کاغذ دیواری

کاغذ دیواری پوشش تزیینی است که برای پوشش دادن سطوح دیوار های داخلی در ادارات، خانه‌ ها و دیگر ساختمان ها استفاده می‌شود؛ کاغذ دیواری یکی از جنبه‌ های طراحی داخلی به‌ شمار می‌آید. این نوع پوشش بیشتر به صورت رول یا به صورت متری فروخته می‌شود و با چسب مخصوص و به صورت عمودی بر روی دیوارها چسبانده می شود.

به طور عمده در اتاق های مهم منازل یعنی اتاق نشیمن و یا سالن، اتاق ناهار خوری و اتاق خواب ها استفاده می گردد. حمام، توالت و آشپزخانه معمولا کاشی یا رنگ می شوند.

انواع کاغذ دیواری ها

انواع کاغذ دیواری ها

کاغذ دیواری با روکش وینیل:

در این نوع کاغذ دیواری ماده ای کاغذی به کار رفته است که بر روی آن رویه طرح دار استفاده شده است و همچنین با نمونه وینیل آکرلیک و یا پلی وینیل کلراد اسپری و یا روکش می شود. این نوع از کاغذ دیواری دارای قابلیت شستشو و ضد لک بوده و برای مکان ها با کاربری های متفاوت قابل استفاده هستند. شایان ذکر است در مقابل چربی و رطوبت، مقاومت بالایی دارد.

کاغذ دیواری با روکش وینیل

کاغذ دیواری از نوع منسوج نبافته یا نان وون:

این دسته از کاغذ دیواری ها از مخلوط الیاف فیبر سلو لوزی بلند و الیاف نساجی در دستگاه کاغذ تولید شده اند. همچنین به وسیله مواد آکرلیک تقویت شده و با بهره بردن از رنگدانه ها، یک نوع تاری به وجود می آورند و برای ایجاد رطوبت، استحکام و قدرت جذب مورد نیاز، از یک سری افزودنی های خاص استفاده می‌نمایند.

یکی از مزایای این نوع کاغذ دیواری عدم نیاز به دوباره چسب زدن برای نصب است که یکی از عوامل بسیار مهم در صرفه جویی هنگام نصب به شمار می آید. در حقیقت غیر بافته شده ها موادی را به وجود می آورند که از نظر ابعاد و اندازه تغییر شکل نمی دهد و رطوبت همانند چسبی مستحکم عمل می کند.

از سایر مزایای این نوع کاغذ دیواری، این است در صورت نیاز به برداشتن کاغذ، به راحتی از دیوار جدا شده و می توان مجدداً  آن را به دیوار وصل کرد.

کاغذ دیواری از نوع منسوج نبافته یا نان وون

روکش پارچه ای: این نوع از کاغذ دیواری ها به دلیل این که سبک تر هستند برای محیط ها با رطوبت کمتر به گزینه ی اول مبدل می شوند و شما می توانید از آن ها در نشمین منزلتان استفاده کنید. ماده ی سازنده این دسته، یک ماده سبک وینیل از آکریک می باشد که لایه طرح دار آن بر روی روکش چاپ می شود.

کاغذ با وینیل سخت و جامد:

در این نوع یک لایه کاغذی لمینیت شده به وسیله ی یک روکش از نوع وینیلی جامد پوشش داده می شود.

از ویژگی های این نوع از کاغذها می توان به سطح طرح دار آنها که دارای روکش بسیار قوی وینیلی هستند و از مقاومت بالایی برخوردار می باشند نام برد. از دیگر مزایای این نوع کاغذها قابلیت شستشو و سهولت در جدا شدن از دیوار می باشد. همچنین در محیط هایی که دارای رطوبت بوده و ممکن است در معرض انواع چربی ها و لک ها قرار گیرد، گزینه ی مناسبی می باشد. البته به یاد داشته باشید در کارگاه ها و انباری هایی که امکان تماس فیزیکی با کاغذ وجود دارد مناسب نمی باشند.

