سنگ گرانیت چه نوع سنگی است؟

گونه ای از سنگ آذرین درونی، سنگ خارا یا همان سنگ گرانیت (Granite) نام دارد که دارای دانه های متوسط تا درشت بوده ، سنگ گرانیت از کوارتز و فلدسپات ، میکا و پاره ای کانی های دیگر تشکیل شده است.

رنگ سنگ گرانیت به کانی و شیمی سنگ بستگی دارد و به رنگ های متغیری مانند صورتی، خاکستری، طوسی، سیاه و … در طبیعت دیده میشود.

سنگ گرانیت از سرد شدن توده های مذاب که ماگما نام دارد شکل گرفته است. گرانیت با وزن مخصوص ٢٧۵۶ کیلوگرم بر متر مکعب یکی از سخت ترین و مقاوم ترین سنگ ها می باشد.

معدن سنگ گرانیت

مقاومت سنگ گرانیت نسبت به سنگهای مرمریت و تراورتن بیشتر است و سطح صیقلی و درخشان آن نیز بیشتر حفظ میشود. سنگ گرانیت متداول ترین سنگ شناخته شده میباشد که در صنعت ساختمان سازی کاربرد بسیاری دارد.

کاربرد سنگ گرانیت

گرانیت ها نسبت به سنگ های آهکی مقاوم تر و از استحکام بالاتری برخوردار بوده؛ به همین دلیل بیشتر برای استفاده در مکان های پر تردد مانند سنگفرش خیابان ها و ساختمان های اداری و تجاری و ایستگاه های مترو, مورد استفاده قرار میگیرد وباید بدانیم که استفاده از گرانیت برای فضاهای داخلی مانند کانتر های آشپزخانه پله های ساختمان و حتی سنگفرش واحد ها نیز بی مانع است. برای نمای ساخنتمان ها نیز گرانیت میتواند انتخاب مناسبی باشد ولی باید در نظر داشت که از اسکوپ کردن سنگ غافل نشد.

سنگ گرانیت

از سنگهای گرانیت برای نماکاری ساختمان, سنگفرش, روی کابینت, پله ها و… استفاده میشود. سنگ گرانیت بهترین گزینه برای پله های ساختمان میباشد.

پله های ساختمان به دلیل رفت و آمد زیاد ساییده شده و آلودگی روی آنها مینشیند, بنابراین باید از سنگی مانند گرانیت برای آنها استفاده نمود که مقاومت و دوام بالایی داشته باشد. بهترین مکان برای استفاده از سنگ‌های گرانیت، فضای پارکینگ، کف حیاط، اپن آشپزخانه و سنگ پله و به طور کلی کف‌های پر رفت و آمد می‌باشد.

از موارد استفاده سنگ گرانیت

 

موارد استفاده از سنگ گرانیت

مزایای گرانیت

بهترین نمای سنگ گرانیت حالت صیقلی آن است که زیبایی رنگ و انعکاس کریستال های آن را نمایش می دهد . از گرانیت به سبب ظرافت و درخشندگی خاصی که ایجاد می کند اغلب برای کفپوش و قاب های دیواری استفاده می شود.

در ایران معادن بسیاری وجود دارد که سنگ های گرانیت با رنگ های مختلف از آنها استخراج می شوند.

گرانیت یکی از محبوب ترین و عمومی ترین مصالح ساختمانی است و هزاران سال است که از این سنگ در فضاهای داخلی و خارجی ساختمان ها استفاده می شود.

بیشتر گرانیت ها سخت هستند و به این ترتیب جزء مصالح بادوام ساختمانی قرار می گیرند. در برابر نفوذ آب و اثر ضربه مقاوم هستند و محیط های صنعتی را به خوبی تحمل می نمایند.

معادن سنگ گرانیت کشور ایران

کشور ایران نیز دارای معادن گرانیت های متنوعی است که از محبوب ترین آن ها میتوان از گرانیت مروارید مشهد ، گرانیت نهبندان، گرانیت سبز کاهویی بیرجند، گرانیت سبز جنگلی بیرجند، گرانیت خرم دره، گرانیت فیروزه ای، گرانیت گل پنبه ای همدان را نام برد.

گرانیت ها بیشتر در کشور های آسیای میانه مانند هند، چین و ویتنام استخراج و خریداری میشود. البته لازم به ذکر است که کشور برزیل نیز در عرضه گرانیت های زیبا و خاص در بازار به طور قدرتمندی خود نمایی میکند و تقریبا زیباترین گرانیت ها به این کشور تعلق دارند.

قیمت سنگ گرانیت ایرانی و گرانیت خارجی به چندین مورد بستگی دارد و از مهمترین پارمترهای آن میتوان، ضخامت، سایز ، نوع فرآوری را نام برد.

 

 

تفاوت بین سنگ گرانیت و کوارتزیت

  • کانترهای گرانیت از سنگ خالصی به وجود آمده‌اند که در طبیعت یافت می‌شوند. سنگ با تیغه هایی برش خورده و صاف می‌شود به صورت کاشی یا سنگ گرانیت یکدست عرضه می‌شود و سپس آن را صیقلی می‌دهند و برای فروش آماده می‌کنند.
  • سنگ های کوآرتزیت در مقابل از خرد کردن سنگ های کوآرتزیت به وجود می‌آید که به آن رنگدانه و رزین (و ترکیبی از مواد شیمیایی به اسم پیونده) اضافه می‌کنند. البته بیشتر این ترکیب (حدود 92 تا 94 درصد آن) از سنگ کوآرتزیت تشکیل شده است. اما اگر کانتری می‌خواهید که تمام سنگ باشد، گرانیت را می‌توانید انتخاب کنید.
  • با وجود اینکه سنگ گرانیت زیبایی خاص خود را دارد، نقاط ضعف خود را نیز دارد. این سنگ در هنگام نصب باید عایق کاری شود و شخص مورد اعتمادی آن را نصب کند. سنگ کوآرتزیت به اندازه گرانیت نصب آن سخت نیست و اینقدر به مراقبت نیاز ندارد.

کانتر گرانیت

  • قیمت سنگ کوآرتزیت از 80 دلار هر فوت مربع شروع می‌شود و تا نهایتاً به قیمت 140 دلار با هزینه نصب آن می‌رسد. قیمت گرانیت از 80 دلار در هر فوت بر مربع شروع می‌شود و تا 225 دلار نیز می‌رسد.
  • کانترهایی که از سنگ های طبیعی ساخته شده‌اند، که گرانیت، ماسه‌سنگ را نیز شامل می‌شود، به آسانی لکه بر روی آن تشکیل می‌شود. سنگ کوآرتزیت زود کثیف نمی‌شود و چون از مواد دیگری نیز تشکیل شده است، مانند گرانیت منافذ ندارد و داخل آن کثیف نمی‌شود و میکروب و باکتری را به خود جذب نمی‌کند. نگهداری و تمیز کردن کوآرتزیت به آسانی انجام پذیر است
  • کلام آخر اینکه گرانیت ممکن است در مقایسه با کوآرتزیت بیشتر ترک بخورد.

 

برای با خبر شدن از آخرین قیمت های انواع سنگ گرانیت موجود در بازار کافیست بر روی لینک زیر کلیک کنید.

آخرین قیمت انواع سنگ گرانیت