیز و برچیدن کارگاه در اسناد و مدارک پیمان درج شده باشد، پیمانکار ملزم به رعایت آن است.

4-3. تعهدات کارفرما در زمینه تجهیز و برچیدن کارگاه، در حدی که در اسناد و مدارک پیمان پیش بینی شده است، انجام می شود. تجهیز مازاد بر موارد یا مبالغ پیش بینی شده در پیمان که مورد نیاز انجام کار است، به هزینه پیمانکار است و پرداخت اضافی از این بابت، انجام نمی شود. چنانچه طبق شرایط عمومی پیمان، مبلغ پیمان تغییر کند، مبلغ مقطوع تجهیز و برچیدن کارگاه تغییر نمی کند و هزینه تجهیز اضافی، تنها برای قیمت جدید (موضوع تبصره بند 1 دستورالعمل نحوه استفاده از قیمت های پایه در تعیین قیمت جدید)، قابل پرداخت است.

5-3. هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه ، در صورت تامین هر یک از ردیفهای تجهیز و برچیدن کارگاه ، با توجه به مفاد بند 4، تا سقف مبلغ پیش بینی شده در ردیف های مربوط، پرداخت می شود.

6-3. پیمانکار، موظف است به هزینه خود، ساختمانها و تاسیسات موقت کارگاه را که برای تجهیز کارگاه احداث می کند، در برابر حوادث اتفاقی، مانند آتش سوزی و سیل، بیمه کند.

7-3. ساختمانها و تاسیسات مربوط به تجهیز کارگاه که در زمینهای تحویلی کارفرما احداث شده است، باید پس از انجام کار برچیده شوند. تجهیزات، و مصالح بازیافتی تجهیز کارگاه (به استثنای تجهیز انجام شده توسط کارفرما)، متعلق به پیمانکار است. به جز ساختمانها و قطعات پیش ساخته، چنانچه ساختمانها و تاسیسات تجهیز کارگاه که توسط پیمانکار در زمین کارفرما احداث شده است، مورد نیاز کارفرما باشد، بهای مصالح بازیافتی آنها، بر اساس نرخ متعارف روز با توافق دو طرف تعیین و با پرداخت وجه آن به پیمانکار، ساختمانها و تاسیسات یاد شده، به کارفرما واگذار می شود.

4. نحوه پرداخت

1-4. هزینه هر یک از ردیف های تجهیز و برچیدن کارگاه، به تناسب پیشرفت عملیات مربوط به همان ردیف تجهیز و برچیدن کارگاه، محاسبه شده و در صورت وضعیتها درج می شود.

تبصره ) هزینه ردیف هایی که تامین آنها به صورت خرید خدمت یا اجاره انجام می شود، چنانچه مربوط به بخشی از کار باشد، به تناسب پیشرفت آن بخش از کار محاسبه می شود و در صورتی که به کل کار مربو ط شود، به تناسب پیشرفت عملیات موضوع پیمان، محاسبه و پرداخت می شود.

2-4. هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، پس از احتساب تخفیف یا اضافه پیشنهادی پیمانکار، در صورت وضعیت ها منظور می شود.

3-4. هزینه برچیدن کارگاه، پس از اتمام عملیات و برچیدن کارگاه، در صورت وضعیت منظور و پرداخت می شود.

4-4. در پروژه های با برآورد هزینه اجرای کمتر از 50 میلیارد ریال، در صورت درخواست واحد تهیه کننده برآورد و یا مهندس مشاور، قبل از برگزاری مناقصه و تایید کارفرما، هزینه های مربوط به مهندس مشاور در ردیف های 420301 تا 420304، درج نمی شود و در این حالت بر اساس ضوابط بخشنامه نظارت کارگاهی، هزینه های مربوط، جداگانه به مشاور پرداخت می شود.

اگر در چارچوب موضوع پیمان، کارهای جدیدی به پیمانکار ابلاغ شود، برای تعیین قیمت آن ها به شرح زیر عمل می شود:

1.چنانچه در فهرست بها و مقادیر منضم به پیمان (برآورد هزینه اجرای کار) برای کار جدید ابلاغی، قیمت واحد یا مقدار پیش بینی نشده باشد برای تعیین قیمت جدید مطابق بند ج ماده 29 شرایط عمومی پیمان عمل می شود.

2.در صورتی که برای کار جدید ابلاغی در فهرست بها و مقادیر منضم به پیمان قیمت واحد و مقدار پیش بینی شده باشد و یا روش تعیین قیمت واحد آن در مقدمه فصل ها تصریح شده باشد، برای پرداخت قیمت جدید عیناً از همان قیمت با اعمال تمام ضریب های مندرج در پیمان (مانند هزینه های بالاسری مربوط، ضریب پیشنهادی پیمانکار و برحسب مورد سایر ضریب های مربوط) استفاده می شود و حداکثر جمع مبلغ مربوط به این ردیف ها با در نظر گرفتن افزایش مقادیر کار مطابق بند الف ماده 29 شرایط عمومی پیمان تا 25 درصد مبلغ اولیه پیمان است.

تبصره) چنانچه برای اجرای کارهای موضوع این پیوست، تجهیزات جدید و در نتیجه تجهیز کارگاه اضافی نسبت به تجهیز کارگاه پیش بینی شده در اسناد و مدارک پیمان نیاز باشد، در مورد اقلام اضافی تجهیز و هزینه آن ها، با پیمانکار توافق می شود. مبلغ تجهیز و برچیدن اضافی، حداکثر تا 25 درصد مبلغ مقطوع تجهیز و برچیدن کارگاه پیمان می تواند توافق شود.

1.مشخصات نقشه های نمونه این پیوست به شرح زیر است:

شماره نقشه       موضوع

38101               جزییات ترانشه لوله                     

38102               جزییات نصب شیر قطع و وصل زیرزمینی

38103               حوضچه بتنی شیر پروانه ای

38104               حوضچه بتنی شیر تخلیه هوا

38105               مجموعه شیر و حوضچه بتنی دریچه تخلیه آب

38106               مجموعه حوضچه های بتنی شیر و دریچه تخلیه آب

38107                حوضچه بتنی شیر فشارشکن (1)

38108                حوضچه بتنی شیر فشارشکن (2)

38109                 جزییات پله، و دریچه چدنی حوضچه ها

38110                 جزییات علایم چدنی لوله کشی، دستگیره و هواکش حوضچه ها

38111                 مجموعه شیر آتش نشانی ایستاده

38112                 مجموعه شیر تخلیه با پمپاژ

38113                 حوضچه شیر تخلیه هوا

38114                 مجموعه انشعاب منازل

2. هنگام تهیه نقشه های اجرایی، با استفاده از نقشه های نمونه این پیوست، باید جزییات میلگردگذاری پیش بینی شود.

3. در مواردی که در جزییات ترانشه لوله نقشه شماره 38101 لوله و ابعاد ترانشه مربوط تعیین نشده است، بر حسب مورد از نقشه های نمونه فهرست بهای واحد پایه شبکه توزیع آب و خطوط انتقال آب استفاده شود.