کاغذهای وینیل فابریک بک:

جنس این کاغذها از نوع وینیل سخت که بر روی سطوح دکوراتیوشان لمینیت شده است بوده و به سه دسته اصلی زیر تقسیم می شوند:

  • وینیل سخت یا جامد: مواد تشکیل دهنده این کاغذ مشتمل است بر یک نوار وینیلی که بر روی لایه پارچه ای یا کاغذی لمینیت شده است و به صورت بارز از انواع معرفی شده تا به حال از مقاومت بالاتری برخورد دارد. دلیل این مقاومت جامد بودن وینیل می باشد. این نوع از کاغذها به مشتریانی پیشنهاد می گردد که به دنبال کاغذهایی هستند که صد در صد قابل شستشو بوده و ضد لک و مقاوم می باشند.
  • کاغذی: این نوع از کاغذها، پایه کاغذی داشته که سطح طرح دار بر روی آنها چاپ می شود. با اینکه این نوع کاغذها روکش نشده اند، در برخی از موارد روکشی دارند که بر روی جوهر کشیده شده و از آن ها محافظت می کند.
  • کاغذهای وینیلی نون وون یا غیربافته شده: در این نوع کاغذها از یک نوع کاغذ نون وون با یک صفحه وینیلی استفاده شده است و این امر برای ایجاد مقاومت بالا در مقابل آب و نفوذ آن می باشد و کاربری آن در حمام و آشپزخانه می باشد.

کاغذهای وینیل فابریک بک

دقت کنید که در هنگام انتخاب مناسب ترین گزینه باید بدانید که کاغذ دیواری هایی که دارای روکش وینیل هستند در بین انواع مختلف، بادوام‌ترین نوع کاغذ دیواری محسوب می‌شوند.

 انواع مدل های کاغذ دیواری

کاغذ دیواری نانو

یکی از انواع کاغذ دیواری، کاغذ دیواری نانو است. کاغذ دیواری هایی که با تکنولوژی نانو ساخته می شوند، علاوه بر ویژگی های کاغذ دیواری های PVC ویژگی های مثبت دیگری دارند. به دلیل تکنولوژی خاصی که در ساخت آنها به کار رفته است، ضد دوده و کثیفی هستند، پاره نمی شوند، ضد حساسیت هستند، در برابر تابش آفتاب مقاومند و عایق صدا و گرما هستند. این نمونه از کاغذ دیواری ها به دلیل استفاده از تکنولوژی در ساخت آن ها قیمت بالاتری نسبت به سایر کاغذ دیواری ها دارند.

کاغذ دیواری نانو

کاغذ دیواری بافت دار (مخملی)

درکاغذ دیواری مخملی تکه های نقش و نگار از جنس مخمل پارچه ای یا مخمل پلاستیکی به کار رفته است. زمینه این نوع از کاغذ دیواری ها از جنس پارچه و یا کاغذ دیواری PVC است اما به دلیل وجود تکه های مخمل قابل شستشو با مواد شوینده نیست. کاغذ دیواری بافت دار دیواری زیبایی خاص خود را دارد و البته قیمت بالاتری نسبت به کاغذ دیواری های معمولی دارد. طرح های کاغذ دیواری های مخملی معمولا کلاسیک است و رنگ های تیره دارد. اگر دکوراسیونی به سبک کلاسیکو لوکس دارید کاغذ دیواری های مخملی می تواند بهترین گزینه برای شما محسوب شود چه را که به دلیل بافت پارچه و مخمل خود می تواند به سادگی با مبلمان شما هماهنگ شود.

کاغذ دیواری بافت دار (مخملی)

کاغذ دیواری الیاف طبیعی

یکی از انواع کاغذ دیواری که قیمت بالایی دارد و بسیار کمیاب است،کاغذ دیواری الیاف طبیعی است. این کاغذ دیواری با چوب طبیعی فنلاندی ساخته می شود و این نوع از کاغذ دیواری تمام ویژگی های کاغذ دیواری های قابل شستشو را دارد، ضد حساسیت و سازگار با طبیعت است. نکته ای که جذابیت این کاغذ دیواری را دو چندان می کند تکه های برگ و چوب بسیار نازک در الیاف آن دیده می شود، طراحی این کاغذدیواری ها به گونه ای است که طبیعت را یاد آور شوند. به همین دلیل فضایی بسیار دلنشین و طبیعی ایجاد می کنند.

کاغذ دیواری الیاف طبیعی

کاغذ دیواری سه بعدی

یکی از انواع کاغذ دیواری های قابل شستشو و پرطرفدار، کاغذ دیواری سه بعدی است. کاغذ دیواری های سه بعدی از فاصله سه تا چهار متری کاملا برجسته به نظر می آیند. در واقع کاغذ دیواری های سه بعدی به گونه ای طراحی شده اند که طرح و نقش روی آن به دلیل سایه های خاصی که داده شده، برجسته به نظر می رسد.اگر کاغذ دیواری های سه بعدی شما با طرح هایی مثل سنگ دکوراتیو، تکه سنگ، آجر یا چوب طراحی شده باشد کاملا طبیعی به نظر می رسد. اگر می خواهید بعد جدیدی به فضای خود اضافه کنید می توانید با استفاده از نورپردازی های طراحی شده و زاویه دار سه بعدی بودن کاغذ دیواری را دو چندان کنید و در فضاهای متفاوت از آن استفاده کنید.

