سقف کشسان چیست؟

سقف کشسان نوعی سقف کاذب است که به صورت معلق به سقف اصلی نصب می‌شود. این نوع سقف اولین بار توسط شرکت باریسول تولید و در جهان عرضه گردید. به همین دلیل برخی ممکن است این نوع سقف‌ ها را به نام سقف باریسول نیز بشناسند.

سقف کشسان یکی از اجزای دکوراسیون داخلی است که برای پوشش داخلی سقف به کار می‌رود. انواع پوشش سقف کشسان از دو جزء اصلی تشکیل شده‌اند: یک قاب ریلی که دور سقف قرار می گیرد و یک پارچه سبک میانی که کشیده شده و به قاب متصل می‌شود. همانطور که از اسم شان مشخص است، این سقف ها از خاصیت ارتجاعی خوبی برخوردارند و به راحتی پاره نمی شوند.

کاربرد سقف کشسان :

از سیستم‌ های کشسان علاوه بر سقف‌ ها، برای پوشش دیوار ها، پنل‌ های خورشیدی شناور، نمایشگاه‌ ها یا ساخت اشکال سه بعدی نیز استفاده می شود. همچنین سقف‌ کشسان را می‌توان با انواع چراغ‌ ها، پنجره‌ های مشبک و … مورد استفاده قرار داد.

سقف‌ کشسان گزینه بسیار خوبی برای دکوراسیون فضا های داخلی است چرا که می‌توان آن‌ ها را به راحتی، به سرعت و بدون جابه جایی یا خارج کردن وسایل موجود، نصب کرد. سقف‌ های کشسان یک تکه بوده و نصب آن‌ ها بدون هیچ گونه خرابی و بهم ریختگی صورت می‌پذیرد.

مزایای استفاده از سقف‌ کشسان :

– سقف کشسان تحمل بار بالایی (نزدیک به 200 کیلوگرم در هر متر مربع) دارد.

– در برابر ضربات ناگهانی مقاوم بوده و انعطاف خوبی از خود نشان می‌دهند.

– سقف‌ های کشسان، امکان طرح های خلاقانه و مدرن را فراهم می‌کنند.

– طرح و رنگ پارچه‌ های به کار رفته در این سقف ها، بسیار متنوع بوده و می توان با انواع نور پردازی ها، آن‌ ها را به کار برد.

– همچنین چاپ انواع تصاویر بر روی این پارچه ها امکان پذیر است. البته در صورت چاپ تصاویر، از قابلیت کشسانی آن‌ ها کاسته می‌شود.

– از این سقف‌ ها برای هر سطحی، هر فُرمی (عمودی، افقی، شیبدار و مورب، دایره ای، سه بعدی و …)، هر موقعیتی و در هر مکانی می توان استفاده نمود.

– نصب این سقف‌ ها آسان و بدون هیچ گونه کثیفی است. از طرفی در صورت نیاز در کمترین زمان می‌توان آن‌ ها را از سقف جدا کرد.

– اگر قصد تغییر مکان داشته باشید به راحتی می توانید، ریل‌ها را از سقف جدا کرده و در محل جدید نصب کنید و مجددا پارچه را در ریل ها جانمایی کنید.

– سقف‌ های کشسان بعد از جدایی از سقف مجددا به حالت اولیه خود بر می‌ گردند و مکررا می‌توان آن‌ ها را بدون تغییر شکل ظاهری، نصب نمود.

– سقف کشسان دارای خاصیت آکوستیکی است و برای محیط‌ های آکوستیک مانند محیط‌ های ضبط صدا مناسب است.

سقف کشسان

– سقف‌ کشسان به نوعی عایق رطوبتی است و در برابر رطوبت مقاومت خوبی داشته و غیر قابل نفوذ می باشد و در محیط‌ های با رطوبت بالا (مانند حمام) بسیار مناسب است. همچنین اکثر آن ها را می‌توان با آب شست.

– در برابر آب دریا، کلر و تعداد زیادی از گازها مانند فرمول (formol)، اتر، تری کلراتیلن و … مقاوم هستند.

– ضد گرد و غبار و آنتی باکتریال هستند. در نتیجه برای محیط‌ های بهداشتی مانند اتاق‌های عمل نیز مناسب می باشند.

– در صرفه جویی انرژی بسیار تاثیر گذار می‌باشند.

– در برابر سرما و گرما (-40 تا +50) مقاوم هستند.

– این سقف‌ ها از دوام بسیار خوبی برخوردار بوده و طول عمر بسیار بالایی دارند.

– سقف کشسان از مواد قابل بازیافت و غیر سمی ساخته شده و دوستدار محیط زیست است.

– این سقف‌ ها بسیار ایمن می‌باشند، الکتریسته در آن ها جمع نمی‌شود و در سوانحی چون زلزله یا انفجار، آسیب نمی‌بینند.