کاغذ دیواری سه بعدی

نصب کاغذ دیواری

همان گونه که دیوار قبل از رنگ نیاز به آماده‌ سازی دارد، برای نصب کاغذ دیواری نیز باید ابتدا دیوار را آماده کرد. آماده‌ سازی دیوار که به زیر سازی معروف است شامل برطرف کردن سوراخ‌ ها و خرابی‌ های گچ دیوار می‌شود به گونه‌ای که دیوار کاملاً صاف و یک دست شود. علاوه بر این، هر جنس دیوار برای چسباندن کاغذ دیواری مناسب نیست.

به عنوان مثال دیوار های گچی نسبت به دیواری‌های سیمانی یا چوبی پذیرش بهتری برای کاغذ دیواری دارند. کاغذ دیواری کاربرد خاص خود را دارد. به عنوان مثال اگر در داخل حمام استفاده شود، حتی اگر کاغذ دیواری ضد رطوبت باشد، پس از مدت کوتاهی به دلیل رطوبت محیط، چسب زیر کاغذ دیواری از بین رفته و خیلی زود خراب می‌شود. بهتر است از کاغذ دیواری در محیط خشک استفاده کرد. از دیگر نکاتی که قبل از نصب کاغذ دیواری باید به آن دقت کرد، ابعاد دیوار است.

نصب کاغذ دیواری

اگر طول و ارتفاع دیوار کم باشد، بسیاری از نقش و نگار های کاغذ دیواری بریده می‌شود و طرح آن به خوبی نشان داده نخواهد شد. طرح کاغذ دیواری‌ ها به جز کاغذ دیواری‌های پوستری، تکرار شونده است؛ بنابراین بهتر است دیواری انتخاب شود که فضای کافی برای تکرار چند بار طرح کاغذ دیواری را داشته باشد. هر چه طرح کاغذ دیواری درشت تر باشد، دیواری که روی آن نصب می‌شود نیز باید بزرگ‌تر باشد.

علاوه بر دیوار و سقف که کاربری‌های معمول کاغذ دیواری است، می‌توان کاغذ دیواری را در داخل کمد، کتابخانه و روی قاب پنجره نصب کرد.

جدا کردن کاغذ دیواری

یکی از ویژگی‌های مثبت کاغذ دیواری نسبت به سایر پوشش‌های دیواری قابلیت برداشتن آن از روی دیوار است که به سادگی انجام می‌شود.

جدا کردن کاغذ دیواری

  • آب

آسان‌ترین روش کندن کاغذ دیواری، پاشیدن آب بر روی آن است. آب از درون منفذهای کاغذ دیواری به چسب پشت آن نفوذ می‌کند و آن را از بین می‌برد. با از بین رفتن قدرت چسبندگی چسب پشت کاغذ دیواری، به راحتی می‌توان کاغذ دیواری را از دیوار جدا کرد. البته کاغذ دیواری‌هایی که به این روش به راحتی از دیوار جدا می‌شوند باید به اصطلاح قابل جداسازی (Peelable) باشند که بسیاری از کاغذ دیواری‌های مدرن این ویژگی را دارند.

  • بخار آب

یکی دیگر از موادی که برای از بین بردن چسب کاغذ دیواری و جدا کردن کاغذ دیواری از دیوار استفاده می‌شود، بخار آب است. برای این منظور از دستگاه بخارکننده چسب کاغذ دیواری استفاده می‌شود که با برق کار می‌کند. این دستگاه شامل یک مخزن آب است و با روشن شدن، آب درون آن بخار می‌شود و می‌توان با دسته مخزن بخار را بر روی کاغذ دیواری پاشید. بخار آب چسب پشت کاغذ دیواری را حل می‌کند و به کاغذ دیواری اجازه می‌دهد تا به راحتی از دیوار جدا شود. در استفاده از بخار آب باید دقت کافی به عمل بیاید تا به پوشش خشک دیوار زیر کاغذ دیواری آسیبی وارد نشود.

  • مواد شیمیایی

مواد شیمیایی مخصوص کندن کاغذ دیواری را می‌توان از فروشگاه‌های رنگ و ابزار فروشی تهیه کرد. برای جدا کردن کاغذ دیواری باید ابتدا ماده شیمیایی را که معمولاً به صورت پودر است با مقداری آب گرم و سرکه مخلوط کرد و سپس محلول به دست آمده را با استفاده از اسپری بر روی دیوار پاشید. بعد از آنکه محلول بدست آمده چسب دیوار را در خود حل کرد، لبه‌های کاغذ دیواری به راحتی با کمک کاردک یا چاقو کنده می‌شود.