– در برابر اشعه‌های ایکس (X-ray) مقاوم هستند.

– در صورت آتش سوزی، پارچه‌ های کشسان آتش نمی‌گیرند و تنها در اثر حرارت در خود جمع می‌شوند. در واقع باعث گسترش آتش سوزی نمی شوند.

انواع پوشش‌های قابل استفاده در سقف کشسان

پوشش های مطرح و متداول سقف کشسان عبارت است از: 

سقف کشسان براق (lighter):

 نوعی از پوشش های مخصوص سقف کشسان  است که به نام براق شفاف شناخته شده و بیشتر میزان نور را از خود عبور می دهد. این نوع پوشش بیشترین دامنه توزیع و عبور نور را دارد.و از اسم این سقف کشسانی کاملا مشخصه که شبیه زر ورق است . لازم به ذکر است که تمام پوشش های معرفی شده قادر به چاپ تصویر بوده و شبیه سازی های طبیعی مثل  آسمان مجازی با فیبرنوری کار و سقف براق بیشتر اجرا می شود.

سقف کشسان براق

سقف کشسان مات (Opaque): 

سقف کشسان مات دارای توزیع نور کاملا یکنواخت است اما میزان عبور نور کمتری نسبت به نوع براق دارد. منبع نور را کاملا پوشانده و برای طراحی های ساده بسیار مناسب است. 

سقف کشسان مات

سقف کشسان نورگذر (Transparent):

 در این نوع سقف کششی که به نوع شفاف نیز معروف است بیشترین شفافت برای عبور نور وجودد دارد. این نوع از پوشش برای فضایی که نیاز به عبور نور طبیعی است زیاد استفاده می شود. 

سقف کشسان نورگذر

سقف کشسان ساتین (Satin):

سقف کششی ساتین در واقع حد اعتدال بین سقف مات و براق است. این نوع پارچه میزان عبور نور نسبی داشته و بسیار پر استفاده است. 

سقف کشسان ساتین

سقف کشسان پارچه ای (fabric):

گران‌ قیمت‌ترین نوع از پوشش های استفاده شده در سقف های کشسان است، ظرافت و بافت بسیار خاصی دارد که برای فضاهای مجلل و شبک بیشتر استفاده می‌شود. 

سقف کشسان پارچه ای

نصب سقف کشسان

برای نصب سقف کشسان نیاز به ابزار ویژه نصب است. ابتدا پروفیل های ویژه به دور تا دور محل نصب، پیچ می شوند. سپس با استفاده از گیره نگهدارنده چهار طرف سقف به صورت معلق نگاه داشته می شود. در این مرحله، گرمادهی با استفاده از هیتر ویژه نصب سقف کشسان آغاز می شود.

نصب سقف کشسان

 هیتر سقف کشسان چیست؟

هیتر سقف کشسان با استفاده از زاویه و پرتاب درجه هوای مناسب می تواند گرمای مورد نیاز سقف را تامین کند. هیتر ویژه سقف کشسان با هیتر های صنعتی دیگر از نظر زاویه پرتاب هوا متفاوت است.

هیتر توسط یک نفر با فاصله معینی از سقف، به طوری که گرما موجب سوختن سقف نشود، نگاه داشته می شود و شخصی دیگر با استفاده از کاردک های ویژه نصب سقف کشسان شروع به جا انداختن لبه های سقف به درون پروفیل ها می کند. این کار از گوشه ها شروع می شود. پس از نصب گوشه های سقف گیره ها برداشته شده و قسمت های دیگر سقف نیز نصب می شود. در نهایت سقفی کاملا یکپارچه، بدون چروک و شکم افتادگی نصب شده و تمام درزهای بین سقف و دیوار با استفاده ازنوار درز گیر بسته می شود تا از ورود حشرات و گرد و غبار به پشت سقف جلوگیری شود.

جا به جایی در مورد سقف کشسان

منظور از قابلیت جابجایی این است که اگر مجبور به اثاث کشی و تغییر مکان باشید، امکان این وجود دارد که پارچه و ریل را از سقف جدا کرده و به محل جدید ببرید. سپس می توانید دوباره آن را بر روی سقف محل جدید نصب کرده و همانند روز اول از آن بهره ببرید.

جا به جایی سقف کشسان

نا گفته نماند که منظور از غیر قابل اشتعال بودن پارچه سقف کشسان این نیست که این پارچه کاملا در برابر آتش مقاوم است، بلکه هنگام آتش سوزی این پارچه فقط جمع می شود و هرگز آتش نمی گیرد. این سقف چکه نمی کند و از گسترش آتش سوزی جلوگیری می نماید. برای نصب سقف کشسان از پروفیل های آلومینیومی یا پروفیل هایی از جنس PVC استفاده می شود که دارای قابلیت انعطاف پذیری بوده و گزینه مناسبی برای ایجاد خم، اشکال گنبدی یا بسیاری از اشکال دیگر می باشند.